zaqxsw Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Έχει νοικιάσει κανείς πρόσφατα αυτοκίνητο στη Γαλλία με το κλασικό ροζ δίπλωμα (χωρίς λατινικούς χαρακτήρες έκδοσης μετά το 2000)? Δεν προλαβαίνω να βγάλω το καινούριο και η ελπα στην Ρόδο θέλει 77€ για να το κάνει για ένα χρόνο διεθνές. Ευχαριστώ
Allokotos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Και μόνο που δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες το κάνει αδύνατο να νοικιάσεις αμάξι.
zaqxsw Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, Allokotos είπε Και μόνο που δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες το κάνει αδύνατο να νοικιάσεις αμάξι. Το λες σίγουρα ή το υποθέτεις. Γιατί εδώ λέει: https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving-licence/driving-licence-recognition-validity/index_en.htm says clear that: "You can still use your old-style license, but you will be issued with the new format when you renew your existing license and in any case at the latest by 2033"
Speculoos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Το υποθέτει, δεν έχω κανένα πρόβλημα προς το παρόν να νοικιάσω αμάξι οπουδήποτε στην Ευρώπη (στη Γαλλία συγκεκριμένα νοίκιασα στις 19 Μαρτίου και θα ξανανοικιάσω 8 Μαϊου) με το κλασικό ελληνικό ροζ δίπλωμα.
zaqxsw Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Speculoos είπε Το υποθέτει, δεν έχω κανένα πρόβλημα προς το παρόν να νοικιάσω αμάξι οπουδήποτε στην Ευρώπη (στη Γαλλία συγκεκριμένα νοίκιασα στις 19 Μαρτίου και θα ξανανοικιάσω 8 Μαϊου) με το κλασικό ελληνικό ροζ δίπλωμα. ok με ποια εταιρία? Γιατί η AVIS στην Ελλάδα μου λέει ότι δεν θα μου νοικιάσουν ενώ η AVIS Γαλλίας μέσω τηλεφώνου λέει ναι αλλά δεν μου το δίνουν γραπτώς
mylo Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, zaqxsw είπε ok με ποια εταιρία? Γιατί η AVIS στην Ελλάδα μου λέει ότι δεν θα μου νοικιάσουν ενώ η AVIS Γαλλίας μέσω τηλεφώνου λέει ναι αλλά δεν μου το δίνουν γραπτώς Στείλε email να έχεις γραπτός την απάντηση, εκτος αν τη θες με αριθμό πρωτοκόλλου και τη σφραγίδα του κράτους οπότε τι να πω
zaqxsw Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, mylo είπε Στείλε email να έχεις γραπτός την απάντηση, εκτος αν τη θες με αριθμό πρωτοκόλλου και τη σφραγίδα του κράτους οπότε τι να πω Έχω στείλει και περιμένω απάντηση εντός 10 ημερών απλά θα ήθελα από κάποιους που έχουν νοικιάσει να μου πουν σίγουρα
Speculoos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, zaqxsw είπε ok με ποια εταιρία? Γιατί η AVIS στην Ελλάδα μου λέει ότι δεν θα μου νοικιάσουν ενώ η AVIS Γαλλίας μέσω τηλεφώνου λέει ναι αλλά δεν μου το δίνουν γραπτώς Με Hertz νοικιάζω σχεδόν πάντα τα τελευταία χρόνια (ενοικίαση κάθε μια-δυο βδομάδες περίπου), αλλά 15 τόσα χρόνια στο εξωτερικό έχω νοικιάσει με Avis, Europcar, τοπικές χωρίς πρόβλημα. Τip: Εγγράψου στο Avis Preferred πριν το ταξίδι σου στη Γαλλία και βάλε την κράτηση στο προφίλ σου. Απλοποιείς πολύ τα πράματα γιατί το μόνο που ουσιαστικά κοιτάνε είναι ο αριθμός αδείας (στο πεδίο 5).
Allokotos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Speculoos είπε Το υποθέτει, δεν έχω κανένα πρόβλημα προς το παρόν να νοικιάσω αμάξι οπουδήποτε στην Ευρώπη (στη Γαλλία συγκεκριμένα νοίκιασα στις 19 Μαρτίου και θα ξανανοικιάσω 8 Μαϊου) με το κλασικό ελληνικό ροζ δίπλωμα. Δεν το υπέθεσα ακριβώς. Ο πατέρας ενός φίλου που σπούδαζε Σκωτία όταν είχε πάει να τον δει και ήθελα να νοικιάσει αμάξι ( κάτοχος του παλιού διπλώματος ) του είχαν αρνηθεί σε 2 διαφορετικές εταιρίες. Ο ένας λόγος ήταν ότι δεν είχε λατινικούς χαρακτήρες και ο δεύτερος γιατί είχαν περάσει τα 15 χρόνια που έχει ισχύ το δίπλωμα. Με βάση τον πρώτο λόγο φαντάζομαι ότι δεν θα τον άφηναν να νοικιάσει. Η αλήθεια είναι ότι είναι το μόνο παράδειγμα που έχω μιας και δεν ξέρω κάποιον άλλο να έχει ακόμα το παλαιού τύπου δίπλωμα 1
zaqxsw Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Τι να πω. Θα πάρω αύριο τηλέφωνο την Γαλλική πρεσβεία και θα περιμένω και την απάντησή της Γαλλικής AVIS
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Πως είναι δυνατόν να σε εμπιστευθεί ο οποιοσδήποτε απ' την στιγμή που το οποιοδήποτε χαρτί που του δείχνεις δεν αναφέρει τίποτα με λατινικούς χαρακτήρες; Δεν μπορεί να πιστοποιήσει ούτε τα στοιχεία σου ούτε τίποτα. Εκτός κι αν μπορείς να του δείξεις ταυτότητα να τα δει από εκεί.
zaqxsw Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Καλημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας αλλά θα ήθελα αν είναι δυνατόν την άποψη των φίλων που έχουν πρόσφατη εμπειρία από την Γαλλία.
zio10 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Αφού σου απάντησε ο speculoos ακριβώς για την περίπτωση, ίδια χώρα και πολύ πρόσφατα.
zaqxsw Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Πως είναι δυνατόν να σε εμπιστευθεί ο οποιοσδήποτε απ' την στιγμή που το οποιοδήποτε χαρτί που του δείχνεις δεν αναφέρει τίποτα με λατινικούς χαρακτήρες; Δεν μπορεί να πιστοποιήσει ούτε τα στοιχεία σου ούτε τίποτα. Εκτός κι αν μπορείς να του δείξεις ταυτότητα να τα δει από εκεί. Εσύ εδώ στην Ελλάδα με ποια λογική δέχεσαι το Γερμανικό ή Αγγλικο δίπλωμα που έχει χαρακτήρες που δεν καταλαβαίνεις στη μητρική σου γλώσσα? 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Αφού σου απάντησε ο speculoos ακριβώς για την περίπτωση, ίδια χώρα και πολύ πρόσφατα. Έχεις δίκιο απλά πήρα pm από άλλο χρήστη που μου είπε το αντίθετο γι αυτό άφησα ανοικτό το θεμα 1
dpolal Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με το ελληνικό δίπλωμα έχω νοικιάσει χωρίς πρόβλημα σε Γερμανία, Σκωτία, ΗΠΑ και Εμιράτα πολλά χρόνια πριν. Το μεγαλύτερο άγχος το είχα στις ΗΠΑ επειδή καθ'οδόν διαπίστωσα ότι δεν είχα πάρει μαζί μου κ την διεθνή μετάφραση που χορηγούσε η ΕΛΠΑ αλλά ήταν το ποιό απροβλημάτιστο τελικά, ούτε που το είχαν σχολιάσει. Στα Εμιράτα ψιλοτσίνισαν 1-2 φορές όταν το εξέταζαν αλλά δεν μου αρνήθηκαν τελικά τις ενοικιάσεις. Γερμανία και Σκωτία ήταν εντελώς απροβλημάτιστα. Εννοείτε ότι σε όλα τα παραπάνω οι πληρωμές έγιναν με πιστωτική κάρτα και όχι μετρητά. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από dpolal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα