monoxromos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας ,θέλω σε 3-4 σταθερους PC και 3 laptop να περάσω δίσκους ssd. Ομως δεν έχω dvd γιατι΄όπως ξέρετε εδω και μερικα χρόνια ολοι υπολογιστες με προεγκατρστημένα windows δεν παραδίδουν πλέον και cd dvd εγκαταστασης των windows. Επομένως πως θα μεταφέρω τα windows στον ssd δισκο καθε υπολογιστη; Για τα υπόλοιπα αρχεία το πολυ να τα ξαναπεράσω, αλλά τα windows τι κανω; Ευχαριστω πολυ. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2018 από monoxromos
kormos Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, monoxromos είπε Γεια σας ,θέλω σε 3-4 σταθερους PC και 3 laptop να περάσω δίσκους ssd. Ομως δεν έχω dvd γιατι΄όπως ξέρετε εδω και μερικα χρόνια ολοι υπολογιστες με προεγκατρστημένα windows δεν παραδίδουν πλέον και cd dvd εγκαταστασης των windows. Επομένως πως θα μεταφέρω τα windows στον ssd δισκο καθε υπολογιστη; Για τα υπόλοιπα αρχεία το πολυ να τα ξαναπεράσω, αλλά τα windows τι κανω; Ευχαριστω πολυ. Κάνε "κλώνο" τον υπάρχον δίσκο από τον κάθε υπολογιστή (ενδεχομένως να ζητήσει ξανά ενεργοποίηση). Εναλλακτικά αφού έχεις ήδη στην κατοχή σου τα "κλειδία ενεργοποίησης" κατεβάζεις την έκδοση απο την επίσημη σελίδα τς MS. . Γράψε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τι λειτουργικά έχουν και τι μοντέλα είναι τα ΝΒ (αν θες παραπάνω πληροφορίες). Είναι δύσκολο να μαντεύεις τι έχει ο καθένας στην κατοχή του...
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, kormos είπε κατεβάζεις την έκδοση απο την επίσημη σελίδα τς MS. Εγώ κατάλαβα ότι θέλει να κάνει αυτό ακριβώς και όχι να μεταφέρει την εγκατάσταση από τους μηχανικούς δίσκους στους ssd. Οπότε θα πρέπει να κάνει αυτό ακριβώς. @monoxromos Φίλε κατέβασε το iso των 10 μέσω του εργαλείου της ms από το παρακάτω λινκ και ή πέρασε το σε usb με το rufus ή επέλεξε μέσα από το εργαλείο την δημιουργία usb, ότι σε βολεύει και μετά μπουτάρισε από το usb για να περάσεις τα 10άρια. https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 Για 7άρια, αν έχεις ήδη το iso μπορείς πάλι με το rufus να τα περάσεις σε usb.. Όσο για την ενεργοποίηση, τα 10άρια, όταν είναι ενεργοποιημένα σε ένα σύστημα με κωδικό για 10 ή με αναβαθμισμένο κωδικό από 7/8/8.1, ενεργοποιούνται αυτόματα με την είσοδο σου στο internet. Για τα 7άρια θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία που ακολούθησες όταν τα είχες στήσει.
kormos Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 18 ώρες πριν, monoxromos είπε ...Επομένως πως θα μεταφέρω τα windows στον ssd δισκο καθε υπολογιστη; Για τα υπόλοιπα αρχεία το πολυ να τα ξαναπεράσω, αλλά τα windows τι κανω;... 1 ώρα πριν, micos000 είπε Εγώ κατάλαβα ότι θέλει να κάνει αυτό ακριβώς και όχι να μεταφέρει την εγκατάσταση από τους μηχανικούς δίσκους στους ssd. Οπότε θα πρέπει να κάνει αυτό ακριβώς. @monoxromos Φίλε κατέβασε το iso των 10 μέσω του εργαλείου της ms από το παρακάτω λινκ και ή πέρασε το σε usb με το rufus ή επέλεξε μέσα από το εργαλείο την δημιουργία usb, ότι σε βολεύει και μετά μπουτάρισε από το usb για να περάσεις τα 10άρια. https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 Για 7άρια, αν έχεις ήδη το iso μπορείς πάλι με το rufus να τα περάσεις σε usb.. Όσο για την ενεργοποίηση, τα 10άρια, όταν είναι ενεργοποιημένα σε ένα σύστημα με κωδικό για 10 ή με αναβαθμισμένο κωδικό από 7/8/8.1, ενεργοποιούνται αυτόματα με την είσοδο σου στο internet. Για τα 7άρια θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία που ακολούθησες όταν τα είχες στήσει. Εγώ στάθηκα στο ότι ανέφερε πως θα κάνει μεταφορά και ότι το πολύ (πολύ) να ξαναπεράσει τα αρχεία. Σε αυτή την ενέργεια, μόνο με "κλώνο" γίνεται. Εναλλακτικά όπως και παραπάνω ανέφερα και ανέφερες πρέπει να κάνει λήψη το .iso από την MS και εν συνεχεία τη γνωστή διαδικασία
monoxromos Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) OK για να δουμε ,σας ενημερωνω ευχαριστω πολύ ΥΓ σε εσχατη περιπτωση επανεγκαταστασης των win 7 home, πήγα να κανω επαληθευση του κλειδιου και μου βγάζει 715-123130. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από monoxromos
kormos Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, monoxromos είπε OK για να δουμε ,σας ενημερωνω ευχαριστω πολύ ΥΓ σε εσχατη περιπτωση επανεγκαταστασης των win 7 home, πήγα να κανω επαληθευση του κλειδιου και μου βγάζει 715-123130. Δεν το πολυκατάλαβα.... Έκανες τελικά επανεγκατάσταση ή θα...;
monoxromos Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 οχι αλλά ειπα αν τελικα δεν τα καταφέρω διαφορετικα να ξαναπερασω τα 7αρια αλλά βρήκα ζορι με την microsoft εβαλα τον κωδικο που εχει το μηχανημα και βγαζει αυτο το νούμερο. Αλλωστε δεν κατέληξα τι ssd να παρω γύρω στα 120gb ή αν η διαφορά ειναι μικρη να παω σε 250αρια
kormos Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 34 λεπτά πριν, monoxromos είπε οχι αλλά ειπα αν τελικα δεν τα καταφέρω διαφορετικα να ξαναπερασω τα 7αρια αλλά βρήκα ζορι με την microsoft εβαλα τον κωδικο που εχει το μηχανημα και βγαζει αυτο το νούμερο. Αλλωστε δεν κατέληξα τι ssd να παρω γύρω στα 120gb ή αν η διαφορά ειναι μικρη να παω σε 250αρια Κατά καιρούς βγαίνουν πολλές καλές προσφορές . Οπότε φτάσε σε αυτό το κομμάτι και βλέπουμε πάλι το θέμα
micos000 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Εγώ θα έλεγα samsung evo. Θεωρούνται οι καλύτεροι ssd. 1 ώρα πριν, monoxromos είπε Αλλωστε δεν κατέληξα τι ssd να παρω γύρω στα 120gb ή αν η διαφορά ειναι μικρη να παω σε 250αρια
kormos Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Στις 4/26/2018 στις 11:18 ΜΜ, monoxromos είπε ...Αλλωστε δεν κατέληξα τι ssd να παρω γύρω στα 120gb ή αν η διαφορά ειναι μικρη να παω σε 250αρια Αν τα "μηχανήματα" κάνουν (κοινή) χρήση αρχεία από κάποιον κεντρικό υπολογιστή τότε με 120GB θα είσαι μια χαρά.
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Εγώ δεν κατάλαβα εν τέλει τι θέλει να κάνει ο φίλος. Για αγορά ssd πρέπει να αναφερθεί 1) τι χρήση κάνει σε κάθε μηχάνημα. Απλή ή κάτι πιο σύνθετο? 2) Budget για το κάθε μηχάνημα Τέλος καλό είναι να αναφερθεί από τι κομμάτια αποτελείται κάθε μηχάνημα για να έχουμε μια γενική εικόνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα