Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, txcellas είπε

Έδωσα ένα καρό λεφτά για να ρισκάρω να ανοίξω το λαπτοπ μόνος μου. Ενώ αν το αναλάβει τεχνικός αν γίνει κάτι μπορώ να αποδοσω ευθηνη. Η φτήνια τρώει τον παρα φίλε μου! 

Πριν μηνες πηρα ενα φτηνιαρικο φορητο με μηχανικο δισκο...την ιδια μερα του περασα ssd..και επρεπε να ξηλωσω ολο το κατω μερος για να γινει αυτο.Ειχα αγχος , αν και εχω ξανανοιξει απειρα φορητα , γιατι ηταν ...καινουργιο...αλλα οκ...Αν το κοιταγες εξωτερικα δεν καταλαβαινες οτι εχει ανοιχτει.
Στο επομενο φορητο που πηρα μετα απο αυτο και εχω τωρα , που ηταν κατα πολυ πιο ακριβο , παλι το ιδιο θα αισθανομουν αν εκανα κατι παρομοιο...ειδικα επειδη κοστιζει αρκετα περισσοτερο.Αλλα οπως ειπα δεν ειναι επιστημη.Το μονο που μπορεις να του κανεις ειναι να του γδαρεις κανα πλαστικο.
Για αυτο οπως ειπα θελουν χειρουργικες κινησεις και ολα ειναι ευκολα.

Αν γδαρθει πλαστικο , οποιος και να το κανει , δεν καλυπτεται απο εγγυηση.Και νομιζεις οτι αν αποδωσεις ευθυνες στον "τεχνικο" θα σου πει "οκ στο γαμησα , ελα να στο πληρωσω"?Σοβαρα?Απλα θα σου πει "Εγω ετσι το βρηκα , δεν ξερω τι λες..μπορει να δοκιμασες να το ανοιξεις σπιτι μονος σου , το γδαρες και τωρα το εφερες σε μενα".Το φορητο θαναι παντως "εκτος εγγυησης" :)

Οποτε οποιος και να το κατσαβιδιασει , στο ιδιο αποτελεσμα καταληγουμε.Αν δεν το χεις , ισως ο τεχνικος να χει λιγοτερες πιθανοτητες να γαμησει κατι , μιας και θεωρητικα εχει ανοιξει περισσοτερα φορητα απο σενα.Αυτο το καταλαβαινω.Εγω προσωπικα -και οχι γιατι εχω εμπειρια- δεν θα αφηνα αλλον να ακουμπησει το καινουργιο μου φορητο :)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mphxths είπε

Πριν μηνες πηρα ενα φτηνιαρικο φορητο με μηχανικο δισκο...την ιδια μερα του περασα ssd..και επρεπε να ξηλωσω ολο το κατω μερος για να γινει αυτο.Ειχα αγχος , αν και εχω ξανανοιξει απειρα φορητα , γιατι ηταν ...καινουργιο...αλλα οκ...Αν το κοιταγες εξωτερικα δεν καταλαβαινες οτι εχει ανοιχτει.
Στο επομενο φορητο που πηρα μετα απο αυτο και εχω τωρα , που ηταν κατα πολυ πιο ακριβο , παλι το ιδιο θα αισθανομουν αν εκανα κατι παρομοιο...ειδικα επειδη κοστιζει αρκετα περισσοτερο.Αλλα οπως ειπα δεν ειναι επιστημη.Το μονο που μπορεις να του κανεις ειναι να του γδαρεις κανα πλαστικο.
Για αυτο οπως ειπα θελουν χειρουργικες κινησεις και ολα ειναι ευκολα.

Αν γδαρθει πλαστικο , οποιος και να το κανει , δεν καλυπτεται απο εγγυηση.Και νομιζεις οτι αν αποδωσεις ευθυνες στον "τεχνικο" θα σου πει "οκ στο γαμησα , ελα να στο πληρωσω"?Σοβαρα?Απλα θα σου πει "Εγω ετσι το βρηκα , δεν ξερω τι λες..μπορει να δοκιμασες να το ανοιξεις σπιτι μονος σου , το γδαρες και τωρα το εφερες σε μενα".Το φορητο θαναι παντως "εκτος εγγυησης" :)

Οποτε οποιος και να το κατσαβιδιασει , στο ιδιο αποτελεσμα καταληγουμε.Αν δεν το χεις , ισως ο τεχνικος να χει λιγοτερες πιθανοτητες να γαμησει κατι , μιας και θεωρητικα εχει ανοιξει περισσοτερα φορητα απο σενα.Αυτο το καταλαβαινω.Εγω προσωπικα -και οχι γιατι εχω εμπειρια- δεν θα αφηνα αλλον να ακουμπησει το καινουργιο μου φορητο :)

Δεν μίλησα για γδάρσιμο πλαστικού. Μίλησα για την στιγμή που χρειαστεί για κάποιο λόγο να το στείλω πίσω για σέρβις που καλύπτεται από την εγγυηση ώστε να μην έχω θέμα με τους τεχνικούς του service. Αν χρειαστεί να το στείλω θα χρειαστώ κάποιον άμεσα να μου βαλει στον μηχανικό το os και να βγάλει με προσοχή τον m2. 

Επισης βάζοντας τον m2 θα χρειαστεί να κλονοποιησω το μν δίσκο από το μηχανικό στον ssd και να βάλω να bootάρει από τον ssd μόνο. Σίγουρα δεν είναι επιστήμη αλλά μιλάω για ακριβό λαπτοπ (για την δίκη μου τσέπη πάντα) και θέλω να ειμαι πιο σίγουρος.

σκεψου να το κάνω μόνος να κερδίσω τα 30-50 ευρώ που θα έπαιρνε ο τεχνικός και να κάνω καμία πατάτα στο hardware. Αν κάνει ο τεχνικός εφόσον τον έχω ενημερώσει για το πως έχει η κατάσταση και το αναλάβει είναι υπόλογος. Έτσι το βλέπω.

Υ.Γ. Σε gaming laptop προτείνεται win 10 professional η τα κλασικά του λαπτοπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@txcellas

1. Aν μπορεσεις εσυ να βαλεις τον m2 , τοτε μπορεις και να τον βγαλεις :) Και γιατι να βαλεις το os στον μηχανικο αν ειναι να το στειλεις για σερβις?Θα σου πουν "ε φιλαρακι γιατι δεν εχεις λειτουργικο στον δισκο σου?".Χεστηκαν και χεστηκες...η απαντηση στην παραπανω υποθετικη ερωτηση που δεν θα γινει ποτε ειναι "Γιατι ειναι δικο μου το πισι και γουσταρω να μην εχω λειτουργικο στον δισκο μου "... :)

Τεσπα αν δεν νοιωθεις σιγουρος για αυτες τις εργασιες , πηγαινε σε τεχνικο.Το αν γινει καμμια πατατα στο hw θα ειναι υπολογος , σου γραψα παραπανω πως θα παιχτει η φαση με τον τεχνικο.
Σιγα μην παραδεχτει ο αλλος οτι εκανε ζημια σε ακριβο φορητο.Μηπως θα το πας και δικαστηριο?Αν ειναι μικρομαγαζο της γειτονιας ξεχνα το "θα ειναι υπολογος".Αν ειναι μεγαλο μαγαζι/αλυσιδα τοτε τραβα φωτος του φορητου τριγυρω πανω/κατω πριν το πας και αμα γινει καμμια στραβη καλα ξεμπλεγματα :)

ΥΓ : Σε gaming laptop που εχω αυτην την στιγμη ειμαι με 10αρια home , που ειχε απο την μανα του..δεν εχω καποιο θεμα...μην το πολυψειριζεις...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mphxths είπε

@rofl

Το οτι πιανει 50mb/s ειναι οντως μικρη ταχυτητα αλλα δεν ειναι κατα αναγκη συσχετιζομενη με την "υγεια" του δισκου.Δεν ξερουμε σε τι controller ειναι συνδεδεμενος , ποσες αλλες συσκευες πανω σε αυτον , ποσα χρονια χρησης κλπ.Σιγουρα ομως δεν μπορεις να τον συγκρινεις με τον δικο σου "τερας" , που πιανει 180mb/s.

Mολις τεσταρα τον δικο μου τον μηχανικο (1TB/5400 , φορητο λιγων μηνων αγορασμενο , αρα υποθετω ο δισκος εχει ελαχιστη χρηση) και πιανει 100-110mb/s .
Συμπερασμα , μην συγκρινουμε ανομοια πραματα..οχι πως το 50mb/s ειναι φυσιολογικο αλλα και παλι οπως ειπα μπορει να επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες...Ενας ελεγχος του δισκου δεν θα εκανε κακο παντως.

οχι φιλε μου λαθος κανεις 100-110 ειναι μια χαρα. και δεν ειπα οτι πρεπει να πιασει 180.

με 50 σερνεται ο δισκος  και δεν αποκλειεται να χει καποιο προβλημα. δεν ειπα οτι ειναι σιγουρο, αλλα αν ενας δισκος εχει τετοια χαλια transfer rate καλο ειναι να τον κοιταξει. που μπορει και να μην εχει θεμα αλλα να εκανε καποια εργασια και να μην βγηκε σωστο το benchmark πχ.

--------------------

τσαμπα νομιζω ανησυχεις.

μεγαλη τραγικοτητα να σε βγαλει αντιπροσωπεια εκτος εγγυησης για αλλαγη δισκου. γενικα μνημες και δισκοι θεωρουνται αποδεκτη αναβαθμιση.

και αφου δεν το χεις και αν σε παιρνει οικονομικα, βαλε κι ενα 500 σατα ssd imo με ενα 100αρικο να ξεμπερδευεις και να μην χρειαστει επεμβαση ξανα ποτε. 

παντως οπως ειπωθηκε ακομα και αν αλλαξεις και sata κρατα τον εργοστασιακο, για λογους εγγυησης,  γιατι αυτοι θα θελουν να παραλαβουν το λαπτοπ οπως το αγορασες αν χρειαστει κατι.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, rofl είπε

μεγαλη τραγικοτητα να σε βγαλει αντιπροσωπεια εκτος εγγυησης για αλλαγη δισκου

Θεωρητικα ισχυει αυτο.Σκεψου οτι στο φτηνιαρικο φορητο που ανεφερα παραπανω οτι του αλλαξα τον μηχανικο δισκο του με ssd , ειχανε κολλητικη ταινια πανω στην βιδα που βιδωνε το πλαισιο του δισκου στο σασι.Σε φαση "σκιστην και χαιρετα την εγγυηση" ,γιατι καποια αλλη χρησιμοτητα δεν υπηρχε για ταινια..σε εκεινο το σημειο.

Παλιοτερα δεν κανανε τετοια πραματα οι εταιριες..τωρα σου λεει και βιδα να αλλαξεις ελα να την αλλαξουμε στην αντιπροσωπεια να σε χρεωσουμε κανα εκατομμυριο :)

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες. Το λαπτοπ έχει ξεχωριστή θέση για m2 όποτε θα κρατήσω και τον μηχανικό πάνω. Λίγο με την μεταφορά από τον μηχανικό δίσκο στον m2 δεν γνωρίζω πως θα το κάνω του λειτουργικού. (Έχω δει free προγράμματα αλλά δεν το έχω ξαναπροσπαθήσει)

Μαν τελικώς επιλέξω τον τεχνικό της γειτονιάς εκεί δίπλα του θα ειμαι όταν θα το φτιάχνει. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mphxths είπε

Θεωρητικα ισχυει αυτο.Σκεψου οτι στο φτηνιαρικο φορητο που ανεφερα παραπανω οτι του αλλαξα τον μηχανικο δισκο του με ssd , ειχανε κολλητικη ταινια πανω στην βιδα που βιδωνε το πλαισιο του δισκου στο σασι.Σε φαση "σκιστην και χαιρετα την εγγυηση"

ναι το ξερω και γιαυτο στην αρχη του δεν του ειπα να παει εκτος αντιπροσωπειας.

γιατι φανταστηκα οτι το χει ψαξει και εχει καμια ταινια.

παντως σιγουρα αν επεφτα σε τετοια εταιρεια, δεν θα ξαναψωνιζα προιον τους.

Δημοσ.

δεν ειδα κατι τετοιο, στα 2 video που κοιταξα.

αλλα fuck it αμα ειναι να δωσεις ενα 500αρικο για σκληρο,ας παει και το αυτοκολητο.

ακομα κι αν σου κατσει στραβη και αρνηθουν να σε καλυψουν με  λιγο κραξιμο  δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα.

Δημοσ.

185 ευρώ έχει ο 500ρις m2 (Samsung evo) αυτοί ήθελα να μου βάλουν έναν παλιό tossiba και ζητούσαν 320 ευρώ.

ο tossiba δεν κυκλοφορεί πλέον..

Δημοσ.

Μια ερώτηση γενική. 

Αν στο νέο ssd που θα βάλω τα windows 10 pro (ενώ τώρα έχω home) θα πρέπει να ψάξω και για drivers η θα τα ψάξει μόνο του;;

Δημοσ.

θα βρουν τα win 10 drivers ωστόσο μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι default drivers. Οπότε τσεκάρεις έναν έναν όλους τους drivers έτσι ώστε να είναι ενημερωμένοι με την τελευταία έκδοσή τους.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...