Eliaskat Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 φιλε σε lenovo λαπτοπ η εγγυηση δεν χανετε ,αρκει να εχεις τον παλιο δισκο οπως μου ειπαν. τωρα να εγκαταστησεις εναν m2 nvme και να περασεις win 10 δεν θα σου παρει πανω απο 35 λεπτα με καφε...
txcellas Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, Eliaskat είπε φιλε σε lenovo λαπτοπ η εγγυηση δεν χανετε ,αρκει να εχεις τον παλιο δισκο οπως μου ειπαν. τωρα να εγκαταστησεις εναν m2 nvme και να περασεις win 10 δεν θα σου παρει πανω απο 35 λεπτα με καφε... Πιο πολύ στο θέμα clone θα φαω σίγουρα. Θα δω πιστεύω διαφορά από hdd 5200 σε m2!
Eliaskat Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) εγω θα σου προτεινα να περασεις καθαρα win . Διαφορες θα δεις ΤΡΟΜΕΡΕΣ εγω επαθα πλακα .......κατσε να σου ανεβασω screenshot hdd ssd m2 nvme Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από Eliaskat 1
rofl Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) καλα το sequential καθεσαι και μετρας? anyway o μηχανικος σου πολυ χαλια τα παει. αν δεν ειναι κατι τυχαιο τσεκαρε να δεις αν εχει κανενα θεμα και σου μεινει στα χερια. 100 σε sequential επρεπε να τα πιανει στην ξεφτιλα και μιλαμε για δισκο μου σε sata 2 με max 200 gb ελευθερα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από rofl
txcellas Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 παιδια εγω τα sequential και αυτα τα περιεργα δεν τα ξερω. Ξερω οτι θελω να βαλω εναν ssd (samsung evo) εν προκειμενω και δεν μπορω να παρω μια απαντηση πανω σε αυτο. Η Asus μου λεει οτι μπορει να μην ειναι συμβατο με το λαπτοπ και οτι δεν εχει ελεγχει η σωστη λειτουργια του, εστειλα mail στην samsung και μου ειπαν οτι εφοσον εχει ''θεση'' για m2 θα ταιριαζει αλλα δεν μπορουν να μου πουν με σιγουρια για το λαπτοπ μου (παρολο που τους το ανεφερα μοντελο κλπ) Σε ξενα φορουμ με οσα Εγγλεζικα ξερω δεν ειδα καποια αδυναμια και το manual του λαπτοπ δεν λεει πολλα. Any suggestions?
rofl Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) γενικα αυτο λυνεται ευκολα και πολυ απλα χωρις να απαιτει γνωσεις. ενα google κανεις το μοντελο του λαπτοπ σου και το μοντελο του δισκου που σε ενδιαφερει, και βλεπεις αν εχουν γραψει αλλοι σχετικα. https://www.google.gr/search?ei=EnnrWoadJoHBsgG784-wBg&q=ASUS+GL553VD-FY079T+960+evo&oq=ASUS+GL553VD-FY079T+960+evo&gs_l=psy-ab.3...11960.19158.0.19908.18.15.3.0.0.0.174.2196.0j15.15.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.9.1324...33i160k1.0.b6bCXLg6Shs στα 2 πρωτα αποτελεσματα οπως βλεπεις εχει και video. οποτε οπως βλεπεις ο 960 ειναι συμβατος. οποτε η λογικη λεει οτι και ο 970 θα ειναι. στο αλλο video βαζει crucial. και βλεπεις και τη διαδικασια για να προσδιορισεις μονος σου ποια ειναι τα δικαια εργατικα Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από rofl 1
txcellas Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 40 λεπτά πριν, rofl είπε γενικα αυτο λυνεται ευκολα και πολυ απλα χωρις να απαιτει γνωσεις. ενα google κανεις το μοντελο του λαπτοπ σου και το μοντελο του δισκου που σε ενδιαφερει, και βλεπεις αν εχουν γραψει αλλοι σχετικα. https://www.google.gr/search?ei=EnnrWoadJoHBsgG784-wBg&q=ASUS+GL553VD-FY079T+960+evo&oq=ASUS+GL553VD-FY079T+960+evo&gs_l=psy-ab.3...11960.19158.0.19908.18.15.3.0.0.0.174.2196.0j15.15.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.9.1324...33i160k1.0.b6bCXLg6Shs στα 2 πρωτα αποτελεσματα οπως βλεπεις εχει και video. οποτε οπως βλεπεις ο 960 ειναι συμβατος. οποτε η λογικη λεει οτι και ο 970 θα ειναι. στο αλλο video βαζει crucial. και βλεπεις και τη διαδικασια για να προσδιορισεις μονος σου ποια ειναι τα δικαια εργατικα εισαι ωραιος!! ευχαριστω!
txcellas Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Καθώς έχω αποφασίσει να πάω σε κατάστημα υπολογιστών για να περάσω ssd, προγράμματα κλπ θέλω μια βοήθεια στο ποιον να επιλέξω. 1) κατάστημα υπόγειο σε γειτονιά με άπειρους ανοικτούς υπολογιστές, εξαρτήματα παντού, δίσκους κλπ ψιλοβρωμικο. Ο ιδιοκτήτης φοβερά εξυπηρετικός και αλάνι με πολλές θετικές αξιολογήσεις στο google. Κάθισα κανα τέταρτο και παίζει να μπήκαν και 5 άτομα μέσα να τον χαιρέτισαν και άλλοι τόσοι να ήθελαν να τον ρωτήσουν. 2) κατάστημα σε κεντρικό δρόμο με ιδιοκτήτη λίγο πάνω από 30, ψιλογυμνημαστηριακο με tattoo. Καθαρό μαγαζί, όλα στην εντέλεια. Καθόλου κόσμος μέσα και 0 αξιολογήσεις google. Μου είπε ότι είναι gamer και φάνηκε να έχει γνώσεις με τα λίγα που ξέρω για να συγκρίνω. και το 1το και το 2ρο είναι ίδιες οι τιμές. Επίσης ο 2ρος πρότεινε να βάλουμε win 10 pro (για καλύτερα) και θα μ έβαζε και κάτι malware κλπ με άδειες που είχε και ήταν μέσα στην τιμή όλα. Απόψεις;
mphxths Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 @rofl Και μπαινεις τωρα εσυ στο θεμα και το μονο που εχεις να συμβαλλεις ειναι να ακυρωσεις τα αποτελεσματα του μηχανικου δισκου του αλλου (ουτε καν του ssd που ειναι το θεμα μας εδω) , συγκρινοντας τον δικο σου 6TB/7200rpm enterprise edition δισκο με εναν 1ΤΒ/5400rpm δισκο ?Σοβαρα τωρα? Και του την λες κιολας οτι κοιταει την seq speed , ενω του παραθετεις την seq speed του δικου σου... Οκ...ο,τι ναναι τελειως... @txcellas O δισκος εφοσον σφραγισμενος δεν σε ενδιαφερει απο που θα τον αγορασεις...το ιδιο προιον ειναι με την ιδια εγγυηση..δωσε βαση στην λεξη "σφραγισμενος".Απο κει και περα περνα windows και προγραμματα μονος σου..Δεν ειναι κατι τραγικο.Απλα αν δεν το χεις με τα κατσαβιδιασματα , ας σου αποσφραγισουν στο μαγαζι τον ssd και να στον περασουν μπροστα σου στο φορητο σου.
txcellas Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, mphxths είπε @rofl Και μπαινεις τωρα εσυ στο θεμα και το μονο που εχεις να συμβαλλεις ειναι να ακυρωσεις τα αποτελεσματα του μηχανικου δισκου του αλλου (ουτε καν του ssd που ειναι το θεμα μας εδω) , συγκρινοντας τον δικο σου 6TB/7200rpm enterprise edition δισκο με εναν 1ΤΒ/5400rpm δισκο ?Σοβαρα τωρα? Και του την λες κιολας οτι κοιταει την seq speed , ενω του παραθετεις την seq speed του δικου σου... Οκ...ο,τι ναναι τελειως... @txcellas O δισκος εφοσον σφραγισμενος δεν σε ενδιαφερει απο που θα τον αγορασεις...το ιδιο προιον ειναι με την ιδια εγγυηση..δωσε βαση στην λεξη "σφραγισμενος".Απο κει και περα περνα windows και προγραμματα μονος σου..Δεν ειναι κατι τραγικο.Απλα αν δεν το χεις με τα κατσαβιδιασματα , ας σου αποσφραγισουν στο μαγαζι τον ssd και να στον περασουν μπροστα σου στο φορητο σου. Θέλω στο θέμα τεχνικού να αναφερθώ περισσότερο σε περίπτωση που 1)χρειαστεί να πάω το λαπτοπ για σέρβις να ξαναπεράσει το os στο μηχανικό δισκο 2) ίσως καταφέρει να μην κόψει την ταινια εγγύησης λόγο εμπειρίας. εδωσα αρκετά χρήματα και στην προκειμένη θα δώσω σαν επένδυση πάλι αλλά σε ποιον από τους 2 είναι το θέμα.
rofl Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, mphxths είπε @rofl Και μπαινεις τωρα εσυ στο θεμα και το μονο που εχεις να συμβαλλεις ειναι να ακυρωσεις τα αποτελεσματα του μηχανικου δισκου του αλλου (ουτε καν του ssd που ειναι το θεμα μας εδω) , συγκρινοντας τον δικο σου 6TB/7200rpm enterprise edition δισκο με εναν 1ΤΒ/5400rpm δισκο ?Σοβαρα τωρα? Και του την λες κιολας οτι κοιταει την seq speed , ενω του παραθετεις την seq speed του δικου σου... Οκ...ο,τι ναναι τελειως... ok mr mini-mod.και οσο αφορα το θεμα ηδη εχουμε απαντησει στον OP και το θεμα του εχει λυθει. δεν μενει παρα να το κανει. δεν υπαρχει κατι αλλο. οσο για το αλλο. για το sequential του λεω οτι ειναι αχρηστο να μετραει μονο το sequential στον ssd. μακραν το πιο αδιαφορο στατιστικο σε ssd. αλλα στους μηχανικους δεν ειναι αδιαφορο και 50 ΜΒ rate σε μηχανικο, η προβλημα υπαρχει η ειναι τυχαιο περισταστικο και οχι κανονικοτητα. διαφωνεις? και γιατι να μην το αναφερω, το να παραθετουμε λαθος συμπερασματα δεν ειναι οτι καλυτερο. και κακο ηταν που του ειπα να κοιταξει το δισκο του με τετοια ταχυτητα, μην του μεινει και στο χερι? ανεφερα οτι 100 ΜΒ πρεπει να πιανει στην ξεφτιλα και το πανω οριο ειναι αυτο που εβαλα. αυτον το μηχανικο ειχα αυτον εβαλα ------------------------------------- 32 λεπτά πριν, txcellas είπε Μανκες;; καμια άποψη; σ οποιο καταστημα νομιζεις/ βολευεσαι καντο. σαν εργασια ειναι οσο πιο απλο δεν παει. αρκει να σου βαλει δισκο της αρεσκειας σου. και κατα προτιμηση 10 λεπτα δουλεια ειναι να το κανει παρουσια σου Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από rofl 1
mphxths Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 @rofl Το οτι πιανει 50mb/s ειναι οντως μικρη ταχυτητα αλλα δεν ειναι κατα αναγκη συσχετιζομενη με την "υγεια" του δισκου.Δεν ξερουμε σε τι controller ειναι συνδεδεμενος , ποσες αλλες συσκευες πανω σε αυτον , ποσα χρονια χρησης κλπ.Σιγουρα ομως δεν μπορεις να τον συγκρινεις με τον δικο σου "τερας" , που πιανει 180mb/s. Mολις τεσταρα τον δικο μου τον μηχανικο (1TB/5400 , φορητο λιγων μηνων αγορασμενο , αρα υποθετω ο δισκος εχει ελαχιστη χρηση) και πιανει 100-110mb/s . Συμπερασμα , μην συγκρινουμε ανομοια πραματα..οχι πως το 50mb/s ειναι φυσιολογικο αλλα και παλι οπως ειπα μπορει να επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες...Ενας ελεγχος του δισκου δεν θα εκανε κακο παντως. @txcellas Mην το κουραζεις , παρε τον δισκο , ενα κατσαβιδι , δες κανα ΥΤ βιντεο πως ξεβιδωνεται το φορητο σου..και καντο μονος σου..τα φορητα θελουν λεπτες χειρουργικες κινησεις αλλα δεν ειναι επιστημη.Αν ανοιξεις καμμια 100στη στην ζωη σου , μετα ολα ειναι τα ιδια.Καψε σε ενα στικακι το λειτουργικο σου και περνα τα παντα μονος σου.Σαν πρωην τεχνικος σου λεω , ειναι κερατιατικα λεφτα για τον πελατη τετοιες εργασιες...και ο καθενας θα το κοστολογησει οσο του λειπουν απο το πορτοφολι εκεινη την στιγμη Εγκατασταση δισκου , λειτουργικο και περασμα προγραμματων?Περα απο το κοστος των υλικων/windows , καποτε σκαγανε τιμες του στυλ 40-50ευρω στην καλυτερη και ολοι ηταν ευχαριστημενοι.Για δουλεια , βαλε το σιντι πατα μερικα next next και πιες τον καφε σου μεχρι να τελειωσει η εγκατασταση...
txcellas Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, mphxths είπε @rofl Το οτι πιανει 50mb/s ειναι οντως μικρη ταχυτητα αλλα δεν ειναι κατα αναγκη συσχετιζομενη με την "υγεια" του δισκου.Δεν ξερουμε σε τι controller ειναι συνδεδεμενος , ποσες αλλες συσκευες πανω σε αυτον , ποσα χρονια χρησης κλπ.Σιγουρα ομως δεν μπορεις να τον συγκρινεις με τον δικο σου "τερας" , που πιανει 180mb/s. Mολις τεσταρα τον δικο μου τον μηχανικο (1TB/5400 , φορητο λιγων μηνων αγορασμενο , αρα υποθετω ο δισκος εχει ελαχιστη χρηση) και πιανει 100-110mb/s . Συμπερασμα , μην συγκρινουμε ανομοια πραματα..οχι πως το 50mb/s ειναι φυσιολογικο αλλα και παλι οπως ειπα μπορει να επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες...Ενας ελεγχος του δισκου δεν θα εκανε κακο παντως. @txcellas Mην το κουραζεις , παρε τον δισκο , ενα κατσαβιδι , δες κανα ΥΤ βιντεο πως ξεβιδωνεται το φορητο σου..και καντο μονος σου..τα φορητα θελουν λεπτες χειρουργικες κινησεις αλλα δεν ειναι επιστημη.Αν ανοιξεις καμμια 100στη στην ζωη σου , μετα ολα ειναι τα ιδια.Καψε σε ενα στικακι το λειτουργικο σου και περνα τα παντα μονος σου.Σαν πρωην τεχνικος σου λεω , ειναι κερατιατικα λεφτα για τον πελατη τετοιες εργασιες...και ο καθενας θα το κοστολογησει οσο του λειπουν απο το πορτοφολι εκεινη την στιγμη Εγκατασταση δισκου , λειτουργικο και περασμα προγραμματων?Περα απο το κοστος των υλικων/windows , καποτε σκαγανε τιμες του στυλ 40-50ευρω στην καλυτερη και ολοι ηταν ευχαριστημενοι.Για δουλεια , βαλε το σιντι πατα μερικα next next και πιες τον καφε σου μεχρι να τελειωσει η εγκατασταση... Έδωσα ένα καρό λεφτά για να ρισκάρω να ανοίξω το λαπτοπ μόνος μου. Ενώ αν το αναλάβει τεχνικός αν γίνει κάτι μπορώ να αποδοσω ευθηνη. Η φτήνια τρώει τον παρα φίλε μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα