BlueBlood7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/25/2018 στις 1:26 ΠΜ, txcellas είπε Έχω ένα asus rog το οποίο έχει σκληρό δίσκο 1tb 5200rpm. Σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση και ρώτησα την asus (ειμαι άλλους 17 μήνες σε εγγυηση το κόστος) Μου είπαν το εξής: Καλησπέρα σας, Το εκτιμώμενο κόστος για την εγκατάσταση του SSD (P3X4 512GB M.2 2280 Nvme) για το προϊόν : ASUS GL553VD-FY079T (S/N: H1N0CV01J83901D), θα είναι περίπου 320€ + ΦΠΑ (ανταλλακτικό και εργατικά) Το κόστος δεν είναι λίγο μεγάλο; ΥΓ χέρι δεν βάζω (ούτε άλλος εκτός αντιπροσωπείας) Ρώτα ποιον ακριβώς ssd σου πρότειναν. Υποθέτω ότι επειδή σε κατάλαβαν ότι δεν γνωρίζεις από Μ.2 ssd οι τιμή που σου είπαν (400 ευρώ) απλά είναι ληστεία μετά φόνου. Από αυτούς τους φόνους με καμιά 100σταριά μαχαιριές. Η οικτρή και ανήθικη εκμετάλλευση μπορεί να είναι διπλή αν ο Μ.2 που σου έχουν προτείνει έχει μικρή σχετικά τιμή Διπλή γιατί τότε το κόστος των εργατικών τινάζεται στα ύψη. Παίρνεις λοιπόν έναν Μ.2 ssd και πας στο λάπτοπ σε ένα καλό μαγαζάκι και να στον προσθέσει. Στην χειρότερη να του δώσεις ένα 50ρικο. Τώρα ποιον Μ.2 να πάρεις? Γράψε τι χρήση κάνεις στο λάπτοπ. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από BlueBlood7 1
mphxths Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Kαποιοι κανετε λες και γεννηθηκατε χτες βραδυ. 1ον Οι nvme δισκοι και μαλιστα στα 512gb+ ειναι σχετικα ακριβοι 100αρικο και ανεβαινουμε , βλεπε https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/566001_660011/M-2-Type-2280-toulachiston-480gb.html?keyphrase=m.2+ssd&order_by=pricevat&order_dir=asc Βεβαια για να πεις οτι πηρες σοβαρο δισκο με 1gb/sec και ανω παιζεις στα 160-170 ευρω και ανεβαινεις αναλογα την μαρκα/μοντελο. 2ον Οταν μιλαμε για αντιπροσωπεια σε ο,τι κοστος σκεφτεσαι βαλε x2.Ειτε πας φορητο , ειτε πας αμαξι , ειτε τον σκυλο σου 3ον Απο οτι καταλαβαινω ο δισκος που προτεινει η αντιπροσωπεια πρεπει να ναι καποιο πολυ συγκεκριμενο μοντελο που δεν καταλαβαινω ουτε τι μαρκα καν ειναι.Σε ενα σαιτ με asus parts που βρηκα , ο συγκεκριμενος δισκος τιμαται στα 480 ευρω με φπα !! Μια χαρα φθηνη τιμη του ειπε δηλ η αντιπροσωπεια μας 4ον Εγω προσωπικα θα εβρισκα εναν δισκο nvme της αρεσκειας μου σε μια "φυσιολογικη" τιμη και θα ρωτουσα την αντιπροσωπεια αν αναλαμβανει να τον εγκαταστησει αυτη για να μην χαθει η εγγυηση.Αν δεν δεχτει , τον βαζεις μονος σου με δικη σου ευθυνη...δικη σου ευθυνη αν θα τον αναγνωρισει το μηχανημα (σε κατι φορουμς πολλοι βαλανε σε κατι asus , δισκους και δεν τους αναγνωρισε..αρα θελει και δοκιμες ή ψαξιμο ποιος δισκος εχει μπει στο συγκεκριμενο μοντελο και επαιξε) και δικη σου ευθυνη αν ακυρωθει η εγγυηση. Ολα τα αλλα ειναι φιλοσοφιες 1
panoc Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Ψαχνοντας ειδα οτι το P3X4 512GB M.2 2280 Nvme ειναι ο MZVLW512HMJP-00000 δηλαδη ο Samsung PM961, προφανως ειναι δοκιμασμενος για συμβαοτητα και rebranded για την asus.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Στις 25/4/2018 στις 1:26 ΠΜ, txcellas είπε Έχω ένα asus rog το οποίο έχει σκληρό δίσκο 1tb 5200rpm. Σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση και ρώτησα την asus (ειμαι άλλους 17 μήνες σε εγγυηση το κόστος) Μου είπαν το εξής: Καλησπέρα σας, Το εκτιμώμενο κόστος για την εγκατάσταση του SSD (P3X4 512GB M.2 2280 Nvme) για το προϊόν : ASUS GL553VD-FY079T (S/N: H1N0CV01J83901D), θα είναι περίπου 320€ + ΦΠΑ (ανταλλακτικό και εργατικά) Το κόστος δεν είναι λίγο μεγάλο; ΥΓ χέρι δεν βάζω (ούτε άλλος εκτός αντιπροσωπείας) Φίλε μου αφού έχεις ήδη σκάσει ένα σωρό λεφτά για το μηχάνημά σου, τι αναρωτιέσαι για - ενδεχομένως - 20-30 € που είναι η αναμενόμενη επιβάρυνση της εργασίας σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία (από ανεμιστήρες μέχρι αυτοκίνητα....). Ο δίσκος θα πετάει και θα διατηρήσεις και την εγγύηση. Νομίζω πως είναι προφανής η επιλογή.
txcellas Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε Φίλε μου αφού έχεις ήδη σκάσει ένα σωρό λεφτά για το μηχάνημά σου, τι αναρωτιέσαι για - ενδεχομένως - 20-30 € που είναι η αναμενόμενη επιβάρυνση της εργασίας σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία (από ανεμιστήρες μέχρι αυτοκίνητα....). Ο δίσκος θα πετάει και θα διατηρήσεις και την εγγύηση. Νομίζω πως είναι προφανής η επιλογή. οχι δεν τιθεται θεμα τσιγκουνιας για 20-30 ευρω αν τοση ειναι η διαφορα εννοειται απλα περιμενα κατα 200ρι να μου πουν και ψιλοεπεσα απο τα συνεφφα. Ισως με 256 ssd να πεσει η τιμη. Θα τους ρωτησω να δω. Ειδικα αν μπορω να κρατησω και τον δισκο sata μεσα (μιας και μου ειπαν οτι εχει ξεχωριστο χωρο για ssd) βολευει ακομα καλυτερα! Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από txcellas
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, mphxths είπε 2ον Οταν μιλαμε για αντιπροσωπεια.... ειτε τον σκυλο σου .... αυτό είναι τέλειο!!! 13 λεπτά πριν, txcellas είπε οχι δεν τιθεται θεμα τσιγκουνιας για 20-30 ευρω αν τοση ειναι η διαφορα εννοειται απλα περιμενα κατα 200ρι να μου πουν και ψιλοεπεσα απο τα συνεφφα. Ισως με 256 ssd να πεσει η τιμη. Θα τους ρωτησω να δω. Ειδικα αν μπορω να κρατησω και τον δισκο sata μεσα (μιας και μου ειπαν οτι εχει ξεχωριστο χωρο για ssd) βολευει ακομα καλυτερα! Κοίτα, η διαφορά με τον ssd θα είναι μεγάλη. Τώρα, υπάρχουν ssd που τρέχουν στο 1g/sec και κοστίζουν 200+€ Προσωπικά, σε ένα σαφώς υποδεέστερο και παλιότερο μηχάνημα έβγαλα το dvd κι κοτσαρα έναν ssd (512 samsung) + tray και είχα ένα ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ LAPTOP!! Με μια τέτοια προσέγγιση εννοείται ότι κρατάς το sata αλλά δεν νομίζω ότι σε αντιπροσωπεία θα κάνουν κάτι τέτοιο.... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
dpolal Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, txcellas είπε ... Ειδικα αν μπορω να κρατησω και τον δισκο sata μεσα (μιας και μου ειπαν οτι εχει ξεχωριστο χωρο για ssd) βολευει ακομα καλυτερα! Για να το λές αυτό μάλλον δεν είδες καν το βιντεάκι που σου ανέβασε ο @panoc . Κακώς. . Η εγγύηση ΔΕΝ χάνεται, δεν πρέπει να σε ανησυχεί αυτό. Εκείνο που θα πληρώσεις στην αντιπροσωπεία είναι: 1- η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ότι θα σου εγκαταστήσουν κάτι που θα δουλεύει 100% με το φορητό σου αλλά δεν θα είναι απαραίτητα το τελευταίο μοντέλο της αγοράς καθότι θα πάνε by the book, δεν θα κάνουν πειράματα. 2- τον M.2 αλλά αρκετά υπερτιμολογημένο, δεν είναι skroutz εκεί. 3- τα εργατικά της φυσικής εγκατάστασης του Μ.2 (ακριβά και αυτά) 4- τα εργατικά της επανεγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος σε αυτόν. (λογικά θα το κάνουν και αυτό και είναι εξίσου ακριβά) Για όλα αυτά θα κληθείς να δώσεις 320€ συν το ΦΠΑ. Μπορείς να βρείς ένα μικρό κατάστημα ή κάποιον τεχνικό που να αναλάβει όλα τα παραπάνω με λιγότερο από το μισό κόστος όπως σου είπαν ήδη. Απλά θα πρέπει να γίνει έρευνα έτσι ώστε ο Μ.2 που θα αγοραστεί να τρέχει στρο φορητό σου χωρίς πρόβλημα αν και στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ήδη ένας από τους καλύτερους στην αγορά (Samsung 960) Δική σου απόφαση είναι. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από dpolal 1
txcellas Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, dpolal είπε Για να το λές αυτό μάλλον δεν είδες καν το βιντεάκι που σου ανέβασε ο @panoc . Κακώς. . Η εγγύηση ΔΕΝ χάνεται, δεν πρέπει να σε ανησυχεί αυτό. Εκείνο που θα πληρώσεις στην αντιπροσωπεία είναι: 1- η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ότι θα σου εγκαταστήσουν κάτι που θα δουλεύει 100% με το φορητό σου αλλά δεν θα είναι απαραίτητα το τελευταίο μοντέλο της αγοράς καθότι θα πάνε by the book, δεν θα κάνουν πειράματα. 2- τον M.2 αλλά αρκετά υπερτιμολογημένο, δεν είναι skroutz εκεί. 3- τα εργατικά της φυσικής εγκατάστασης του Μ.2 (ακριβά και αυτά) 4- τα εργατικά της επανεγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος σε αυτόν. (λογικά θα το κάνουν και αυτό και είναι εξίσου ακριβά) Για όλα αυτά θα κληθείς να δώσεις 320€ συν το ΦΠΑ. Μπορείς να βρείς ένα μικρό κατάστημα ή κάποιον τεχνικό που να αναλάβει όλα τα παραπάνω με λιγότερο από το μισό κόστος όπως σου είπαν ήδη. Απλά θα πρέπει να γίνει έρευνα έτσι ώστε ο Μ.2 που θα αγοραστεί να τρέχει στρο φορητό σου χωρίς πρόβλημα αν και στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ήδη ένας από τους καλύτερους στην αγορά (Samsung 960) Δική σου απόφαση είναι. το ειδα τωρα και εχεις δικιο σε ολα!
BlueBlood7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Αδερφέ το έγραψα και πιο πάνω ρώτα τους ποιον ssd σου πρότειναν και ενημέρωσέ μας. Τα ξανά λέμε τότε. 1
txcellas Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Στις 26/4/2018 στις 2:21 ΜΜ, BlueBlood7 είπε Αδερφέ το έγραψα και πιο πάνω ρώτα τους ποιον ssd σου πρότειναν και ενημέρωσέ μας. Τα ξανά λέμε τότε. Στο email που του έστειλα δεν με ενημέρωσαν για ποιον ssd αναφέρονται. Κοίταξα στην σελίδα της asus για ssd αλλά δεν έγραφε specs. Τους ζήτησα να μου πουν ποιον ssd εννοούν αλλά δεν μου απάντησαν. Λόγο του βίντεο σκέφτομαι να περάσω μόνος νέο ssd και να κλονοποιησω το σύστημα (όπως το βίντεο παραπάνω) Σκεφτομαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2 ssd. Ο μόνος φόβος είναι για συμβατότητα με το σύστημα. 1) Samsung 960 Evo NVMe M.2 500GB Χωρητικότητα: 500GB, Μέγεθος: M.2 (Type 2280), Πρωτόκολλο Επικοινωνίας: PCI Express, Ταχύτητα Ανάγνωσης: 3200MB/s, Ταχύτητα Εγγραφής: 1800MB/s , Κατασκευαστής: Samsung https://www.skroutz.gr/s/10160642/Samsung-960-Evo-NVMe-M-2-500GB.html 2) Samsung 960 PRO NVMe M.2 512GB Χωρητικότητα: 512GB, Μέγεθος: M.2 (Type 2280), Πρωτόκολλο Επικοινωνίας: PCI Express, Ταχύτητα Ανάγνωσης: 3500MB/s, Ταχύτητα Εγγραφής: 2100MB/s , Κατασκευαστής: Samsung https://www.skroutz.gr/s/10160734/Samsung-960-PRO-NVMe-M-2-512GB.html Στην σελίδα 93 του manual γράφει για συμβατότητα και είναι ο μόνος φόβος μου. https://manuall.co.uk/asus-rog-gl553vd-laptop/
rofl Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 βγηκε κι 970 οποτε αν το πας ετσι περιμενε λιγο. αν και δεν περιμενω σοβαρες διαφορες απο τον 960 βγαινουν στα μαγαζια σε κανα 15 ημερο 1
txcellas Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Eπανερχομαι. Μου ειπαν οτι ο ssd που εχουν σκοπο να βαλουν ειναι αυτος. Καλημέρα σας, Σχετικά με το ερώτημα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το μοντέλο ASUS GL553VD έχει παραμετροποιηθεί με τον παρακάτω M.2 512GB σκληρό δίσκο. Part Number: 03B03-00061800 Part Name: SSD P3X4 512GB M2 2280 NVME Part Description: TOSHIBA/THNSN5512GPU7/57XA4104 Με εκτίμηση, ASUS GREEK SUPPORT Γνωμες;
txcellas Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Ισχύει ότι έγραψα πιο πάνω. Tossiba είναι ο δίσκος (απόψεις;) ρώτησα σε μαγαζάκι και μάλλον έτσι θα γίνει. Απλά μου ξανα ειπανε από την asus ότι δεν ξέρουν "και καλά" αν οποιοσδήποτε άλλος ssd εκτός αυτών που προτείνουν είναι ΣΥΜΒΑΤΟΣ με το λαπτοπ μου.
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, txcellas είπε Tossiba είναι ο δίσκος (απόψεις;) ρώτησα σε μαγαζάκι και μάλλον έτσι θα γίνει. Απλά μου ξανα ειπανε από την asus ότι δεν ξέρουν "και καλά" αν οποιοσδήποτε άλλος ssd εκτός αυτών που προτείνουν είναι ΣΥΜΒΑΤΟΣ με το λαπτοπ μου. Το λάπτοπ σου είναι καινούργιο και αποκλείω περίπτωση ασυμβατότητας. Αυτά προφανώς στα λένε για να τους χευσοπληρώσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα