george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Οχι torrents ρε παιδια, ανεβαστε το ολο στο RapidShare. Δεν ειναι παρανομο! http://www.rapidshare.com
george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Μεταξυ μας,το οτι η 14 ειναι πολυ καλυτερη μην το πεις παραεξω.Απλα ειναι πολυ πιο δημοφιλης,και οπως και να το κανουμε,πολυ πιο ευκολη στο αυτι. Α,επισης ο Μπετοβεν ο ιδιος εχει δηλωσει,οτι εχει γραψει πολυ καλυτερα πραγματα απο την 14...Εδω μπαινει βεβαια και το προσωπικα γουστο του καθενος.Αλλα το να λες η ταδε ειναι καλυτερη απο την αλλη,ε,ειναι λιγο αφελες. Koιταξε, δεν ειναι αφελες το να πει καποιος τη προσωπικη του προτιμηση παντως μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι η του σεληνοφωτος ειναι πολυ πιο δημοφιλης της 23. To περι "ευκολη στο αυτι" ας μη το συζητησουμε καλυτερα γιατι ισως θιγουν οσοι δεν εχουν και πολυ επαφη με το χωρο. Τα εργα αποκλειστικα για ενα οργανο(οπως σονατες για πιανο) δε μπορουν να συγκριθουν με αλλα μεγαλειωδη εργα του ιδιου, οπως συμφωνιες, κονσερτα για βιολι ή πιανο κλπ. Τα εχεις ακουσει τα εργα του? Αν οχι να σου δωσω μια λιστα με καμμια 10ρια που ειναι must:-D η εκδοση της 23 που εβαλες,δεν ειναι και τοσο καλη,ουτε σαν ακουστικη και προφανως υπαρχουν ερμηνευτικα ανωτερες εκδοσεις.Δοκιμασε brendel ή barenboim To ξερω οτι αυτο που εβαλα δεν ειναι καλο ακουστικα, ενα απλο mp3 ειναι, στο rapidshare κοιταξα να βαλω το ελαχιστο σε μεγεθος αρχειο. Η ιδεα ειναι να ανεβασουμε ενα ενδεικτικο του εργου αρχειο ωστε να καταλαβει ο αλλος περι τινος προκειται και εφοσον του αρεσει να το βρει σε flac, ape ή wav. Oλα τα κλασικα εργα μπορουν να βρεθουν ευκολα και γρηγορα στο νετ μεσω torrents.
john1987 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Κοιταξε,2-3 συμφωνιες και 2 κοντσερτα και καποιες σονατες για βιολι εχω ακουσει,αλλα δεν εχω εμβαθυνει οπως στις σονατες.Επειδη,ασχολουμαι με το πιανο,βρισκω περισσοτερο ενδιαφερον στα πιανιστικα εργα,δηλαδη,στις σονατες.Προφανως,εχει γραψει αριστουργηματα και για ορχηστρα κτλ,αλλα το να εξαιρεις τις σονατες απο τα μεγαλειωδη εργα του ειναι λαθος. Ωραια του σεληνοφωτος την ξερει και η κουτση Μαρια,και εσενα σου αρεσει παραπανω απο την appassionata.Ομως,δεν μπορεις να πεις,ειναι πολυ καλυτερη.Δεν τιθεται θεμα συγκρισης,αλλα γουστο. Παντως ελπιζω να συμφωνεις οτι ειναι γενικα πιο "πιασαρικη" του σεληνοφωτος,απο ορισμενες αλλες μεταγενεστερες σονατες,που ειναι πιο περιπλοκες και λιγακι πιο χαοτικες. Οσον αφορα στην εκδοση που εβαλες,καλυτερα να προτεινεις κατι ενδεδειγμενο,χωρις να δωσεις και το download link,αφου ετσι κι αλλιως μπορουν να τα βρουν ολοι στα γνωστα μερη... Για πες τη λιστα ....
george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ok, εφοσον ο ιδιος λες οτι δεν εχεις ιδεα απ το εργο του μεγιστου Μπετοβεν παρα μονο οτι ασχολησε με πιανο, δεν μπορουμε να συζητησουμε σε ευρεια κλιμακα. Για τη συγκριση των σονατων ειπα μονο(και το λεω για 3η φορα) οτι η του σεληνοφωτος ειναι πιο δημοφιλης απ την 23. Προσωπικα δε τρελαινομαι για καμμια απ τις δυο αφου αλλα ειναι τα μεγαλειωδη του εργα. Αυτα τα 2 τα θεωρω απλως καλα εργα. Τι θα πει ..."πιασαρικη"? Ο Μπετο ειχε την ικανοτητα να γραφει με απλη μουσικη σπουδαια εργα που μπορει να τα απολαυσει και ενας αδαης. Οχι πχ. σαν το Μπαχ που με τις φουγκες(εγκεφαλικη μουσικη) απευθυνοταν σε συγκεκριμενη μονο μεριδα κοινου. Για το θεμα του link, επειδη μαλλον δε το καταλαβες αυτο που ειπα ή δε το διαβασες προσεκτικα θα τα ξαναπω: Αυτο που εβαλα δεν ειναι καλο ακουστικα, ενα απλο mp3 ειναι, στο rapidshare κοιταξα να βαλω το ελαχιστο σε μεγεθος αρχειο. Η ιδεα ειναι να ανεβασουμε ενα ενδεικτικο του εργου αρχειο ωστε να καταλαβει ο αλλος περι τινος προκειται και εφοσον του αρεσει να το βρει σε flac, ape ή wav. Oλα τα κλασικα εργα μπορουν να βρεθουν ευκολα και γρηγορα στο νετ μεσω torrents. Λοιπον, να μερικα μικρα σε μεγεθος αλλα μεγαλειωδη εργα. Οποιος τ' ακουσει θα καταλαβει για τι συνθετη μιλαμε(ενα πολυ μικρο δειγμα που μου ερχεται προχειρα στο νου) Συμφωνια Νο5(1ο&2o μερος) http://www.youtube.com/watch?v=zhcR1ZS2hVo Εισαγωγη Εgmont http://www.youtube.com/watch?v=shMC3aIgT8k H Σονατα του Kreutzer (1ο μερος) Η νικη του Ουελινγκτον http://rapidshare.com/files/44266427/beethoven_-_wellington_s_victory.mp3.html (Βεβαια καποια κομματια πρεπει να στα εξηγησουν πχ. αυτο περιγραφει μια μαχη αναμεσα στο Ναπολεοντα και τον Γουελινγκτον, στην αρχη πως παρατασονται οι 2 στρατοι με τα εμβατηρια τους, μετα οι συγκρουση με τις κανονιες κλπ κλπ) Κονσερτο για Πιανο & Ορχηστα Νο5 Αυτοκρατορικο(1ο μερος) http://www.youtube.com/watch?v=7aVpCK4hDsk Εισαγωγη Coriolan Συμφωνια Νο9 (1ο&2ο μερoς) http://www.youtube.com/watch?v=O2AEaQJuKDY Κουαρτετο opus18 http://rapidshare.com/files/44269405/01_Beethoven__Op_18-6-_Allegro_con_brio.wma.html Eργο 61 3ο μερος http://www.youtube.com/watch?v=xSu8yFiwzJE (εχω ηδη ανεβασει το 1ο μερος, το οποιο θεωρω μεγιστο ολων)
system Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 System, επειδη μιλαμε για κλασσικη μουσικη δε σημαινει οτι ολα τα εργα ειναι κορυφαια(!) Υπαρχουν και πολλες πατατες. Αναμεσα ομως σε αυτα που εσυ θεωρεις κορυφαια σιγουρα θα υπαρχει και καποιο που θα θεωρεις καλυτερο ολων. Αυτο λεω να αναφερουμε. Πατάτες δεν υπάρχουν. Ποια ειναι αυτη η Αρκανα του Varez που λες? Πρωτη φορα ακουω και το εργο και τον συνθετη αυτον. Προφανώς δεν είσαι αρκετά ψαγμένος.
george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Kαι βεβαια υπαρχουν πατατες, εχουν γραφτει χιλιαδες εργα απο 100δες συνθετες νομιζεις οτι ολα ειναι καλα? Τα περισσοτερα θαφτηκαν. Μαλλον σου εχει δημιουργηθει λαθος εντυπωση, σε ολους τους χωρους υπαρχουν καλα και κακα εργα. Οσο για το αν ειμαι ψαγμενος τουλαχιστον ξερω τα βασικα... Αυτα τα εργα που εβαλα απο πανω, ποσα απ αυτα γνωριζεις? Λοιπον, και παλι θα σου ζητησω να ανεβασεις στο Rapid το εργο του ασημου αυτου συνθετη για να το ακουσουμε...
system Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Το ότι χαρακτηρίζεις τον Varez άσημο αρκεί για να καταλάβω πόσο αδαής είσαι. Τι θες να σου αναλύσω δηλαδή? Υπάρχουν εγκυκλοπαίδειες, βιβλία, google όπου μπορείς να ψάξεις και να βρεις το βιογραφικό του συνθέτη και τις αναλύσεις για την συγκεκριμένη σύνθεση. Αφού το κάνεις μπορείς να έρθεις εδώ και να κρίνεις για το αν είναι αδαής ή όχι. Ποιους συνθέτες ανέφερες? Τον μπετόβεν βλέπω να αναφέρεις πιο πάνω αρκετά καθώς επίσης τον Rossini και τον Strauss. Χαίρω πολύ αυτούς λες να μην τους ξέρω? Τα πρώτα μουσικά μου ακούσματα ήταν αυτά. Πρόσεξες καθόλου τα έργα που πρότεινα εγώ παραπάνω? Εκανες τον κόπο να ψάξεις να δεις τι ειναι? Οχι. Οπως λες και εσυ ξέρεις τα βασικά , ενώ εγώ πολλά περισσότερα. Αυτή είναι η διαφορά μας. ΥΓ: Πρωτα ψαξε να δεις τι ειναι αυτο που προτιμα η προτεινει ο άλλος και μετα σχολιασέ το. Το να προσδίδεις κοσμιτικα επιθετα σε εναν τοσο μεγαλο συνθετη οπως ο Varez χωρις καν να εχεις κανει τον κοπο να δεις ποιος ειναι και τι εκανε δεν ειναι και τοσο φρονιμο. Φιλικα. Την υποληψη σου χαλας.
george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Idomeneo ειπαμε, μονο το καλυτερο σου να ανεβασεις. System, αν βαλεις arkana/varez στο google θα λαβεις ασχετα αποτελεσματα. Δωσε ενα link να δω ποιος ειναι αυτος ο συνθετης που δε τον ξερει ουτε η μανα του...Το να με χαραχτηριζεις αδαη επειδη δε γνωριζω τον καθε ασημο varez απλως χαραχτηριζει εσενα ως αγενη. Θα σου προτεινα πρωτα να αρχισεις με τους πιο γνωστους συνθετες το εργο των οποιων προφανως και αγνοεις και μετα να περασεις στους καθε λογης varez. Δεν ειπα οτι θα αναφερω καποιους συνθετες ουτε και ειμαι υποχρεωμενος να ψαξω τα εργα που ανεφερες. Δεν καταλαβαινω γιατι συμπεριφερεσαι ετσι, επειδη σου θιξαμε το μεγαλο συνθετη(που αν βαλεις varez στο google θα σου γυρισει πισω ...warez?) Kαι παλι σε καλω, καταρχην να εισαι ευγενικος οπως εγω, να ανεβασεις αυτο το εργο στο Rapid και να δωσεις καποιο linκ να μαθουμε επιτελους πληροφοριες για τον συνθετη αυτον. Πανω απ ολα πολιτισμος. Αληθεια δε μου απαντησες, τα εργα που εβαλα απ το ΥοuToube τα γνωριζες?
Eusebius Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 [...] Μεταξυ μας, η 14(του Σεληνοφωτος) ειναι πολυ καλυτερη. Και γενικα απ τις 32 σονατες λιγες αξιζουν. [...] Ναι. Για πέταμα είναι οι περισσότερες. Καλύτερα να κλειδωθεί το θρεντ άμα είναι να γράφουμε τέτοια, γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει. [...] System, αν βαλεις arkana/varez στο google θα λαβεις ασχετα αποτελεσματα. Δωσε ενα link να δω ποιος ειναι αυτος ο συνθετης που δε τον ξερει ουτε η μανα του... [...] Προφέρεται Βαρέζ αλλά γράφεται Edgard Varese ή, πιο σωστά, Edgard Varèse, με βαρεία. Είναι Γάλλος και το όνομα είναι γαλλικό. Ο Μεσσιάν, που αναφέρθηκε κι αυτός πιο πάνω, γράφεται Olivier Messiaen. Επίσης έχετε υπόψιν ότι δεν επιτρέπονται λινκ προς περιεχόμενο η αναδιανομή του οποίου απαγορεύεται, αδιάφορο αν τα λινκ είναι τόρρεντ ή Rapidshare!
system Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 φυσικά και τα ξέρω. Είναι : 1.)Η συμφωνία αρ.5 σε ντο ελάσσονα , από τις πιο πολυπαιγμένες . Εγώ προσωπικά έχω ακούσει χιλιάδες φορές την έκτη(ποιμενική). Η συγκεκριμένη εκτέλεση με τον Καραγιαν είναι φοβερή. 2.)Το επόμενο δεν επιτρέπει διαμοιρασμό εκτός youtube. Απότι βλέπω πάντως είναι η εισαγωγή του Εγκμοντ. Σκηνική μουσική για 4 θεατρικά έργα. Εντάσσεται στην μουσική για λυρικο θεατρο. 3.) Αυτή είναι ιστορική ηχογράφηση με τον Nathan Milstein στο βιολί και τον Georges Pludermacher στο πιάνο. Την συγκεκριμένη σονάτα έχω ακούσει πάμπολλες φορές. 4.)Το κοντσέρτο αρ. 5 το λεγόμενο και αυτοκρατορικό.Σε μι ύφεση είναι αν δεν κάνω λάθος. 5.)Αυτό είναι προφανώς η εισαγωγή από τον Κοριολάνο.Το έργο αυτό εντάσσεται στις ορχηστρικές του συνθέσεις. 6.)Για την συμφωνία απ.9 τί να πω. Από τα τελειότερα δείγματα ορχηστρικής γραφής.Εχει μάλιστα στο τελεύταιο του μέρος πολλά φωνητικά τμήματα, γιαυτο και η συγκεκριμένη συμφωνία χαρακτηρίζεται ως χορωδιακή. 7.) Και τέλος το φοβερό τρίτο μέρος από το κοντσέρτο για βιολί. Εσύ άραγε αγαπητέ ξέρεις τους συνθέτες που ανέφερα? Άλλοι συνθέτες (είμαι λάτρης της σύγχρονης)Lutoslawski Edgar Varese Shostakovich Olivie Messian Alfred Schnittke Schoenberg Φυσικά και όχι. Γιατί αυτοί είναι του σύγχρονου ρεύματος . Βλέπεις είμαι από τους λάτρεις της σύγχρονης μουσικής. Επίσης να σε πληροφορήσω ότι διδάσκομαι βιολί από 6 χρονών και πριν 2 χρόνια πήρα το πτυχίο μου. Καθώς επίσης και 3 χρόνια αρμονία, 2 αντίστιξη και 2 φούγκα. Επομένως τα συγκεκριμένα έργα που αναφέρεις τα ξέρω πολύ καλύτερα από όσο φαντάζεσαι.Για χρόνια ολόκληρα αυτά ακούω και μελετάω. Το ότι έχω στραφεί στους σύγχρονους συνθέτες έπεται μετά από ενασχόληση πολλών ετών με αυτά τα έργα. Και όχι όπως νομίζεις εσύ. Για τον Varese πάρε εδώ να ξεστραβωθείς. Διάβασε τί έχει κάνει και μετά πες μας αν είναι ασημος. Επιπλέον δεν βλέπω που ημουν εγω αγενης. Εσενα βλεπω να χαρακτηριζεις ασημο εναν συνθετη τον οποιον δεν γνωριζεις. Αυτο φυσικα οφειλεται στην αγνοια και αμαθεια σου. Το εργο "Αρκανα" είχα πάει και το είχα δει φέτος στο μέγαρο σε μια συναυλια που εδωσε εδω μια συμφωνικη ορχηστρα απο την Γερμανια. Παραλληλα επαιξαν και αλλα 2 εργα, ενα κοντρερτο για πιανο το οποιο ηταν νομιζω του List, καθως και ενα εργι του αγαπημενου σου Μπετοβεν. Προφανως δεν θα είναι τοσο άγνωστο το εργο οπως νομιζεις. Η διαφορά μας ,φίλε μου στο ξαναπα, είναι ότι εσύ ξέρεις μόνο τα βασικά. Και μην χαρακτηριζεις άσημο εναν συνθετη με τις λιγοστες γνωσεις που εχεις γιατι μου την δινει. Και στο κάτω κατω ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ που θα κρινεις το εργο καποιου συνθετη? ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ για να μπορεις να χαρακτηριζεις τα εργα καποιου συνθετη? ΥΓ: Όπως σου είπα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πατάτες στον χώρο αυτό της μουσικής. Εσύ που πιστεύεις πως υπάρχουν δώσε μου ένα παράδειγμα να γελάσουμε.
galil Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Φίλε george__ και εγώ πιστεύω πως στην κλασσική μουσική δεν υπάρχουν πατάτες. Το γεγονός οτι θα υπήρχαν και αρκετοί τυχαίοι που προσπάθησαν να γράψουν μουσική δεν τους καθιστά συνθέτες ούτε η μουσική τους μπορεί να θεωρηθεί κλασσική επειδή πιθανότατα περιείχε βιολί ή πιανο. Όλοι οι καταξιωμένοι συνθέτες θεωρούνται καταξιωμένοι επειδή το σύνολο του έργου τους ήταν κορυφαίο. Όσο για τις δικές μου προτιμήσεις, τον τελυταίο καιρό ακουώ αρκετά Rachmaninov. To κοντσέρτο Νο3 για παράδειγμα είναι από τα αγαπημένα μου.
Idomeneo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ta exo katevasei apo iTunes Store, sorry, auto to DRM...
george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Eusebius, Αν πιστευεις οτι ειναι για πεταμα οι σονατες του Μπετο τοτε...μαλλον εσυ εισαι για πεταμα Επισης θελω να σου πω οτι ποτέ δεν εβαλα link με παρανομο για αναδιανονη περιεχομενο. Καποια rapid που εβαλα ειναι απο τη... χορωδια της γειτονιας μου System παρολο που σου ζητησα επανειλημμενα link για τον εργο που αναφερεις ως best σου, εξακολουθεις να μην ανταποκρινεσαι. Τ Εισαι λατρης λες της συγχρονης μουσικης... Δυστυχως αυτη δεν ονομαζεται κλασικη(εστω κι αν εχει βιολι ή πιανο). Χαιρομαι που γνωριζεις τα εργα που παρεθεσα. Αλλα μη προσπαθεις με το στανιο να με πεισεις για τους ασημους συνθετες της συγχρονης εποχης. Εκφρασεις του στυλ "παρε να ξεστραβωθεις" εσενα ντροπιαζουν:-? Συνεχως βριζεις και εκτιθεσαι. Πολυ χαμηλο το επιπεδο σου. Διδασκεσαι λες βιολι απο 6 χρονων αλλα στη συμπεριφορα εμεινες ακομα 6. Οταν καποιος ειναι ασημος δε μπορουμε να κανουμε τους χαζους και να τον λεμε διασημο! Ασημος ειναι, πως να το κανουμε ρε αδελφε??! Επειδη ειναι ο αγαπημενος σου δε σημαινει οτι τον ξερουν ολοι ουτε οτι ειναι στο επιπεδο του Μπαχ ή του Στραους. Ελεος με τις αρλουμπες σου επιτελους και σταματα να βριζεις γιατι δε κερδιζεις τιποτα, εσυ ρεζιλευεσαι. Εγω ειμαι εγω, δε χρειαζομαι τα...πιστοποιητικα σου για να κρινω καποιον και προσεξε, δεν εκρινα το εργο του διοτι ουτε καν το γνωριζω το εργο του. Προφανως και δεν εχεις τι δικες μου γνωσεις, οσο κι αν ουρλιαζεις (φυσικα δεν κανουμε κοντρα αλλα εισαι πολυ προκλητικος και..."σου τη δινω" επειδη δε γνωριζω τον καθε λογης varez που δε το ξερει ουτε η μανα του). Στη θεση σου θα ζητουσα συγνωμη για την υβριστικη επιθεση που εξαπελυσες...Επειδη αποκαλεσα "ασημο" τον αγαπημενο σου συνθετη(του οποιου ουτε το ονομα δε γνωριζεις σωστα! Δυο φορες τον εγραψες διαφορετικα!) πρεπει να πεταξεις τοση λασπη? Τοσο μεγαλο εγκλημα εκανα?! Galil, για τα περι πατατας εχω ηδη απαντησει και απαντησες και απο μονος σου. Δεν μιλαμε για τους καταξιωμενους συνθετες. Παντως μπορω να σου βρω δεκαδες κομματια καταξιωμενων συνθετων που ειδικα αν ειναι largo θα τα βρεις πολυ βαρετα, πιστεψε με. Το Κοντσερτο Νο3 του Ραχμανινοφ ειναι κι εμενα απ τ αγαπημενα μου, υπενθυμιζω οτι ειχε γινει η διασημη ταινια Ο Σολιστας με τον Τζεφρυ Ρας. Θεωρειται το δυσκολοτερο κομματι της κλασικης μουσικης!
system Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 1.)Εσύ είπες πως από τις 32 σονάτες λίγες αξίζουν. Ο Eusebius σε ειρωνεύεται. Αν δεν καταλαβαίνεις αυτό , πως να καταλάβεις την αξία της κλασικής μουσικής. 2.)Τα rapidshare λινκς είναι εξίσου παράνομα για το site αυτό. Αλλά και να μην ήτανε δεν θα σου ανέβαζα κανένα κομμάτι. Το να προτεινεις να κλειδωθει ενα thread επειδη υπαρχει αγνοια απο κλασικη μουσικη, ειναι ντροπη. 3.)Ο Eusebius προτείνει ειρωνευτικά και πάλι να κλειδωθεί το threat αφού το έχεις γεμίσει με τις αστείες και άκυρες απόψεις σου . Ούτε μέχρι εκεί δεν σου κόβει ρε αδερφέ? 4.)Για μένα best είναι πολλά και σου έδωσα ένα. Όπως σου είπα rapidshare δεν μπορώ να στο βάλω. Άνοιξε ένα κωλοριμάδι βιβλίο- εγκυκλοπαίδεια να διαβάσεις και για την ιστορία του συνθέτη και του έργου. Εγώ τί άλλο θες να κάνω? Σου έδωσα και link για τον Varese το οποίο δεν παίζει να το διάβασες.Γιατί αλήθεια αν το διάβαζες δεν θα ελεγες ακομα τους ίδιους χαρακτηρισμούς. Εκτός των άλλων λοιπόν έχεις και προβλημα με την αναγνωση και την αναζητηση στο google. Δυστυχώς για εσένα η σύγχρονη μουσική είναι και αυτή κλασική αφού απλούστατα είναι απόριά της. Όταν λέω σύγχρονη , εννοώ σύγχρονη κλασική μουσική. Για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο άσχετος είσαι επί του θέματος. Όταν λέμε σύγχρονες τάσεις εννοούμε συνθέσεις κλασικής μουσικής οι οποίες βασίζονται στις σύγχρονες μουσικές σχολές (σειραισμός, προγραμματική μουσική, εξπρεσσιονισμός, ιμπρεσιονισμός κτλ..).Καληνύχτα... Όλοι οι σύγχρονοι συνθέτες δεν είναι άσημοι όπως λες. Δηλαδή επειδή δεν έχουν την φήμη ενός Μπετόβεν δεν πάει να πει ότι είναι άσχετοι. Ξέρεις πολλοί μεγάλοι συνθέτες στη διάρκεια της ζωής τους έμειναν αφανείς, όπως ο Σκαλκώτας. Αλλά εσύ είσαι ικανός να μου πείς ότι είναι άσημος και αυτός. το επίπεδο ενός συνθέτη θα το κρίνεις μετά από ψάξιμο και διάβασμα.Και όχι έτσι. και προσεξε, δεν εκρινα το εργο του Δεν έκρινες το εργο του και τον λες άσημο? Πώς το πας δηλαδή δεν κατάλαβα? Προφανως και δεν εχεις τι δικες μου γνωσεις, οσο κι αν ουρλιαζεις Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ δεν έχεις τις δικές μου. Εκτός κι αν έχεις κάνει περισσότερες σπουδές. Αν και με τις απόψεις που έχεις δεν το νομίζω. Διάβασες τί σου έγραψα παραπάνω? Το εργο "Αρκανα" είχα πάει και το είχα δει φέτος στο μέγαρο σε μια συναυλια που εδωσε εδω μια συμφωνικη ορχηστρα απο την Γερμανια. Παραλληλα επαιξαν και αλλα 2 εργα, ενα κοντρερτο για πιανο το οποιο ηταν νομιζω του List, καθως και ενα εργι του αγαπημενου σου Μπετοβεν. Προφανως δεν θα είναι τοσο άγνωστο το εργο οπως νομιζεις. Αυτό δεν σου φτάνει? Στη θεση σου θα ζητουσα συγνωμη για την υβριστικη επιθεση που εξαπελυσες... Στη θέση σου θα ζήταγα συγνώμη για τις ανακρίβειες που έχεις γεμίσει το συγκεκριμένο threat. αλλα στη συμπεριφορα εμεινες ακομα 6. Η αλήθεια δεν διαστρεβλώνεται αν είμαι εγώ 6 ή 19. Η αλήθεια είναι μία και δεν την βλέπεις.
Tempora Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Η οβερτούρα προς Egmont πάντως opus 82 ίσως είναι το καλύτερο για μένα έργο του Beethoven.H μετάβαση ειδικά απο το στάδιο της ανάπτυξης προς την ανακεφαλαίωση και η εισαγωγή ostenueto ma non troppo που που αναπτύσεται η ατμοσφαιρα και ο τονισμός της ελευθερίας και του ήρωα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.