The_Judas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Κορυφαία μουσική σίγουρα αλλά πλέον δεν πολυκολλάει στην εποχή μας πιστευώ... Δεν συμφωνώ με αυτή την λογική... η μουσική δεν είναι μόδα. Υπάρχουν άλλωστε και άλλα «νεκρά» είδη μουσικής τα οποία ακούγονται ακόμη... μήπως η ροκ-μέταλ μουσική δεν έχει κορεστεί?
Sellers Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δεν συμφωνώ με αυτή την λογική... η μουσική δεν είναι μόδα. Υπάρχουν άλλωστε και άλλα «νεκρά» είδη μουσικής τα οποία ακούγονται ακόμη... μήπως η ροκ-μέταλ μουσική δεν έχει κορεστεί? Σίγουρα. Απλά το στυλάκι π.χ ''μπαρόκ'' όπως και να το κάνουμε δεν είναι της εποχής. Επειδή στην εποχή μας έχουν βγει καινούργια είδη μουσικής. Αυτο εννοώ. Σε καμία περίπτωση όμως ότι δεν θα τα ακούσω επειδή είναι ξεπερασμένα...
Idomeneo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Ποια όπερα του Gluck είναι αυτή? Πολύ τρέντυ σκηνοθεσία βλέπω... τζιν παντελόνι και ηλ. κιθάρα Orfeo ed Euridice Syghronopoihmeni H kithara einai i lyra tou
george__ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Moλις εντοπισα αυτο το thread. Προσωπικα ακουω πολυ κλασσικη μουσικη(καθε μερα). Προτεινω να γραψουμε το καλυτερο μας εργο. Ξεκινω εγω: Το κονσερτο για βιολι και ορχηστρα εργο 61 του Μπετοβεν (το εχει υποψη του κανεις?) Αντε να δω τι ακουτε εσεις...
Idomeneo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Mozart - Die Entfrührung aus dem Serail Don Giovanni Bach - Die Kunst Der Fuge Offenbach - Des Contes D'Hoffmann Schubert - Impromptus, Der Tod und das Mädchen Wagner - Die Walküre Haydn srting quartets... An synexiso den tha teliosoume pote
system Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Αυτά που ακούω αυτό τον καιρό είναι το πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Mπαχ σε εκτέλεση του Richter. Επίσης ακούω συνέχεια έργα του Ιάννη Ξενάκη (είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης σύγχρονης μουσικής) και του Γιάννη Χρήστου επίσης. Άλλοι συνθέτες (είμαι λάτρης της σύγχρονης) Lutoslawski Edgar Varez Shostakovich Olivie Messian Alfred Schnittke Schoenberg
system Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Ακούει κανείς άλλος κλασσική μουσική γιατί εχω αρχήσει να βαριέμαι μόνος μου...Είμαι εδώ για ότι συζήτηση-ερώτηση θέλεις.
george__ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Παιδια, εγω ειπα να γραψετε το κορυφαιο σας εργο, οχι λιστα.
system Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Παιδια, εγω ειπα να γραψετε το κορυφαιο σας εργο, οχι λιστα. Κορυφαίο έργο μου λίγο δύσκολο να ξεχωρίσω έως πολύ. Εδώ μιλάμε για κλασσική μουσική οπότε όλα τα έργα είναι κορυφαία. Τελος πάντων ας βάλω την Αρκάνα του Edgar Varez.
Sellers Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Αν είναι να ξεχωρίσω ένα έργο θα προτιμήσω τους Γάμους του Φιγκαρό του Μότσαρτ μιας που είναι και το πρώτο cd όπερας που είχα ακούσει...
george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 System, επειδη μιλαμε για κλασσικη μουσικη δε σημαινει οτι ολα τα εργα ειναι κορυφαια(!) Υπαρχουν και πολλες πατατες. Αναμεσα ομως σε αυτα που εσυ θεωρεις κορυφαια σιγουρα θα υπαρχει και καποιο που θα θεωρεις καλυτερο ολων. Αυτο λεω να αναφερουμε. Ποια ειναι αυτη η Αρκανα του Varez που λες? Πρωτη φορα ακουω και το εργο και τον συνθετη αυτον. Sellers, εννοεις την εισαγωγη μονο(oυβερτούρα) ή ολο το εργο? Δυσκολο να παρακολουθησεις σε cd οπερα ειδικα οταν δε καταλαβαινεις τι λενε. Καλυτερες οπερες(που μπορει ο καθενας να ακουσει ευχαριστα) θεωρω τον Κουρεα της Σεβιλλης του Ροσσινι και τη Νυχτεριδα του Στραους. Λοιπον, λεω να αναφερουμε το καλυτερο μας και να το ανεβαζουμε στο rapidshare ωστε να μπορουν ολοι να το ακουσουν. Εδω θα βρειτε το συγκλονιστικο opus61: http://rapidshare.com/files/44243970/01_Violin_Concerto_in_D_Major__Op._61_PART1_ALLEGRO.wma.html (1ο μερος, 21ΜΒ) http://rapidshare.com/files/44244755/03_Rondo_allegro.wma.html (3ο μερος, 8ΜΒ)
john1987 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Εγω συνεχιζω να ειμαι κολλημενος με τις σονατες Μπετοβεν. Μαλιστα,πηρα αγορασα προσφατα ολες τι σονατες σε dvd,με τον daniel barenboim να τις παιζει live+εχει και 2 dvd που εχει masterclasses. (κ καλα διδασκει ο Barenboim σε κατι νεαρους πιανιστες ταλεντα).Η ερμηνεια του στις σονατες ειναι συγκλονιστικη πραγματικα. Οποτε θα πω κορυφαιο εργο για τωρα: Beethoven:piano sonata 23 "Appassionata"
george__ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 E, δωσε και το link... Tελοσπαντων θα το δωσω εγω, τεμπελακο(20ΜΒ): http://rapidshare.com/files/44251186/Beethoven_-_Piano_Sonata_No.23.mp3.html Μεταξυ μας, η 14(του Σεληνοφωτος) ειναι πολυ καλυτερη. Και γενικα απ τις 32 σονατες λιγες αξιζουν. Αλλου ειναι τα σπουδαια εργου του συνθετη αυτου τον οποιο θεωρω top of the top.
Idomeneo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ego tha sas edina Torrents alla fovame min me kanoun ban pali.
john1987 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Το link δεν το δινω,επειδη ειναι παρανομο Μεταξυ μας,το οτι η 14 ειναι πολυ καλυτερη μην το πεις παραεξω.Απλα ειναι πολυ πιο δημοφιλης,και οπως και να το κανουμε,πολυ πιο ευκολη στο αυτι. Α,επισης ο Μπετοβεν ο ιδιος εχει δηλωσει,οτι εχει γραψει πολυ καλυτερα πραγματα απο την 14...Εδω μπαινει βεβαια και το προσωπικα γουστο του καθενος.Αλλα το να λες η ταδε ειναι καλυτερη απο την αλλη,ε,ειναι λιγο αφελες. Προφανως,οι σονατες για πιανο του Beethoven,θεωρουνται απο τα μεγαλα εργα του συνθετη,και βεβαια,δεν ειναι και λιγες οι αυτες που ειναι αριστουργηματικες. Ακομα και στις πιο μετριες,ολο και ανακαλυπτω καινουργια πραγματα. edit:η εκδοση της 23 που εβαλες,δεν ειναι και τοσο καλη,ουτε σαν ακουστικη και προφανως υπαρχουν ερμηνευτικα ανωτερες εκδοσεις.Δοκιμασε brendel ή barenboim
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.