Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Για προσπάθησε να παίξεις το τριτο μέρος της moonlight sonatas του Beethoven.Είναι πολυ δύσκολο.http://rosemck1.tripod.com/beethoven-moonlight-sonata.mid Επίσης την 21 sonata του Beethoven. Δοκίμασε επίσης να παίξεις τους Hungarian Dances του Brahms.Δεν είναι ιδιαιτερα δύσκολοι.Θα προσθέσω και αλλα πιο μετα. δε νομίζω ότι εννοούσε ότι θέλει κομμάτια για πιάνο για να τα παίξει. Και επι τη ευκαιρία, το τρίτο μέρος της moonlight, είναι όσο δύσκολα είναι και όλα τα μπετόβεν (για να παιχτεί σωστά). Απλά είναι πιο εντυπωσιακό. Τώρα η Βαλντστάιν (ή η απασιονάτα) είναι άλλη υπόθεση. Azaell, τι κομμάτια περίπου ψάχνεις; Είναι χάος η υπόθεση, ότι και να σου προτείνω. Ας πούμε ότι ξεκινάς με Beethovεν, Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Satie και πολλοί πολλοί άλλοι. Πρέπει να μας δώσεις κατευθύνσεις. Θέλεις να ακούς την ώρα που πλένεις πιάτα, την ώρα που κοιμάσαι ή θέλεις να κάθεσαι και να ακούς πιάνο με προσοχή; (αν και για τα δύο πρώτα, δεν έχει και τόση σημασία τι θα διαλέξεις. Και Βανδή ν'ακούς, το ίδιο θα'ναι).
john1987 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Και επι τη ευκαιρία' date=' το τρίτο μέρος της moonlight, είναι όσο δύσκολα είναι και όλα τα μπετόβεν (για να παιχτεί σωστά). Απλά είναι πιο εντυπωσιακό. Τώρα η Βαλντστάιν (ή η απασιονάτα) είναι άλλη υπόθεση.[/quote'] Μανωλη,νομιζω οτι κανεις λαθος... Υπαρχουν πιο ευκολες τεχνικα σονατες,και το τριτο μερος της moonlight,θελει υπερβατικη τεχνικη...(τα αλλα 2 μερη ειναι πολυ βατα) Ωστοσο,κατι σονατες τυπου Βαλντσταιν,απασιονατα ειναι παρα πολυ δυσκολες,και συνολικα δυσκολοτερες της moonlight.... Να προτεινω και εγω με τη σειρα μου... Σονατες Μπετοβεν: Tempest("καταιγιδα") Les Adieux Chopin-Valses Rachmaninov-Piano concertos 2-3 Τα παραπανω ειναι για ακροαση,εκτος απο τα βαλς του Chopin,τα οποια παιζονται γενικα...(οχι οτι μερικα δεν ειναι πολυ δυσκολα βεβαια)
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μανωλη' date='νομιζω οτι κανεις λαθος... Υπαρχουν πιο ευκολες τεχνικα σονατες,και το τριτο μερος της moonlight,θελει υπερβατικη τεχνικη...(τα αλλα 2 μερη ειναι πολυ βατα)[/quote'] προσωπικά, την ίδια διαδικασία που έκανα για να μάθω τις σονάτες 1,5,6,8,10 έκανα για να μάθω και την 14 (moonlight). Η καταιγίδα που ανέφερες, την μαθαίνω τώρα, και είναι πιο δύσκολη. Αλλά όπως και να'χει, για να παίξεις μπετόβεν, χρειάζεσαι υπερβατική τεχνική. Και κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι αν παίξει τις νότες, καθάρισε. Γιατί μπορεί κάποιοι να μπορούν να παίξουν τις νότες από τις σονάτες που ανέφερα και να μην μπορούν να παίξουν από την 14, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν και παίζουν τις μεν, αλλά όχι την δε.
PrettyPolly Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ ακούω αποκλειστηκά κλασσική. Τελευταία εχω «πορωθεί» με το "Der Tod und das Mandchen" String Quartet (Death and the Maiden) προτιμώ την εκτέλεση των Quartetto Italiano απο αυτήν των Tacaks και των Alban Berg. Επήσης το "Das Lied von der Erde" του Mahler, προτιμότερη εκτέλεση του Otto Klemperer... Και Haydn - Kodaly Quartet
tmjuju Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2007 Kairos htav va mpei veo aima sto thread Egw dhlwvw e3eribviths ths Klasikhs.... Kapote mikros (dhmotiko/gumvasio) epeza 4 xrovia Oboe... Duskolo orgavo gia va se akolou8isei sta foititika xrovia... kapos etsi exasa thv epafh mou, exovtas apla kratisei kamia 20aria CD klasikhs mousikhs sthv sullogh mou. Mesa sta xrovia perasa apo diafora kumata. Arxika metal, rock, argotera jazz, kai ta teleutea xrovia arxisa pali ..... thn E3ereuvish ... thw Klasikhs. Duskolo 'a8lima'. Akoma pio duskolo apo thv e3erebvish ths Rock kai akoma kai ths Jazz. Allh mia allagh olla auta ta xrovia htav oti stadiaka apektisa eva pathos gia hi-end hxosusthmata, kai kapou ekei htav pou protoepe3a orismeva CD klasikhs. 8a ta poume avalutikotera.... kai 8a prospa8isw va perigrapsw diafores e3ereuviseis mou... se diafora stil/morfes/kivimata
Freddie Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 χωρίς την κλασσική δεν θα είχαμε μουσική. Και κλασσική κατ εμέ ίσον Bach.
ΜΑΝΟΛΗΣ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Εγω παιδια αν και φανατικος rocker απο μικρος οπως λενε μπηκα στην εξερευνηση της κλασσικης μουσικης τα τελευταια 5 - 6 χρονια και εχω γοητευτει . Εξαλου πιστευω ακραδαντα οτι χωρις την κλασσικη μουσικη δεν θα υπηρχε τιποτα . Εχω ιδιαιτερη αδυναμια στον BACH αλλα μ αρεσουν επισης πολυ ο MOZART - BETHOVEN - VIVALDI . Γενικα προτιμαω ποιο πολυ το μπαροκ στυλ αλλα εδω που τα λεμε παιδια οτι και να ακουσει κανεις απο ολους αυτους ειναι τελειο πιστευω .
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δν αναρωτιέστε ποτέ κατά πόσο κάποιος ακούει κλασσική μόνο και μόνο για να το παίζει μούρη ή επειδή όντως του αρέσει?
Eusebius Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2007 Αυτοί φαίνονται ούτως ή άλλως. Δεν χρειάζεται να σου πουν τί μουσική ακούν.
The_Judas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δν αναρωτιέστε ποτέ κατά πόσο κάποιος ακούει κλασσική μόνο και μόνο για να το παίζει μούρη ή επειδή όντως του αρέσει? ναι έχει πολύ πέραση η κλασική μουσική... εγώ έτσι κάνω καμάκι στις γυναίκες Mε την ατάκα "Μωρό μου...πάμε στο σπίτι μου να ακούσουμε λίγο... Pucinni"
sagalk Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 μακαρι να ειχαμε φτασει στο σημειο να πουλας μουρη λεγωντας οτι ακους κλασσικη μουσικη, το ακριβως αντιθετο συμβαινει. τοση ωρα διαβαζω τα ποστ και κανενας δεν αναφερθηκε στον HOROWITZ....... http://www.youtube.com/watch?v=NS0GvUCS4bA
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Επιτρέψτε μου να θέσω δύο θέματα. Αφενός, η μουσική και το τραγούδι, είναι δύο πολύ (έως πάρα πάρα πολύ) διαφορετικές τέχνες. Οπότε η σύγκριση κλασικής με rock είναι άστοχη, μια που ο όγκος μουσικής/τραγουδιού που υπάρχει στα δύο είδη, είναι εντελώς δυσανάλογος. Αφετέρου, η κλασική μουσική δεν είναι ένα "είδος" μουσικής. Είναι η ιστορία της (δυτικής) μουσικής. Οπότε το να λέμε "εγώ πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η κλασική μουσική δε θα υπήρχε τίποτα", είναι σαν να λέμε "εγώ πιστεύω πως αν δεν υπήρχαν οι αρχαίοι Έλληνες, δε θα υπήρχε Ελλάδα". Ε, χαίρω πολύ. Δεν είναι θέμα του τι πιστεύει ο καθένας. Είναι απολύτως δεδομένο. Τώρα όσον αφορά τα επίπεδα πολυπλοκότητας και "δυσκολίας" που υπάρχουν στην ακρόαση κλασικής σε σχέση με άλλα είδη, συνήθως η παρεξήγηση έχει να κάνει με αυτό που εξήγησα παραπάνω. Δηλαδή το ότι η περισσότεροι συγκρίνουν την ακρόαση της κλασικής μουσικής με τα τραγούδια. Η διαδικασία όμως είναι εντελώς διαφορετική. Και επιτρέψτε μου να πω, ότι όπως η τέχνη του κινηματογράφου ζωντανεύει στις αίθουσες, έτσι και η μουσική (γενικότερα σαν τέχνη, όχι μόνο η κλασική) ακούγεται στις συναυλίες και όχι από DVD και CD αντίστοιχα. Επαναλαμβάνω πως δε μιλάω για τα τραγούδια. Μιλάω για τη μουσική.
Lucifer Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 μακαρι να ειχαμε φτασει στο σημειο να πουλας μουρη λεγωντας οτι ακους κλασσικη μουσικη, το ακριβως αντιθετο συμβαινει. τοση ωρα διαβαζω τα ποστ και κανενας δεν αναφερθηκε στον HOROWITZ....... http://www.youtube.com/watch?v=NS0GvUCS4bA Dunno, μου φαίνεται πως πολύ συχνά πετάγονται οι τρέντυ συνθέτες για να το παίξουμε και κουλτούρα αν το σηκώνει η κατάσταση. Φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις δν ξέρουν να ξεχωρίσουν ρομαντισμό απο μπαρόκ γτ οι γνώσεις εκτείνονται στις 8 πρώτες νότες της 5ης του λουντβιχ. Σαγκαλκ, αν δν το 'χεις κάνει ήδη, βρες τις σπουδές στον Σκριάμπιν σε εκτέλεση Χόροβιτζ.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2007 Και τι σε νοιάζει αυτό βρε Lucifer; Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει. Γιατί, τα άλλα είδη μουσικής τα ακούνε όλοι επειδή τους αρέσουν; Οι πιο πολλοί τα ακούνε για να μπούνε σε μια παρέα ή απλά γιατί θέλουν να έχουν μια ταμπέλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.