Προς το περιεχόμενο

Κλασική μουσική κανείς;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως μην απορρίψεις τοσο γρηγορα τον Stravinsky. Ακουσε τον πιο προσεκτικά. Εργα του οπως η ιεροτελεστια της ανοιξης , η ιστορια ενος στρατιωτη, το πουλι της φωτιας τα σπάνε. Και οχι μονο αυτο ηταν απο τους συνθετες που με τον τροπο γραφης του καθορισε και αλλαξε την πορεια της μουσικης

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλά, και το Δακτυλίδι του Βάγκνερ δεν είναι στα αγαπημένα σου? Εγώ κόβω φλέβες για τα μοτίβα που έχει και στις 4 όπερες!! Τι έχει γράψει ο άνθρωπος!

:-D

Βασικά τα περισότερα έργα του Βάγκνερ μου αρέσουν παρα πολύ , και φυσικά ενοιείτε και το Δακτυλίδι :)

Προτείνω επίσης:

Steve Reich - Variations for Winds, Strings and Keyboards

J.S. Bach - The Art of Fugue

Gyorgy Ligeti - Metamorphoses

Gustav Holst - Planets

Philip Glass - Music in Twelve Parts, Glassworks

Arvo Part: - Fur Alina, De Profundis, Te Deum

J.S. Bach - The Art of Fugue

Gustav Holst - Planets

Είναι κι αυτα μερικά απο τα κομμάτια που μου αρέσουν παρα πολύ, όσο για τον Philip Glass πάντα μου άρεσε η μουσική του σε ταινίες αλλά το συγκεκριμένο cd δεν το είχα ακούσει μέχρι σήμερα και μου έκανε τρομερή εντύπωση :-D.

Απο τον Gyorgy Ligeti το μόνο έργο που έχω ακούσει είναι το Le Grand Macabre, και για τον Steve Reich πρώτη φορά ακούο :-| .

Ευχαριστώ πάντος για τις προτάσεις θα φροντίσω να ακούσω τα παραπάνω κομμάτια :) .

Ο Part με κάνει να θέλω να γίνω χριστιανός.

Ναι όντος , την ίδια επίδραση είχε και σε εμένα :)

Δημοσ.
Ο Part με κάνει να θέλω να γίνω χριστιανός.

That's funny. Έχω ξαναπεί ακριβώς την ίδια ατάκα. Όπως έχω πει και το αντίστοιχο, πως αν υπάρχει κάτι που θα με κάνει κάποτε να πιστέψω στο θεό, αυτό είναι η μουσική του Bach.

By the way, όχι και αμέλωδος ο Stravinsky. Μήπως άκουσες μόνο την Ιεροτελεστία; Για την οποία επίσης δεν έχω τη γνώμη πως στερείται μελωδίας, αλλά τέλος πάντων θα μου ήταν πιο εύκολο να κατανοήσω τη δήλωση. Μέσα στη ρώσικη παραδοσιακή μελωδία είναι ποτισμένα τα έργα του!

Και Helm, όπως έγραψες το "σε σχέση με άλλους ρομαντικούς" ήταν σαν να γράφεις πως είναι ρομαντικός (ξέρω πως ξέρεις πως δεν είναι, αλλά το γράφω για όποιον ενδιαφέρεται). Νεοκλασικός συνθέτης ή καλύτερα ο δάσκαλος του νεοκλασικισμού είναι ο Στραβίνσκι.

Πάντως, επειδή είχα ακούσει από μικρός Στραβίνσκι (λόγω της Φαντασίας του Ντίσνεϊ) και δεν είχα ξετρελαθεί, θα έλεγα πως τα έργα του και το ύφος του θέλουν το χρόνο τους. Όταν αποκωδικοποιηθούν όμως, η ανταμοιβή είναι τεράστια. Προσωπικά, τον θεωρώ πλέον έναν από τους αγαπημένους μου συνθέτες και τον αξιολογώ στους πολύ κορυφαίους, όχι μόνο του 20ου αιώνα, αλλά όλης της ιστορίας της μουσικής. Κάπου μετά από Bach και Beethoven δηλαδή για να γίνω πιο συγκεκριμένος, που τους θεωρώ ασύγκριτους και (λόγω ιστορικών συγκυριών) αξεπέραστους.

Δημοσ.
(ξέρω πως ξέρεις πως δεν είναι, αλλά το γράφω για όποιον ενδιαφέρεται)

Ναι, εκφραστικό λάθος και από εμένα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
That's funny. Έχω ξαναπεί ακριβώς την ίδια ατάκα. Όπως έχω πει και το αντίστοιχο, πως αν υπάρχει κάτι που θα με κάνει κάποτε να πιστέψω στο θεό, αυτό είναι η μουσική του Bach.

Και εγώ αυτό λέω κάθε φορά που ακούω την «εκκλησιαστική» μουσική του Μπαχ(Κατα Ματθαίον,Magnificat κλπ.). Οταν όμως κλείνω το στερεοφωνικό μου γίνομαι πάλι άθεος :) :devil:

Δημοσ.

Αν ο Bach καταφέρνει να μας κάνει να πιστέουμε στον θεό ποιος είναι αυτός που μας κάνει να νιώθουμε το αντίθετο; Aκούω απόψεις :)

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Αν ο Bach καταφέρνει να μας κάνει να πιστέουμε στον θεό ποιος είναι αυτός που μας κάνει να νιώθουμε το αντίθετο; Aκούω απόψεις :)

Διαβολικα εργα των Paganini, Ernst, Ysaye, Wieniawski για σολο βιολι (και οχι μονο). :)

Επισης εργα των Schnittke, Ligeti οπως και το Black Angels του Crumb που θεωρω το πιο σκοτεινο διαβολικο κουαρτετο.

Μακαβριο δε του Penderecki , Threnody to the victims of Hiroshima...

γενικοτερα συνθεσεις βασισμενες στο λεγομενο 12 tone εχουν το σκοτεινο στοιχειο που το ταυτιζω με κατι το διαβολικο...

Δημοσ.

[qoute] Επισης εργα των Schnittke, Ligeti οπως και το Black Angels του Crumb που θεωρω το πιο σκοτεινο διαβολικο κουαρτετο.

Η εισαγωγή από τον φάουστ του γκαίτε θα έγεγα συγκεκριμενα.

Για τσεκαρετε και αυτό:

http://uk.youtube.com/watch?v=pR8ABKpwm7w

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...