Προς το περιεχόμενο

Κλασική μουσική κανείς;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ένα άλλο πολύ ωραίο μουσικό κομμάτι που υπάγεται στην κλασσική μουσική είναι ο ''Ορφέας & Ευριδίκη'' του Jacques Offenbach χωρίς να προσπερνώ τα μεγαλειώδη ακούσματα του G. Verdi.

Δημοσ.

Το άκουσα τις προάλλες και είναι πολύ όμορφο. :-)

Στο YouTube είναι κομματιασμένο στα τέσσερα. Το κομμάτι που έβαλε ο Tempora είναι το πρώτο από τα τέσσερα.

btw, το κονσέρτο αυτό ο Πεντερέτσκι το έγραψε ειδικά για την Μούτερ, που είναι η σολίστρια στο βίντεο του YouTube.

Δημοσ.

Ημουν στη γαλλια για ενα σεμιναριο με τον Zishlin και μας έπαιξε μια cadenza ειδικά γραμμένη για αυτόν από τον Penderecki.!Μας μίλησε και για αυτόν κιόλας!

Δημοσ.

Παντως,πιστευω ενα απο τα κορυφαια εργα της κλασικης μουσικης ειναι η σονατα του Liszt σε σι ελ.Θεωρειται βεβαια και απο τα κορυφαια της εποχης του ρομαντισμου.

Προσφατα αγορασα το cd με τον alfred brendel στο πιανο.(ο οποιος θα ερθει στα μερη μας στι 30 Νοεμβριου btw) αλλα θεωρω την εκδοση της Martha Argerich ακομη καλυτερη.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

γεια σας παιδια. Ψαχνω να βρω Ραχμανινοφ,κοντσερτο νο3. Μηπως μπορειτε να με νοηθησετε σας παρακαλω? μονο 3λινκς βρηκα αλλα χωρις πασγουορντ και δεν μπορω να τα ανοιξω!

ευχαριστω

Δημοσ.
γεια σας παιδια. Ψαχνω να βρω Ραχμανινοφ,κοντσερτο νο3. Μηπως μπορειτε να με νοηθησετε σας παρακαλω? μονο 3λινκς βρηκα αλλα χωρις πασγουορντ και δεν μπορω να τα ανοιξω!

ευχαριστω

http://rapidshare.com/files/56871766/_Files.GE__Rachmaninov_Sergei_-_04_Piano_Concerto_No_3_I_Allegro_Ma_Non_Tanto.mp3

http://rapidshare.com/files/56877749/_Files.GE__Rachmaninov_Sergei_-_05_Piano_Concerto_No_3_II_Intermezzo_III_Finale.mp3

Δεν χρειάζεται password.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

ώς λάτρης της κλασσικής μουσικής πρέπει να ομολογήσω οτι έχω εκπλαγεί ευχάριστα απο τον αριθμό τον ατόμων που ακούνε και αυτοί κλασσική μουσική. Με την σειρά μου και εγώ θα σας παραθέσω μερικά απο τις αγαπημένες μου συνθέσεις, επι τον πλήστων έργα τις ρομαντικής περιόδου αλλα όχι μόνο.

Richard Wagner - Lohengrin

Richard Wagner - Parsifal

Gustav Mahler - Symphony No. 5

Antonín Dvořák - Symphony No. 9, in E Minor

Franz Schubert - Symphony No. 8 in B minor "The Unfinished"

Ludwig van Beethoven - Symphony No .3 'Eroica' (Ιδιαίτερα η Marcia Funebre)

Alexander Borodin - In the Steppes of Central Asia

Bedřich Smetana - Má vlast ("My Country")

Tomaso Giovanni Albinoni - Adagio in G minor

Pietro Mascagni - Cavalleria rusticana (Intermezzo Sinfonico)

Pietro Mascagni - Guglielmo Ratcliff

Αυτα είναι μερικά απο τα αγαπημένα μου έργα συνθετών κλασσικής μουσικής , τα συστήνω ανεπιφήλακτα σε όποιον νεο ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αυτο το είδος μουσικής και να ξεφήγει απο τα σκουπίδια που μας σερβίρουν οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες.

Όσο για τους πιο ψαγμένους θα σας παρακαλούσα να μου προτείνατε και έσεις μερικούς συνθέτες η συγκεκριμένα κομμάτια,

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ma3tro, μερικές προτάσεις που μου ήρθαν διαβάζοντας τις επιλογές σου:

Ρίμσκι Κόρσακοφ, Σεχραζάντ

Μέντελσον, συμφωνίες 3 και 4

Ντβόρζακ, κοντσέρτο σε σι- για τσέλο (που αναφέρθηκε) και κουαρτέτο εγχόρδων, καθώς και συμφωνία 8

Μάλερ, όλες τις συμφωνίες πολύ απλά

Ρεσπίγγι, τα συντριβάνια της Ρώμης (και όλα αυτά που έχει γράψει για τη Ρώμη, δεν τα θυμάμαι τώρα)

Στραβίνσκι, Πουλί της φωτιάς, Πετρούσκα, Ιεροτελεστία της άνοιξης

κ.α. φυσικά

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Manuel θα φροντίσω να ακούσω αυτα τα κομμάτια αν και απ'οτι εχω καταλαβει δεν πρέπει να σου αρέσει και πολύ ο Βάγκνερ , γιατι περίμενα να μου προτείνεις το Τριστάνος & Ισόλδη, Τανχάουσερ κτλπ :P .

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους έλληνες συνθέτες οι οποίοι έχουν γράψει αριστουργίματα όμως ο Νίκος Σκαλκώτας , Νικόλαος Μαντζαρος , Σπύρος Σαμαράς κ.α.

Αν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να βρώ κομμάτια τον παραπάνω ελλήνων συνθετών και όχι μόνο παρακαλώ ας απαντήσει :)

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μερικές προτάσεις ακόμη πάνω στο συγκεκριμμένο ύφος:

Stravinsky: Oedipus Rex, Rite of Spring, Firebird,Pulcinella

Bartok: String Quartets

Shostakovich: Symphonies 5,9,10..., violin concertos 1&2

Rimsky-Korsakov: Scheherazade

R. Strauss: Salome,Also Sprach Zarathustra,Four Last Songs

Rachmanonoff: Piano Concertos 1,2,3,4 (κυρίως το 2ο και το 3ο κονσέρτο)

Tchaikovsky: Piano Concertos 1,2,3 (πιο πολύ το 1ο)

Δημοσ.

Προς το παρον έχω ακουσει τα έργα του Stravinksy που μου προτίνατε αλλα δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασαν. Νιόθω οτι λείπει η μελόδικότητα και η συνέχεια σε σχέση με κομμάτια των Βάγκνερ ,Μάλερ.

Όσο για το Piano Concerto No1 του Tchaikovsky που πρότινε ο The_Judas πρέπει να ομολογήσω οτι είναι απο τα αγαπημένα μου.

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους,

ώς λάτρης της κλασσικής μουσικής πρέπει να ομολογήσω οτι έχω εκπλαγεί ευχάριστα απο τον αριθμό τον ατόμων που ακούνε και αυτοί κλασσική μουσική. Με την σειρά μου και εγώ θα σας παραθέσω μερικά απο τις αγαπημένες μου συνθέσεις, επι τον πλήστων έργα τις ρομαντικής περιόδου αλλα όχι μόνο.

Richard Wagner - Lohengrin

Richard Wagner - Parsifal

Gustav Mahler - Symphony No. 5

Antonín Dvořák - Symphony No. 9, in E Minor

Franz Schubert - Symphony No. 8 in B minor "The Unfinished"

Ludwig van Beethoven - Symphony No .3 'Eroica' (Ιδιαίτερα η Marcia Funebre)

Alexander Borodin - In the Steppes of Central Asia

Bedřich Smetana - Má vlast ("My Country")

Tomaso Giovanni Albinoni - Adagio in G minor

Pietro Mascagni - Cavalleria rusticana (Intermezzo Sinfonico)

Pietro Mascagni - Guglielmo Ratcliff

Αυτα είναι μερικά απο τα αγαπημένα μου έργα συνθετών κλασσικής μουσικής , τα συστήνω ανεπιφήλακτα σε όποιον νεο ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αυτο το είδος μουσικής και να ξεφήγει απο τα σκουπίδια που μας σερβίρουν οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες.

Όσο για τους πιο ψαγμένους θα σας παρακαλούσα να μου προτείνατε και έσεις μερικούς συνθέτες η συγκεκριμένα κομμάτια,

ευχαριστώ.

Καλά, και το Δακτυλίδι του Βάγκνερ δεν είναι στα αγαπημένα σου? Εγώ κόβω φλέβες για τα μοτίβα που έχει και στις 4 όπερες!! Τι έχει γράψει ο άνθρωπος!

:-D

Δημοσ.
Προς το παρον έχω ακουσει τα έργα του Stravinksy που μου προτίνατε αλλα δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασαν. Νιόθω οτι λείπει η μελόδικότητα και η συνέχεια σε σχέση με κομμάτια των Βάγκνερ ,Μάλερ.

Αρκετός κόσμος νιώθει ανάλογα για τον Stravisky, είναι πολύ ρυθμικά βίαιος συχνά, δεν θα έλεγα ότι λείπει η μελωδία γενικά, αλλα σε σχέση με άλλους ρομαντικούς, ναι.

Προτείνω επίσης:

Steve Reich - Variations for Winds, Strings and Keyboards

J.S. Bach - The Art of Fugue

Gyorgy Ligeti - Metamorphoses

Gustav Holst - Planets

Philip Glass - Music in Twelve Parts, Glassworks

Arvo Part: - Fur Alina, De Profundis, Te Deum

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...