Προς το περιεχόμενο

Κλασική μουσική κανείς;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Galil, για τα περι πατατας εχω ηδη απαντησει και απαντησες και απο μονος σου. Δεν μιλαμε για τους καταξιωμενους συνθετες. Παντως μπορω να σου βρω δεκαδες κομματια καταξιωμενων συνθετων που ειδικα αν ειναι largo θα τα βρεις πολυ βαρετα, πιστεψε με.

Η διαφορά μας είναι μάλλον στο ποιους θεωρείς καταξιωμένους. Γιατί για παράδειγμα θεωρώ κορυφαίους ορισμένους (που έχω ακούσει κ έργα τους) από τους σύγχρονους συνθέτες που αναφέρει ο system αλλά και τους υπόλοιπους, που δεν έχω ακούσει κανένα έργο τους, δεν μπορώ να τους αμφισβητήσω.

Και επίσης έργο που να είναι βαρετό δεν έχω ακούσει. Προφανώς κάποια μας αρέσουν περισσοτερο από κάποια άλλα, όμως αν είναι βαρετά κομμάτια κλασσικής μουσικής τι να πούμε για τα περισσότερα από τα τραγούδια που κάνουν επιτυχία σήμερα;

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@george__

Αδερφέ είσαι τελείως άκυρος και απορώ που κάθονται ακόμα και ασχολούνται με αυτά που λες. Νο όφενς. Εδώ δεν έπιασες την ειρωνεία του eusebius, τι να λέμε τώρα? Α και που'σαι, το rapidshare μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά αυτό που θα ανεβάσεις μπορεί και να είναι, οπότε πρόσεχε γιατί όλο και κάποιος paredwse θα σε στείλει για διακόπες. ;)

Δημοσ.
1.)Εσύ είπες πως από τις 32 σονάτες λίγες αξίζουν. Ο Eusebius σε ειρωνεύεται. Αν δεν καταλαβαίνεις αυτό , πως να καταλάβεις την αξία της κλασικής μουσικής.

2.)Τα rapidshare λινκς είναι εξίσου παράνομα για το site αυτό. Αλλά και να μην ήτανε δεν θα σου ανέβαζα κανένα κομμάτι.

1)Εννουσα οτι λιγες αξιζουν για αριστουργηματα. Υπαρχουν πολυ καλυτερα εργα του ιδιου. Υπαρχει διαβαθμιση, δεν μπορουν ολα να ειναι το ιδιο. Αυτα τα θεωρω απλως καλα. Τα πολυ καλα ειναι αλλα. Και ουδεποτε ειπα πως ειναι...για πεταμα.

Οταν υπαρχει χαμηλη γνωση ειναι ευκολο να γινει παρερμηνεια.

2) Και παλι σου εξηγω οτι ΔΕΝ ειναι παρανομα συλληβδην. Παρανομο ειναι πχ. να αναδιανειμεις το περιεχομενο ενος copywrited cd χωρις την αδεια του ιδιοκτητη, το να διανειμεις ομως κατι που επαιξες εσυ ή η χορωδια σου ειναι απολυτως-φυσικα-νομιμο. Το καταλαβες τωρα? 'Η μηπως θεωρεις παρανομες και τις διαφημισεις ή τα σηματα τηλεοπτικων εκπομπων που εχουν κλασικη μουσικη?

Το κομματι δεν θα το ανεβαζες για μενα αλλα για το κοινο. Μαλλον ομως δε ξερεις πως γινεται ή-το πιθανοτερο-δεν θα ακουγεται.

3.)Ο Eusebius προτείνει ειρωνευτικά και πάλι να κλειδωθεί το threat αφού το έχεις γεμίσει με τις αστείες και άκυρες απόψεις σου . Ούτε μέχρι εκεί δεν σου κόβει ρε αδερφέ?
O Εusebius δεν καταλαβε τι ειπα και τωρα πρεπει να το εχει καταλαβει. Ποιες ειναι οι αστειες και ακυρες αποψεις μου? Πεταξες τοση λασπη και εγινες ρομπα μονο και μονο επειδη ειπα τον αγαπημενο σου συνθετη ασημο? Που να λεγα και κατι χειροτερο δηλαδη...
Άνοιξε ένα κωλοριμάδι βιβλίο- εγκυκλοπαίδεια...
Ανοιξε εσυ ενα...κωλοριμαδι βιβλιο και μαθε πως να μιλας σαν ανθρωπος οχι σα ζωο. Με τετοιες εκφρασεις γινεσαι απεχθης και χανεις εστω κι αν εχεις λιγο δικιο.
Σου έδωσα και link για τον Varese το οποίο δεν παίζει να το διάβασες.Γιατί αλήθεια αν το διάβαζες δεν θα ελεγες ακομα τους ίδιους χαρακτηρισμούς. Εκτός των άλλων λοιπόν έχεις και προβλημα με την αναγνωση και την αναζητηση στο google.
Tελικα το εμαθες πως γραφετε το ονομα του... Επιτελους, γιατι αρχικα μου τον δηλωσες varez και το google μου εδινε πισω αποτελεσματα για warez... Oυρανοι!! ειναι απιθανη η αμαθεια σου.
Δυστυχώς για εσένα η σύγχρονη μουσική είναι και αυτή κλασική αφού απλούστατα είναι απόριά της. Όταν λέω σύγχρονη , εννοώ σύγχρονη κλασική μουσική. Για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο άσχετος είσαι επί του θέματος. Όταν λέμε σύγχρονες τάσεις εννοούμε συνθέσεις κλασικής μουσικής οι οποίες βασίζονται στις σύγχρονες μουσικές σχολές (σειραισμός, προγραμματική μουσική, εξπρεσσιονισμός, ιμπρεσιονισμός κτλ..).Καληνύχτα...
Πρεπει να καταλαβεις οτι οταν λεμε "κλασικη" αναφερομαστε καποιους αιωνες πισω(εξ ου και το 'κλασικη') οταν καποιος σημερα γραψει πχ. μια συμφωνια το εργο του δεν θα θεωρηθει κλασικo. Ισως μετα απο μερικους αιωνες εφοσον αντεξει. Βλεπεις πως ουτε αυτα δε γνωριζεις? Ασχετιλα απυθμενη. Οποτε τα περι εξπρεσιονισμου κλπ. ειναι πολυ αστειο νατα λεει καποιος οπως εσυ, ξεκινα με τα βασικα πρωτα και βλεπουμε...
Δεν έκρινες το εργο του και τον λες άσημο? Πώς το πας δηλαδή δεν κατάλαβα?
Kαι παλι σου λεω πως δεν εκρινα το εργο του διοτι δεν γνωριζω το εργο του. Και ασημος θεωρειται καποιος που λιγοι τον ξερουν. Διασημος πχ. ειναι ο Μοτσαρτ, ολοι το ξερουν. Ποσοι ξερουν τον Bαρεζε σου? Το καταλαβες ή θα με βαλεις να τα ξαναπω?
το επίπεδο ενός συνθέτη θα το κρίνεις μετά από ψάξιμο και διάβασμα.Και όχι έτσι.
Ουδεποτε εκρινα το επιπεδο του συνθετη αυτου. Συν τοις αλλοις δε καταλαβαινεις και τι λεμε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ δεν έχεις τις δικές μου. Εκτός κι αν έχεις κάνει περισσότερες σπουδές.
Oι σπουδες δεν εχουν σημασια, ειναι αν πας για επαγγελματικη καρριερα. Οι καλυτερες σπουδες ειναι να ακους απο πολυ μικρος(30+ χρονια για μενα) και καθε μερα. Να αγαπησεις και να απολαυσεις αυτο που ακους, οχι να λες "σπουδασα, τα ξερω ολα, οι αλλοι ειστε ασχετοι" με υφος χιλιων πιθηκων:|

ΙslandEmpire για να λες τετοια προφανως εισαι καποιο κολληταρι του System.

O Paredwse καλα θα κανει να λαβει τα μετρα του, συμφωνω. Εσενα σου χρειαζονται διακοπες.

Τι ακυρο ειπα? Εβαλα τοσα links και τιμησα το thread ξοδευοντας πολυ χρονο για να τα ανεβασω. Οχι μονο δε μπορεις να το εκτιμησεις αλλα συνεισφερεις στη λασπη του φιλου σου... Προσεχε ομως τον ανεμιστηρα!!

Δημοσ.

ΙslandEmpire για να λες τετοια προφανως εισαι καποιο κολληταρι του System.

O Paredwse καλα θα κανει να λαβει τα μετρα του, συμφωνω. Εσενα σου χρειαζονται διακοπες.

Τι ακυρο ειπα? Εβαλα τοσα links και τιμησα το thread ξοδευοντας πολυ χρονο για να τα ανεβασω. Οχι μονο δε μπορεις να το εκτιμησεις αλλα συνεισφερεις στη λασπη του φιλου σου... Προσεχε ομως τον ανεμιστηρα!!

Έχεις και γ@μώ τα γέλια αδερφέ! :lol: Έχεις ξεφύγει με τόσες προσωπικές επιθέσεις, στο έχουν πει κι άλλοι και χρειάζονται σε μένα διακοπές? Άμα είναι τζάμπα, πολύ ευχαρίστως λοοοολ! Να πάρω και τον φίλο μου τον system. Δεν πειράζει που δεν το ξέρω το παλικάρι, ε? λοοοολ! Έχεις τρελό γέλιο! :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

@george__ εγώ ασχολούμαι με κλασική μουσική μόλις 1-2 χρόνια και είχα την εντύπωση πως κλασική δεν λέγεται η μουσική που έχει αντέξει στο χρόνο αλλά η μουσική που γράφτηκε την κλασική περίοδο από τους κλασικούς συνθέτες και όσο κλασικοί συνθέτες είναι οι Strauss και Bach που αναφέρεις άλλο τόσο είναι και ο Varese.

Δημοσ.

Αγαπητέ George__,

Εγώ όταν βλέπω αυτό άλλα καταλαβαίνω.

από τις 32 σονάτες λίγες αξίζουν
. Μήπως εσύ δεν ξέρεις να μιλάς?
Παρανομο ειναι πχ. να αναδιανειμεις το περιεχομενο ενος copywrited cd χωρις την αδεια του ιδιοκτητη.
Ά, μάλιστα δηλαδή αυτό που ζητούσες να κάνω είναι παράνομο, καθώς και σε άλλους.
Πεταξες τοση λασπη και εγινες ρομπα μονο καιι μονο επειδη ειπα τον αγαπημενο σου συνθετη ασημο? Που να λεγα και κατι χειροτερο δηλαδη...
Ρόμπα γιατί έγινα? Επειδή διορθώνω τις ανακρίβειές σου? Δεν είναι ο αγαπημένος μου.Μου την έδωσε επειδή κάποιοι ημιμαθείς σαν και σένα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.Λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Και δίκιο έχουν. Με την κλασική δεν ασχολείται πολύς κόσμος , άμα δε είναι να εκφράζουν γνώμη κάποιοι σαν εσένα , φαντάσου τί έχει να γίνει.
Πρεπει να καταλαβεις οτι οταν λεμε "κλασικη" αναφερομαστε καποιους αιωνες πισω(εξ ου και το 'κλασικη') οταν καποιος σημερα γραψει πχ. μια συμφωνια το εργο του δεν θα θεωρηθει κλασικπ. Ισως μετα απο μερικους αιωνες εφοσον αντεξει. Βλεπεις πως ουτε αυτα δε γνωριζεις? Ασχετιλα απυθμενη. Οποτε τα περι εξπρεσιονισμου κλπ ειναι πολυ αστειο νατα λεει καποιος οπως εσυ, ξεκινα με τα βασικα πρωτα και βλεπουμε...
Εγώ είπα κάτι διαφορετικό? Δεν σου ξεχώρισα τις τάσεις? Το έθεσα έτσι επειδή όλοι την αποκαλούν κλασική ως κάτι το ενιαίο, για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι χρήστες τι εννοώ.Το παράδειγμά μου ίσως δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο. οκ... Να σε ρωτήσω κάτι όμως ρε φίλε.. Λες ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τους σύγχρονους συνθέτες που ακούω αλλά κατα τάλλα τους περιφρονείς? κοίτα τί γράφεις εδώ.
Αλλα μη προσπαθεις με το στανιο να με πεισεις για τους ασημους συνθετες της συγχρονης εποχης.
Μήπως αντικρούεις τα ίδια σου τα επιχειρήματα? Αφού δεν τους ξέρεις γιατί τους κρίνεις εν τέλει , παρόλο που λες ότι δεν το κάνεις? Να έχεις υπόψη σου όλοι οι σύγχρονοι συνθέτες δεν είναι άσημοι.
Tελικα το εμαθες πως γραφετε το ονομα του... Επιτελους, γιατι αρχικα μου τον δηλωσες vares και το google μου εδινε πισω αποτελεσματα για warez... Oυρανοι!! ειναι απιθανη η αμαθεια σου.
Σε ένα cd που κυκλοφόρησε από Γερμανική εταιρία που είχα εγώ τον έγραφε ως Edgar Varez, και από κει μου έμεινε. Υπάρχουν πολλές γλώσσες ξέρεις. Αν θέλεις να βρεις κάτι το βρίσκεις πάντως.
Oι σπουδες δεν εχουν σημασια, ειναι αν πας για επαγγελματικη καρριερα. Οι καλυτερες σπουδες ειναι να ακους απο πολυ μικρος(30+ χρονια για μενα) και καθε μερα. Να αγαπησεις και να απολαυσεις αυτο που ακους, οχι να λες "σπουδασα, τα ξερω ολα, οι αλλοι ειστε ασχετοι" με υφος χιλιων πιθηκων
Όταν κάποιος έχει σπουδάσει την μουσική θα ξέρει και περισσότερα πράγματα πάνω σε αυτήν που να χτυπιέσαι κάτω. Δεν πα να ακούς 24 ώρες την ημέρα.
Οποτε τα περι εξπρεσιονισμου κλπ ειναι πολυ αστειο νατα λεει καποιος οπως εσυ, ξεκινα με τα βασικα πρωτα και βλεπουμε...

Τα βασικά άρχοντα εγώ τα έχω σπουδάσει , δεν χρειάζεται να τα μάθω. Ίσως εσύ θα πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου λίγο περισσότερο.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι έχεις το ψώνιο μέσα σου. Νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που ακούει κλασική και ξέρεις τα πάντα. Πάνω σε αυτήν την σιγουριά χάνεις ουσιαστικά πράγματα. Και αναφέρεις ανακρίβειες. Πως μπορείς εσύ να ξέρεις αν ο ΙslandEmpire είναι κολλητάρι μου? Ούτε που το ξέρω το παιδί. Πως μπορείς να χαρακτηρίζεις άσημους συνθέτες μόνο και μόνο επειδή δεν τους ξέρεις εσύ?Αυτό είναι το κριτήριο? Οπως είπα και πιο πανω οι σύγχρονοι συνθέτες δεν είναι άσημοι. Οι Ξενάκης- Χρήστου -Varez(επιμένω να το γράφω έτσι αν δεν σε πειράζει)-Boulez-Berio -Messian είναι πασίγνωστοι στον χώρο τους και σε όσους εντριφούν καλά στα της μουσικής και ακόμη περισσότερο σε όσους την έχουν σπουδάσει. Γιαυτό δεν μου κάνει εντύπωση που δεν τους ξέρεις.Εσύ συνέχισε να πιστεύεις πως είσαι παντογνώστης , θα χάνεις πολλά όμως στην πορεία. Δεν πρόκειται να ασχολήθω άλλο με το ζήτημα όπως είπε και ο ΙslandEmpire γιατί δεν έχει νόημα. Δεν έπρεπε να ασχοληθώ καν μαζί σου. Ετσι κι αλλιως θα βρεθουν και αλλοι με μουσικες γνωσεις για να απορρίψουν τις προτασεις σου.

Α και να σαι καλά μας εκανες να γελάσουμε πάλι!!

Το κομματι δεν θα το ανεβαζες για μενα αλλα για το κοινο. Μαλλον ομως δε ξερεις πως γινεται ή-το πιθανοτερο-δεν θα ακουγεται.
Θέλει η Μαριώ να πη***τεί και η χαρά δεν την αφήνει!! Περαστικά σου
Δημοσ.
Και ο Bach την Baroque ενώ ο Strauss είναι ρομαντικός. Δεν είναι κανένας καθ' αυτό κλασικός.

Ακριβώς το έθεσες πολύ πιο σωστά από μένα.

Δημοσ.
Μήπως εσύ δεν ξέρεις να μιλάς?
Aπαντησα λεπτομερως στο θεμα αυτο. Αποκλειεται να μη καταλαβες, ασε λοιπον τη σπεκουλα.
Ά, μάλιστα δηλαδή αυτό που ζητούσες να κάνω είναι παράνομο, καθώς και σε άλλους.
Δεν ζητησα να γινει κατι παρανομο. Τα βιντεακια που ανεβαινουν στο UTube ειναι παρανομα?
Ρόμπα γιατί έγινα? Επειδή διορθώνω τις ανακρίβειές σου? Δεν είναι ο αγαπημένος μου.Μου την έδωσε επειδή κάποιοι ημιμαθείς σαν και σένα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.Λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Και δίκιο έχουν. Με την κλασική δεν ασχολείται πολύς κόσμος , άμα δε είναι να εκφράζουν γνώμη κάποιοι σαν εσένα , φαντάσου τί έχει να γίνει.
Διοτι εξαπελυσες εναν οχετο λασπης για το μονο λογο οτι ειπα ασημο(που ειναι ασημος) εναν συνθετη του 20ου αιωνα. Και συνεχιζεις το υβρεολογιο...ημιμαθης, αμαθης, αδαης κλπ. Οταν δεν εχεις επιπεδο τι τη θες τη κλασικη μουσικη καημενε? Αντε για ταβλι καλυτερα...
Αφού δεν τους ξέρεις γιατί τους κρίνεις εν τέλει...
Kαι παλι σου λεω οτι δεν τους κρινω. Ποσες φορες θα στο πω ακομα? Και η διαπιστωση οτι καποιος ειναι ασημος δεν ειναι κριτικη.
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι έχεις το ψώνιο μέσα σου. Νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που ακούει κλασική και ξέρεις τα πάντα.
H επαρση και το αμετροεπες σου υφος φανερωνει πως εσυ εισαι ψωνισμενος. Εγω δεν ειπα ποτε οτι τα ξερω ολα απλως πηγα να βοηθησω καποια παιδια να γνωρισουν καποια πολυ γνωστα εργα. Ουτε ανεφερα συνθετες ή σπουδες για να κανω φιγουρα. Βαλε λιγο μετρο γιατι εχεις ξεφυγει πολυ. Στο φιναλε, γιατι κανεις ξαφνικα ολη αυτη τη φασαρια? Γιατι καταστρεφεις το thread? Πρεπει δηλ. να σου πουμε οτι ο Βαρεζε ειναι γιγας για να ηρεμησεις?
Όταν κάποιος έχει σπουδάσει την μουσική θα ξέρει και περισσότερα πράγματα πάνω σε αυτήν που να χτυπιέσαι κάτω. Δεν πα να ακούς 24 ώρες την ημέρα.
Σα να χτυπιεσαι κατω κανεις εσυ. Απο κει και περα πρεπει να καταλαβεις οτι οι σπουδες δεν εχουν να κανουν με την ικανοτητα να ακους κλασικη μουσικη(περισσοτερο με τη πνευματικη καλλιεργεια εχει να κανει, θα ελέγα. Κατι δηλαδη που σου λειπει εσενα που σαν χαραχτηρας φανερωνεις μικρο εκτοπισμα) Δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζεις τις νοτες ή τις συγχορδιες για να ακουσεις μουσικη.

Τελειωνοντας πρεπει να σου πω και φανταζομαι οτι αυτο θα ειναι προτροπη ολων μας, οτι καλο ειναι να μιλας με ευγενεια και επιχειρηματα, οχι με κραυγες και προσβολες σα το παιδακι που του πηρανε τη καραμελα ή επειδη δεν του αναγνωριζουν τον Μπατμαν για σουπερ ηρωα. Επιχειρηματα σαν κι αυτο:

Α και να σαι καλά μας εκανες να γελάσουμε πάλι!!
μη νομιζεις οτι σε ανεβαζουν... απλα σε κανουν παλιατσο οπως εγινε και ο "φιλος σου" που δυο φορες τον μνημονευσες. Αληθεια, εχεις αναγκη απο τετοια φτηνη υποστηριξη:
Έχεις και γ@μώ τα γέλια αδερφέ! Έχεις ξεφύγει με τόσες προσωπικές επιθέσεις, στο έχουν πει κι άλλοι και χρειάζονται σε μένα διακοπές? Άμα είναι τζάμπα, πολύ ευχαρίστως λοοοολ! Να πάρω και τον φίλο μου τον system. Δεν πειράζει που δεν το ξέρω το παλικάρι, ε? λοοοολ! Έχεις τρελό γέλιο!
για να φανεις δυνατος και σωστος? Μπραβο σου:twisted:
Θέλει η Μαριώ να πη***τεί και η χαρά δεν την αφήνει!! Περαστικά σου
Oσα δε φτανει η αλεπου...ξερεις εσυ:-D
Δημοσ.
Απο κει και περα πρεπει να καταλαβεις οτι οι σπουδες δεν εχουν να κανουν με την ικανοτητα να ακους κλασικη μουσικη(περισσοτερο με τη πνευματικη καλλιεργεια εχει να κανει, θα ελέγα. Κατι δηλαδη που σου λειπει εσενα που σαν χαραχτηρας φανερωνεις μικρο εκτοπισμα) Δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζεις τις νοτες ή τις συγχορδιες για να ακουσεις μουσικη.

Εδω παντως θα διαφωνησω.Ναι μεν,δε χρειαζεται να εχεις σπουδασει τη μουσικη για να την ακουσεις ετσι απλα,αλλα για να την απολαυσεις πραγματικα εχοντας καταλαβει ορισμενα πραγματα,πρεπει να την εχεις σπουδασει.

Αλλη κατανοηση της μουσικης εχει αυτος που την εχει σπουδασει,κ αλλη ο ασχετος,που του αρεσει απλα να ακουει.

Δε θα ηθελα να κανω και εγω flame,αλλα η διαπιστωση σου,οτι οι σονατες για πιανο "ειναι απλως καλα εργα",με εκαναν να γελασω....

Δημοσ.

"LOL" den iksera oti yparxoun Ellines pou akoun klassiki mousiki...

pou menete re paidia na kanoume ena party (oxi san auta pou pigenate mexri tora) me klassiki mousiki kai mia syzitisi gia to sublime?

Δημοσ.
Δε θα ηθελα να κανω και εγω flame,αλλα η διαπιστωση σου,οτι οι σονατες για πιανο "ειναι απλως καλα εργα",με εκαναν να γελασω....

Eιναι "απλα καλα εργα" για τα δεδομενα του Μπετοβεν.Αν δε καταλαβεις τι ακριβως λεω ειναι ευκολο να πας στη παρερμηνεια. Δεν ειναι και οι 32 super dooper καλες. Και δε μπορουμε να συγκρινουμε την σονατα χψ με μια συμφωνια οπως πχ. την Ενατη ή την Eroica ή ενα κονσερτο για ορχηστρα & βιολι οπως το αθανατο op61. Να ενα παραδειγμα, δες πως θα ακουγοταν η 5η-1ο μερος αν ηταν γραμμενη για πιανο(η εκτελεση εγινε με μηχανικο συστημα):

Ναι μεν,δε χρειαζεται να εχεις σπουδασει τη μουσικη για να την ακουσεις ετσι απλα,αλλα για να την απολαυσεις πραγματικα εχοντας καταλαβει ορισμενα πραγματα,πρεπει να την εχεις σπουδασει.

Αλλη κατανοηση της μουσικης εχει αυτος που την εχει σπουδασει,κ αλλη ο ασχετος,που του αρεσει απλα να ακουει.

(+1) Σαφως για να απολαυσεις κατι καλυτερα πρεπει να εισαι γνωστης του οπως και για να κατανοησεις και να απολαυσεις εναν πινακα πρεπει να εχεις διδαχτει ζωγραφικη, για να παρακολουθησεις ποδοσφαιρο σωστα πρεπει να ξερεις τους κανονες του κοκ. Οι σπουδες υψηλου επιπεδου ομως, οπως ειπα, ειναι για επαγγελματικη καρριερα. Νομιζεις οτι ολοι αυτοι που γεμιζουν τα θεατρα και τα θεωρια εβγαλαν το ωδειο?
Δημοσ.

Εγω δεν ειπα οτι και 32 ειναι super αλλα,οχι κι οτι ελαχιστες αξιζουν....Μπορει και στη "χειροτερη" να βρεις στοιχεια που να σου αρεσουν.Ε,ακριβως,ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ σονατα για πιανο με συμφωνια και για αυτο ακριβως το λογο δεν ειπα εγω οτι οι σονατες ειναι απλα καλα εργα,ενω οι συμφωνιες ειναι αριστουργηματα (για τα δεδομενα του Μπετοβεν).Εξαλλου,το πιανο,ηταν οργανο προσωπικης εκφρασης του Beethoven και μη νομιζεις οτι τις μλκιες τις προοριζε για το πιανο,ενω τα αριστουργηματα για κοντσερτα/συμφωνιες κτλ.

Το πιανο εχει τοσο ευρος εκφρασης,που αποτελει μια ορχηστρα απο μονο του,και τα επιπεδα πολυπλοκοτητας/τεχνικης δυσκολιας μιας σονατας του Μπετοβεν ειναι απιστευτα.Εξαλλου οι σονατες για πιανο του beethoven ειναι μεσα στα σημαντικα εργα του.

Κοιταξε οι σπουδες (το υψηλου επιπεδου ειναι σχετικο,εγω εννοω σπουδες μεχρι πτυχιο,οχι ανωτερα θεωρητικα κτλ γιατι εκει ξεφευγει η κατασταση) εκτος της επαγγελματικης ισως φιλοδοξιας,σε βοηθουν να κατανοησεις αυτο που ακους.

Εννοειται ενας ασχετος μπορει να απολαυσει οποιοδηποτε εργο κλασικης μουσικης,οντας ασχετος με το αντικειμενο.Αλλα ενας που εχει σπουδασει αρμονια κτλ,την απολαμβανει τη μουσικη σε αλλο επιπεδο.

Προφανως και οχι δεν ειναι "σπουδαγμενοι" οσοι γεμιζουν τα θεωρια και τα θεατρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...