Sadako Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Έχω το παρακάτω κουτί https://www.skroutz.gr/s/7027521/Aerocool-Aero-1000-Window.html < προς το παρόν με μία Scythe Fuma, θέλω να την αντικαταστήσω με μία Arctic Liquid Freezer 240 που έχω πάρει. https://www.skroutz.gr/s/7881413/Arctic-Liquid-Freezer-240.html?keyphrase=arctic+freezer+240 Δεν έχω ξαναβάλει υδρόψυξη άλλη φορά, αλλά από ό,τι έχω καταλάβει το radiator μπορεί να μπει σε διάφορα σημεία στο κουτί. Το θέμα είναι ότι πήρα και έκανα κάποιες μετρήσεις το κουτί, μου φαίνεται λίγο τσίμα-τσίμα, για δείτε μήπως μου δώσετε καμιά ιδέα. Εδώ είναι το κουτί με τις αποστάσεις όπως τις μέτρησα, και εδώ είναι η ψύκτρα με τις διαστάσεις Η συσκευασία έχει και 4 ανεμιστηράκια με πάχος 2μιση εκατοστά το καθένα για να μπουν είτε από 2 σε κάθε μεριά ή για να χρησιμοποιήσεις μόνο τα 2. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μπει στο πάνω μέρος, το κουτί έχει τρυπούλες στο πάνω μέρος (και μαγνητική σήτα). Στο μήκος την παίρνει, με προβληματίζει το ύψος. Τα 10 εκατοστά τα έχω μετρήσει (περισσότερο ενδεικτικά) μέχρι εκεί που ξεκινάει η ψύκτρα που έχω τώρα, τα 6 είναι μέχρι εκεί που αρχίζει η μητρική. Θεωρητικά ίσως αν στριμωχτεί μπορεί και να το πάρει με τα 2 ανεμιστηράκια, αλλά στο πάνω μέρος της μητρικής είναι εκεί που κουμπώνει το pin του τροφοδοτικού για τον επεξεργαστή και δεν ξέρω πόσο θα εμποδίζει (βασικά δεν ξέρω πώς θα το πάρει ως προς το βάθος και αν βγει πιο έξω έτσι ώστε να μην εμποδίζει το καλώδιο. Βλέπετε να μπορώ να την βάλω κάπως αλλιώς; Κάθετα μπροστά από το cage με τους 2HDD δεν μπορεί να μπει, γιατί είναι μικρή η απόσταση από την κάρτα γραφκών, δεν ξέρω αν μπορώ να μετακινήσω (ή ακόμα και να βγάλω εκείνο το cage) και να την βάλω κάθετα και έξω, δηλαδή εκεί που έχω ήδη 2 ανεμιστηράκια, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα καταλήξω με 2 λιγότερα ανεμιστηράκια από ό,τι έχω τώρα στο κουτί (χμμμ, εκτός αν βάλω τότε 2 ανεμιστηράκια μόνα τους στο πάνω μέρος του κουτιού). Ή ίσως αν πάρω 2 άλλα 240άρια ανεμιστηράκια που να είναι πιο λεπτά για να χωράνε να μπουν στο πάνω μέρος όπως έλεγα αρχικά; Δεν ξέρω και ποια τοποθέτηση είναι προτιμότερη για καλύτερο αερισμό του κουτιού. Για πείτε καμιά ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Χωρίς να έχω βάλει myself AIO, το κουτί λέει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει έως 280mm στην οροφή με διπλούς ανεμιστήρες... Το push-pull σε τόσο budget κουτιά είναι το πρόβλημα ουσιαστικά (αυτό που γράφεις στο 2ο σκέλος του post σου). Σε περιορίζουν αυτά τα κουτιά. Ωστόσο η εταιρεία αναφέρει: Προφανώς και για μπροστά θέλει να μετακινήσεις τα cage. Σου το δείχνει στην εικόνα. Δοκιμάζεις, και βλέπεις Νομίζω πως είσαι οριακά, αλλά μπαίνει ΥΓ: Όπως το βλέπω, πάνω είναι η πιο "λογική" τοποθέτηση, αλλά ίσως και μπροστά, εφόσον θα έχεις push-pull. Αυτά μπορούν να δοκιμαστούν, για να δεις και εσύ τη συμπεριφορά του συστήματος ΥΓ2: Πρέπει να προσέξεις τι ανεμιστήρες θα πάρεις αν δεν σου χωράει με τους κανονικούς της arctic. Οι επιλογές για slim είναι σχετικά περιορισμένες, ειδικά για ΑΙΟ. Νομίζω οι "SP" είναι κατάλληλοι, αλλά θα σε γελάσω. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από tommybertsen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadako Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Κι εγώ πάνω λέω να τα βάλω, με ανεμιστήρες από την μία μεριά, φοβάμαι μην βρίσκει το ένα ανεμιστηράκι στο PIN του ρεύματος, στην φωτογραφία φαίνεται λίγο αριστερά από το πράσινο βελάκι. Θέλω να είμαι προετοιμασμένος όσο γίνεται, να μην κάθομαι να το ψάχνω με ανοιχτό κουτί. Ως προς την καλύτερη ψύξη πώς τι προτιμάται γενικά; Οριζόντιο και πάνω; Ή κάθετο και μπροστά; Αν μπει τελικά πάνω με τα 2 από τα 4 ανεμιστηράκια, θα μπει από πάνω το radiator να ακουμπάει στο κουτί και από κάτω τα ανεμιστηράκια να σπρώχνουν τον αέρα προς τα έξω, έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 φαντάζομαι πως ναι. Συνήθως πάνω έτσι μπαίνει, από τα λίγα που ξέρω και γενικά βλέπω να το προτιμούν (ανάλογα το κουτί βέβαια). Δεν πιστεύω να βρίσκει εκεί που λες εκτός και αν αυτό προεξέχει από την κορυφή της μητρικής. Τσίμα τσίμα το βλέπω να μπαίνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadako Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δίκιο είχα, τσίμα-τσίμπα μπήκε. Για την ακρίβεια, τα ανεμιστηράκια ακουμπάνε στο μεταλλικό μπλε κομμάτι, αναγκάστηκα και έβγαλα τις 2 βίδες που είναι στο κέντρο (μία από κάθε ανεμιστηράκι). Κυρίως όπως βρίσκει στο pin του ρεύματος. Σε κάποια φάση που το πίεσα λίγο μπαίνει αμέσως πολύ μέσα, και πάλι δεν βολεύει καλά από την έξω μεριά για να βιδώσει. Για να μην ζορίζεται και το pin στην μητρική το έβαλα πιο πάνω και το βίδωσα εξωτερικά κάπως "ανορθόδοξα". Δεν μπαίνει δηλαδή στις τρύπες που έπρεπε (ούτε όταν το πίεσα και μπήκε μέσα έμπαινε στις σωστές τρύπες, τότε έμπαινε πιο μέσα από ό,τι έπρεπε και πάλι δεν φαίνονταν οι τρύπες στα σωστά σημεία). Έβαλα φωτογραφίες, είναι πρόβλημα που ακουμπάνε έτσι τα ανεμιστηράκια και έτσι όπως έχει βιδωθεί εξωτερικά; Σε δοκιμές που έκανα πάντως με Aida από επιδόσεις είμαι αρκετά ικανοποιημένος, και σε stock ταχύτητες και σε ελαφρύ overclocking. Αλλά για το κομμάτι του OC Θα ανοίξω άλλο τόπικ για να το δουν περισσότερο και να με καθοδηγήσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα