Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, όπως λέει και ο τίτλος, μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι, χρειάζομαι ΗΥ σχεδόν άμεσα, σε αυτό το budget.Αν βέβαια υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πέσουν σύντομα οι ryzen, μπορώ να το τραινάρω λίγο

Ποσό που διαθέτουμε :500€ περίπου(αν γίνεται και με λιγότερο δε με χαλάει φυσικά).Βασικά θέλω για τη χρήση που το κάνω, να δουλέψει ικανοποιητικά για αρκετά χρόνια(το προηγούμενο με έβγαλε 10+, ήταν βέβαια θηριάκι για την εποχή του)

Χρήση υπολογιστή :browsing, music, movies(λίγο) και κανά χαλαρό παιχνίδι ίσως

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:τίποτα ιδαίτερο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.έχω μια παλιά LG M2062D, που με καλύπτει για την ώρα, αφού οικονομικά δε νομίζω να χωράει στο budget.Έτσι κι αλλιώς για browsing & μουσική(που είναι η βασική χρήση), δεν έχω τρελές απαιτήσεις.Απλά θέλω η μητρική να μπορεί να συνδέεται κανονικά

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Προτιμώ από ένα μαγαζί, για να μην τρέχω/στέλνω για εγγυήσεις

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Αν και μπορώ να το στήσω, θα προτιμούσα το μαγαζί, γιατί δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χρόνος, και για λόγους doa/εγγύησης

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .όχι, linux δουλεύω

έφτιαξα (σχεδόν)πρόχειρα το παρακάτω, από visionstudio, που μου φαίνεται αρκετά καλό.

θα προτιμούσα από μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, για να μην έχω να πληρ'ωνω μεταφορικά για τυχόν θέματα με εγγύηση

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε πρόταση

Screenshot_20180424_105716.png

Δημοσ.

Καλά είσαι αν και προσωπικά δεν θα έβαζα αυτό το τροφοδοτικό παρόλο που αυτή η σειρά vs είναι νέα. Θα πήγαινα στην σειρά CX αλλά βλέπω ότι το 450αρι έχει χάλια διαθεσιμότητα. Είναι λίγο ακριβότερο βέβαια. Υπάρχει στο you.gr και απλό και σε semi-modular με 54 και 62 ευρώ αντίστοιχα. Δεν νομίζω να είναι κάτι δύσκολο να το βάλεις μόνος σου. Δεν έχει πολλά πράγματα στο κουτί άρα και δεν χρειαστείς να σου κάνει δύσκολη την ζωή το cable management. Απλό είναι.

Γενικά το VisionStudio έχει μεγάλο πρόβλημα με την διαθεσιμότητα οπότε να είσαι προετοιμασμένος σε περίπτωση που παραλάβει το μηχάνημα άνω των 10 ημερών.

ΥΓ: το DOA δεν έχει να κάνει με το αν η συναρμολόγηση έχει να κάνει από σένα ή από εκείνους με εξαίρεση το κούμπωμα του επεξεργαστή στην μητρική που αν στραβώσεις ή κόψεις ένα πινάκι θα θεωρηθείς εσύ υπεύθυνος. Αν το πάρεις έτοιμο το πρόβλημα θα το έχουν εκείνοι.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε

Καλά είσαι αν και προσωπικά δεν θα έβαζα αυτό το τροφοδοτικό παρόλο που αυτή η σειρά vs είναι νέα. Θα πήγαινα στην σειρά CX αλλά βλέπω ότι το 450αρι έχει χάλια διαθεσιμότητα. Είναι λίγο ακριβότερο βέβαια. Υπάρχει στο you.gr και απλό και σε semi-modular με 54 και 62 ευρώ αντίστοιχα. Δεν νομίζω να είναι κάτι δύσκολο να το βάλεις μόνος σου. Δεν έχει πολλά πράγματα στο κουτί άρα και δεν χρειαστείς να σου κάνει δύσκολη την ζωή το cable management. Απλό είναι.

Γενικά το VisionStudio έχει μεγάλο πρόβλημα με την διαθεσιμότητα οπότε να είσαι προετοιμασμένος σε περίπτωση που παραλάβει το μηχάνημα άνω των 10 ημερών.

ΥΓ: το DOA δεν έχει να κάνει με το αν η συναρμολόγηση έχει να κάνει από σένα ή από εκείνους με εξαίρεση το κούμπωμα του επεξεργαστή στην μητρική που αν στραβώσεις ή κόψεις ένα πινάκι θα θεωρηθείς εσύ υπεύθυνος. Αν το πάρεις έτοιμο το πρόβλημα θα το έχουν εκείνοι.

Προσωπική μου γνώμη πάντα, αν το τροφοδοτικό δεν καεί εντός εγγύησης(που σημαίνει ελλατωματικό). οι διαφορές τους είναι μικρές.

Δεν βρίσκω κάποιο άλλο έμπιστο μαγαζί, σε λογικές τιμές στη Θεσσαλονίκη βασικά.Ήξερα τους matsoukabros, πριν χρόνια, αλλά λίγο που μπήκα στο site τους, σα να το έχου ψιλοπαρατήσει το "άθλημα" μου φαίνεται.Αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο κατάστημα, ευχαρίστως να το τσεκάρω.Τα ΠΛΑΙΣΙΟ, eshop έχουν λίγο εκτός πραγματικότητας τιμές, και ειδικά για το 2ο, θα προτιμούσα να το αποφύγω, γιατί άκουσα ότι παίζει κάποια κομπίνα με τιμολόγια(ξέχασα να το αναφέρω, ότι θα αγοραστεί με τιμολόγιο)

10 μέρες πάντως μπορώ να περιμένω, αν είναι να γίνει σωστή δουλειά

ΥΓ:μου έχει τύχει περίπτωση εγγύησης από ΠΛΑΙΣΙΟ, με καμένο τροφοδοτικό.Τους πάω το PC, να το βάλουν στην πρίζα να το δουν οι ίδιοι, αλλά επειδή το μηχάνημα το έφτιαξα εγώ, μου πήραν 30€ για έλεγχο!:PΜετά βέβαια, τα πήρα πίσω, αφού φώναξα τον υπεύθυνο και τσάμπα χάλασα τη μέρα μου/του...Γι' αυτό επειδή κάηκα μια φορά, τώρα θέλω να είμαι καλυμμένος, για τυχόν δικαιολογίες, ότι έκανα εγώ στραβή ή κάτι παρόμοιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι οι διαφορές τους ΔΕΝ είναι μικρές. Τα cx και καλύτερα υλικά (απ ότι θυμάμαι) έχουν αλλά και 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση. 3 έναντι 5. Υπάρχουν και τα ΤΧ της corsair με 7 χρόνια και Gold αλλά έχει 80 ευρώ. Είναι όμως διαθέσιμο από το VisionStudio. Το matsukasbross αυτό και αν έχει στον Θεό τις τιμές. Είχα πάρει κάποτε από εκεί σύστημα σε socket 775. Γενικά τα συνοικιακά/τοπικά καταστήματα έχουν υψηλότερες τιμές. Υπάρχει και το zeroone που ναι μεν έχει καλή διαθεσιμότητα αλλά από τιμές "και μη χειρότερα". 

Άσε το ΠΛΑΙΣΙΟ. Είναι τραγωδία. 

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Οκ, για 10€ παραπάνω, να την κάνω την αλλαγή.Τελευταίες ερωτήσεις λοιπόν

Η motherboard θέλει update, οπότε να το ζητήσω, ή είναι έτοιμη?

Κάποιο άλλο πιθανό πρόβλημα ασυμβατότητας με ότι διάλεξα?

Μνήμες, διάλεξα Corsair 3000mhz, αν και στα ίδια χρήματα βγαίνουν οι G.Skill Ripjaws V 8GB DDR4 Non ECC CL16 3200MHz , βασικά περισσότερο λόγω εμπιστοσύνης στην μάρκα. Μήπως είναι καλύτερα να βάλω τις gskill στα 3200(oc δε νομίζω να κάνω, εκτός αν χρειαστεί σε βάθος χρόνου)?

Η ψυκτρα του ryzen είναι οκ, για να μην έχω πρόβλημα καλοκαίρι?

Ανεμιστήρα θέλει κι άλλον το κουτί?

Μη με δείρεις/βρίσεις για το πρήξιμο ( :P ), απλά λόγω οικονομικών δυσκολιών, θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έστω και με αυτό το budget

Δημοσ.

Αυτές δεν θέλουν https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=14012914%2C14013019

Αν προτιμάς την asus ζητα bios update και άλλαξε κουτί γιατί δεν παίρνει atx mobo το qs240. Αυτό στα ίδια χρήματα πχ https://www.skroutz.gr/s/10980254/Aerocool-Aero-300-FAW.html

και στις δυο περιπτώσεις ένα fan μπροστά καλό είναι να βάλεις https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html

Το σιγουρακι stable είναι 2933 χωρίς περαιτέρω ρυθμίσεις  οποτε οποιες μνήμες κι αν πάρεις ένα και το αυτό.

Η ψύκτρα του είναι καλή δεν χρειάζεσαι aftermarket 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, radiohead είπε

Αυτές δεν θέλουν https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=14012914%2C14013019

Αν προτιμάς την asus ζητα bios update και άλλαξε κουτί γιατί δεν παίρνει atx mobo το qs240. Αυτό στα ίδια χρήματα πχ https://www.skroutz.gr/s/10980254/Aerocool-Aero-300-FAW.html

και στις δυο περιπτώσεις ένα fan μπροστά καλό είναι να βάλεις https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html

Το σιγουρακι stable είναι 2933 χωρίς περαιτέρω ρυθμίσεις  οποτε οποιες μνήμες κι αν πάρεις ένα και το αυτό.

Η ψύκτρα του είναι καλή δεν χρειάζεσαι aftermarket 

Είπα για τη Asus, λόγω ότι τη θεωρώ καλύτερη ποιότητα (και λόγω εμπειρίας), κι ας είναι ακριβότερη. Αν πιστεύεις ότι αξίζουν ποιοτικά κι αυτές αλλάζει το θέμα;)

Για το κουτί, δεν έχω θέμα, βάζω αυτό που λες αν είναι, και ναι έχω καινούργιο fan, Case Cooler Scythe Slip Stream SSY1225SL12H 12 x 12 cm, που λογικά θα ταιριάζει (?).

Όπως και για τις μνήμες, διάλεξα Corsair, πάλι λόγω ποιότητας, αλλά σκεφτόμουν και αυτή ή

αυτή (αλήθεια τι διαφορά έχουν?)

Edit: διάβασα σε σχόλιο στο Σκρουτζ, ότι το κουτί δεν χωράει DVD, αληθεύει? Γιατί έχω ένα από τον παλιό, που θα ήθελα να το βάλω... Αλλιώς κάποιο άλλο?

Επεξ/σία από hara75gr
Δημοσ.

Αυτό το κουτί πάρε τότε που σου έβαλα παίρνει και dvd χωράει και την asus.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, radiohead είπε

Αυτό το κουτί πάρε τότε που σου έβαλα παίρνει και dvd χωράει και την asus.

ένα μικρό πρόβλημα, το κουτί καταργήθηκε και δεν το πουλάει κανένας)μα τόσο γκαντέμης?).

"To προϊόν δεν υπάρχει πλέον στο Skroutz "

Το ίδιο ισχύει και για το qs240(από το ίδιο μαγαζί)!Κάποια άλλη προταση σε κουτί από το ίδιο μαγαζί?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Δεν μας λένε καλύτερα τι έχουν για να μην τυρανιόμαστε? 

Θεσσαλονίκη φίλε, ένα μεγάλο χωριό είναι στην ουσία, δυστυχώς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Ποια μητρική θα βάλεις τελικά? Θα είναι κανονική (μέγεθος ATX) ή μικρότερη(Micro ATX)?

όποια μου πείτε.Έλεγα για την ASUS(ATX), αλλά και η Gigabyte AX370M-DS3H (micro) δε μου φαίνεται και άσχημη.Γλυτώνω και κάποια χρήματα και μάλλον θα πάνε στο κουτί, όπως βλέπω:(

Επεξ/σία από hara75gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ αυτό έβλεπα(που έχει και έτοιμα ανεμιστηράκια) ή και αυτό.Αν θεωρείς τα άλλα καλύτερα, αλλάζω, δε θα κολλήσουμε στο κουτί τώρα

ανεβαίνει το ποσό παιδιά, αν βάλω το τροφοδοτικό  και το κουτί που λέτε, και δεν ξέρω αν αξίζει(ήδη έριξα τιμή με τη μητρική κιόλας)Screenshot_20180425_195306.png.5c2bff5bc5875a433bd0485ed4eefb21.png

Επεξ/σία από hara75gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...