kanesaxo Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Συμφωνα με τον αδερφό μου που ψιλοασχολείται με το θέμα, η "ταρίφα" του air bnb host ειναι 15% Πιστευω δε θα δυσκολευτείς να βρείς καποιον εκει. Προτιμήσε καποιον νέο, παρά τα σιχαμένα μεσιτικά που τα κονομάνε απο παντού. 3
Diskimpex Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 20 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Και εγω εχω την απορια, πως ξερεις οτι δεν θα βγαλει ο αλλος αντικλειδια και καποια στιγμη γυρισει να τα σηκωσει ολα; Αντε μετα να βγαλεις ακρη. Με πορτα ασφαλειας και συνδυασμο ειναι μια ιδεα, αλλα φανταζομαι η πλειοψηφια εχει απλες κλειδαριες. Αυτοι που αναλαμβανουν πληρη διαχειριση ειναι υπευθυνοι .Κανεις συμβολαιο μαζι τους .
koumos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 17 λεπτά πριν, Diskimpex είπε Αυτοι που αναλαμβανουν πληρη διαχειριση ειναι υπευθυνοι .Κανεις συμβολαιο μαζι τους . Αυτό ακριβώς επιζητώ κι εγώ. Έναν υπεύθυνο επαγγελματία με τον οποίο θα συνάψω σύμβαση κανονικά και νομιμότατα και θα τον πληρώνω την προμήθεια του. Γι αυτό άνοιξα και το θέμα γενικά για να δω αν ξέρει κάποιος κανέναν ή αν έχει συνεργαστεί ή ακούσει καλά λόγια για κάποιον.
Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 το σπίτι ειναι σε καλή κατάσταση; ανταγωνίζεσαι τα ξενοδοχεία
koumos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 17 λεπτά πριν, Pablo_Hasan είπε το σπίτι ειναι σε καλή κατάσταση; ανταγωνίζεσαι τα ξενοδοχεία Δεν έχει κατοικηθεί από κανέναν, καινούργιο, τα έπιπλα κουζίνα κλπ σκοπεύω να μπουν αρχές καλοκαιριού.
LiquidTroll Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχοντας κάνει αυτή την δουλειά , σου λέω ότι το Airbnb βάζει ένα 15% + , και το μεσιτικό γραφείο που θα το αναλάβει απο 12-15% + Οπότε αν βάλεις την τιμή στα 100 € / την βραδια για παράδειγμα, στην ουσία οποιος το νοικιάσει θα πληρώνει 130€. Απο τα 100€ βγάζεις το ΦΠΑ το οποίο συνήθως είναι 13%, αλλά πρέπει να το τσεκάρεις αυτό, γιατί μπορεί να είναι 24%, και βγάζεις και τον φόρο 29% τον οποίο πληρώνεις. Επίσης, αν δεν έχεις aircondition, και wifi, και πολλές άλλες παροχές, μην περιμένεις να το προτιμήσουν. Οπότε θέλει πολλά έξοδα, ειδικά αν απευθυνθείς σε ξένους, που είναι στην ουσία η μόνη ασφαλής επένδυση, καθώς αν περιμένεις απο Έλληνες θα μείνει ανοίκιαστο. Δες τον ανταγωνισμό, και σε άλλα νησιά ή περιοχές. Όλοι έχουν aircondition σε ολα τα δωμάτια, Wifi, Δορυφορική τηλεόραση΄, καθαρίστριες κάθε 2-μέρες και πολλά άλλα. Οπότε, τα έξοδα ανεβαίνουν , καθώς θα πληρώνεις πολύ ρεύμα, καθαρίστριες, πολύ νερό και πολλά άλλα. Φρόντισε να κάνεις σωστό συμβόλαιο με το μεσιτικό, το οποίο θα δένεις με ρήτρα ότι θα επιτύχει το 90% των κρατήσεων για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου! Εδώ υπάρχουν 2 επιλογές, η μία είναι αυτή που σου είπα, να παίρνεις δηλαδή τα έσοδά σου κανονικά, η δεύτρεη λέγεται αποκοπή. Με την αποκοπή, δεν ασχολείσαι με τίποτε, τους λες πάρτε το και δουλέψτε το, απλά εγώ, τέλος Οκτώβρη, θέλω 5.000 € πχ. Εκεί, δίνεις το δικαίωμα να το δουλέψουν όπως θέλουν, δεν ασχολείσαι με ποσοστά και πως και γιατί, απλά εισπράτεις ένα στάνταρ ποσό στο τέλος, ΑΣΧΕΤΩΣ το αν έχουν κάνει κρατήσεις ή όχι, είναι δικό τους πρόβλημα. Βέβαια, με αυτό τον τρόπο, αν έχει κάνει 100% κρατήσεις, μπορεί να χάσεις λεφτά, αλλά είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις στάνταρ λεφτά! Ελπιζω να βοήθησα! Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από LiquidTroll 1
tigergreg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Το AIRBNB παιρνει 17% εκ του οποιου το 3,7% απο τον ιδιοκτητη και τα υπολοιπα απο τον πελατη κρατωντας το ποσο απο την συναλλαγη. Το BOOKING 15% στους παλιους και 16% στους νεους εγγεγραμμενους ιδιοκτητες και τους πληρωνει ο ιδιοκτητης στο τελος της κρατησης. Για να δουλεψουν ετσι χρειαζεται οπωσδηποτε ανθρωπος η συνεργειο απο πανω ωστε να τηρουνται οι προδιαγραφες που θετουν. Οι "προδιαγραφες" αυτες ειναι πολλες και δεν μπορουν να τηρηθουν αν δεν υπαρχει συνεχης επιβλεψη. Καποιοι επιχειρηματιες δουλευουν με 25% προμηθεια επι των "καθαρων" εσοδων. Δεν γινεται λοιπον να "κονομησεις" αν εισαι εξω απο τον χορο. Ειδικα στα χανια γνωριζω καποιον που ασχολειται με ακινητα εντος της πολης και νοικιαζει σπιτι συγγενικου μου προσωπου υπενοικιαζοντας το με την ημερα. Βεβαια δινει σταθερα και με ακριβεια ενα κανονικο ενοικιο. Και φυσικα επισης η λεξη "μαυρα" δεν υφισταται. Εαν θελετε μπορω να βρω τηλεφωνα του επιχειρηματια στα χανια για να δειτε αν υπαρχει ενδιαφερον.
gokuthelegend Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 24/4/2018 στις 6:05 ΜΜ, Miracle Worker είπε Και εγω εχω την απορια, πως ξερεις οτι δεν θα βγαλει ο αλλος αντικλειδια και καποια στιγμη γυρισει να τα σηκωσει ολα; Αντε μετα να βγαλεις ακρη. Με πορτα ασφαλειας και συνδυασμο ειναι μια ιδεα, αλλα φανταζομαι η πλειοψηφια εχει απλες κλειδαριες. Υπάρχουν "ακριβές" κλειδαριές των οποίων τα κλειδιά είναι πατενταρισμένα και δεν μπορούν να τα αντιγράψουν. Μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο, λογικά οι κλειδαράδες θα ξέρουν να σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από gokuthelegend 1
koulkos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε Εχοντας κάνει αυτή την δουλειά , σου λέω ότι το Airbnb βάζει ένα 15% + , και το μεσιτικό γραφείο που θα το αναλάβει απο 12-15% + Οπότε αν βάλεις την τιμή στα 100 € / την βραδια για παράδειγμα, στην ουσία οποιος το νοικιάσει θα πληρώνει 130€. Απο τα 100€ βγάζεις το ΦΠΑ το οποίο συνήθως είναι 13%, αλλά πρέπει να το τσεκάρεις αυτό, γιατί μπορεί να είναι 24%, και βγάζεις και τον φόρο 29% τον οποίο πληρώνεις. Επίσης, αν δεν έχεις aircondition, και wifi, και πολλές άλλες παροχές, μην περιμένεις να το προτιμήσουν. Οπότε θέλει πολλά έξοδα, ειδικά αν απευθυνθείς σε ξένους, που είναι στην ουσία η μόνη ασφαλής επένδυση, καθώς αν περιμένεις απο Έλληνες θα μείνει ανοίκιαστο. Δες τον ανταγωνισμό, και σε άλλα νησιά ή περιοχές. Όλοι έχουν aircondition σε ολα τα δωμάτια, Wifi, Δορυφορική τηλεόραση΄, καθαρίστριες κάθε 2-μέρες και πολλά άλλα. Οπότε, τα έξοδα ανεβαίνουν , καθώς θα πληρώνεις πολύ ρεύμα, καθαρίστριες, πολύ νερό και πολλά άλλα. Φρόντισε να κάνεις σωστό συμβόλαιο με το μεσιτικό, το οποίο θα δένεις με ρήτρα ότι θα επιτύχει το 90% των κρατήσεων για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου! Εδώ υπάρχουν 2 επιλογές, η μία είναι αυτή που σου είπα, να παίρνεις δηλαδή τα έσοδά σου κανονικά, η δεύτρεη λέγεται αποκοπή. Με την αποκοπή, δεν ασχολείσαι με τίποτε, τους λες πάρτε το και δουλέψτε το, απλά εγώ, τέλος Οκτώβρη, θέλω 5.000 € πχ. Εκεί, δίνεις το δικαίωμα να το δουλέψουν όπως θέλουν, δεν ασχολείσαι με ποσοστά και πως και γιατί, απλά εισπράτεις ένα στάνταρ ποσό στο τέλος, ΑΣΧΕΤΩΣ το αν έχουν κάνει κρατήσεις ή όχι, είναι δικό τους πρόβλημα. Βέβαια, με αυτό τον τρόπο, αν έχει κάνει 100% κρατήσεις, μπορεί να χάσεις λεφτά, αλλά είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις στάνταρ λεφτά! Ελπιζω να βοήθησα! Το ΦΠΑ και τον φόρο που τους είδες σε ιδιώτη; 15% φορολόγηση για εισοδήματα μέχρι 12.000,00 και τέλος. Επίσης τη στιγμή που μιλάμε ο φόρος είναι 28% και την επόμενη εβδομάδα θα πέσει στο 24%. 1
tigergreg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δηλ το 33% σε εισοδηματα απο ακινητα πανω απο 12,000 ευρω δεν ισχυει πλεον? https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20595
LiquidTroll Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, koulkos είπε Το ΦΠΑ και τον φόρο που τους είδες σε ιδιώτη; 15% φορολόγηση για εισοδήματα μέχρι 12.000,00 και τέλος. Επίσης τη στιγμή που μιλάμε ο φόρος είναι 28% και την επόμενη εβδομάδα θα πέσει στο 24%. Δεν ξέρω τι παίζει σε ιδιώτη, εγώ τις βίλες στην Νάξο που είχα αναλάβει ανήκαν σε ΑΕ, οπότε ήταν κατα προσέγγιση όπως τα είπα.
vidias.m Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Στις 24/4/2018 στις 11:03 ΠΜ, koumos είπε Καλησπέρα σε όλους. Τυχαίνει να είμαι κάτοχος μιας μονοκατοικίας σε προάστιο των Χανίων 100 μέτρα από τη θάλασσα. Επειδή κατοικώ στην Αθήνα και είναι κρίμα να κάθεται το σπίτι εκεί και συγχρόνως τα γύρω σπίτια ενοικιάζονται στο airbnb σκέφτομαι να κάνω το ίδιο πράγμα. Η τιμή των αντίστοιχων για τη 1 βραδιά καλοκαίρι ανέρχεται σε 150-200 ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να το δουλεύω εξ'αποστάσεως καθώς ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Υπάρχουν εταιρείες που να παρέχουν υπηρεσίες υπεκνοικίασης στο airbnb? και αν ναι, πως λειτουργούν και με τι προμήθεια? Έτσι όπως το σκέφτομαι θα με βόλευε να νοικιάζω εγώ το σπίτι στην εταιρεία με ένα σταθερό ενοίκιο και ότι βγάλει δικό της ή να το τρέχει πάλι αυτή αλλά με μία προμήθεια και τα υπόλοιπα δικά μου από τις καθημερινές ενοικιάσεις. Έχετε γνώση επί του θέματος? Ευχαριστώ Τελικά βγάλατε άκρη? Γιατί κ εγώ το ψάχνω τώρα για τον ίδιο λόγο, επειδή μένω Αθήνα, να το δώσω ή στην τελική να το δουλέψω κ εγώ αν είναι εφικτό. Απλά δεν ξέρω απο που να αρχίσω. Ευχαριστώ.
vagos789 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Αν εχεις χρονο,ξερεις 2-3 γλωσσες,μπορεις να λειτουργησεις πελατοκεντρικα,το σπιτι ειναι σε καλη κατασταση,κανε το μονο σου. Φαινομενικα πιο ασφαλες ειναι να το δωσεις σε καποιον και να παρακολουθεις και να μαθαινεις πλην ομως αυτος ο καποιος πρεπει να ειναι τεκμηριωμενα καλος αλλιως θα σε χαντακωσει,θα σε κλεψει και ισως σου δημιουργησει και προβληματα με την εφορια.
vidias.m Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε Αν εχεις χρονο,ξερεις 2-3 γλωσσες,μπορεις να λειτουργησεις πελατοκεντρικα,το σπιτι ειναι σε καλη κατασταση,κανε το μονο σου. Φαινομενικα πιο ασφαλες ειναι να το δωσεις σε καποιον και να παρακολουθεις και να μαθαινεις πλην ομως αυτος ο καποιος πρεπει να ειναι τεκμηριωμενα καλος αλλιως θα σε χαντακωσει,θα σε κλεψει και ισως σου δημιουργησει και προβληματα με την εφορια. 2-3 γλώσσες δεν γνωρίζω αγγλικα γνωρίζω πολύ καλα όμως. Το σπίτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση με επιπλά, air codition, κοντά στην θάλασσα και ότι χρειαζεται μία οικογένεια διότι μέναμε εμέις παλιότερα. Για αρχή σκεφτομαι κάποιο μεσιτικό ή γραφείο μέχρι να δώ πως δουλέυεται το πράγμα. Από την άλλη στο ίντερνετ με μια απλή αναζήτηση βρήκα ένα γραφείο που ασχολέιται και είναι στο ηράκλειο. Δεν ξέρω αν είναι καλό να βρω κάποιο μεσιτικό ή κάποιο γραφείο να κάνει μόνο αυτή την δουλειά. Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ.
*nenya* Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 3 hours ago, vidias.m said: 2-3 γλώσσες δεν γνωρίζω αγγλικα γνωρίζω πολύ καλα όμως. Το σπίτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση με επιπλά, air codition, ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα