Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Τυχαίνει να είμαι κάτοχος μιας μονοκατοικίας σε προάστιο των Χανίων 100 μέτρα από τη θάλασσα. Επειδή κατοικώ στην Αθήνα και είναι κρίμα να κάθεται το σπίτι εκεί και συγχρόνως τα γύρω σπίτια ενοικιάζονται στο airbnb σκέφτομαι να κάνω το ίδιο πράγμα. Η τιμή των αντίστοιχων για τη 1 βραδιά καλοκαίρι ανέρχεται σε 150-200 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να το δουλεύω εξ'αποστάσεως καθώς ζω και εργάζομαι στην Αθήνα.

Υπάρχουν εταιρείες που να παρέχουν υπηρεσίες υπεκνοικίασης στο airbnb? και αν ναι, πως λειτουργούν και με τι προμήθεια?

Έτσι όπως το σκέφτομαι θα με βόλευε να νοικιάζω εγώ το σπίτι στην εταιρεία με ένα σταθερό ενοίκιο και ότι βγάλει δικό της ή να το τρέχει πάλι αυτή αλλά με μία προμήθεια και τα υπόλοιπα δικά μου από τις καθημερινές ενοικιάσεις.

Έχετε γνώση επί του θέματος?

Ευχαριστώ

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δε σε συμφερει να το νοικιασεις στην εταιρεία με σταθερό ενοικιο εκτος εαν επιτυχεις π.χ. 2000 το μήνα...

σε συμφερει να το νοικιαζεις εσυ ως airbnb host και να εισπράττεις εσυ και απλα να δωσεις σε μια εταιρεία ή καποιο πιτσιρικι (το κανουν στην αθηνα) να το διαχειριζεται όσον αφορά την καθαριότητα, check in-out, ελεγχος κλπ... Ειχα γνωρίσει μια κοπελα που το έκανε στην αθήνα για περίπου 50-60€ την εβδομάδα (μαυρα και άραχνα, και δουλευε με 6-7 ατομα συνολο 15 σπίτια ετσι) για σπιτια που ηταν κοντα της και 100 για λίγο πιο μακρυα (εμενε παγκράτι). Η καθαριότητα ήταν εξτρα φυσικά, δεν καθάριζε αυτή.

Δημοσ.

Ναι κοίτα και τα 2 τα σενάρια θα σκεφτώ. Γιατί το καλοκαίρι φαινομενικά δε θα συμφέρει καθώς θα ενοικιάζεται συχνά αλλά το χειμώνα που δεν θα πατάει ψυχή θα έρχεται μία ή άλλη.

Το θέμα είναι να βρω μία εταιρεία που να κάνει τη δουλειά του πιτσιρικιού, να είναι υπεύθυνη και να έχουμε μία τυπική επαγγελματική συνεργασία καθώς εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι καθόλου με τη διαδικασία ενοικίασης και να είναι δικό της θέμα καθαρά. Όσο καλύτερα το τρέξει τόσο περισσότερα θα πληρωθεί φάση.

Για παράδειγμα έχω δει τέτοιου είδους εταιρείες στο google https://smartbnb.gr/ αλλά δεν έχω εμπειρία πως ακριβώς γίνεται η διαχείριση και τι ακριβώς κάνουν.

Δημοσ.

γιατι δε το νοικιάζεις σε φοιτητες 1 Σεπτεμβρίου - 30 Ιουνίου; υπαρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με σπιτια στα χανιά με το airbnb....... ετσι θα εχεις ένα σταθερό εισόδημα για τον περισσότερο χρόνο και το καλοκαίρι θα παίρνεις τα εξτρα σου χωρις να υπαρχει κίνδυνος να ξεπεράσεις το ετήσιο μεγιστο που επιτρεπεται για airbnb (νομιζω 5000;)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, paylidis είπε

γιατι δε το νοικιάζεις σε φοιτητες 1 Σεπτεμβρίου - 30 Ιουνίου; υπαρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με σπιτια στα χανιά με το airbnb....... ετσι θα εχεις ένα σταθερό εισόδημα για τον περισσότερο χρόνο και το καλοκαίρι θα παίρνεις τα εξτρα σου χωρις να υπαρχει κίνδυνος να ξεπεράσεις το ετήσιο μεγιστο που επιτρεπεται για airbnb (νομιζω 5000;)

Είναι εξοχική κατοικία 20 χλμ έξω από την πόλη 120τμ  :P 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, koumos είπε

Είναι εξοχική κατοικία 20 χλμ έξω από την πόλη 120τμ  :P 

αχμ, 20 χλμ απο την πολη ειναι οντως θεμα, ειδα προαστιο και θεωρησα οτι θα ειναι στα πολύ περιξ... Τα 120 τ.μ. δεν ειναι θέμα, και εγω ως φοιτητης 2 χρόνια πριν τελειώσω που ηθελα να αλλαξω σπιτι ειχα βρει μεζονέτα 110 τμ με κήπο-παρκιν-συντριβανι κλπ στα ιδια λεφτα με το δυαράκι και την ειχα προτιμήσει, ειχε απλα πιο πολλα εξοδα θέρμανσης αλλα δεν ηταν κατι τραγικό μιας και δε πληρωνα ουτε κηπουρους, ουτε κοινοχρηστο ρευμα, ουτε ασανσερ κλπ :)

Ποτε δε ξέρεις ομως, με το χάλι που επικρατει με τα σπιτια στα χανια μπορει και να εκαναν 40 χλμ αν ειχαν αμαξι προκειμένου να μην πληρωνουν 600αρια για στουντιο

Οποτε επανερχομαι στην αρχικη μου πρόταση...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

αχμ, 20 χλμ απο την πολη ειναι οντως θεμα, ειδα προαστιο και θεωρησα οτι θα ειναι στα πολύ περιξ... Τα 120 τ.μ. δεν ειναι θέμα, και εγω ως φοιτητης 2 χρόνια πριν τελειώσω που ηθελα να αλλαξω σπιτι ειχα βρει μεζονέτα 110 τμ με κήπο-παρκιν-συντριβανι κλπ στα ιδια λεφτα με το δυαράκι και την ειχα προτιμήσει, ειχε απλα πιο πολλα εξοδα θέρμανσης αλλα δεν ηταν κατι τραγικό μιας και δε πληρωνα ουτε κηπουρους, ουτε κοινοχρηστο ρευμα, ουτε ασανσερ κλπ :)

Ποτε δε ξέρεις ομως, με το χάλι που επικρατει με τα σπιτια στα χανια μπορει και να εκαναν 40 χλμ αν ειχαν αμαξι προκειμένου να μην πληρωνουν 600αρια για στουντιο

Οποτε επανερχομαι στην αρχικη μου πρόταση...

Εντάξει προφανώς και αν βρεθεί κάποιος που θα ήθελε να κάνει την απόσταση για να έχω σταθερό ενοίκιο πολύ ευχαρίστως για μένα. Αλλά και πάλι, το σπίτι εκεί είναι κομμένο και ραμμένο για να μπει airbnb. Δίπλα από τη θάλασσα, άπειροι ξένοι τουρίστες που έρχονται και κάνουν τα γύρω σπίτια παραθεριστήρια για 7+ days το καλοκαίρι και βολτάρουν στις γύρω θάλασσες (μπάλος και φαλάσαρνα 20 λεπτά max), οικογένειες...γενικά νομίζω η εκμετάλλευση μέσω αυτής της πλατφόρμας θα είναι η πιο προσοδοφόρα.

20% γράφουν τα πιο πολλά Site ότι είναι η προμήθειά τους για full management, αν βγάλουμε και το 3-4% που θέλει η πλατφόρμα δεν είναι ασχημα. Το θέμα είναι να βρεθεί τέτοια υπηρεσία στα Χανιά καθώς τα πιο πολλά site που κοιτάω στο google δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά στην Αθήνα.

Δημοσ.

Ξερω ενα τετοιο γραφειο στο ρεθυμνο, δουλευει πολυ καλη φιλη εκει :P, αμα θες στο συστηνω.

η προμηθεια που παιρνουν ειναι 15% και απ οσο ξερω ειναι φλατ σε ολα τα γραφεια

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ξερω ενα τετοιο γραφειο στο ρεθυμνο, δουλευει πολυ καλη φιλη εκει :P, αμα θες στο συστηνω.

η προμηθεια που παιρνουν ειναι 15% και απ οσο ξερω ειναι φλατ σε ολα τα γραφεια

Ναι αμέ γιατί όχι? Δεν το θέλω για άμεσα ούτως ή άλλως αλλά στείλε να το έχω σε pm!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, paylidis είπε

Δε σε συμφερει να το νοικιασεις στην εταιρεία με σταθερό ενοικιο εκτος εαν επιτυχεις π.χ. 2000 το μήνα...

σε συμφερει να το νοικιαζεις εσυ ως airbnb host και να εισπράττεις εσυ και απλα να δωσεις σε μια εταιρεία ή καποιο πιτσιρικι (το κανουν στην αθηνα) να το διαχειριζεται όσον αφορά την καθαριότητα, check in-out, ελεγχος κλπ... Ειχα γνωρίσει μια κοπελα που το έκανε στην αθήνα για περίπου 50-60€ την εβδομάδα (μαυρα και άραχνα, και δουλευε με 6-7 ατομα συνολο 15 σπίτια ετσι) για σπιτια που ηταν κοντα της και 100 για λίγο πιο μακρυα (εμενε παγκράτι). Η καθαριότητα ήταν εξτρα φυσικά, δεν καθάριζε αυτή.

Lol, υπάρχουν και κλειδαριές που ανοίγουν με συνδυασμό ή Bluetooth... 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Pablo_Hasan είπε

Lol, υπάρχουν και κλειδαριές που ανοίγουν με συνδυασμό ή Bluetooth... 

Προφανώς αλλά δεν ελέγχουν αν όντως ήρθε ένα άτομο ή 15 ούτε αν έκλεψαν όπως έφευγαν την τηλεόραση όπως επίσης και το αν καθάρισε καλά η καθαρίστρια....

Δημοσ.

Και εγω εχω την απορια, πως ξερεις οτι δεν θα βγαλει ο αλλος αντικλειδια και καποια στιγμη γυρισει να τα σηκωσει ολα; Αντε μετα να βγαλεις ακρη. Με πορτα ασφαλειας και συνδυασμο ειναι μια ιδεα, αλλα φανταζομαι η πλειοψηφια εχει απλες κλειδαριες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...