Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον δικο μου που είναι 2μιση ετων Jack russel λογω ευαισθησίας στομαχιου του δινουμε της Royal canin την digestive. Επείδη όμως δεν εχουμε ακουσει τοσο καλα λογια είχαμε προσπαθησει 1-2 φορες να του αλλαξουμε τροφη αλλα με το που αλλαζαμε λιγο κατευθείαν είχε διαρροιες.Οχι πολλες όμως ηταν ακομα στην αρχη της αλλαγης που του βαζαμε ας πουμε 1/3 καινούριας τροφης και 2/3 παλιας και για αυτό δεν αλλαξαμε ποτε. 

Τωρα προσφατα μας προτειναν μια στην ιδια τιμη δηλαδή περιπου 6ε/κιλο και θα παμε να δοκιμάσουμε πολύ σιγα σιγα. Μαλιστα μας ειπαν ότι ακομα και 1-2-3 φορες να κανει διαρροιες συνεχιστε γιατι μετα το συνηθιζει και σταματάει.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαζω καθε μηνα την τροφη, τους δινω επι το πλειστον ξηρα και προτιμουν απο εταιρειες την Happy Dog.

7 hours ago, blazar said:

Σκυλιά είναι, δεν παθαίνουν τίποτα!

Δεν ξερω απο που να αρχισω. Καλυτερα διαβασε πηγες οπως αυτην εδω:

https://www.homesalive.ca/blog/bad-dog-food-ingredients-to-avoid/

4 hours ago, keravnos21 said:

Απλα δεν το μαζευει αστο μεγαλη ιστορια , προχτες οπως ειχα βγαλει βολτα τον ενα απο τα δυο σκυλια μου ειχε κανει την αναγκη του, φυσικα τα ειχα μαζεψει και ειμουνα καθοδον για τον καδο σκουπιδιων,περναει μια γρια απο διπλα μου και μου λεει σακουλα εχεις για το σκυλακι? Της δειχνω την σακουλα που κραταγα και της λεω ανοιξε και κοιτα τι εχει μεσα τσιμουδια μετα της χαλασα την μερα ειχε βγει για να τσακωθει.

Εχει χαζεψει ο κοσμος γενικοτερα. Ειναι κατι γριες εδω πιο κατω, και δεν θελουνε να ουρουν τα σκυλια στα δεντρα "επειδη μαζευονται τεραστιες μυγες". Για τα σκουπιδια που εχει να περασει κατι μερες ο δημος, ουτε λογος. Ετσι ειναι, αν δεν παιζει καλο επισοδειο survival η cooking masters η τηλεοραση, τα χανουν.

Επεξ/σία από Getta Robo
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Δεν ξερω απο που να αρχισω. Καλυτερα διαβασε πηγες οπως αυτην εδω:

https://www.homesalive.ca/blog/bad-dog-food-ingredients-to-avoid/

Καλύτερα να τελειώσεις πριν αρχίσεις και να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα. Αφού διαβάσεις τι έγραψα και το κατανοήσεις, τότε να μου αναφέρεις σε τι ακριβώς διαφωνείς από τα λεγόμενά μου.

Δημοσ.
1 minute ago, blazar said:

Καλύτερα να τελειώσεις πριν αρχίσεις και να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα. Αφού διαβάσεις τι έγραψα και το κατανοήσεις, τότε να μου αναφέρεις σε τι ακριβώς διαφωνείς από τα λεγόμενά μου.

Διαβασε παλι το αρθρο που παραθεσα, τα συστατικα των τροφων που αγοραζεις και το ξανασυζηταμε. Οι κωδικοι του lidl, ειναι ενα βημα πριν τον ταισεις σκουπιδια.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Διαβασε παλι το αρθρο που παραθεσα, τα συστατικα των τροφων που αγοραζεις και το ξανασυζηταμε. Οι κωδικοι του lidl, ειναι ενα βημα πριν τον ταισεις σκουπιδια.

Σοβαρέψου...

Δημοσ.
Just now, blazar said:

Σοβαρέψου...

Εκπληκτικη απαντηση, πες μας ομως για την παρουσια bha/bht στις τροφες τους, καθως και στο οτι εχουν κυρια βαση τα σιτηρα. Δεν μιλαω για λοιπες ερευνες που την τοποθετουν ως την χειροτερη επιλογη σε ξηρα τροφη, υπαρχουν ηδη διαφορες παρουσιασεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Εκπληκτικη απαντηση, πες μας ομως για την παρουσια bha/bht στις τροφες τους, καθως και στο οτι εχουν κυρια βαση τα σιτηρα. Δεν μιλαω για λοιπες ερευνες που την τοποθετουν ως την χειροτερη επιλογη σε ξηρα τροφη, υπαρχουν ηδη διαφορες παρουσιασεις.

Επειδή από αυτά που λες φαίνεσαι έξυπνος και πολύ διαβασμένος...

Δείξε μου με φώτο (για να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενά σου και να μην αερολογείς) τα συστατικά μιας 10κιλης ξηράς τροφής του λιντλ, την οποία κατηγορείς.

Επεξ/σία από blazar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω στην κατοχή μου ένα Cavalier king charles spaniel 4 μισυ χρονών αρσενικό  πολυαγαπημένο πολυ δύσκολο στο φαγητό του ..δλδ από μωρό 2 μηνών δεν ακούμπαγε σε καμια ξηρά τροφή είχα δοκιμάσει να του δώσω από τις πιο καλές έως τις πιο φθηνές ας πούμε χωρίς αποτέλεσμα ..ήθελε να τρώει απ το δικό ας φαγητό αν και όταν του άρεσε είτε  μια κονσέρβα κρέας της friskies ...αυτό ώσπου πήγε 6 μηνών και δοκιμάζοντας ακόμα ξηρές τροφές με την ελπίδα ότι κάπου θα κάτσει ..έγινε το θαύμα και επιτέλους του άρεσε μία και μοναδική η επονομαζόμενη FROLIC στο κόκκινο σακουλάκι με μοσχάρι .. ξηρά η οποία είναι σε μορφή κροκέτας στρογγυλή με τρύπα ..από τότε ο σκύλος "έδεσε" η τρίχα του γυάλισε , τα κακά του φτιάξανε , δυνάμωσε γενικά μέχρι σήμερα -δόξα τω θεώ- δεν έχω επισκεφτεί κτηνίατρο (παρ όλο που η ράτσα του είναι σκυλιά ευπαθή κι γενικά φιλάσθενα) .. έχω ένα υγιέστατο σκυλάκι  γερό χαρούμενο τετραπέρατο παίζει κολυμπάει κ.λπ. την προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα -ειδικά σε όσους έχουν αυτή την ράτσα- θέλοντας απλά να μοιραστώ εδώ μαζί με σας   σ αυτό το θέμα κάτι πραγματικά καλό που αξίζει . καλή  συνεχεια .

20150722132648_oem_frolic_complete_moschari_1_5kg.jpg

Επεξ/σία από polazava
καλύτερη περιγραφή
Δημοσ.
1 minute ago, blazar said:

Επειδή από αυτά που λες φαίνεσαι έξυπνος και πολύ διαβασμένος...

Δείξε μου με φώτο (για να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενά σου και να μην αερολογούμε) τα συστατικά μιας 10κιλης ξηράς τροφής του λιντλ, την οποία κατηγορείς.

Ετσι συμβαινει, οταν η ημιμαθεια συνεχιζει σε αποτυχημενη ειρωνια.

Επειδη δεν ταιζω σκουπιδια τα δικα μου, μια μια γρηγορη ερευνα διαβαζουμε πως ο κωδικος Orlando (οπου κυκλοφορει και rebrand σε διαφορες χωρες με την ιδια συσταση) εχει τα παρακατω:

Cereals, Meat and Animal Derivatives (4% Beef), Derivatives of Vegetable Origin, Vegetables (4% Peas), Minerals, Oils and Fats, Yeasts, Antioxidants BHA/BHT (E320/e321) and Colourants (E172).

Μια γρηγορη ερευνα, για τα συντηρητικα BHA/BHT, οπου και υπαρχουν στους κωδικους του lidl.

https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredients/0043/artificial-preservatives-and-antioxidants

Οπου τελευταιες ερευνες μας λενε τα παρακατω.

https://www.huffingtonpost.com/bill-chameides/bha-and-bht-a-case-for-fr_b_4475967.html

Τωρα, το πως κατεληξες εσυ στο οτι ειναι 100% μοσχαρισιο κρεας η κοτοπουλο.. αξιο αποριας. Αλευρι με χρωστικες τα ταιζεις κυριως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Ετσι συμβαινει, οταν η ημιμαθεια συνεχιζει σε αποτυχημενη ειρωνια.

Επειδη δεν ταιζω σκουπιδια τα δικα μου, μια μια γρηγορη ερευνα διαβαζουμε πως ο κωδικος Orlando (οπου κυκλοφορει και rebrand σε διαφορες χωρες με την ιδια συσταση) εχει τα παρακατω:

Cereals, Meat and Animal Derivatives (4% Beef), Derivatives of Vegetable Origin, Vegetables (4% Peas), Minerals, Oils and Fats, Yeasts, Antioxidants BHA/BHT (E320/e321) and Colourants (E172).

Μια γρηγορη ερευνα, για τα συντηρητικα BHA/BHT, οπου και υπαρχουν στους κωδικους του lidl.

https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredients/0043/artificial-preservatives-and-antioxidants

Οπου τελευταιες ερευνες μας λενε τα παρακατω.

https://www.huffingtonpost.com/bill-chameides/bha-and-bht-a-case-for-fr_b_4475967.html

Τωρα, το πως κατεληξες εσυ στο οτι ειναι 100% μοσχαρισιο κρεας η κοτοπουλο.. αξιο αποριας. Αλευρι με χρωστικες τα ταιζεις κυριως.

Πολύ καλά αναφέρεσαι στην αρχή. Έχεις αυτογνωσία.

Το τι ταΐζεις τα σκυλιά σου ή αν τρως εσύ σκουπίδια, δεν με ενδιαφέρει, δεν σε ρώτησα.

Ξεκινάς την αερολογία σου, ποστάροντας μια σελίδα με επιβλαβείς ύλες που δεν περιέχονται στην σκυλοτροφή που κατηγορείς, απλά και μόνο να δικαιολογήσεις την ύπαρξή σου. Μετά αναφέρεσαι σε ένα συντηρητικό που μπορεί να υπάρχει.

Γενικεύεις την θέση σου, λέγοντας πως έχει παντού την ίδια σύσταση η σκυλοτροφή. Επειδή έψαξα καλύτερα από εσένα για την σκυλοτροφή σου:

https://ibb.co/jRVUrx

Τέλος ανέφερα στον ts να τους μαγειρεύει τακτικά και να κάνει σούπες με κόκαλα. Άρα εγώ δεν τα ταΐζω μόνο με σκυλοτροφές όπως εσύ.

Δεν ζήτησα την άποψή σου για το πως θα τρέφω τα σκυλιά μου. Get a job.

Επεξ/σία από blazar
Δημοσ.
2 minutes ago, blazar said:

Πολύ καλά αναφέρεσαι στην αρχή. Έχεις αυτογνωσία.

Το τι ταΐζεις τα σκυλιά σου ή αν τρως εσύ σκουπίδια, δεν με ενδιαφέρει, δεν σε ρώτησα.

Ξεκινάς την αερολογία σου, ποστάροντας μια σελίδα με επιβλαβείς ύλες που δεν περιέχονται στην σκυλοτροφή που κατηγορείς, απλά και μόνο να δικαιολογήσεις την ύπαρξή σου. Μετά αναφέρεσαι σε ένα συντηρητικό που μπορεί να υπάρχει.

Γενικεύεις την θέση σου, λέγοντας πως έχει παντού την ίδια σύσταση η σκυλοτροφή. Επειδή έψαξα καλύτερα από εσένα για την σκυλοτροφή σου:

Τέλος ανέφερα στον ts να τους μαγειρεύει τακτικά και να κάνει σούπες με κόκαλα. Άρα εγώ δεν τα ταΐζω μόνο με σκυλοτροφές όπως εσύ.

Δεν ζήτησα την άποψή σου για το πως θα τρέφω τα σκυλιά μου. Get a job.

"Παραγεται και συσκευαζεται στην Ελλαδα για την LIDL", ακομα καλυτερα. Δεν βλεπω τα υπολοιπα συστατικα και την περιοκτικοτητα τους, τα αναγραφει με γενικοτητες στα μεγαλα γραμματα που φαινονται.

Κοιταξε επειδη ειναι ανοιχτη κοινοτητα και προσβασιμη προς ολους, οταν γραφονται ακυρα πραγματα επιπεδου "σκυλια ειναι δεν παθαινουν κατι" η και περι 100% κρεατος.. Τι να πω περισσοτερα, μονος σου αυτοακυρωνεσαι.  Μαντεψε παντως τι ειναι το υπολοιπο της 92% της συστασης που αγορασες.

Παρεπιπτωντος εγω τους δινω Happy Dog, Bellosan και λοιπα σκουπιδια θα τα ταιζα αν πχ αποκλειστω καπου και ειναι ενα βημα πριν την λιμοκτονια.

Ξεχασα να γραψω προηγουμενως, πως οι σουπες μπορει να ειναι και πολυ καλες για τα σκυλια, κοκκαλα ομως μαγειρεμενα η μη απαγορευεται να δινουμε.

Αν δεν σου αρεσει ο διαλογος βρες κατι αλλο να κανεις. Και βρες καλυτερα επιχειρηματα την επομενη φορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, billiboo said:

do you see it coming?

Παλι καλα που δεν ειπωθηκε να ταιζουμε τα σκυλια σταχτη με γαλα ξερω γω..

Επεξ/σία από Getta Robo
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Παλι καλα που δεν ειπωθηκε να ταιζουμε τα σκυλια σταχτη με γαλα ξερω γω..

Kι ομως ΟΛΕΣ οι τροφες εχουν ενα ποσοστο σταχτης (τεφρας)  περιπου στο 7-8% ............ κιομως ......... διαβαστε τα συστατικα .....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πολλές δοκιμές με ξηρά τροφή ( Acana, Royal Canine, Sam's n field, Equilibrio), όπου καμία δεν έτρωγε με όρεξη, καταλήξαμε σε Barf από Voldog, με εναλλαγές από κοτόπουλο σε μοσχάρι και σολομό.  Συμπέρασμα, ο σκύλος τρώει με όρεξη, τρίχωμα άψογο και γενικά πολύ δραστήριος και κεφάτος.

Επεξ/σία από iliask1980

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...