dpolal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν το σύστημα είναι το εξής: ASUS P4G8X P4 2,66GHz με καλό stepping (D-1 αν θυμάμαι καλά) / ψύκτρα SLK 900U. RAM 2 x 256 PC2700 Samsung απλές (σε dual channel) Antec Truepower 480. Έχω κάνει τα παρακάτω: κλείδωμα pci, agp 33,33 κλπ. ανέβασα το fsb στα 158 οπότε έχω [email protected] + RAM@316 από ρεύματα όλα είναι default, temps έχω idle cpu 30, sytem 25 ---- full cpu 49 system 25. To πρόβλημα μου είναι ότι αν ανεβάσω παραπάνω το Prime95 στο torture test, blend σκάει μέσα στα πρώτα 5 λεπτά με Hardware failure μήνυμα. Κατά τα άλλα το μηχάνημα ΔΕΝ παρουσιάζει ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δυσλειτουργία. Πού είναι το πρόβλημα λοιπόν ;;;;;;;;; Υποψιάζομαι στις μνήμες αλλά από την άλλη δουλεύουν ΚΑΤΩ από την ονομαστική τους ταχύτητα. Καμμία ιδέα κανείς ;;;;;;;;;;;;;; :?: :?: :?: :?: :?:
dreamcast Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 to prime egw to exw dokimasei se 3 diaforetikous cpu XWRIS O/C kai pali ebgaze error! gia auto mhn kollas!an sou paizei ola ta games kai to 3d mark!mhn anyshxeis!
DimitrisKTM Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Καταρχην , κλειδωμα pci/agp φανταζομαι ηθελες να πεις 33/66. Αφου σου βγαζει το prime λαθος, κατεβαζε fsb μεχρι να βρεις που ειναι σταθερο το συστημα και που μπορει να φτασει ο επεξεργαστης σου με default ρευμα. Απαραιτητα να τρεξεις prime απο 15 ωρες και πανω χωρις να βγαλει λαθος.
dreamcast Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2004 Απαραιτητα να τρεξεις prime απο 15 ωρες και πανω χωρις να βγαλει λαθος. ma ti lete tou paidiou! edw kai oi 3 cpu pou exw dokimasei paizoun 2 kai 3 xronia o kathenas xwris KANENA prob!
dpolal Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2004 Καταρχην ' date=' κλειδωμα pci/agp φανταζομαι ηθελες να πεις 33/66.Αφου σου βγαζει το prime λαθος, κατεβαζε fsb μεχρι να βρεις που ειναι σταθερο το συστημα και που μπορει να φτασει ο επεξεργαστης σου με default ρευμα. Απαραιτητα να τρεξεις prime απο 15 ωρες και πανω χωρις να βγαλει λαθος.[/quote'] Ναι έχεις δίκιο, κλείδωμα στα 33/66 εννοούσα. Το board τώρα υποτίθεται ότι υποστηρίζει μνήμες μέχρι 266 μόνο αλλά μπορεί να λειτουργήσει και με 33 ή ακόμα και 400. Ανεβάζει FSB άνετα τουλάχιστον μέχρι τα 200. Για τα prime τώρα μου έχει τύχει και εμένα να βγάζει error σε pc χωρίς o/c.
Gabriel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2004 έχω δεί σε μητρική με Asus P4C800 875P(πολύ πρόσφατα)τη CPU μου,P4/2.66 c1 stepping στα 3.2 να πετάει λάθη με 160 Bus και αντίστοιχα με ακριβώς το ίδιο configuration και άλλη μητρική ολόιδια P4C800 να τρέχει στα 172 (3.5 GHz) Prime 10 ώρες χωρίς λάθος... Κανένα bios update ίσως?Μemory timings?
MadeBy.Me Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 R c. 8elw na se rwthsw pos kleidwses to agp/pci freq? exw kai egw enan P4 [email protected] kai den mou paei to FSB parapano apo 109. eixa kanei kai palaiotera paromoio topic kai mou eipan oloi BIOS. alla apo to BIOS den to briskw h mallon den uparxei + exw kanei BIOS Update. pes mou plz an mporeis kanena util etsi wste na sunexisw pros ta panw ^^. :twisted:
dpolal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 R c. 8elw na se rwthsw pos kleidwses to agp/pci freq? exw kai egw enan P4 [email protected] kai den mou paei to FSB parapano apo 109. eixa kanei kai palaiotera paromoio topic kai mou eipan oloi BIOS. alla apo to BIOS den to briskw h mallon den uparxei + exw kanei BIOS Update. pes mou plz an mporeis kanena util etsi wste na sunexisw pros ta panw ^^. :twisted: Έχεις ίδιο board ή γενικότερα κάποιο ASUS??? Το κλείδωμα γίνετε στο BIOS όπου στην επιλογή PCI/AGP Timings (ή κάπως έτσι) επιλέγεις Manual και μετά ανοίγει από κάτω η επιλογή και διαλέγεις 33,33/66,66 όπου είναι τα default. Στην επιλογή PCI/AGP Timings όταν έχεις Auto ή By SPD τότε αυξάνοντας το FSB ανεβαίνουν και τα υπόλοιπα.
backgman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2004 Καλησπέρα, αν θες να τεσταρεις τη cpu θα πρεπει να χαλαρωσεις τισ μνημες (συχνότητα κατω απο τη default και timings τα defaults). Για stress test δεν μπορεις να τρέχεις μονο prime95 (καλό μεν αλλα ...) υπάρχει ενας πολυ καλος οδηγός εδώ http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=4453 τον οποίο λεω οτι πρέπει να ακολουθήσεις για να δεις μεχρι που φτάνει η cpu stable. Για test σταθερότητας πρέπει να ασχολήσε 1-2 μερες. Καλή δουλειά...
MadeBy.Me Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2004 Oxi h mainboard den exei kamia sxesh me ASUS. einai MSI 425 Pro ver.1 . mallon me util 8a kanw thn douleia.
dpolal Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν τα νεώτερα είναι τα κάτωθι: Κατέβασα την ποιό τελευταία έκδοση του prime95, το τρέχω και πάλι σκάει με error στα 5 λεπτά. Εντάξει λέω πάμε παρακάτω. Από το BIOS αυξάνω την τάση του επεξεργαστή από την default 1,525 σε 1,550 (αύξηση δηλαδή κατά 0,25 Volt). Τρέχω το prime και πάλι σκάει ΑΛΛΑ στα 10 λεπτά τώρα. :):) Ώραία, μάλλον εντόπισα το πρόβλημα σκέφτομαι και ξανά reboot και αύξηση του Vcore κατά άλλα 0,25 Volts, τώρα είμαι στα 1,575 δηλαδή. Tρέχω το prime και μετά από 9 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ώρες σκάει ο διάολος :evil: Πόσο μπορώ να δώσω ακόμα στον επεξεργαστή και τί επιπτώσεις μπορεί να έχω??????????????? :?: :?:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.