Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Αφού έχετε φουλ το camera 2api μηπως να δοκιμαζατε και καποιο αλλο app τυπου open camera που δινει πολλες δυνατότητες;

Και σε bitrate και γενικά βλεπω σε tutorials είναι δύναμη σάν εφαρμογή.

Δε τα ξερω καλα αυτα,ετσι το γράφω.

Για να τραβάτε σε 1080 το λεω η και 2κ που ειναι πιο μικρά αρχεία απο τα μεγάλα 4κ.

σε 1080 είμαστε οκ το eis είναι αξιοπρεπές, σε 4κ είναι το θέμα και υπό άλλες συνθηκες δεν θα με έκαιγε τόσο αλλά έχει πολύ καλή λεπτομέρεια και χρώματα το 4Κ του συγκεκριμένου κινητού, αλλά χωρίς σταθεροποίηση είναι οριακά χρήσιμα αυτά τα βίντεο  (τα αποτελέσματα από φωτό και βίντεο τα τσεκάρω στο 4Κ ips μόνιτορ στο pc μου που έχει αρκετά κοντινά χρώματα στη πραγματικότητα out of the box χωρίς calibration, γιατί η οθόνη του κινητού είναι υπερκορεσμένη στο διάολο πέρα από τη χαμηλή ανάλυση που δε βλέπεις καμιά σοβαρη διαφορά σε 1080/4κ) 

τεσπά θα το δοκιμάσω κι άλλο

Επεξ/σία από logistoulis
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σας το λεω γιατι εγω σε sony με κουτσό 2api εχω καλύτερα αποτελέσματα με αυτήν απο την μαμά στα 1080,πιο καθαρο ας πούμε.

Σε εσας που θεωρώ ειστε το απόλυτο vfm κινητο και με δυνατότητες ίσως αξίζει.

Υπάρχουν διάφορα στο youtube που λενε και για το bitrate που παίζει ρόλο (δε ξέρω παραπάνω) .

Έχετε και μαμω τις συσκευές θα την βρείτε την άκρη.

Επισης το hdr στην φώτο με πάντα ανεργο το 2api είναι κοφτερό και γρήγορο με αποτέλεσμα πολύ καλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Σας το λεω γιατι εγω σε sony με κουτσό 2api εχω καλύτερα αποτελέσματα με αυτήν απο την μαμά στα 1080,πιο καθαρο ας πούμε.

Σε εσας που θεωρώ ειστε το απόλυτο vfm κινητο και με δυνατότητες ίσως αξίζει.

Υπάρχουν διάφορα στο youtube που λενε και για το bitrate που παίζει ρόλο (δε ξέρω παραπάνω) .

Έχετε και μαμω τις συσκευές θα την βρείτε την άκρη.

Επισης το hdr στην φώτο με πάντα ανεργο το 2api είναι κοφτερό και γρήγορο με αποτέλεσμα πολύ καλό.

Είναι καλή η συσκευή  όντως για ένα πολύ σημαντικό λογο πέρα από την gcam κ του καλού φακού που εκμεταλλεύεται. Για πρώτη φορά δεν μου λείπει το miui , ,που ενώ έχει πραγματακιά ωραια έχει κ αρκετό  bloat που μόνο βαραίνουν την συσκευή . Και την βαραίνουν ειτε είναι το  mi 8 ειτε το rn4 . Σε αυτή την συσκευή νομίζω ότι το one είναι πιο ώριμο από ποτέ ,δεν έχω δοκιμάσει βέβαια και κανένα της Motorola η της nokia που ακούω γενικά πολύ καλά λόγια . Στο θέμα μας ,έβαλα την τελευταία gcam του mi 9  χτες και εξαλείφει τελείως  τον θόρυβο της στοκ στις βραδυνές. Μόλις βρω χρόνο και κάποιο μέρος που ενδείκνυται για καλες φωτό  θα ανεβάσω

Επεξ/σία από vargas
Δημοσ.

Νέος χρήστης Redmi Note 7 και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χρήστη Αντρέα που χάρις τις οδηγίες του, βλέπουμε πως και με ένα απλό κινητό μπορούμε να κάνουμε θαύματα (έχω πολύ ακόμα να φτάσω το επίπεδο του, καθώς δεν έχω πειραματιστεί και πολύ).

Παρακάτω έχω μερικές εικόνες με την stock και τη gcam. Η διαφορά στη λεπτομέρεια είναι εύκολα αντιληπτή. 

stock 3.jpg

gcam 3.jpg

stock 2.jpg

gcam 2.jpg

stock 1.jpg

gcam 1.jpg

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-suggested/?fbclid=IwAR2F36Nm8rrT9FBoNNGvQj2uuGPIxhzgCz2Z1dSCRNasEeGEPSBBS87cotE

εβαλα την τελευταια εκδοση στο one plus 7,αλλα δεν εχω δει και μεγαλη διαφορα,τι ρυθμισεις πρεπει να κανω ή μηπως πρεπει να βαλω αλλη εκδοση?

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα.

Πρόσφατα αναζητούσα ένα σχετικά οικονομικό κινητό τηλέφωνο με αξιοπρεπή κάμερα.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι το πόσο ομιχλώδες είναι το τοπίο με τις αναλύσεις των καμερών.

Διαφημίζεται κάμερα με 48mp ανάλυση που όμως η ανάλυση είναι 12mp, διαφημίζεται κάμερα με 24mp ανάλυση αλλά όταν τραβάς με το ΑΙ ενεργοποιημένο σου επιτρέπει μόνο 12mp ανάλυση...

Αναρωτιέμαι εάν είναι θέμα επεξεργαστών που δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο μεγάλες αναλύσεις; Φαίνεται αυτή την περίοδο το 12mp να είναι ο μαγικός αριθμός που βολεύει τις περισσότερες εταιρείες.

Επίσης της μόδας είναι και ο ευρυγώνιος φακός με ανάλυση 8mp. Επαρκεί όμως τέτοια ανάλυση για αυτού του τύπου τις φωτογραφίες;

Τι τελικά παίζει με το θέμα αυτό; Μήπως γνωρίζει κάποιος;

Δημοσ.

Τράβηξα και μία  φωτογραφία στο σκοτάδι (μόνη πηγή φωτός από την πόρτα στη πλάτη μου).

Stock με night shot και gcam με HDR+.

ΧΑΟΣ! 😳

1.jpg

2.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, spetzouras είπε

Καλησπέρα στη παρέα.

Πρόσφατα αναζητούσα ένα σχετικά οικονομικό κινητό τηλέφωνο με αξιοπρεπή κάμερα.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι το πόσο ομιχλώδες είναι το τοπίο με τις αναλύσεις των καμερών.

Διαφημίζεται κάμερα με 48mp ανάλυση που όμως η ανάλυση είναι 12mp, διαφημίζεται κάμερα με 24mp ανάλυση αλλά όταν τραβάς με το ΑΙ ενεργοποιημένο σου επιτρέπει μόνο 12mp ανάλυση...

Αναρωτιέμαι εάν είναι θέμα επεξεργαστών που δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο μεγάλες αναλύσεις; Φαίνεται αυτή την περίοδο το 12mp να είναι ο μαγικός αριθμός που βολεύει τις περισσότερες εταιρείες.

Επίσης της μόδας είναι και ο ευρυγώνιος φακός με ανάλυση 8mp. Επαρκεί όμως τέτοια ανάλυση για αυτού του τύπου τις φωτογραφίες;

Τι τελικά παίζει με το θέμα αυτό; Μήπως γνωρίζει κάποιος;

Οι νεα γενια αισθητήρων έχουν δυνατότητα pixel binning. Αυτό σημαίνει οτι μπορουν τα 4 pixels να δουλεψουν ως ενα καταλήγοντας σε ένα μεγαλύτερο pixel. Όσο μεγαλύτερο είναι ένα pixel τόσο χαμηλότερος ο θόρυβος και υψηλότερο το dynamic range. Οπότε τη μερα μπόρεις να εκμεταλλευτείς αν θες τα 48MP (είτε ως ανάλυση φωτογραφίας είτε για ψηφιακό ζουμ) και τη νυχτα τη καλύτερη ποιότητα που δίνει το μεγαλύτερο pixel των 12MP.

Φυσικά κάποιες συσκευές ίσως λόγω soc να μην υποστηρίζουν καθόλου την ανάλυση των 48. Τέτοια περίπτωση είναι το Redmi Note 7 (σου έχει επιλογή για 48 αλλά στη πραγματικότητα ειναι 12 που με interpolation το πάει 48). Άλλη περίπτωση όπως πολύ σωστά είπες είναι το ai που στη πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρα επεξεργασία αναλόγως σκηνής. Όσο μεγαλύτερο είναι ενα αρχείο τόσο περισσότερη ώρα θα έπαιρνε η επεξεργασία και τελικά ίσως έδινε την αίσθηση του lag στη συσκευή. Φυσικά μπορεί απλά ο κατασκευαστής να προτιμά να ενθαρρύνει τους χρηστες για την μικρότερη ανάλυση ώστε να κρύβονται ψεγάδια.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο mi a3 υποστηρίζεται η ανάλυση στα 48 mpx από τον επεξεργαστή, βέβαια 2-3 που τράβηξα οι φωτογραφίες είναι τεράστιες κοντά στα 30mb αλλά είναι ότι πρέπει αν θέλετε να κάνετε crop.

Αυτή η εδώ gcam νομίζω έχει καλύτερο αποτέλεσμα, έχει και pro mode δουλεύουν όλα άψογα, βέβαια ούτε εδώ δουλεύει ο wide αλλά οκ θέμα χρόνου είναι.

https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/GCam-6.2.030_Arnova8G2_Urnyx05-v2.4.apk

Επεξ/σία από Giwrgos George
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 21/9/2019 στις 3:24 ΠΜ, Νυσταγμένος είπε

Το a3 έρχεται με προεγκατεστημένη miui cam και όχι gCam? 

Eννοείται! Το gcam το κατεβάζεις εσύ.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...