vargas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Payne83 είπε Φίλος μου έχει το Mi 8 με όλες τις αναβαθμίσεις και ήθελε να δοκιμάσει την gcam. Gcam έκδοση F1v9.5 6.3.030. Τα αποτελέσματα γενικά δεν ήταν τόσο καλά όσο με το default. Ο υπόλοιποι με Mi 8 έχετε ίδια εμπειρία; Εγώ με όλες τις gcam που είχα δοκιμάσει η στοκ ήταν καλύτερη
Antretng Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, vargas είπε Εγώ με όλες τις gcam που είχα δοκιμάσει η στοκ ήταν καλύτερη Εξαρταται και τις ρυθμισεις που εβαλες. Εκει ειναι το ζουμι (Libs, denoise, model κλπ). Εκδοση απο εκδοση οι διαφορές ειναι κυριως συμβατότητα. Φυσικα μιλαω για hdr+ enhanced vs stock auto. Στο Night μπαινουν και αλλοι παράγοντες.
Payne83 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Στην τελευταία έκδοση δοκίμασα αρκετές ρυθμίσεις απο αυτές που υπάρχουν στα νηματα. Δεν είχε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Ίσως να μην έβαλα τις σωστές... Δεν ξέρω.
Antretng Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, Payne83 είπε Στην τελευταία έκδοση δοκίμασα αρκετές ρυθμίσεις απο αυτές που υπάρχουν στα νηματα. Δεν είχε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Ίσως να μην έβαλα τις σωστές... Δεν ξέρω. Καποιες αναλογως τα libs μπορει να μην δουλευουν (πχ αν εχει δικα του denoise, μετα ότι και να πειραξεις στο model ή denoise δεν αλλαζει).
vargas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 51 λεπτά πριν, Antretng είπε Εξαρταται και τις ρυθμισεις που εβαλες. Εκει ειναι το ζουμι (Libs, denoise, model κλπ). Εκδοση απο εκδοση οι διαφορές ειναι κυριως συμβατότητα. Φυσικα μιλαω για hdr+ enhanced vs stock auto. Στο Night μπαινουν και αλλοι παράγοντες. Για την νυχτερινη μιλαω πάντα σε ίδιες συνθήκες. Το βασικό θέμα που αντιμετωπίσα ήταν το overexposure ίσως κ λίγο θόρυβο παραπάνω σε σχέση με την stock
Antretng Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vargas είπε Για την νυχτερινη μιλαω πάντα σε ίδιες συνθήκες. Το βασικό θέμα που αντιμετωπίσα ήταν το overexposure ίσως κ λίγο θόρυβο παραπάνω σε σχέση με την stock Για το overexposure θα εβαζες στο exposore ενα -0.6 και θα το κράταγε μόνιμα. Για το θόρυβο μπορούσες να βαζες άλλο model (πχ το pixel 2 εχει λιγότερο θόρυβο απο pixel 3 και αυτό με τη σειρά του λίγοτερο θόρυβο απο nexus) ή να αλλαζες libs ή denoise. Στο mix 2s θυμαμαι ειχα βρει ενα αποτέλεσμα που τουλάχιστον βάσει του προσωπικού μου γουστου το προτιμούσα Μιλάς για αυτοματο ή Night mode ? Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2019 από Antretng
vargas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, Antretng είπε Για το overexposure θα εβαζες στο exposore ενα -0.6 και θα το κράταγε μόνιμα. Για το θόρυβο μπορούσες να βαζες άλλο model (πχ το pixel 2 εχει λιγότερο θόρυβο απο pixel 3 και αυτό με τη σειρά του λίγοτερο θόρυβο απο nexus) ή να αλλαζες libs ή denoise. Στο mix 2s θυμαμαι ειχα βρει ενα αποτέλεσμα που τουλάχιστον βάσει του προσωπικού μου γουστου το προτιμούσα Μιλάς για αυτοματο ή Night mode ? Για night mode μόνο. Δεν θυμάμαι βέβαια καθόλου τις ρυθμίσεις που ειχα βάλει . Αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι βαρέθηκε να ασχοληθώ γτ οι της στοκ φωτογραφίες ήταν πολύ πιο φυσικές κ ας ειχαν. Κ λιγότερο φως .
Antretng Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, vargas είπε Για night mode μόνο. Δεν θυμάμαι βέβαια καθόλου τις ρυθμίσεις που ειχα βάλει . Αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι βαρέθηκε να ασχοληθώ γτ οι της στοκ φωτογραφίες ήταν πολύ πιο φυσικές κ ας ειχαν. Κ λιγότερο φως . Σε hdr+ enhanced δεν θα χες τετοιο θεμα. Καλα σου αρεσει το night mode της xiaomi? Νομιζα οτι αποτελεσμα τυπου huawei δεν σου αρεσε.
vargas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, Antretng είπε Σε hdr+ enhanced δεν θα χες τετοιο θεμα. Καλα σου αρεσει το night mode της xiaomi? Νομιζα οτι αποτελεσμα τυπου huawei δεν σου αρεσε. Στο mi 8 ναι μου άρεσε . Δεν έχει σχέση με της huawei . Τόσο sharpening δεν είχε με την καμία. Θα το ειχα κρατήσει ειδικά για την φωτογραφική του το mi 8 αλλά σε κάθε update η μπαταρία γίνεται κ χειρότερη , πως το καταφερνουν μόνοαυτοί ξέρουν. Στο θέμα μας , πιστεύω και με τις καλύτερες ρυθμίσεις κ την gcam που θα καθόταν καλύτερα , το ταπεινό rn7 τολμώ να πω ότι θα ήταν καλύτερο
Antretng Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, vargas είπε Στο mi 8 ναι μου άρεσε . Δεν έχει σχέση με της huawei . Τόσο sharpening δεν είχε με την καμία. Θα το ειχα κρατήσει ειδικά για την φωτογραφική του το mi 8 αλλά σε κάθε update η μπαταρία γίνεται κ χειρότερη , πως το καταφερνουν μόνοαυτοί ξέρουν. Στο θέμα μας , πιστεύω και με τις καλύτερες ρυθμίσεις κ την gcam που θα καθόταν καλύτερα , το ταπεινό rn7 τολμώ να πω ότι θα ήταν καλύτερο Πως δεν ειχε. Παστελιαζε το συμπαν, φωτιζε τα πάντα αφύσικα και στο τέλος προσπαθουσε να καλυψει την έλλειψη λεπτομέριας με sharpening (δοκιμασμενο σε πολλες συσκευες της xiaomi... μεταξυ άλλων και το mix 2s που θεωρητικα ειχαν παρόμοια απόδοση). Ισως να είναι ενα κλικ χαμηλοτερο το sharpening αλλα το παστελιασμα ηταν εξισου κακο. Όσον αφορά το rn7 αστο. Ειναι άλλη κατηγορία όσον αφορά την απόδοση της βασικής κάμερας με gcam (πάντα hdr+ enhanced)
vargas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, Antretng είπε Πως δεν ειχε. Παστελιαζε το συμπαν, φωτιζε τα πάντα αφύσικα και στο τέλος προσπαθουσε να καλυψει την έλλειψη λεπτομέριας με sharpening (δοκιμασμενο σε πολλες συσκευες της xiaomi... μεταξυ άλλων και το mix 2s που θεωρητικα ειχαν παρόμοια απόδοση). Ισως να είναι ενα κλικ χαμηλοτερο το sharpening αλλα το παστελιασμα ηταν εξισου κακο. Όσον αφορά το rn7 αστο. Ειναι άλλη κατηγορία όσον αφορά την απόδοση της βασικής κάμερας με gcam (πάντα hdr+ enhanced) Κ για το mi 9 ισχύουν τα ίδια ;;
Antretng Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, vargas είπε Κ για το mi 9 ισχύουν τα ίδια ;; Για το Night mode λες; Ναι εχει πιο υψηλο noise reduction και μετα sharpening για να το σωσει. Γενικα το night mode (xiaomi, gcam, huawei κλπ) είναι μόνο για σκοτάδια. Σε συνήθεις νυχτερινές συνθήκες ειναι προτιμότερο να το αποφεύγετε (εκτός και αν έχεις πολυ υψηλή αντίθεση και θες να σώσεις τα highlights... εκει xiaomi και huawei night mode τα πάνε καλά). 1
Payne83 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Σε νυχτερινές φωτογραφίες δεν ξέρω την απόδοση της Gcam. Ακόμα δεν το δοκιμάσαμε. Απ ότι βλέπω τότε καλό είναι να αφήσει την Gcam για νυχτερινές φωτογραφίες και την ημέρα την stock έκτος εάν υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στην Gcam που δεν έχουμε βρει ακόμα. Εάν ήξερα για την τόσο καλή απόδοση του RN7 θα πρότεινα στον φίλο μου να πάρει αυτό. Μιας και τον ενδιέφερε η φωτογραφία.
vargas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 τελικα δεν είναι άσχημη η νυχτερινή φωτό στο mi a3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα