georsev Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, UsualSuspect__ είπε Στείλε μου λινκ της συγκεκριμένης gcam να την στείλω σε μια φίλη. Της έδειξα το αποτέλεσμα και τα παιξε Μέσα στο site έχει threads που γράφει bsg και arnova v8 κατέβασε τα άλλα δεν λειτουργούν τέλεια...
Antretng Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, newmail115 είπε Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να υπάρχει και άλλος τρόπος χωρίς root, εγκατάσταση custom rom και τέτοια αλλά βασική προϋπόθεση είναι να είναι ξεκλείδωτος ο Bootloader της συσκευής ωστε να μπορέσουμε να φλασάρουμε απλώς την Camera 2 API στην Official Rom. Αυτός είναι ο τρόπος β που αναφέρεις ως εγκατάσταση της Camera 2 API απο custom recovery; Αν έχεις ξεκλειδώσει, μπορείς να πειράξεις το build.prop μεσω fastboot και προσωρινού twrp (δηλαδή απλά να το κάνει boot). Το root που γράφουμε για ευκολία είναι για να μπορέσεις να το πειράξεις και όχι ότι πρέπει να παραμείνει με root. Πάντως αν το πρόβλημα είναι οι τραπεζικές εφαρμογές, νομίζω με magisk θα είσαι εντάξει. Κάνεις hide από αυτές τις εφαρμογές. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από Antretng
georgerapp Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Sony z5c. Έτσι για να μεγαλώσει λίγο το νήμα ας είναι από παλιό τηλέφωνο. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, georgerapp είπε Sony z5c. Έτσι για να μεγαλώσει λίγο το νήμα ας είναι από παλιό τηλέφωνο. Ωραία η δεύτερη. Δε μπορείς να βάλεις f16 στο κινητό; Εdit: sorry δεν ήξερα για τα διαφράγματα στα κινητά Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
UsualSuspect__ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 12 minutes ago, georgerapp said: Τι είναι το f16; Πάντως όχι αυτό https://el.wikipedia.org/wiki/F-16_Fighting_Falcon
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) : ) το διάφραγμα της κάμερας του κινητού σου είναι το f16. Τυχαία το είπα μπορεί να λεγα και f11. Edit. Sorry άκυρο Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
Antretng Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Agraf είπε : ) το διάφραγμα της κάμερας του κινητού σου είναι το f16. Τυχαία το είπα μπορεί να λεγα και f11. Το μόνο κινητό με μεταβλητό διάφραγμα (και μάλλον gimmick για τόσο μικρό αισθητήρα) είναι το s9+ με f1.5 και f2.4. Εκτός αν εννοείς το εικονικό aperture mode που έχουν τα huawei που στη πραγματικότητα το f το χρησιμοποιεί ως μονάδα έντασης του artificial bokeh. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Antretng
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Antretng είπε Το μόνο κινητό με μεταβλητό διάφραγμα (και μάλλον gimmick για τόσο μικρό αισθητήρα) είναι το s9+ με f1.5 και f2.4. Εκτός αν εννοείς το εικονικό aperture mode που έχουν τα huawei που στη πραγματικότητα το f το χρησιμοποιεί ως μονάδα έντασης του artificial bokeh. Οι κάμερες των κινητών δηλαδή δεν έχουν ούτε καν λεπίδες για διαφραγμα; 5-7 λεπίδες. Είναι όλα ηλεκτρονική προσομοίωση; Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω επειδή θέλω να πάρω κινητό για αυτή τη χρήση βίντεο και φώτο. Επίσης για ποιο λόγο τα περισσότερα κινητά χρησιμοποιούν μόνο το ανοιχτό τους διαφραγμα και ταχύτητες τύπου 25.000 ο,τι να ναι! Κάτι τέτοιο έχω ακούσει για τα huawei ότι είναι κατάλληλα για φωτογραφιες. Πχ. Όταν θες να φωτογραφίσεις σε ταχύτητα 1/125 ή 1/60 you know ταχύτητα κλείστρου; Με δυο λόγια ποια κινητά είναι αυτά που σου δίνουν επιλογές μανισιες ή με app σε aperture, shutter, iso, exposure και focus lock;;;; Τόσο σε φώτο όσο και σε βίντεο. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
Antretng Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Agraf είπε Οι κάμερες των κινητών δηλαδή δεν έχουν ούτε καν λεπίδες για διαφραγμα; 5-7 λεπίδες. Είναι όλα ηλεκτρονική προσομοίωση; Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω επειδή θέλω να πάρω κινητό για αυτή τη χρήση βίντεο και φώτο. Επίσης για ποιο λόγο τα περισσότερα κινητά χρησιμοποιούν μόνο το ανοιχτό τους διαφραγμα και ταχύτητες τύπου 25.000 ο,τι να ναι! Κάτι τέτοιο έχω ακούσει για τα huawei ότι είναι κατάλληλα για φωτογραφιες. Πχ. Όταν θες να φωτογραφίσεις σε ταχύτητα 1/125 ή 1/60 you know ταχύτητα κλείστρου; Με δυο λόγια ποια κινητά είναι αυτά που σου δίνουν επιλογές μανισιες ή με app σε aperture, shutter, iso, exposure και focus lock;;;; Τόσο σε φώτο όσο και σε βίντεο. Δεν έχει νόημα να χεις μεταβλητό διάφραγμα γιατί είναι τόσο μικροί οι αισθητήρες που τελικά ακόμα και με f1.7 έχεις αρκετά μεγάλο dof. Το μοναδικό κινητό που έχει μεταβλητό διάφραγμα (με μόνο 2 τιμές f1.5 και f2.4) είναι το s9+. Όσον αφορά τα υπόλοιπα που ρωτάς (shutter, iso, focus, ev) οι περισσότερες ναυαρχίδες ή ακόμα και καποια mid range έχουν σχετικές ρυθμίσεις στη φωτογραφία. Όχι όμως στο βίντεο (τουλάχιστον όχι από όσο γνωρίζω). Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Antretng
UsualSuspect__ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 37 minutes ago, Antretng said: Το μόνο κινητό με μεταβλητό διάφραγμα (και μάλλον gimmick για τόσο μικρό αισθητήρα) είναι το s9+ με f1.5 και f2.4. Εκτός αν εννοείς το εικονικό aperture mode που έχουν τα huawei που στη πραγματικότητα το f το χρησιμοποιεί ως μονάδα έντασης του artificial bokeh. Και το απλό s9, όχι μόνο το +
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Για κλείδωμα έκθεσης και εστίασης συγκεκριμένα λέω. Δεν το γνώριζα αυτό ότι τα κινητά δεν έχουν μεταβλητό διάφραγμα λόγω αισθητήρα. Για dof σίγουρα το πιασα το νόημα. Νομίζω οι μόνοι που στα δίνουν όλα (στο βίντεο) είναι τα κινητά της samsung και τα iphones. Νομίζω τα iphones το χουν σίγουρα εδώ και κάτι χρόνια.. 6 ώρες πριν, Antretng είπε Όσον αφορά τα υπόλοιπα που ρωτάς (shutter, iso, focus, ev) οι περισσότερες ναυαρχίδες ή ακόμα και καποια mid range έχουν σχετικές ρυθμίσεις στη φωτογραφία. Όχι όμως στο βίντεο (τουλάχιστον όχι από όσο γνωρίζω). Είναι υποχρεωτικά, πολύ βασικά! Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
Antretng Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Agraf είπε Για κλείδωμα έκθεσης και εστίασης συγκεκριμένα λέω. Δεν το γνώριζα αυτό ότι τα κινητά δεν έχουν μεταβλητό διάφραγμα λόγω αισθητήρα. Για dof σίγουρα το πιασα το νόημα. Νομίζω οι μόνοι που στα δίνουν όλα (στο βίντεο) είναι τα κινητά της samsung και τα iphones. Νομίζω τα iphones το χουν σίγουρα εδώ και κάτι χρόνια.. Ειδικά τα iphones είναι ο ορισμός του auto. Δεν έχουν τίποτα. Exposure/focus lock έχουν κάποιες συσκευές ή apps. Αν και επειδή όπως είπα έχουν μικρό αισθητήρα, από 2 μετρα και πέρα στο 90% των συσκευών εχει φτάσει ήδη το hyperfocal distance. Οπότε αν δεν τραβάς κάτι κοντινο, το tap to focus έμμεσα γίνεται exposure lock (χωρίς το "lock" βέβαια αφού αν κινησεις την κάμερα τότε κάνει νέα φωτομέτρηση στο αντίστοιχο σημείο που πέφτει στο ταπ που εκανες). Επειδή σε βλέπω γνωστη, να ξέρεις κινητό = point & shoot γενικά με κάποιες δυνατότητες για long exposure. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μείνεις ευχαριστημένος. Ειδικα στο βίντεο είναι ακομα πιο περιορισμένες οι επιλογές (αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που κατέληξα u11... οχι ότι έχει ρυθμίσεις shutter αλλα λόγω ποιότητας). Μηπως να έπαιρνες καλύτερα καμιά rx100? Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Antretng
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Η rx100 όλα τα αδέρφια της σκίζουν : ) αλλα φωτογραφικές είχα αρκετές. Απο φιλματες 35 και 120 έως mirrorless και handycam. Για κινητό ενδιαφέρομαι γιατί μέχρι τέλος μήνα πρέπει να πάρω. Περίεργο, ταινίες κάνουν με τα iphones, νομίζω ότι αυτά τα κάνουν όλα. Και άλλα κινητά με apps προφανώς. Edit. Το u11 τι είναι; Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
Antretng Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Καταλαβαίνω τι λες. Σε κάποιες περιπτώσεις απλά δεν γίνεται αν δεν έχεις manual ρυθμίσεις ή lock. Και θα πρόσθετα και την έλλειψη οπτικού ζουμ. Αυτό με χει τσακίσει στα βίντεο. Αλλά παρόλα αυτά από άποψη ποιότητας με ικανοποιεί το u11 (κινητό της htc είναι ) Ορίστε ένα ενδεικτικό δείγμα από το u11 μου. Από άποψη smoothness, ήχου και λεπτομεριας δεν έχω πιάσει καλύτερο smartphone στο βίντεο. Οπότε πάνω κάτω αυτό είναι το ταβάνι. (τραβάει και 4k αλλά δεν με παίρνει από άποψη χώρου και το χω 1080p) Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Antretng 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα