bobptz Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μιλούσα με τον ΟΤΕ σήμερα για κάποιο πρόβλημα (ίσως αποσύνδεση) που είχα το πρωί στη γραμμή (100άρα). Τώρα όμως είναι μια χαρά. ΑΠλά ανυσηχώ μήπως ξαναπαρουσιαστεί, ήθελα να ξέρω που οφείλεται το πρόβλημα. Τα στατιστικά της γραμμής είναι αυτά: Η κοπέλα μου είπε ότι μπορούμε να το δηλώσουμε βλάβη και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν κάποια ρύθμιση (ΟΧΙ στο fastpath), το οποίο θα ρυθμίζει τη γραμμή σε κάπως χαμηλότερη ταχύτητα, αλλά με λιγότερο θόρυβο, ώστε η γραμμή να είναι πιο σταθερή. Αυτό μου θυμίζει το QoS το οποίο εγώ ήδη το έχω (μέσω OpenWRT -> SQM ). Ήδη χάνω 10% ταχύτητα (από 90mbit σε 80mbit). Αν βάλει και ο ΟΤΕ το δικό του QoS (ΑΝ είναι QoS) μήπως έχω κάποια καθυστέρηση που δε θα βελτιώσει τίποτα?
jkoukos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Καμία σχέση το QoS με την αλλαγή προφίλ που θα κάνουν στην γραμμή. Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι πιθανόν να χάσεις ελαφρά σε ταχύτητα υπέρ της σταθερότητας. Το QoS έχει να κάνει με προτεραιότητες στην διακίνηση των πακέτων που φεύγουν από εσένα προς το διαδίκτυο, ώστε να έχεις καλή απόκριση και να μην επηρεάζονται κρίσιμες εφαρμογές από βαριά κατεβάσματα. Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με την λήψη, ανάλογα τις ρυθμίσεις του QoS. Να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να τα πετύχεις όλα. Φουλ κατέβασμα, καλό Bufferbloat, Fastpath και σταθερότητα. Πρέπει να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις. 1
bobptz Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 33 λεπτά πριν, jkoukos είπε Να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να τα πετύχεις όλα. Φουλ κατέβασμα, καλό Bufferbloat, Fastpath και σταθερότητα. Πρέπει να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις. Φυσικά, το καταλαβαίνω. Με ενδιαφέρει κυρίως η σταθερή γραμμή με γρήγορη απόκριση (πολύ μικρό ping). Διότι μία από τις κύριες χρήσεις είναι εφαρμογές τύπου skype. Το αν θα έχω 80 ή 95 mbps download, λίγο με ενδιαφέρει. Άρα να τους πως να το κάνουνε, να είναι η γραμμή ακόμα πιο σταθερή.
jkoukos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Κοίτα απόκριση = QoS και Fastpath, αλλά με το δεύτερο δεν έχεις σταθερότητα που πάει πακέτο με το Interleaved. Αυτοί, όπως έγραψες, θα αλλάξουν προφίλ ώστε να μείνεις με το Fastpath, αλλά αναγκαστικά χάνεις σε ταχύτητα (λογικά θα ανεβάσουν το SNR για σταθερότητα). To Skype και όλες οι αντίστοιχες VoIP υπηρεσίες, τρέχουν μια χαρά και με ταχύτητες ADSL. Κάποια kbps πακέτων μετακινούνται πέρα-δώθε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα