tzaristotelis1968 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Silverage είπε Πόσο είναι το μεγαλύτερο που έχουνε φτάσει; Στην Σεληνη ☺
paragontikos Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 και μετα ριχνεις και 2 αυγα πανω και εισαι κομπλε!
makisgiasena Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Εγώ πάντως με 3770Κ, υδρόψυξη, αρκετά καλό mb, χωρίς cpu delid, και αρκετό ρευματάκι, μπορώ να τρέξω benchmarks στα 5 και να μπουτάρω στα 5,15. Εντάξει βέβαια μιλάμε για σπάνιο κομματάκι που πέτυχα. Αλλά μου φαίνεται περιέργο που μετά από τόσα χρόνια συζητάμε για τα 6, οχι stable και με άζωτο. Τα κυκλώματα γινονται συνεχεια πιο πολυπλοκα και πιο μικρα, θα μπορουσαν να φτιαξουν κυκλωμα χ86 να τρεχει στα 8 ghz με υδροψυξη στα 80νμ αλλα να ειναι πολυ αργο. Δεν φταινε η αρχιτεκτονες υπολογιστων αλλα ειναι θεμα φυσης. Οπως ειναι και το γεγονος οτι κατω απο 4νμ επεξεργαστη δεν θα δεις αφου ακομπας το επιπεδο του μοριου σε αυτο το σημειο. 3
NTC Labs Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, panosveto12 είπε Τα έξι μου φαίνονται πολύ λίγα Λιγα σε ολα τα cores? 1 2
Eragon1996 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NTC Labs είπε Λιγα σε ολα τα cores? Όπως λέει και το παιδί τα περισσότερα ψηλά overclock γίνονται σε έναν η 2 πύρινες συνήθως εδώ είναι σε 8 Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Eragon1996
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Retromaniac said: Εγώ πάντως με 3770Κ, υδρόψυξη, αρκετά καλό mb, χωρίς cpu delid, και αρκετό ρευματάκι, μπορώ να τρέξω benchmarks στα 5 και να μπουτάρω στα 5,15. Εντάξει βέβαια μιλάμε για σπάνιο κομματάκι που πέτυχα. Αλλά μου φαίνεται περιέργο που μετά από τόσα χρόνια συζητάμε για τα 6, οχι stable και με άζωτο. Ναι μόνο που ο 3770Κ είναι 4c/8t και ο 2700X 8c/16t..Πέρα από αυτό, η συχνότητα στους Ryzen θα πάει στα 5Ghz(stock) κατά πάσα πιθανότητα στους Zen 2 που θα παίζουν στα 7nm. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Psycho_Warhead
TopicStrarter Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Retromaniac είπε Εγώ πάντως με 3770Κ, υδρόψυξη, αρκετά καλό mb, χωρίς cpu delid, και αρκετό ρευματάκι, μπορώ να τρέξω benchmarks στα 5 και να μπουτάρω στα 5,15. Εντάξει βέβαια μιλάμε για σπάνιο κομματάκι που πέτυχα. Αλλά μου φαίνεται περιέργο που μετά από τόσα χρόνια συζητάμε για τα 6, οχι stable και με άζωτο. Μιλάμε και για τους 8 πυρήνες (16 threads) με DDR4 μνήμες (3200+ Mhz) μην συγκρίνεις τώρα τα 5GHz στον 1 ή στους 4 πυρήνες που πέτυχες στον 3770k (πολύ καλό βέβαια για το συγκεκριμένο κομμάτι ειδικά αν το πέτυχες και για τους 4) με 1600 ή έστω 2400Μhz μνήμες ... Ειναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχεις OC όσο αυξάνεται η συχνότητα της μνήμης και τα threads. Να στο πω αλλιώς αν δεν σε εντυπωσιάζει έτσι... 4cores*5Ghz=20GHz (ή με άλλα λόγια μπορεί να κάνει 20 δις εντολές ανα δευτερόλεπτο αυτό ουσιαστικά περιγράφουν τα hz στον επεξεργαστή) 8cores*6Ghz= 48GHz ή με άλλα λόγια 48 δις εντολές το δευτερόλεπτο δηλαδή παρότι σαν GHz και σαν απόλυτη τιμή δεν φαίνεται πολύ παραπάνω (διαφορά μιας μονάδας) εντούτοις στην πράξη η διαφορά ειναι πάνω απο διπλάσια. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από TopicStrarter 3
Retromaniac Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Μιλάμε και για τους 8 πυρήνες (16 threads) με DDR4 μνήμες (3200+ Mhz) μην συγκρίνεις τώρα τα 5GHz στον 1 ή στους 4 πυρήνες που πέτυχες στον 3770k (πολύ καλό βέβαια για το συγκεκριμένο κομμάτι ειδικά αν το πέτυχες και για τους 4) με 1600 ή έστω 2400Μhz μνήμες ... Ειναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχεις OC όσο αυξάνεται η συχνότητα της μνήμης και τα threads. Να στο πω αλλιώς αν δεν σε εντυπωσιάζει έτσι... 4cores*5Ghz=20GHz (ή με άλλα λόγια μπορεί να κάνει 20 δις εντολές ανα δευτερόλεπτο αυτό ουσιαστικά περιγράφουν τα hz στον επεξεργαστή) 8cores*6Ghz= 48GHz ή με άλλα λόγια 48 δις εντολές το δευτερόλεπτο δηλαδή παρότι σαν GHz και σαν απόλυτη τιμή δεν φαίνεται πολύ παραπάνω (διαφορά μιας μονάδας) εντούτοις στην πράξη η διαφορά ειναι πάνω απο διπλάσια. Ναι, ναι έχεις δίκιο. Διάβαζα τώρα ότι η πυκνότητα των τρανζίστορ εμποδίζει την άνοδο την συχνότητας αλλά φυσικά είναι προτιμότερη λόγο μικρότερης κατανάλωσης. Ενημερωτικά ο δικός μου τρέχει geekbench στα 5ghz (και στα 4 cores) με 2200mhz μνήμη. Αν έκανα και delid μπορει να πήγαινε και 5,1-5,2. Για καθημερινή χρήση τον έχω 4,5 χωρίς να χρειάζεται να δώσω παραπάνω ρεύμα. Φυσικά κάνει down clock μόνος του όταν είναι idle. Το mb αν θυμάμαι καλά έχει 16 vrm για την cpu και 2 για την μνήμη! (P8Z77-V DELUXE) Ειναι ειδικά φτιαγμένο για extreme oc https://www.ocaholic.co.uk/modules/smartsection/item.php?page=2&itemid=728&lang=english Οπότε συμβάλει και αυτό. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Retromaniac
LibertaGR Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Ναι, ναι έχεις δίκιο. Διάβαζα τώρα ότι η πυκνότητα των τρανζίστορ εμποδίζει την άνοδο την συχνότητας αλλά φυσικά είναι προτιμότερη λόγο μικρότερης κατανάλωσης. Ενημερωτικά ο δικός μου τρέχει geekbench στα 5ghz (και στα 4 cores) με 2200mhz μνήμη. Αν έκανα και delid μπορει να πήγαινε και 5,1-5,2. Για καθημερινή χρήση τον έχω 4,5 χωρίς να χρειάζεται να δώσω παραπάνω ρεύμα. Φυσικά κάνει down clock μόνος του όταν είναι idle. Το mb αν θυμάμαι καλά έχει 16 vrm για την cpu και 2 για την μνήμη! (P8Z77-V DELUXE) Ειναι ειδικά φτιαγμένο για extreme oc https://www.ocaholic.co.uk/modules/smartsection/item.php?page=2&itemid=728&lang=english Οπότε συμβάλει και αυτό. Πολύ καλή μητρική, πιάνει τα καλύτερα OC. Αυτήν έψαχνα να τσιμπήσω αλλά το εγκατέλειψα γιατί ο δικός μου 3770 είναι non K. Πάντως με τη συγκεκριμένη μητρική λένε ότι οι κλειδωμένοι sandy/ivy ανεβαίνουν +400 mhz επειδή υποστηρίζει multicore enhancement και αυτές οι γεννιές είναι "μερικώς ξεκλειδωμένες". Ήθελα να πάω τον δικό μου στα 4.1 all core, μερικοί τον πάνε και 4.3 με blck, αλλά με καλύπτει και έτσι Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από LibertaGR 1
Torasu Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 4 hours ago, PCharon said: Σχολιάζοντας απολύτως τεχνολογικά, θα έλεγα πως είναι αυτό που λέμε «η άχρηστη είδηση της ημέρας» (ναι, είναι είδηση). Όπως όλα τα ρεκόρ, καθαρά αριθμοί που δεν έχουν εφαρμογή κι επαναληψιμότητα, άρα ουσία, σε κανονικές καταστάσεις. Μπορώ να πω πως απογοητεύτηκα κιόλας ανοίγοντας ύστερα από τον τίτλο, θεωρώντας πως το «υπεργχρονισμένος» αναφέρεται σε συνθήκες κανονικής εγκατάστασης κι όχι εργαστηριακές. Σίγουρα προτιμότερη από την απανταχού είδηση "Κυκλοφόρησε το τάδε Ζμαρτφοουν" ... Ταπεινή μου άποψη, πάντα. 3
drakoulis Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 5 ώρες πριν, PCharon είπε Σχολιάζοντας απολύτως τεχνολογικά, θα έλεγα πως είναι αυτό που λέμε «η άχρηστη είδηση της ημέρας» (ναι, είναι είδηση). Όπως όλα τα ρεκόρ, καθαρά αριθμοί που δεν έχουν εφαρμογή κι επαναληψιμότητα, άρα ουσία, σε κανονικές καταστάσεις. Μπορώ να πω πως απογοητεύτηκα κιόλας ανοίγοντας ύστερα από τον τίτλο, θεωρώντας πως το «υπεργχρονισμένος» αναφέρεται σε συνθήκες κανονικής εγκατάστασης κι όχι εργαστηριακές. Είναι άθλημα το overclock, με τον ίδιο τρόπο είναι σαν να λές ο Μπολτ που κάνει χρόνους και σπάει ρεκόρ κάνει κάτι απογοητευτικό για εσένα. 1
thessalonik Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μηπως ξερει κανεις ποτε θα κυκλοφορησουν οι Intel 9η1 γενεας?
Retromaniac Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, thessalonik είπε Μηπως ξερει κανεις ποτε θα κυκλοφορησουν οι Intel 9η1 γενεας? Άκυρο.. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Retromaniac
Federer Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Απο το 2004 έχω τον Pentium 4 Northwood (130 nm) 3.4GHz και η Intel παλεύει ακόμα με 3.5-4GHz. Μηδενική εξέλιξη εδώ και 15 χρόνια στους επεξεργαστές. Θα έπρεπε να έχουμε υπολογιστές στα 30 και 40GHz κι αυτοί ακόμα παλεύουν με overclocking, υγρά άζωτα και πράσινα άλογα μπας και καταφέρουν να πιάσουν τα 6GHz...μας δουλεύουν ψιλό γαζί μου φαίνεται 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα