Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες , μετακομιζω σε καινουριο σπιτι στην Λαμπρινη Γαλατσι και σκεφτομαι για οπτικη ινα . Στο παλιοτερο σπιτι ημουν κατοχος Ιναλαν και πολυ ευχαριστημενος . Δυστηχως για 3 στενα η ιναλαν δεν με καλυπτει απο το δικτυο της διοτι εχουν παγωσει τα εργα στον δημο γαλατσιου. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ξερεις καποιος αν η wind /vodafone φερνει την οπτικη ινα μεχρι το διαμερισμα μου η μεχρι το καφαο και μετα μεχρι το σπιτι μου με χαλκο . Αν εχεις καποιος ονομαστικη ταχυτητα 100αρας ποσο mbps εχει κανει μετρηση απο το speedtest. Aξιζει τα 42 ευρω η θα την βαλω και θα εχω αντι για κατοσταρα 50 mbps ?

ευχαριστω εκ των προτερων . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την Λαμπρινή (και όλο το Γαλάτσι) την έχει αναλάβει ο ΟΤΕ, άρα σε όποιον πάροχο κι αν πας θα έχεις υπηρεσία VDSL (ή Fiber που το έχουν βαπτίσει τα τμήματα marketing) από την καμπίνα του, στην οποία τερματίζει η οπτική ίνα και μετά σε μας έρχεται με το κλασσικό χάλκινο καλώδιο.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή μένω Λαμπρινή (είμαι και εγώ στα 2-3 στενά που δεν καλύπτει η Inalan) και πρόσφατα ασχολήθηκα μέχρι αηδίας με αυτό το θέμα, θα σου πω. Ο ΟΤΕ στην περιοχή μας προσφέρει μόνο 24άρι adsl οπότε τον ξεχνάς. Μίλησα με όλες τις εταιρίες και κατέληξα στην wind όπου με ενημέρωσαν ότι εδώ και κάποιους μήνες έχουν βάλει δικές τους γραμμές, οπότε μπορούν να μου προσφέρουν fiber (50άρι ή 100άρι). Εγώ επέλεξα το 50άρι όπου μαζί με το τηλέφωνο βγαίνει 29,90 και με διαβεβαίωσαν ότι οι ταχύτητες που θα πιάνω θα είναι πάνω από 46. Η σύνδεση μου ενεργοποιείται αύριο, οπότε θα μπορώ να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες.  

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Giannis Vasi είπε

Λοιπόν, επειδή μένω Λαμπρινή (είμαι και εγώ στα 2-3 στενά που δεν καλύπτει η Inalan) και πρόσφατα ασχολήθηκα μέχρι αηδίας με αυτό το θέμα, θα σου πω. Ο ΟΤΕ στην περιοχή μας προσφέρει μόνο 24άρι adsl οπότε τον ξεχνάς. Μίλησα με όλες τις εταιρίες και κατέληξα στην wind όπου με ενημέρωσαν ότι εδώ και κάποιους μήνες έχουν βάλει δικές τους γραμμές, οπότε μπορούν να μου προσφέρουν fiber (50άρι ή 100άρι). Εγώ επέλεξα το 50άρι όπου μαζί με το τηλέφωνο βγαίνει 29,90 και με διαβεβαίωσαν ότι οι ταχύτητες που θα πιάνω θα είναι πάνω από 46. Η σύνδεση μου ενεργοποιείται αύριο, οπότε θα μπορώ να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες.  

φιλε μου με σωνεις , δες και στειλε μου αν θα εχεις την ονομαστικη ταχυτητα οπου μας υποσχονται αλλιως δεν βλεπω τον λογο να δεσμευτω για 2 χρονια . 

σε ευχαριστω εκ των προτερων 

Δημοσ.

Βρε παιδιά, το αστικό κέντρο Γαλάτσι, στο οποίο ανήκει η Λαμπρινή, έχει αναληφθεί από τον ΟΤΕ και έχει ήδη αναβαθμίσει τις καμπίνες και παρέχει υπηρεσία. Όλοι οι άλλοι πάροχοι παίρνουν από αυτόν υπηρεσία μέσω χοντρικής και κανείς (εκτός της Inalan) δεν έχει περάσει δικές του γραμμές.

Μόνη περίπτωση να μην συνδέεστε σε καμπίνα είναι είτε η δικιά σας να μην έχει ενεργοποιηθεί ακόμη, είτε να είστε σε απόσταση μέχρι τα 550 μέτρα περιμετρικά του αστικού κέντρου, οπότε έχετε σύνδεση από αυτό (αφού βάσει κανονισμού αυτές οι καμπίνες δεν αναβαθμίζονται). Αλλά στην περίπτωση αυτή ισχύει για όλους τους παρόχους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δίνει σύνδεση από καμπίνα άλλος πάροχος και να μην το κάνει ο ΟΤΕ, αφού είναι δικές του οι καμπίνες.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν μάγκες, προς το παρόν δεν έχω να σας πω νεότερα από την σύνδεση μου. Κατά τις 9:30 Το πρωί έλαβα μήνυμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η σύνδεσή μου, βάζω ρούτερ κλπ αλλά τζίφος. Δεν έχω ούτε ίντερνετ ούτε τηλέφωνο. Μίλησα αμέσως με την υποστήριξη της wind και μου λένε θα προωθήσουν το θέμα μου στους τεχνικούς και θα με καλέσουν. Μέχρι τώρα δεν με πήραν,οπότε τους κάλεσα πάλι εγώ και μου είπαν οτι οι τεχνικοί έχουν εντοπίσει ένα πρόβλημα  (ότι κάτι δεν έχει συνδεθεί- ενεργοποιηθεί) και ότι το κοιτάνε...

Δημοσ.

Βασικα η αρχικη μου ερωτηση ηταν αν αξιζει να κουμπωσω 100αρα απο WIND και αν καποιος εχει συνδεθει ηδη με τι ταχυτητα παιζει . Γιαννη φιλε μου περιμενω τις μετρησεις σου . Σε ευχαριστω και παλι . 

Δημοσ.
13 minutes ago, primo6969 said:

Βασικα η αρχικη μου ερωτηση ηταν αν αξιζει να κουμπωσω 100αρα απο WIND και αν καποιος εχει συνδεθει ηδη με τι ταχυτητα παιζει . Γιαννη φιλε μου περιμενω τις μετρησεις σου . Σε ευχαριστω και παλι . 

και να σου δωσει τις μετρησεις του δεν αλλαζει κατι.αν αυτος εχει το kv στα 10 μετρα και εσυ στα 200 ναι δεν θα παιξεις 100.οτι παιζει ο ενας δεν σημαινει οτι παιζει ο αλλος.αν εχεις βεβαια vdsl μπορεις να δεις το attainable σου για να δεις αν μπορεις να παιξεις 100.και επισης θελει σωστη καλωδιωση

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημοσ.

καλησπερα poulinos, βασικα η καμπινα δεν απεχει πανω απο τα 50 μετρα απ οτι εχω δει .απλα με νοιαζει να ξερω στα σιγουρα οτι θα παιζω απο 80 εως 100 . Ειχα καλομαθει σχεδον 2 χρονια με την Ιναλαν και μου πεφτει κομματακι δυσκολο . Μεγαλος γολγοθας να σου πω την καθαρη μου αληθεια 

Δημοσ.
9 minutes ago, primo6969 said:

καλησπερα poulinos, βασικα η καμπινα δεν απεχει πανω απο τα 50 μετρα απ οτι εχω δει .απλα με νοιαζει να ξερω στα σιγουρα οτι θα παιζω απο 80 εως 100 . Ειχα καλομαθει σχεδον 2 χρονια με την Ιναλαν και μου πεφτει κομματακι δυσκολο . Μεγαλος γολγοθας να σου πω την καθαρη μου αληθεια 

θεωρητικα ναι εφοσον εχεις σωστη καλωδιωση.πρακτικα θα το δεις μονο στην πραξη.

Δημοσ.

Παιδιά συγγνώμη για το off-topic, αλλά εγώ μένω 3η μέρα χωρίς τηλέφωνο και internet. Από την wind με έχουν ταράξει στις δικαιολογίες. Μια μου λένε ότι υπάρχει μια βλάβη στη γραμμή, την άλλη ότι πρέπει ο ΟΤΕ να πάει να ενεργοποιήσει τη γραμμή κλπ, ενώ με τον προηγούμενο πάροχο ήμουν μια χαρά. Επίσης δεν μπορούν να μου προσδιορίσουν το ποτέ θα έχω υπηρεσίες. Ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει?

Δημοσ.

Το έγραψα παραπάνω αλλά το πέρασες στο ντούκου. Οι καμπίνες στην περιοχή σου είναι του ΟΤΕ κι εφόσον αυτός δεν παρέχει ακόμη υπηρεσία (κατά τα λεγόμενά σου) ΚΑΝΕΙΣ άλλος πάροχος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο.

Αν όντως η καμπίνα που συνδέεσαι δεν έχει ενεργοποιηθεί, αναγκαστικά θα περιμένεις να γίνει πρώτα αυτό από τον ΟΤΕ και μετά να δώσει στην χοντρική στους άλλους παρόχους. Μέχρι τότε μπορεί να σε συνδέσουν από το αστικό κέντρο για ADSL και όταν ενεργοποιηθεί η καμπίνα να σε γυρίσουν σε VDSL από αυτήν.

Αν από την άλλη η καμπίνα είναι ενεργοποιημένη (αμφιβάλω όμως αφού δεν σου δίνει διαθεσιμότητα ο ΟΤΕ), τότε υπάρχει κάποιο θέμα σε Wind ή ΟΤΕ και πιθανόν να είναι σωστά αυτά που σου λένε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...