vAg0s97 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Χαίρεται, Ψάχνομαι αυτόν τον καιρό για να βρω τον επεξεργαστή που μου ταιριάζει περισσότερο για ένα καινούριο pc build. Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο επεξεργαστές: i7 8700k & i7 7820x Έχω δει γενικά πάνω κάτω τις διαφορές τους, ωστόσο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή μου. Ας πούμε για παράδειγμα, ο 8700k στα cpu benchmarks είναι καλύτερος για gaming από ότι είναι ο 7820x. Αλλά σαν γενική υποδύναμη, από άποψη πυρήνων και threads, ο 7820x τον πατάει... Ακόμη κάτι άλλο που με προβληματίζει, είναι ότι το socket (2066) του 7820x υποστηρίζει και i9. Πράγμα που σημαίνει, εάν το κοιτάξουμε σε βάθος χρόνου, βγαίνει πιο value για μια ακόμα πιο μελλοντική αναβάθμιση. Τέλος, να αναφέρω η χρήση που προορίζεται να κάνω είναι για: βαρύ gaming(+σκέφτομαι για αγορά vr αργότερα), επεξεργασία εικόνας-βίντεο(source demand προγράμματα) και virtualization technology (2-3 64bit virtual machines ανοιχτά στο νερό). Θα ήθελα την άποψη από άτομα που έχουν ψαχτεί περισσότερο και γνωρίζουν να μου απαντήσουν με επιχειρήματα! Ευχαριστώ Πολύ!
3DJIN Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 δε νομιζω οτι υπαρχει διλημμα,ασυγκριτα ανωτερη πλατφορμα το χ299 και με προοπτικη αναβαθμισης στο z370 τελος δεν εχει κατι να βαλεις ο 8700κ ειναι ο τοπ αρκετα ψηλα παει ο 7820 αρα θα εισαι πολυ καλα σε παιχνιδια go for hedt 1
Razor333 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην επεξεργασια βιντεο κατα κυριο λογο θα δεις σημαντικες διαφορες, εικονας οχι και τοσο (adobe) επισης εννοειται αν σε ενδιαφερει να τρεχεις vm πας για τους πυρηνες. Στα games θα χασεις λιγο, αλλα δεν ειναι καν αξιοσημειωτο και αν τον πιεσεις με O/C και γρηγορες μνημες οι διαφορες μικραινουν με τα καλα cpu απο το 1151. Σαν πλατφορμα θα παει μακρια παντως, οπως πηγε και το 2011, δινεις μεν 400 για μια πολυ καλη μητρικη, αλλα θα σε παει απο καθε αποψη πολυ πιο μακρια απο το 1151. Και τελος αν εχεις βλεψεις για i9 αργοτερα και γενικα για πολυ μεγαλυτερα cpu, μην τσιγγουνευτεις μητρικη, παρε μια top of the line με οσο το δυνατον καλυτερα vrm και thermal design στις ψυκτρες τους. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Razor333 2
~Palpatin~ Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Χ399 coming (δυστυχώς). Πολύ φοβάμαι ότι την σκοτώνουν την Χ299 νωρίς, ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. 1
adtakhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Στις 23/4/2018 στις 1:17 ΠΜ, vAg0s97 είπε Χαίρεται, Ψάχνομαι αυτόν τον καιρό για να βρω τον επεξεργαστή που μου ταιριάζει περισσότερο για ένα καινούριο pc build. Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο επεξεργαστές: i7 8700k & i7 7820x Έχω δει γενικά πάνω κάτω τις διαφορές τους, ωστόσο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή μου. Ας πούμε για παράδειγμα, ο 8700k στα cpu benchmarks είναι καλύτερος για gaming από ότι είναι ο 7820x. Αλλά σαν γενική υποδύναμη, από άποψη πυρήνων και threads, ο 7820x τον πατάει... Ακόμη κάτι άλλο που με προβληματίζει, είναι ότι το socket (2066) του 7820x υποστηρίζει και i9. Πράγμα που σημαίνει, εάν το κοιτάξουμε σε βάθος χρόνου, βγαίνει πιο value για μια ακόμα πιο μελλοντική αναβάθμιση. Τέλος, να αναφέρω η χρήση που προορίζεται να κάνω είναι για: βαρύ gaming(+σκέφτομαι για αγορά vr αργότερα), επεξεργασία εικόνας-βίντεο(source demand προγράμματα) και virtualization technology (2-3 64bit virtual machines ανοιχτά στο νερό). Θα ήθελα την άποψη από άτομα που έχουν ψαχτεί περισσότερο και γνωρίζουν να μου απαντήσουν με επιχειρήματα! Ευχαριστώ Πολύ! Ο THREADRIPPER 1920X έχει πατώσει σε κόστος και το SOCKET του είναι μακράν πληρέστερο και αναβαθμίσιμο απ` όλα.
Heybro Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Ο 7820x είναι ανώτερος σε rendering όπως και η πλατφόρμα πιο επαγγελματικη πιστεύω. Αν είσαι όμως 90% gaming σε υψηλά fps και λιγότερο τα υπόλοιπα πας σε 8700k. Καλύτερες δώσε παραπάνω χρήματα σε gpu. Αν κάνεις λίγο gaming ο 7820x μονόδρομος. 1
vAg0s97 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 3 hours ago, adtakhs said: Ο THREADRIPPER 1920X έχει πατώσει σε κόστος και το SOCKET του είναι μακράν πληρέστερο και αναβαθμίσιμο απ` όλα. Χμμμ, 620€ για επεξεργαστή είναι λίγο τσουχτερό θα έλεγα...δηλαδή κοντά στα λεφτά με την κάρτα γραφικών που έχω τώρα... gefore 1080 Έχουν κάνει τρομερή άνοδο τα amd cpus η αλήθεια είναι, αλλά έχω πολύ κακό ιστορικό-εμπειρία με την εταιρία...οπότε μάλλον θα μείνω σε intel brand...
Heybro Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 36 λεπτά πριν, vAg0s97 είπε Χμμμ, 620€ για επεξεργαστή είναι λίγο τσουχτερό θα έλεγα...δηλαδή κοντά στα λεφτά με την κάρτα γραφικών που έχω τώρα... gefore 1080 Έχουν κάνει τρομερή άνοδο τα amd cpus η αλήθεια είναι, αλλά έχω πολύ κακό ιστορικό-εμπειρία με την εταιρία...οπότε μάλλον θα μείνω σε intel brand... Τα Intel είναι plug and play. Ένα xmp ενεργοποιείς και τέλος αν δεν θες να ασχοληθείς με άλλα.
panakos_thess Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 O 7820X δεν εχει κατι να ζηλεψει απο τον 8700Κ τα ιδια IPC ειναι πανω κατω!!!!τωρα ασχολεισαι και με Render κλπ το quad channel θα σε βοηθησει εγω λεω πανε σε 7820Χ
leros2004 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 14 ώρες πριν, Heybro είπε Τα Intel είναι plug and play. Ένα xmp ενεργοποιείς και τέλος αν δεν θες να ασχοληθείς με άλλα. Αν πάρει παράδειγμα από εσένα, δεν είναι έτσι.. Κοντεύεις να αλλάξεις πλατφορμα και ακομά ψάχνεσαι με τα κοκομπινια και κοκοψαρα, χώρια την delidokοκατάσταση..... που πάντα αιωρείται... Σε amd είναι ποιο απλά τα πράγματα, παίρνεις τις μνήμες του spartan και αντιγράφεις τα settings του....
Heybro Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, leros2004 είπε Αν πάρει παράδειγμα από εσένα, δεν είναι έτσι.. Κοντεύεις να αλλάξεις πλατφορμα και ακομά ψάχνεσαι με τα κοκομπινια και κοκοψαρα, χώρια την delidokοκατάσταση..... που πάντα αιωρείται... Σε amd είναι ποιο απλά τα πράγματα, παίρνεις τις μνήμες του spartan και αντιγράφεις τα settings του.... Σε 5 6 χρόνια βλέπουμε για αλλαγή τα υπόλοιπα είναι καθαρο ενδιαφέρον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα