Minas_T Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι να φτιάξω κάπου τον Ιούνιο-Ιούλιο ένα PC, βασικά για editing, after effects και φυσικά και για λίγο gaming. Λοιπόν, παραθέτω το υλικό που σκέφτομαι να αγοράσω. Επεξεργαστής: AMD Ryzen Threadripper 1950X Μητρική: Gigabyte X399 Aorus Gaming 7 (rev. 1.0) Κάρτα γραφικών: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB AORUS Waterforce Xtreme Edition Μνήμες: G.Skill TridentZ RGB 32GB DDR4-3600MHz Τροφοδοτικό: Corsair HX1200i Ψήκτρα: Enermax elc-lttr240-tbp Liqtech TR4*Water Cooling Processor Fan Κουτί: CoolerMaster Cosmos C700P M.2 ssd: Samsung 960 EVO NVMe M.2 1TB HDD: Western Digital Blue 2TB Οθόνη: Samsung UE43MU6170 Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Να ακούσω κάποιες αντιπροτάσεις αν υπάρχουν. Στο σύνολο δεν θα ήθελα να ξεφύγω τα 4500€, τα οποία είναι και το σύνολο αυτών που σας παρέθεσα με τιμές skroutz. Βρήκα κάποια από αυτά σε amazon και ebay, που ρίχνουν την συνολική τιμή στα 4100+€. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών σκέφτομαι αυτήν με την δική της υδρόψυξη, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για την ίδια κάρτα με αερόψυξη (AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G) καθώς βλέπω στο site της gigabyte, ότι όλα τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια εκτός της ψύξης. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα η υδρόψυκτη (σε σχέση θορύβου, ψύξης); Επίσης θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για την μητρική καθώς είδα κάτι θεματάκια που λένε για την ασύρματη κάρτα δικτύου, που θέλει εγκατάσταση των δικών της drivers κατά την εγκατάσταση των windows, αλλιώς μπλε οθόνη. (και το θέμα με το σφίξιμο του επεξεργαστή, οκ δεν είναι και κάτι αυτό) Γενικότερα από ότι καταλάβατε είναι μια επένδυση για εργαλείο δουλειάς. Περιμένω τις γνώμες σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
noFEARgr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Το τροφοδοτικο ειναι overkill φτανει και περισσευει το αντιστοιχο 1000αρη . Και οθονη δες καποια ultrawide βολευει παρα πολυ στο video editing π.χ https://www.skroutz.gr/s/8733593/LG-34UM88C-P.html η αλλιως καποιο ips 4k monitor. Μητρικη δες την asrock στα ιδια χρηματα . Επισης εισαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι 1080ti ;
Minas_T Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Το τροφοδοτικό το σκέφτηκα στα 1200, καθαρά για να υπάρχει πλεόνασμα σε περίπτωση που θελήσω να βάλω στο (μακρινό) μέλλον μια δεύτερη κάρτα γραφικών και γενικότερα ότι άλλο έξτρα. Ναι χρειάζομαι 1080ti, να είμαι καλυμμένος για κάποια χρόνια και να μπορώ να κάνω edit 4k άνετα. Για οθόνη εγώ σκέφτηκα αυτήν, διότι την θέλω και ως τηλεόραση, για ταινίες κλπ. Πιθανότατα αργότερα να πάρω και ένα μόνιτορ ακόμη. (Για την συγκεκριμένη διάβασα καλά σχόλια από άτομα που την χρησιμοποιούν ως μόνιτορ υπολογιστή) Θεωρείς την asrock καλύτερη και πιο αξιόπιστη; Δεν την έχω παρακολουθήσει και πολύ γι αυτό ρωτάω. Περισσότερη εμπειρία έχω με gigabyte, msi άντε και λίγο με την asus.
noFEARgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Αν σε παιρνει το budget και θες να δωσεις 500+ για μητρικη η asus ειναι κορυφη https://www.skroutz.gr/s/12598752/Asus-Rog-Zenith-Extreme.html Επισης εχουν μακραν το καλυτερο bios θα ελεγα. Αλλα στα ιδια χρηματα με την gigabyte ναι πιστευω οτι η asrock ειναι κορυφαια. Μακρια απο msi σε μητρικες Προσεξε ομως επειδη θα το φτιαξεις Ιουλιο το συστημα καλο θα ηταν να περιμενεις τον 2950x που τους περιμενουμε καπου εκει . Θα βγουν λογικα και χ499 μητρικες Τελος για το monitor αν δεν σε νοιαζει η ακριβης απεικονιση των χρωμματων μπορεις να πας σε αυτην που εβαλες , αλλα δεν θα εχουν καμια σχεση σε αυτον τον τομεα. Συνεχιζω να επιμενω οτι σε video editing η καλυτερη λυση ειναι ultrawide Δες εδω και διαλεξε τι χρειαζεσαι περισσοτερο
Minas_T Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Ωωω... Ευχαριστώ για την ενημέρωση, δεν ήξερα καθόλου ότι επρόκειτο να κυκλοφορήσει 2950χ και μάλιστα τόσο κοντά. Βέβαια φοβάμαι την τιμή. Λογικά θα είναι 400-500€ πάνω από τον 1950χ και φαντάζομαι και η 499χ το ίδιο... Όσο για θέμα οθόνης, ευχαριστώ, θα το κοιτάξω. Ξέρω ότι η ultrawide για μοντάζ είναι ότι καλύτερο απλός επειδή το θέλω και για άλλες χρήσης με προβληματίζει. Θα το κοιτάξω πάντως.
greg4 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Από που και ως που χρειάζεται 1080ti για video editing? Και με μια 1050ti μια χαρά θα είσαι. Δες τα λεφτά της ti να τα δώσεις σε μητρική ή οθόνη / οθόνες 1
noFEARgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, Minas_T είπε Ωωω... Ευχαριστώ για την ενημέρωση, δεν ήξερα καθόλου ότι επρόκειτο να κυκλοφορήσει 2950χ και μάλιστα τόσο κοντά. Βέβαια φοβάμαι την τιμή. Λογικά θα είναι 400-500€ πάνω από τον 1950χ και φαντάζομαι και η 499χ το ίδιο... Όσο για θέμα οθόνης, ευχαριστώ, θα το κοιτάξω. Ξέρω ότι η ultrawide για μοντάζ είναι ότι καλύτερο απλός επειδή το θέλω και για άλλες χρήσης με προβληματίζει. Θα το κοιτάξω πάντως. Ιδιες τιμες θα εχουν μπορει και ελαχιστα πιο κατω αν κρινουμε απο τους ryzen . Και οι μητρικες πανω κατω ιδιες
narta Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Για οθονη δες και αυτην https://www.skroutz.gr/s/11273081/BenQ-PD3200U.html 4κ, 10bit, 100%sRGB
Minas_T Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς τα 1000€ είναι πολλά αυτή τη στιγμή, για οθόνη. Για την κάρτα γραφικών με υδροψηξη τι έχετε να πείτε; Διότι κάποιοι μου είπαν ότι είναι ρίσκο, μιας και θα υπάρχει ήδη μια υδροψηξη για τον επεξεργαστή, οπότε το ρίσκο διπλασιάζεται. Ποιά η γνώμη σας επ αυτού; Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Minas_T
noFEARgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Ξαναλεω δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι 1080ti . Ποσο μαλλον υδροψυκτη . Γραφεις λιγο πια προγραμματα ακριβως θα χρησημοποιεις ;
Minas_T Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 7 ώρες πριν, greg4 είπε Από που και ως που χρειάζεται 1080ti για video editing? Και με μια 1050ti μια χαρά θα είσαι. Δες τα λεφτά της ti να τα δώσεις σε μητρική ή οθόνη / οθόνες αρχικά συγνώμη, δεν είχα δει αυτό το σχόλιο. 1 ώρα πριν, noFEARgr είπε Ξαναλεω δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι 1080ti . Ποσο μαλλον υδροψυκτη . Γραφεις λιγο πια προγραμματα ακριβως θα χρησημοποιεις ; Premiere Pro, After effects, Cinema 4D και θέλω να ασχοληθώ σιγά-σιγά με projection mapping. Γι αυτό το λόγο θέλω μια κάρτα τούμπανο που να μη χρειαστεί να την αλλάξω για αρκετό καιρό.
Minas_T Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι και δε νομίζω να ασχοληθώ. Γιατί και στην SAE που θέλω να ξεκινήσω του χρόνου, χρησιμοποιούν premiere pro και final cut για τα mac. Οπότε το να χειρίζομαι 3 διαφορετικά προγράμματα δε λέει. Το premiere πάντως με βολεύει πάρα πολύ. Από άλλα, έχω χρησιμοποιήσει vegas και λίγο final cut. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από Minas_T
narta Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 15 ώρες πριν, Minas_T είπε Δυστυχώς τα 1000€ είναι πολλά αυτή τη στιγμή, για οθόνη. Αν δεν εισαι fixed σε 4κ δες την pd3200q που ειναι 2κ με ιδια τα υπολοιπα χαρακτηρηστικα. Απο Amazon ~500€
Minas_T Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Θέλω 4κ. Θέλω να πάρω μια όχι πολύ ακριβή, αλλά αξιοπρεπής 4κ και αν μπορέσω αργότερα να πάρω μια πολύ καλύτερη. Έτσι κι αλλιώς χρειάζομαι 2 μόνιτορ, που τώρα θα μπει ένα ''μούφα'' σαν 2ο, οπότε αν μετά πάρω κάτι καλύτερο θα κρατήσω την 4κ ως 2ο μόνιτορ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα