Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.

α. Σε bridge mode, οποιοδήποτε modem/router παίζει ως απλό modem και την σύνδεση στο διαδίκτυο την κάνει το router που είναι πίσω του.

β. ΔΕΝ (κεφαλαία) μπορούμε να έχουμε 2 modem συνδεδεμένα ταυτόχρονα στην ίδια τηλεφωνική γραμμή. Δεν παίζει έτσι το xDSL.

γ. Αν θέλεις να μεταφέρεις το Internet σε άλλο χώρο από αυτόν που είναι το modem/router (Netgear), πρέπει (κατά σειρά προτίμησης) είτε να τραβήξεις καλώδιο UTP, είτε μέσω Powerline, είτε ασύρματα.

Πες μου τώρα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, ποιες επιλογές έχεις και για ποιον λόγο αναφέρεσαι σε Bridge mode για το Technicolor;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα φίλε kouko έχασες την μπάλα και εσύ :P

Δες εδώ:

https://pc.net/helpcenter/answers/difference_between_router_and_modem

Δεν θυμάσαι παλιότερα; Με το που ήρθε το internet στην Ελλάδα, τι χρησιμοποιούσαμε τότε; Modems, όχι routers.

Εκείνα τα παλιά τα κλασσικά modems fax 56k σε PCI καρτούλα;

Δεν πειράζει, έκανα και εγώ μία επανάληψη στην ιστορία. ^_^

Δες στο παρακάτω link, επίσης και τα routers εφευρέθηκαν εδώ και δεκαετίες,  δεν είναι πρόσφατη εφεύρεση των τελευταίων ετών, όπως νομίζουνε οι περισσότεροι (εννοώ για τα παιδιά της νέας γενιάς).

http://www.geekswhoknow.com/articles/wired_and_wireless_routers.php

Άκου τώρα τι θέλω να κάνω:

Χρειάζομαι ένα router στο σαλόνι, το οποίο θα σπρώχνει ασύρματα και μέσω ethernet τα πακέτα στα linux pc πυργάκια μου, την smart tv μου, σε ένα laptop και ένα playstation. Τα δύο τελευταία θα τα συνδέω περιοδικώς και που. Το router του σαλονιού θα το έχω σε bridge mode, συνδεδεμένο ασύρματα με το κυρίως mode/router της netgear nighthawk.

Τα Linux πυργάκια μου έχουν πολύ αρχαίες προδιαγραφές, δεν γνωρίζω αν έχουνε καν usb2. Οπότε η ασύρματη σύνδεση κατευθείαν με modem/router θα είναι πονοκέφαλος, καθόλου εύκολη, χρονοβάρα διαδικασία, επίσης θα κόβει ταχύτητα διότι θα εξαρτάται από τις τεχνικές προδιαγραφές του εκάστοτε wireless adapter.

Ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει ο poulinos σε αυτό το setup;;;

Επεξ/σία από Padaz Bloody
Δημοσ.

παμε απο την αρχη γιατι παλι κατι εχει γινει μπερδεμα.

υπαρχουν οι παρακατω λυσεις.το ποια θα σε βολεψει το αποφασιζεις εσυ.

α.βαζεις μονο το technicoLor του παροχου. θα δινει ιντερνετ και ενσυρματα και ασυρματα.σε ποια πριζα θα το βαλεις το αποφασιζεις εσυ.

β.βαζεις το technicolor του παροχου στο σαλονι δινεις με καλωδιο σε οσα pc θες οπως και ασυρματα και στο δωματιο σου βαζεις σαν ρουτερ το netgear που εχεις που επισης δινεις σε οποια Pc θες με καλωδιο και ασυρματα.θα εχεις 2 nat οπως πολυ σωστα ειπε ο @jkoukos οποτε θελει διπλα port forward.

γ.βαζεις το technicolor του παροχου στο σαλονι δινεις με καλωδιο σε οσα pc θες οπως και ασυρματα και στο δωματιο σου βαζεις σαν router ppppoe passthrough το Netgear που εχεις και που επισης δινεις σε οποια Pc θες με καλωδιο και ασυρματα.θα εχεις ενα nat αλλα δεν σημαινει οτι ο παροχος θα σε αφησει να παιξεις pppoe passthrough.o οτε αφηνει η wind καποιοι λενε οτι σε αφηνει στα kv του οτε.

δ.βαζεις bridge το technicolor το οποιο δεν μπορει να δωσει ιντερνετ αφου ειναι bridge και παιζει σαν modem και το netgear σαν ρουτερ που θα τα κανει αυτο ολα. θα μπορουσες να σηκωσεις κληση pppoe απο το pc αλλα το ξεχναμε αυτο για πολλους λογυς.

δ1.βαζεις bridge to technicolor το οποιο δεν μπορει να δωσει ιντερνετ αφου ειναι bridge και παιζει σαν Modem και το Netgear σαν ρουτερ που θα τα κανει αυτο ολα και μετα γυρνας επιστροφη ενα ακομα ethernet απο μια Lan tou netgear σε μια lan του technicolor και ετσι το κανεις να παιζει σαν access point.

βασικο.οι πιθανοτητες να γυρισεις μεε ευκολο τροπο το technicolor σε bridge mode ειναι λιγες γιατι ειναι και δυσκολο να γινει και παιζει να μην σε αφηνει αν δεν το ξεκλειδωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ήξερα ότι εξαρτάται από wind αν θα είναι κλειδωμένο το router, για το θέμα επιλογής bridge mode. Αυτό γίνεται εσκεμμένα ή για άλλους λόγους;

Επεξ/σία από Padaz Bloody
Δημοσ.
9 hours ago, Padaz Bloody said:

Δεν ήξερα ότι εξαρτάται από wind αν θα είναι κλειδωμένο το router, για το θέμα επιλογής bridge mode. Αυτό γίνεται εσκεμμένα ή για άλλους λόγους;

το γραφω και εδω για να υπαρχει.ισχυουν καποιοι γενικοι κανονες αναλογως τον παροχο.

α.ο παροχος δεν σημαινει οτι θα υποστηριξει τον πελατη σε θεματα bridge.

β.στο technicolor αν τρεξεις τον wizard για να το κανεις bridge τοτε θα σου ζητησει να αλλαξεις και τα admin Στοιχεια που δεν το θελει ο παροχος.

γ.μερικοι παροχοι που δινουν voip σου λενε οτι δεν θα παιξει το voip σε bridge.

δ.αν παιξεις bridge δεν εχουν Remote διαχειριση του Router. καποιοι δεν αφηνουν καν Pppoe passthrough.

ε,στο technicolor ηθελε και εντολη απο Cli οπως ελεγαν πχ για το 788 για να παιξει.

σε αλλους παροχους υπαρχει ηδη το Connection για pppoe και απλα σε αφηνουν να φτιαξεις και bridge σαν ξεχωριστο pvc.

αλλοι παροχοι νομιζω η Cyta το υποστηριζε κανονικα.οτι η τηλεφωνια θα παιζει και εσυ γυρνας το ιντερνετ σε bridge.απλα το εκαναν αυτοι Remotely και οχι εσυ που δεν ειχες προσβαση να το κανεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οι β' και γ' επιλογές είναι οι μοναδικές που θα με εξυπηρετήσουν για το δίκτυό μου.

Η β' επιλογή επίσης φαίνεται πάρα πολύ καλή.

Στην συνδεσμολογία Nat με διπλά port forward δεν θα έχουμε επιπλέον επιβάρυνση στο δίκτυο όπως με τους wireless repeaters, σωστά poulinos;

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνω τα φθηνιάρικα modem/routers των παρόχων έχουν λίγες δυνατότητες σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και λόγω περιορισμών/κλειδωμάτων. Το modem/router technicolor της wind λέτε να με εμποδίσει να βάλω password για την είσοδο στο web interface του router;

Δημοσ.
45 minutes ago, Padaz Bloody said:

Οι β' και γ' επιλογές είναι οι μοναδικές που θα με εξυπηρετήσουν για το δίκτυό μου.

Η β' επιλογή επίσης φαίνεται πάρα πολύ καλή.

Στην συνδεσμολογία Nat με διπλά port forward δεν θα έχουμε επιπλέον επιβάρυνση στο δίκτυο όπως με τους wireless repeaters, σωστά poulinos;

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνω τα φθηνιάρικα modem/routers των παρόχων έχουν λίγες δυνατότητες σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και λόγω περιορισμών/κλειδωμάτων. Το modem/router technicolor της wind λέτε να με εμποδίσει να βάλω password για την είσοδο στο web interface του router;

το πιο αμεσο για το προβλημα με τα 2 Nat ειναι απλα οτι θες διπλα port forward.
τα δωρεαν συνηθως δεν ειναι κατι τρελλο με ελαχιστες εξαιρεσεις στο παρελθον.κατι Draytek κατι fritz.
μπορεις να βαλεις κωδικο στο Web interface του technicolor αλλα σαν user οχι σαν admin εκτος αν βρεις τα admin και αλλαξεις
τα παντα.επισης ναι οι παροχοι πολλες φορες κοβουν πραγματα που μπορει να εχει πανω ενα ρουτερ οποτε δεν μπορεις
να το εκμεταλευτεις πληρως.

Δημοσ.

@Padaz Bloody, δεν έχω μπλέξει τίποτα. Άλλο το ασύρματο bridge που θέλεις εσύ και εντελώς διαφορετικό το bridge mode που βάζουμε σε ένα modem/router ώστε να παίζει μόνο ως modem. Εξού και το ερώτημά μου "τι ακριβώς θέλεις να κάνεις" διότι αντιλήφθηκα ότι τα είχες μπερδέψει. Όσον αφορά το μάθημα ιστορίας, θα στα γράψω λίγο αναλυτικά τι σημαίνουν οι ορολογίες.

Υπάρχουν διακριτές λειτουργίες, που κάθε μία επιτελεί μία και μόνη εργασία:
α. Modem, που κάνει τον συγχρονισμό σε μια DSL γραμμή. Ουσιαστικά είναι ο μεταφραστής στην επικοινωνία μεταξύ των 2 δικτύων (δικού μας εσωτερικού και εξωτερικού του παρόχου).
β. Router, που κάνει την κλήση ΡΡΡ και μέσω αυτής παίρνουμε δημόσια ΙΡ και κατ' επέκταση πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά τραβά όλο το ζόρι αφού ελέγχει, και ρυθμίζει όλο το εσωτερικό μας δίκτυο και ταυτόχρονα επικοινωνεί και με το διαδίκτυο, φροντίζοντας όσο το δυνατόν ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων.
γ. Access Point, που φροντίζει να υπάρχει επικοινωνία των ασύρματων συσκευών με τον router και μεταξύ τους.
δ. Switch, που φροντίζει να υπάρχει επικοινωνία των ενσύρματων συσκευών με τον router και μεταξύ τους.
ε. ΑΤΑ (VoIP), που κάνει την σύνδεση τηλεφωνίας με τον πάροχο κι επιτρέπει την χρήση απλών τηλεφωνικών συσκευών. Χρειάζεται μόνο σε περίπτωση VoIP τηλεφωνίας, αν και κάποιες συσκευές έχουν δυνατότητα και σε TDM τηλεφωνία.

Αντί λοιπόν να έχουμε 4-5 διαφορετικές συσκευές κι εφόσον η τεχνολογία έχει προχωρήσει, οι πάροχοι μας δίνουν 1 μόνο συσκευή που έχει όλες ή τις περισσότερες από τις παραπάνω λειτουργίες. Τις συσκευές αυτές τις λέμε modem/router (ή DSL router) και οι οποίες μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω λειτουργίες, με τις κατάλληλες ανά περίσταση επιλογές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...