Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο σπίτι χρησιμοποιώ κυρίως wifi σύνδεση για πολλές από τις συσκευές μου που είναι συνδεδεμένες στο router μου το οποίο είναι το Netgear Nighthawk D7000 AC1900.

Επιθυμώ να ελαχιστοποιήσω όσο το κατά δύναμιν  τις ασύρματες συνδέσεις και  να αξιοποιήσω την ενσύρματη σύνδεση, ως επί το πλείστον, σε όλο το σπίτι, για τις περισσότερες συσκευές μου, για να μπορώ να απολαμβάνω ταχύτητα αλλά και ασφάλεια.

Οι περισσότεροι  γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλών ειδών ακτινοβολίας στο περιβάλλον, ειδικότερα στην εποχή μας που έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία, βέβαια όσον αφορά την ασύρματη σύνδεση στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ραδιοσυχνότητες είναι αμελητέες για τον ανθρώπινο οργανισμό και σχεδόν εκμηδενίζετε ο κίνδυνος εκθέσεως του ανθρώπινου οργανισμού σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Εφόσον όμως μία ενσύρματη σύνδεση είναι  εύκολη και εφικτή να επιτευχθεί, χωρίς να δημιουργεί περιττή ακαταστασία με πάρα πολλά μέτρα καλωδίων στον χώρο, τότε γιατί όχι;

Γιατί να μην έχουμε ενσύρματο δίκτυο για τις περισσότερες συσκευές του σπιτιού όπως laptop, smart tvs, τυχόν επιπρόσθετους υπολογιστές σε άλλα δωμάτια κ.α;

Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι υπάρχει τρόπος να πάρουμε γραμμή internet από δύο διαφορετικά δωμάτια χρησιμοποιώντας τις είδη υπάρχον εγκατεστημένες πρίζες RJ11 και μάλιστα με ένα μονάχα router. Δεν χρειάζονται  πολλών δεκάδων μέτρων καλωδίων τύπου ethernet RJ45 ώστε να καλύψουμε ολόκληρο το σπίτι, όπως γινόταν παλιότερα.

Δείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=59Ogj8SG3E4

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα network economisers, RJ45 splitters;

Εάν έχει ξαναειπωθεί κάτι σχετικό στην κοινότητα, παρακαλώ συγχωρέστε με, ας με παραπέμψει κάποιος administrator στο σχετικό link.

Επεξ/σία από Padaz Bloody
Δημοσ.

Δε γίνεται αυτό που λες. Να σου δώσει Ethernet δικτυο η γραμμή τηλεφώνου (πρίζα τύπου rj-11). Πρέπει να υπάρχει δομημένη καλωδίωση τύπου rj-45 είτε εντοιχισμένη είτε εξωτερικά/περιμετρικά του τοίχου που θα περνάνε τα  καλωδία μέσα απο κάποιο κανάλι. Σε πρίζα τέτοιου τύπου (rj-45) τοποθετούνται τα splitters που έχει στο yt video.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το κατάλαβα τώρα παιδιά.

Διαβάζω στο web ότι ξεκινήσανε οι αιτήσεις fiber internet από διάφορους παρόχους.

Εγώ είμαι συνδρομητής της wind, καταχώρησα το σταθερό μου τηλέφωνο στο παρακάτω site:

https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/diathesimotita-diktiou

Και μου εμφάνισε το μήνυμα:

Η περιοχή σου τρέχει με ταχύτητες 100, 50 & 24 Mbps!

Επίσης μου δίνει αυτήν την προσφορά.

https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-fiber-100-plus

https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/fiber/home/faq

Έχεις κανένας εμπειρία fiber internet;

Δημοσ.

Το όνομα Fiber, είναι απλά κόλπο marketing για να πούμε ότι έχουμε κάτι νέο να πουλήσουμε. Κανονική υπηρεσία VDSL είναι και απλά αν παρέχεται από νέα καμπίνα με ενεργοποιημένο το Vectoring, μπορούμε έχουμε πακέτο με ταχύτητα 100Mbps (εκτός των 50Mbps που παρέχεται σήμερα και από το αστικό κέντρο).

Δημοσ.

Ευχαριστώ jkoukos.

Ενδιαφέρομαι να βάλω το wind fiber 100mbps internet, είμαι τώρα με adsl. Μου είπανε ότι η οπτική ίνα πάει μονάχα μέχρι το καφάο, και ότι σε κανέναν δεν έχουνε βάλει μέχρι το σπίτι του οπτική ακόμα, στο μέλλον μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά προς το παρόν τίποτα.

Αξίζει η προσφορά 37 ευρώ , απεριόριστα σταθερά, 5 ώρες σε εθνικά κινητά, και 1500' προς κινητά wind f2go;

Ρώτησα αν θα πιάνω πραγματικά 100mbps και με διαβεβαιώσανε πως ναι οπωσδήποτε, δεν ισχύει όπως τις γραμμές adsl που κάποιοι τρέχανε με 24mbps, άλλοι με τη μισή ταχύτητα ή άλλοι και με πολύ λιγότερη ταχύτητα.

Εννοείται ότι αξίζει η προσφορά, αλλά θα δω όντως μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα από adsl που είμαι τώρα; Λέτε να είναι εγγύηση όπως τα λένε;

Έχει βάλει κανένας μέχρι τώρα 50mbps ή 100mbps; Υπάρχει και 200 mbps;

Δημοσ.

Το αν αξίζει η προσφορά, είναι δικό σου θέμα. Μια χαρά μου φαίνεται.

Και στο VDSL από καμπίνα (Fiber) ισχύει απολύτως το "έως". Νόμοι της φυσικής που ισχύουν σε όλο τον γαλαξία και αυτό δεν αλλάζει. Απλά συνήθως το DSLAM της καμπίνας είναι πλησιέστερα στα σπίτια μας, οπότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες για μεγάλες ταχύτητες στον συγχρονισμό. Αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό και υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που η απόσταση είναι πάνω από 300-400 μέτρα και τότε τα 100 ή παραπάνω Mbps είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Ναι υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν έως και 100Mbps, όμως ελάχιστοι στα 200. Καλά για τα 50Mbps, δεν το συζητάμε καθώς πρέπει να είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά, το ADSL είναι για τον...

Παραμένω με το μόντεμ ρούτερ μου wifi VDSL/ADSL D7000 netgear nighthawk AC1900;

Είναι διπύρηνο με πολύ καλά χαρακτηριστικά και δεν θέλω να χρησιμοποιώ καμία πατάτα που θα μου πασάρουνε. Στο manual του netgear γράφει μάλιστα ότι μπορεί να συνδεθεί με fiber modem.

Ξέχασα να αναφέρω ότι στην περιοχή μου υπάρχουνε τουλάχιστον δύο καμπίνες στα 100 μέτρα περίπου περιμετρικά.

Τα χαρακτηριστικά του ρούτερ μου.

Gigabit Ethernet

Connects to Cable

or Fiber Modem

• Extreme combined WiFi speed—Up to 1900Mbs

• Dual Core processor boosts performance

• Fast VDSL/ADSL modem for fiber broadband

• Compatible with VDSL, VDSL2, ADSL, ADSL2, & ADSL2+

Δημοσ.

H συσκευή που έχεις είναι πολύ καλή, αλλά έχει ένα μειονέκτημα (απόλυτα φυσικό αφού είναι παλιά). Δεν υποστηρίζει Supervectoring (ή V.Plus) και G.Fast, οπότε η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να έχεις είναι πακέτο 100Mbps (εκτός κι αν είσαι δίπλα από την καμπίνα).

Φυσικά αν αύριο-μεθαύριο βγουν μεγαλύτερα πακέτα, μπορείς να το βάλεις ως router πίσω από την συσκευή του παρόχου που θα είναι συμβατή με την υπηρεσία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, jkoukos είπε

Φυσικά αν αύριο-μεθαύριο βγουν μεγαλύτερα πακέτα, μπορείς να το βάλεις ως router πίσω από την συσκευή του παρόχου που θα είναι συμβατή με την υπηρεσία.

Χωρίς να γίνεται bottleneck σε μεγαλύτερες ταχύτητες από 100mbps; Πιθανότατα όχι, επειδή την αποκωδικοποίηση την αναλαμβάνει το μόντεμ του παρόχου που θα έχω συνδέσει στην πρίζα, άρα το netgear θα παίζει μόνο το ρόλο του διαμοιραστή;

Δημοσ.

Σωστά! Όλο το ζόρι και την ευθύνη της επικοινωνίας τα έχει το όποιο router. Το modem απλά κάνει τον ενδιάμεσο "μεταφραστή/κομιστή" των διακινούμενων πακέτων, αρκεί φυσικά να είναι μόνο modem (π.χ. σε bridge mode) και όχι έχοντας και ρόλο router.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην περίπτωση της wind fiber 100mbps διαβάζω στο web ότι δίνουνε το Thomson TG789vac V2.

Την επόμενη εβδομάδα πάω για την αίτηση!

Πώς θα τα ρυθμίσω; Θα έχω το Technicolor της wind σε bridge mode και το netgear nighthawk που είδη έχω σε ppooe mode;

Δημοσ.

Όλα τα modem/router έχουν δυνατότητα να μπουν σε Bridge mode. Το θέμα είναι αν είναι κλειδωμένη ή όχι η επιλογή, πράγμα που το κάνουν μερικοί πάροχοι. Ποια είναι η πολιτική της Wind με αυτή την συσκευή, δεν το γνωρίζω.

Εκτός του Bridge mode (ιδανική περίπτωση) οι άλλες επιλογές είναι:

α. Ενεργοποιημένη η επιλογή PPPoE Passthrough, αν έχει τέτοια η συσκευή της Wind. Στην περίπτωση αυτή θα γίνονται 2 κλήσεις ΡΡΡ, αλλά θα υπάρχουν 2 εντελώς ξεχωριστές συνδέσεις.

β. Αν δεν παίζει το (α), αναγκαστικά το Netgear θα παίρνει σύνδεση από την συσκευή της Wind και θα υπάρχει 2πλό ΝΑΤ. Αυτό δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα, αρκεί το όποιο άνοιγμα θυρών να γίνεται με Port Forwarding και στις 2 συσκευές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι φαίνεται το καλύτερο σενάριο είναι να έχω το netgear nighthawk στο δωμάτιό μου με το κυρίως pc rig μου σε pppoe κανονικά όπως θέλει συνήθως ο κάθε ISP και να παίρνει κατευθείαν σήμα από πρίζα (από ότι διαβάζω μπορεί να τρέξει τα 100mbps και έχει built in vdsl modem).

Από 'κει και έπειτα έχω την επιλογή να χρησιμοποιήσω το Technicolor TG789vac V2 που δίνει η wind σε bridge mode, σε διαφορετικό χώρο, στο σαλόνι.

Στο Technicolor της wind θα συνδέσω μέσω ethernet τα linux μηχανάκια μου, την smart tv μου, άντε και κανένα laptop.  ^_^ Γλιτώνω και τα έξοδα για την αγορά δεύτερου router.

Συμφωνείς;

Δημοσ.

To Technicolor δεν θα το βάλεις σε bridge mode, αλλά απλά θα το συνδέσεις με το Netgear με καλώδιο δικτύου ώστε να λειτουργεί ως απλό switch και access point, μοιράζοντας ενσύρματα και ασύρματο την σύνδεση του Netgear.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο υπερβολή δύο ρούτερ στον ίδιο χώρο, ο εξοπλισμός μου ακόμα δεν χρησιμοποιεί όλες τις θύρες Ethernet του netgear. Το router της wind θα μου ήτανε πιο χρήσιμο στο σαλόνι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...