Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα έχω μια απορία υπάρχει δυνατότητα να συνδέδω σε κοντινή καμπίνα? Απέχω από το αστικό κέντρο περίπου 3χλ επίσης μπορώ να αλλάξω τα καλούδια έξω της γραμμής μου με καλύτερα και της πριζας? Η απαγορεύεται?

Δημοσ.

Τα καλώδια μέχρι κάτω στο κατανεμητη σου μπορεις να τα αλλάξεις απο εκει και περα μπορεί μόνο ο οτε 

Απο το καφαο παιρνεις μονο στο vdsl στο adsl απο το αστικό κέντρο απλά περνάει η γραμμή απο το καφάο 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Απλά από τον πάροχο μου λένε ότι είμαι συνδεδεμένος στο αστικό κέντρο σγουρό Ρόδος και δεν μου λένε κάτι άλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

adsl η vdsl έχεις;

Αν έχεις adsl συνδέεσαι σε αστικό κέντρο άν έχεις vdsl συνδέεσαι σε καφαο 

Εδω και ένα σχετικό ποστ για τη λειτουρία του adsl/vdsl

30123464dbe6906f18.jpg

Επεξ/σία από bill2015
  • Sad 1
Δημοσ.

Είτε ADSL είτε VDSL, πάντα η οικοδομή μας συνδέεται με την καμπίνα που ανήκουμε.

• Αν η καμπίνα είναι παλιά, το χάλκινο καλώδιο συνεχίζει προς το DSLAM του αστικού κέντρου για να έχουμε την όποια υπηρεσία.
  • Αν η καμπίνα είναι καινούργια, έχει ενεργό εξοπλισμό DSLAM οπότε παίρνουμε σύνδεση VDSL και βγαίνουμε στο διαδίκτυο μέσω της οπτικής ίνας. Για ADSL συνεχίζουμε να συνδεόμαστε με το χάλκινο καλώδιο στο αστικό κέντρο, εκτός εξαιρέσεων όπου το λαμβάνουμε από το DSLAM της καμπίνας (αν και τον τελευταίο καιρό συμβαίνει όλο και συχνότερα στον ΟΤΕ).
  • Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, bill2015 είπε

adsl η vdsl έχεις;

Αν έχεις adsl συνδέεσαι σε αστικό κέντρο άν έχεις vdsl συνδέεσαι σε καφαο 

Εδω και ένα σχετικό ποστ για τη λειτουρία του adsl/vdsl

30123464dbe6906f18.jpg

Adsl έχω φίλε 

39 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Είτε ADSL είτε VDSL, πάντα η οικοδομή μας συνδέεται με την καμπίνα που ανήκουμε.

• Αν η καμπίνα είναι παλιά, το χάλκινο καλώδιο συνεχίζει προς το DSLAM του αστικού κέντρου για να έχουμε την όποια υπηρεσία.
  • Αν η καμπίνα είναι καινούργια, έχει ενεργό εξοπλισμό DSLAM οπότε παίρνουμε σύνδεση VDSL και βγαίνουμε στο διαδίκτυο μέσω της οπτικής ίνας. Για ADSL συνεχίζουμε να συνδεόμαστε με το χάλκινο καλώδιο στο αστικό κέντρο, εκτός εξαιρέσεων όπου το λαμβάνουμε από το DSLAM της καμπίνας (αν και τον τελευταίο καιρό συμβαίνει όλο και συχνότερα στον ΟΤΕ).

Δεν βρίσκω με τίποτα την καμπίνα όπου Είμαι συνδεδεμένος η nova λέει δεν μπορεί να μου δώσω τέτοια πληροφορία... τώρα δεν ξέρω ο οτεαν μπορεί ότι νανε λες και θα βάλω κοριο να τους παρακολουθώ όλους χαχα

Δημοσ.

στο καταναμητη σου λέεο τον αριθμό του καφαου και το οριο σου π.χ 200-34

συμφωνα μςε το 3ψηφίο που θα λέει σε εσένα θα βρείς το καφαο σου 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, bill2015 είπε

στο καταναμητη σου λέεο τον αριθμό του καφαου και το οριο σου π.χ 200-34

συμφωνα μςε το 3ψηφίο που θα λέει σε εσένα θα βρείς το καφαο σου 

Ο κατανεμητης δεν είναι ένα κουτί του ΟΤΕ λίγο μεγάλο?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill2015 είπε

Ο κατανεμητής είναι κάτω στην οικοδομήση 

το μεγάλο το κουτί στο δρόμο είναι καφαο

Αυτός εδώ δεν είναι ο κατανεμητης? Οπότε θυμάμαι τα 3 πρώτα νούμερα και αρχίζω και ψάχνωγια αυτό και μετά για καφαω?

gallery_266436_823_75497.jpg

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, speedy23 είπε

Πιθανοτατα θα βρεις τη καμπινα που συνδεεσαι εδω χωρις να χρειαστει να ψαχνεις

http://fttxgr.eu/map

Πατα 'VDSL OTE' για να εμφανιστουν οι καμπινες.

Για να βρεις την καμπίνα vdsl(και αν υπάρχει) πρέπει να γνωρίζεις ποιο είναι το καφαο σου, και να βγεις στη γύρα, οι καμπίνες vdsl έχουν διαφορετικό αριθμό από τα καφαο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μιλάμε για καμπίνες του ΟΤΕ, είτε παλιά είτε νέα, έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό (δεν θα μπορούσε εξάλλου να έχουν διαφορετικό). Οι καμπίνες των άλλων παρόχων έχουν διαφορετική αρίθμηση.

Είτε καφάο την πούμε είτε καμπίνα είτε οτιδήποτε άλλο , πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πράγμα. Η διαφορά τους είναι ότι η παλιά έχει μόνο οριολωρίδες για την σύνδεση των χάλκινων καλωδίων ενώ οι νέες έχουν επιπλέον και ενεργό εξοπλισμό (DSLAM) μέσω του οποίου παρέχεται η όποια υπηρεσία xDSL.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...