Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, _Theo_ said:

Να το τρέξω αλλά δεν έχουμε ίδια κάρτα. Τι settings να βάλω;

E τα settings ultra αλλα ριξε την αναλυση οσο πιο κατω παει, και το resolution scale αν εχει οσο πιο χαμηλα, ωστε να μη σε κοβει η gpu.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Αυτο ακριβως. Το δειχνει και το digital foundry στο review του Ryzen οτι τα μεγαλυτερα average οφειλονται στα μεγαλυτερα maximum οταν πεφτει νεκρα στο game. Γιαυτο και εχει σημασια να testaris στα σωστα σημεια για να δεις πρακτικη διαφορα. 

Οπότε τι κάνεις τώρα. Ξανά πουλα τον 8700k και πάρε 2700x. Μέχρι να βγει ο 9700k να δώσεις τον 2700 και να πάρεις 9700. Απλά εγώ τα βαριέμαι αυτά. 

Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Οπότε τι κάνεις τώρα. Ξανά πουλα τον 8700k και πάρε 2700x. Μέχρι να βγει ο 9700k να δώσεις τον 2700 και να πάρεις 9700. Απλά εγώ τα βαριέμαι αυτά. 

Και γω τωρα η αληθεια ειναι οτι βαριεμαι να βγαζω βαζω παλι. Γιαυτο θα ψαξω για ανταλλαγη τουλαχιστον να γινει πιο μπαμ μπαμ η φαση

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Στους intel βγαίνουν τόσα τα maximum και τα average για τι σε στιγμές που δεν γίνεται τίποτα μπορεί να 2χουν 200 fps Και στους Ryzen 150 . Βέβαια χεστηκα αν έχω 200 fps Αν κοιτάω τον ουρανό .  

Η αλήθεια είναι χωρίς fps counter στην γωνιά δεν καταλαβαίνεις διαφορά στο 95% των παιχνιδιών ακόμα και με 1080ti. Κυρίως ψυχολογικό είναι το όλο θεμα

Ψυχολογικό είναι όλο όχι μόνο το gaming αλλά και το multitasking εκτός αν δεν μπορώ να έχω multitasking με τον 8700k. Χαβαλέ κάνουμε περισσότερο. 

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Και γω τωρα η αληθεια ειναι οτι βαριεμαι να βγαζω βαζω παλι. Γιαυτο θα ψαξω για ανταλλαγη τουλαχιστον να γινει πιο μπαμ μπαμ η φαση

Κοίτα αν όντως σοβαρά όμως δεν σε καλύπτει ο 8700k στα 5 τον δινεις. Απλά γινόμαστε λίγο υπερβολικοί μερικές φορές. Πάνω από 40 50% δεν έχω δει τον επεξεργαστή σε gaming στα 75fps. Οπότε αλλά 100 πυρήνες να είχα θα κάθονταν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Heybro said:

Ψυχολογικό είναι όλο όχι μόνο το gaming αλλά και το multitasking εκτός αν δεν μπορώ να έχω multitasking με τον 8700k. Χαβαλέ κάνουμε περισσότερο. 

Κοίτα αν όντως σοβαρά όμως δεν σε καλύπτει ο 8700k στα 5 τον δινεις. Απλά γινόμαστε λίγο υπερβολικοί μερικές φορές. Πάνω από 40 50% δεν έχω δει τον επεξεργαστή σε gaming στα 75fps. Οπότε αλλά 100 πυρήνες να είχα θα κάθονταν. 

Προφανως και με καλυπτει, τερας ειναι το CPU τι να λεμε τωρα. Απλα το βραδυ μενω ξυπνιος απο το ελικοδρομιο. Τωρα οσο και να φταιει η ψυκτρα μου και τα fans, τετοια πραματα δεν εκανε ο 1600 με volts στο θεο (ουτε καν ο fx 8350!!!), το θεωρω πολυ τραγικο αυτο το πραμα. 

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, strawman είπε

E τα settings ultra αλλα ριξε την αναλυση οσο πιο κατω παει, και το resolution scale αν εχει οσο πιο χαμηλα, ωστε να μη σε κοβει η gpu.

Αν τα βάλω Ultra πάιζει ρόλο η GPU όμως, Μήπως εννοέις όλα Low ;;

Δημοσ.
Just now, _Theo_ said:

Αν τα βάλω Ultra πάιζει ρόλο η GPU όμως, Μήπως εννοέις όλα Low ;;

Οχι ολα ultra γιατι υπαρχουν settings που επηρεαζουν την CPU. Γιαυτο ριχνεις την αναλυση που δεν ειναι θεμα CPU, για να μην σε κοβει η καρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Οποιοσδήποτε από 2600/8400 και πάνω καλύπτει οποιοδήποτε μεσο χρηστη/gamer. Έχουμε γίνει δούλοι των frames και χάνουμε την ουσία .  

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, strawman είπε

Προφανως και με καλυπτει, τερας ειναι το CPU τι να λεμε τωρα. Απλα το βραδυ μενω ξυπνιος απο το ελικοδρομιο. Τωρα οσο και να φταιει η ψυκτρα μου και τα fans, τετοια πραματα δεν εκανε ο 1600 με volts στο θεο (ουτε καν ο fx 8350!!!), το θεωρω πολυ τραγικο αυτο το πραμα. 

Αντε βρε βάλε silence την ψύκτρα 1.28vcore στα 5 η 4.9 και τέλος. Εγώ δεν ακούω τίποτα και τον έχω 4 μήνες σε mining συνέχεια. Είπαμε υπερβολικός φουλ. Αν δεν δουλεύει πάνω από 80 για 4 5 χρόνια συνέχεια δεν παθαίνει τίποτα. Την gpu ακούω εγώ που δεν θέλω να περνάει τους 55 βαθμούς. Αν βάλω 30% ανεμιστήρες gpu silence ψύκτρα ακούς νόμο τον hdd. Αν τον βγάλω έχω απόλυτη ησυχία. Η h100 που έχεις είναι ίδια σε απόδοση με την χ62. 

7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Οποιοσδήποτε από 2600/8400 και πάνω καλύπτει οποιοδήποτε μεσο χρηστη/gamer. Έχουμε γίνει δούλοι των frames και χάνουμε την ουσία .  

Εγώ θέλω σταθερά 75 εφόσον μου τα προσφέρει ο επεξεργαστής είναι καλυμμένος. Ο 1700 δεν θα μου τα έδινε πχ. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τα 10fps είναι η διαφορά μιας 1070 από 1080 φίλε μου. Μιλάμε για 200 ευρώ διαφορά έτσι. Όταν εγώ παίζω στα 75 stable με εναν 2700x θα είχα 65 min οπότε πάει το game play. Αυτό δεν μπορείτε να δείτε. Επειδή τρέχω ταυτόχρονα Chrome με 100tabs μπορεί να κάνω και mining με 2 threads και να παίζω και βαρύ παιχνίδι ταυτόχρονα σου λέω ότι όλα γίνονται και τρέχουν άψογα. Άλλες δουλειές δεν κάνω στον υπολογιστή αντε και να δω και καμιά σειρά ταινία. Μην μου πείτε ότι όλοι κάνετε καθημερινά rendering και δουλεύετε όλα τα 16 threads των Ryzen. 

Πάνω σε αυτό να γράψω ότι τρέχουμε benchmark σε 720p ώστε αργότερα να ξέρουμε με μια 1180ti πως θα τα πηγαίνει ο επεξεργαστής σε υψηλότερες αναλύσεις. Μερικοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό και λένε κλαιν τι τρέχουν σε 720p benchmarks. 

Πρεπει να ψαξεις πολυ για να βρεις παιχνιδια που δεν θα σου κραταει 75min ο 2700x, επισης 1% π.χ. κατω απο 75 δεν χαλασε και το συμπαν, το να εισαι μια πανω μια κατω ειναι που χαλαει το gameplay. Γενικα ακομα και σε αθλια optimized παιχνιδια, οπως π.χ. το farcry 5 δεν βλεπω min κατω απο 65-70 με ryzen 1400, δεν νομιζω να τα δεις αυτα με τον 2700x, κατι 110+ ειδα απο αυτα που ανεβασαν, σε ενα κακιστο optimized παιχνιδι, που θελει συχνοτητες παρα cores.

Οσο για τα πολλαπλα tabs, το να κανει κατι αλλο παραλληλα το pc ενω παιζεις, οπως να τρεχει miner, ενα vm, οτιδηποτε που αποσχολει καποια threads, πραγματικα θες να πας κοντρα με ενα cpu που εχει 2 cores και 4 threads περισσοτερα; Ο αλλος θα τρεχει στοκ με την prism και εσυ θα βραζεις στα 5+ στους 80-90c με AIO για να καταφερεις να εισαι κοντα η και πιο πανω σε αλλες περιπτωσεις.

Οσο για το αν αξιζει να παιρνουμε σοβαρα τα 720p benchmarks για να δουμε διαφορα με μελλοντικες καρτες σε πιο υψηλες αναλυσεις, για εμενα ειναι μια χαζομαρα και μιση, μαζι με τις νεες καρτες, ερχονται και παιχνιδια αντιστοιχα πιο απαιτητικα (real time ray tracing), ολο και περισσοτερος κοσμος θα πηγαινει σε ακομα μεγαλυτερες αναλυσεις 2Κ και 4Κ, οποτε το οποιο συν θα φερουν στα fps στα σημερινα παιχνιδια δεν θα υφισταται στα μελλοντικα, που μας ενδιαφερουν πιο πολυ, δεν μπορεις επισης να υπολογισεις καν τις απαιτησεις (σε cpu) απο τις dx12/vulkan only μηχανες που ερχονται στα επομενα χρονια, οι πρωτες υλοποιησεις δειχνουν θετικοτατες.

Επεξ/σία από Razor333
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Πρεπει να ψαξεις πολυ για να βρεις παιχνιδια που δεν θα σου κραταει 75min ο 2700x, επισης 1% π.χ. κατω απο 75 δεν χαλασε και το συμπαν, το να εισαι μια πανω μια κατω ειναι που χαλαει το gameplay. Γενικα ακομα και σε αθλια optimized παιχνιδια, οπως π.χ. το farcry 5 δεν βλεπω min κατω απο 65-70 με ryzen 1400, δεν νομιζω να τα δεις αυτα με τον 2700x, κατι 110+ ειδα απο αυτα που ανεβασαν, σε ενα κακιστο optimized παιχνιδι, που θελει συχνοτητες παρα cores.

Οσο για τα πολλαπλα tabs, το να κανει κατι αλλο παραλληλα το pc ενω παιζεις, οπως να τρεχει miner, ενα vm, οτιδηποτε που αποσχολει καποια threads, πραγματικα θες να πας κοντρα με ενα cpu που εχει 2 cores και 4 threads περισσοτερα; Ο αλλος θα τρεχει στοκ με την prism και εσυ θα βραζεις στα 5+ στους 80-90c με AIO για να καταφερεις να εισαι κοντα η και πιο πανω σε αλλες περιπτωσεις.

Οσο για το αν αξιζει να παιρνουμε σοβαρα τα 720p benchmarks για να δουμε διαφορα με μελλοντικες καρτες σε πιο υψηλες αναλυσεις, για εμενα ειναι μια χαζομαρα και μιση, μαζι με τις νεες καρτες, ερχονται και παιχνιδια αντιστοιχα πιο απαιτητικα (real time ray tracing), ολο και περισσοτερος κοσμος θα πηγαινει σε ακομα μεγαλυτερες αναλυσεις 2Κ και 4Κ, οποτε το οποιο συν θα φερουν στα fps στα σημερινα παιχνιδια δεν θα υφισταται στα μελλοντικα, που μας ενδιαφερουν πιο πολυ, δεν μπορεις επισης να υπολογισεις καν τις απαιτησεις (σε cpu) απο τις dx12/vulkan only μηχανες που ερχονται στα επομενα χρονια, οι πρωτες υλοποιησεις δειχνουν θετικοτατες.

Στους 70 παίζω με τα παραπάνω που έγραψα ούτε 85 ούτε 90. Μην είστε υπερβολικοί. Οι Ryzen δίνουν 8 πυρήνες ψόφιους. Προτιμώ 6 τούμπανους. 

Για το optimization ακούω 10 χρόνια αλλά ακόμα ο 2500k δίνει πόνο όταν οι τότε AMD με 8 πυρήνες πήγαν στον κάδο. 

Επεξ/σία από Heybro
  • Like 1
Δημοσ.

Απο την μία κακώς ασχολούμαστε με 720p απο την άλλη να κάνουμε στο AC origins benchmark σε 360p. 

Αποφασίστε .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Acmilangr2 said:

Απο την μία κακώς ασχολούμαστε με 720p απο την άλλη να κάνουμε στο AC origins benchmark σε 360p. 

Αποφασίστε .

Τι εννοεις "αποφασιστε". Ειπα εγω ποτε να μην κανουμε σε 720p και κατω? Plz, elaborate. Περιμενω την εξηγηση σου...θα περιμενω πολυ ε?

Οχι βεβαια οτι διαφωνω με το point του, αυτο εχω γραψει πολλακις. Αν με το 720p περιμενεις να δεις πως θα κρατησει σε 3-4-5 χρονια στα games μαλλον θα πεσεις εξω. Το μονο που βλεπεις στα 720p ειναι οτι πως θα παιει με μελλοντικες καρτες στα τωρινα games. 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Τι εννοεις "αποφασιστε". Ειπα εγω ποτε να μην κανουμε σε 720p και κατω? Plz, elaborate. Περιμενω την εξηγηση σου...θα περιμενω πολυ ε?

Εσύ δεν ήσουν μέσα σε αυτούς. Γράψε λάθος

Δημοσ.

παιδες, εγω δεν καθομαι να μετραω 3 fps πανω κατω, οπως φανταζομαι και η μεγαλη πλειοψηφια των χρηστων/gamers..

το θεμα ειναι η ευκολια που σου προσφερει δυστυχως η πλατφορμα intel..

δεν καθεσαι να ασχοληθεις, οχι οι μνημες δεν παιζουν σε xmp, οχι downgrade bios, κλπ κλπ που εγραψα και σε προηγουμενο ποστ..

μην γραφω και τα ιδια.. δεν θελω να εχω κονσολα και να βαζω απλα το dvd να παιξει, αλλα μην παμε κ στο αλλο ακρο, να κανουμε troubleshooting επι ωρες..

βαλε βγαλε τι φταιει.. κ το τονιζω ημουν φανατικος amd και εκραζα ιντελ απειρα..

οοοοταν στρωσει το πραγμα απο μεριας amd, ευχαριστως να την τιμησω ξανα.

παντως απο φιλο που εχει 1600χ, σε games warcraft, dying light και 3-4 αλλα που δοκιμασαμε κατα καιρους, ο ι5 μου ηταν αρκετα πιο μπροστα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...