Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

O stilt για όσους δεν τον ξέρουν είναι μάγος στα AMD διάβασε για αυτόν και θα καταλάβεις. Δεν είναι κανένας τυχαίος ούτε κανένας νέος χρήστης.

Χρόνια τώρα έστελνε τα ευρήματα του σε διάφορες εταιρείες κατασκευής μητρικών και βάση αυτών έβγαζαν και κάποιες διορθώσεις κτλπ κτλπ.

Έχει γράψει επίσης ότι έχει στη διάθεσή του εργαλεία που δυστυχώς λόγο NDA δεν μπορούν να βγουν στο κοινό.

Τέλος πάντων είναι μεγάλη κουβέντα και όπως είπα δεν θέλω να την κάνω ειδικά με την ελληνική νοοτροπία που παίρνει ως επιθετικό ότι πει ο άλλος.

Βαριέμαι τώρα να ψάξω να βρω την αντιμετώπιση που είχα όταν έγραψα το παραπάνω συμβάν, κακώς έπραξα βέβαια μια και είχα δει που πάει η βαλίτσα.

Περασμένα μεν ξεχασμένα όχι.

Ευτυχώς υπάρχουν αξιόλογα άτομα στο φόρουμ που βάζουν κατά μέρος τους εγωισμους (δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα πλην του Λευκοδοντη που επέστρεψε πλέον με νέο nickname) και μπορεί να γίνει σωστός διάλογος.

Ίσως πολλοί και βάζω και τον εαυτό μου μέσα αντιδρούν "περίεργα" αλλά προσωπικά έχω πράγματικα κουραστεί να διαβάζω "το δικό μου είναι το καλύτερο" από κουτί μέχρι αυτοκίνητο, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, η έλλειψη αντικειμενικότητας....

Stilt

07-24-2017

http://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1624603-rog-crosshair-vi-overclocking-thread-2414.html#post_26242714

06-22-2017

http://www.overclock.net/forum/26178558-post20666.html

Από spartan 

Βασικά δεν μας ενδιαφέρει  το ιστορικό κομμάτι αλλά μας ενδιαφέρει ότι έχουμε κορυφαία timings στo pc  , μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ που είμαι εντελώς άσχετος 

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Heybro είπε

Σίγουρα δεν είναι όλες οι b-die ίδιες όπως και στα cpu καλά το είπες. Το αποτέλεσμα επιβραβεύει απλά δεν γνωρίζουν όλοι να το κάνουν. 

Εάν δεν είναι ίδιες το κωλο μου να βαράω κάτω δεν θα πιάσω αυτά που πρέπει. Στο περίπου είναι πάντα, δεν μιλάμε για τα sub b και άλλα καλά, μιλάμε για b-dies κανονικά και με το νόμο, εκεί η μοναδική διαφορά θα είναι στα MHz τα timings παραμένουν ίδια .

Θα με βάλετε τώρα να εξηγώ πράγματα που δεν χρειάζεται και δεν έχουν ουσία;

Μιας και ασχολήθηκες με το mining ένα απλό παράδειγμα, τα περισσότερα BIOS που πουλάνε είναι memshift και τίποτα παραπάνω αποδεδειγμένα.

Να κάνω ένα memshift σε εσένα πχ που δεν το ξέρεις και να σου δείξω πόσο γαμάτος είμαι;

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στον νόμο του Amdahl

https://www.hpcwire.com/2015/01/22/compilers-amdahls-law-still-relevant/

Διάβασε και εσύ το παραπάνω paper που εξηγεί ότι ο νόμος δέν είναι πλέον σχετικός, ο Amdahl μίλησε για ομογενείς πυρήνες και δέν έχει λάβει υπόψη του σύγχρονες τεχνικές που περιγράφονται εντός,και το έχει γράψει καθηγητής-compiler engineer της nvidia.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ~Palpatin~ είπε

Εάν δεν είναι ίδιες το κωλο μου να βαράω κάτω δεν θα πιάσω αυτά που πρέπει. Στο περίπου είναι πάντα, δεν μιλάμε για τα sub b και άλλα καλά, μιλάμε για b-dies κανονικά και με το νόμο, εκεί η μοναδική διαφορά θα είναι στα MHz τα timings παραμένουν ίδια .

Θα με βάλετε τώρα να εξηγώ πράγματα που δεν χρειάζεται και δεν έχουν ουσία;

Μιας και ασχολήθηκες με το mining ένα απλό παράδειγμα, τα περισσότερα BIOS που πουλάνε είναι memshift και τίποτα παραπάνω αποδεδειγμένα.

Να κάνω ένα memshift σε εσένα πχ που δεν το ξέρεις και να σου δείξω πόσο γαμάτος είμαι;

Δεν γνωρίζω τι είναι το memshift 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Stilt

07-24-2017

http://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1624603-rog-crosshair-vi-overclocking-thread-2414.html#post_26242714

06-22-2017

http://www.overclock.net/forum/26178558-post20666.html

Από spartan 

Βασικά δεν μας ενδιαφέρει  το ιστορικό κομμάτι αλλά μας ενδιαφέρει ότι έχουμε κορυφαία timings στo pc  , μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ που είμαι εντελώς άσχετος 

Μια χαρά το παρακολουθούσα το νήμα για αυτό του είχα κάνει και τη παρατήρηση σαν μου επιτραπεί ο όρος.

εσύ που είσαι άσχετος όπως είπες ας τον κάνεις θεό, σε λίγο θα μου πεις ότι το αντέγραψε ο Stilt!!!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Δεν πήρε τυχαία μνήμες φίλε μου.

Και το Ryzen timings δεν υπήρχε ακόμη ;)

Ο άνθρωπός έκανα απίστευτη  δουλεία . Μπόρεσε και έφτιαξε timing που καλύπτει όλες τις ram ανεξαρτήτως silicon lottery  . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Δεν γνωρίζω τι είναι το memshift 

Κάπως έτσι ένοιωσε και ο loaz και δεν το λέω ειρωνικά.

Μπορεί να είμαι εγώ χαζός βέβαια αλλά είχα μάθει από την εποχή που έτρεχα benchmarks εάν έβρισκα κάτι να το μοιραστώ. Εκτός και αν ήταν κάτι πολύ καλό ;) Εκεί μόνο σε κάνα δυο φίλους θα έλεγα χαχαχα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Μια χαρά το παρακολουθούσα το νήμα για αυτό του είχα κάνει και τη παρατήρηση σαν μου επιτραπεί ο όρος.

εσύ που είσαι άσχετος όπως είπες ας τον κάνεις θεό, σε λίγο θα μου πεις ότι το αντέγραψε ο Stilt!!!

Τώρα έχεις ξεφύγει ....  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, IoaZ είπε

Ο άνθρωπός έκανα απίστευτη  δουλεία . Μπόρεσε και έφτιαξε timing που καλύπτει όλες τις ram ανεξαρτήτως silicon lottery  . 

Μπορώ με φωτογραφία να σου αποδείξω ότι αυτό που λες δεν ισχύει, silicon lottery είναι το κομμάτι των MHz όχι των χρονισμων σε επίπεδο tertiary timings.

Μόλις τώρα, IoaZ είπε

Τώρα έχεις ξεφύγει ....  

Εμ όταν μου δείχνεις πράγματα για τα οποία μόλις πριν μια απάντηση παραδεχθηκες ότι δεν γνώριζες τι θέλεις να σου πω; Συγνώμη κιόλας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Μπορώ με φωτογραφία να σου αποδείξω ότι αυτό που λες δεν ισχύει, silicon lottery είναι το κομμάτι των MHz όχι των χρονισμων σε επίπεδο tertiary timings.

Εμ όταν μου δείχνεις πράγματα για τα οποία μόλις πριν μια απάντηση παραδεχθηκες ότι δεν γνώριζες τι θέλεις να σου πω; Συγνώμη κιόλας.

Εγώ το παραδέχομαι ότι είμαι άσχετος . Το πρόβλημα είναι ότι εσύ μπορείς να βρεις έναν εδώ μέσα που να ξέρει?  Τι κάνει το κάθε ένα timing χωριστά , πως επηρεάζουν μεταξύ τους  , ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος μεταξύ τους ,  ποια είναι τα σωστά timings σε κάθε benchmark κτλ ...

Σε ryzen και όχι σε intel 

timings new1234.JPG

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Και όλα αυτά στο thread με θέμα 8600k vs 2600x :P

Ο δημιουργός του πήρε lexotanil τελικά αντί για cpu :P

@music_lover, πες το ψεμματα. Ο ανθρωπος ρωτησε τι να παρει, 8600k ή 2600X. Ετσι βοηθατε εσεις; Στη τελικη ρε παιδια, ανοιξτε ενα thread και πειτε οτι θελετε. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Θα ήθελα να με αποδείξει αυτό που λες για τους ryzen 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, music_lover είπε

Και όλα αυτά στο thread με θέμα 8600k vs 2600x :P

Ο δημιουργός του πήρε lexotanil τελικά αντί για cpu :P

Ο δημιουργός έριξε βόμβα ναπάλμ εν γνώση του και την έκανε από το πεδίο μάχης 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...