IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, ~Palpatin~ είπε Ο οποίος αντέγραψε με την σειρά του βέβαια έτσι; Εκτός αυτού πλέον σε Asus υπάρχουν έτοιμα προφίλ από όσο είδα μέσες άκρες. Για να πω την αλήθεια η κοινότητα των AMD χρηστών έβγαλε σωστά εργαλεία και έκανε τρομερή δουλειά με τις μνήμες, αυτό στην Intel είναι άστα να πάνε. Ο καθένας ψάχνει μόνος όσο μπορεί να φτάσει Άμα σου πω ότι δεν αντέγραψε από άλλον αλλά τα βελτίωσε με τον καιρό με την βοήθεια από ξένο forum .
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, IoaZ είπε O ryzen 1xxx με 1.45 volt δεν έχουν θέματα αλλά με 1,5+ υπάρχουν πολύ που δεν βγάλανε μήνα ( με χαμηλές θερμοκρασίες ) Με 1.45 μπορεί να βγάλουν 5ετια και με 1.50 ούτε μήνα? Δεν είναι πολύ μικρή η διαφορά?
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, Heybro είπε Έτσι είναι στο θέμα που άνοιξε ο heat λέει ότι αν βάλεις ίδια πάστα γύρω γύρω ούτε φαίνεται ότι ανοίχτηκε. Αν πετύχει θα νιώσω ικανοποίηση αν χαλάσει μένουμε και χωρίς pc για λιγο καιρό. Η ερώτηση μου είναι η παρακάτω Στα 1.31 24/7 και θερμοκρασίες 70 75 τα έχει τα 5 χρόνια? Στα 1.4 24/7 και θερμοκρασίες 65 70 τα έχει τα 5 χρόνια? Ποση διάρκεια ζωής θα έχει με 1.31 και 80αρια και πόση με 1.4 70αρια? Περισσότερο εξαρτάται από το M/b παρά από το cpu. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, IoaZ είπε O ryzen 1xxx με 1.45 volt δεν έχουν θέματα αλλά με 1,5+ υπάρχουν πολύ που δεν βγάλανε μήνα ( με χαμηλές θερμοκρασίες ) Από εποχές haswell το 1.5 θεωρείται insta kill και δεν έχουν σκάσει λίγα τσιπ. Όπως το ίδιο συμβαίνει με τον IMC (εκεί ακόμη χειρότερα), δυστυχώς πολύ παρασύρονται από προηγούμενες γενιές με πολύ μεγαλύτερη λιθογραφία που τα 1.5 και 1.6 τα είχαν πρωινό. Ε καμία σχέση!!! 3
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε Περισσότερο εξαρτάται από το M/b παρά από το cpu. Απο τα Vrms ε. Δεν έχει αισθητήρα θερμοκρασίας η prime a που έχω και είμαι τυφλός στις θερμοκρασίες των vrms.
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, Heybro είπε Με 1.45 μπορεί να βγάλουν 5ετια και με 1.50 ούτε μήνα? Δεν είναι πολύ μικρή η διαφορά? Υπάρχει ένα όριο άμα το περάσεις τα πάντα μπορεί να γίνουν ( insta kill ) 1
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, IoaZ είπε Άμα σου πω ότι δεν αντέγραψε από άλλον αλλά τα βελτίωσε με τον καιρό με την βοήθεια από ξένο forum . Και αν σου πω ότι είναι του stilt τι θα πεις; Άλλωστε βαπο την αρχή του είχα πει (άσχετα που παρεξηγήθηκε) ότι δεν χρειάζεται να γράφει σεντόνια απλά μπορεί να βάλει το link Μιας και δεν έχω πραγματικά όρεξη όμως να αρχίσω άλλη μια ανούσια διαμάχη, οκ βελτίωσε τα timings Stilt. Φήμες λένε πάντως το επόμενο BIOS update θα έχει χρονισμους του Insomnia
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Stilt είναι έβλεπα για ryzen τον είχα πετύχει και έδειχνε timings για κάθε μνήμη. Hynix Samsung micron. Αν είναι βελτιωμένα του spartan μπορεί να μας διαφωτίσει ο ίδιος.
Zaknafein Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε Ο οποίος αντέγραψε με την σειρά του βέβαια έτσι; Εκτός αυτού πλέον σε Asus υπάρχουν έτοιμα προφίλ από όσο είδα μέσες άκρες. Για να πω την αλήθεια η κοινότητα των AMD χρηστών έβγαλε σωστά εργαλεία και έκανε τρομερή δουλειά με τις μνήμες, αυτό στην Intel είναι άστα να πάνε. Ο καθένας ψάχνει μόνος όσο μπορεί να φτάσει Στην intel τα XMP σου δίνουν και το 99.5% των επιδόσεων όμως, από το μέγιστο δυνατό, χωρίς tweaks, στους Ryzen δεν ισχύει το ίδιο. Εγώ, όσο το έχω ψάξει με δικές μου δοκιμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έχω εξαντλήσει το θέμα, δεν είδα διαφορές που να δικαιολογούν τον κόπο. Και πραγματικά το mem stability με έχει τρελάνει, μπορεί να βγάζουν και IBT και να φάνε σκάλωμα σε ανύποπτη στιγμή (όλα αυτά εκτός XMP και φυσικά με CPU σταθερό). Ε γιατί να τραβάω τις τρίχες απ'τα... φρύδια μου για 0.5% βελτίωση -και αυτό σε συγκεκριμένες καταστάσεις-, XMP κ τέλος. Για το degradation, είναι συνδυασμός τάσης & ρεύματος & θερμοκρασιών. Δλδ αν τον έχεις 1.4 αλλά τρέχεις μόνο παιχνίδια, πολύ πιθανό να αντέξει περισσότερο από το να τον έχεις 1.35v αλλά να κάνει rendering/folding όλη την ώρα (στην 2η περίπτωση μιλάμε σχεδόν σίγουρα για περισσότερο ρεύμα κ θερμοκρασίες, παρότι η τάση είναι χαμηλότερη). Και παίζουν ρόλο και τα VRMs, όχι μόνο οι θερμοκρασίες τους, αλλά τα χαρακτηριστικά τους... πχ πόσες φάσεις, συχνότητα κτλ που επηρεάζουν το ρεύμα που δίνουν. Α και το LLC. Όσο υψηλότερο αυτό, τόσο χειρότερα για το τσιπάκι. 2
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Του stilt βγήκαν αργότερα . Κάποια στιγμή τα timings τα βελτίωσε με την βοήθεια από τον 1usmus 2 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε Και αν σου πω ότι είναι του stilt τι θα πεις; Άλλωστε βαπο την αρχή του είχα πει (άσχετα που παρεξηγήθηκε) ότι δεν χρειάζεται να γράφει σεντόνια απλά μπορεί να βάλει το link Μιας και δεν έχω πραγματικά όρεξη όμως να αρχίσω άλλη μια ανούσια διαμάχη, οκ βελτίωσε τα timings Stilt. Φήμες λένε πάντως το επόμενο BIOS update θα έχει χρονισμους του Insomnia
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Έχει κάνει καλή δουλειά ο Spartan και μόνο που μας ξεστράβωσε με τις μνήμες, ακόμα κι αν δεν είναι 100% δικό του και πάλι είναι κορυφαία προσφορά στην κοινότητα. 2
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, Heybro είπε Stilt είναι έβλεπα για ryzen τον είχα πετύχει και έδειχνε timings για κάθε μνήμη. Hynix Samsung micron. Αν είναι βελτιωμένα του spartan μπορεί να μας διαφωτίσει ο ίδιος. Αυτά είναι το απλά timing ( 90% παίζουν σε όλους ) . Από εκεί και πέρα μπορεί το κάθε σύστημα να βελτιωθεί περισσότερο ή και λιγότερο . Πως κάνει OC στην cpu κάποια πάνε παραπάνω και κάποια λιγότερο .
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, Heybro είπε Stilt είναι έβλεπα για ryzen τον είχα πετύχει και έδειχνε timings για κάθε μνήμη. Hynix Samsung micron. Αν είναι βελτιωμένα του spartan μπορεί να μας διαφωτίσει ο ίδιος. O stilt για όσους δεν τον ξέρουν είναι μάγος στα AMD διάβασε για αυτόν και θα καταλάβεις. Δεν είναι κανένας τυχαίος ούτε κανένας νέος χρήστης. Χρόνια τώρα έστελνε τα ευρήματα του σε διάφορες εταιρείες κατασκευής μητρικών και βάση αυτών έβγαζαν και κάποιες διορθώσεις κτλπ κτλπ. Έχει γράψει επίσης ότι έχει στη διάθεσή του εργαλεία που δυστυχώς λόγο NDA δεν μπορούν να βγουν στο κοινό. Τέλος πάντων είναι μεγάλη κουβέντα και όπως είπα δεν θέλω να την κάνω ειδικά με την ελληνική νοοτροπία που παίρνει ως επιθετικό ότι πει ο άλλος. Βαριέμαι τώρα να ψάξω να βρω την αντιμετώπιση που είχα όταν έγραψα το παραπάνω συμβάν, κακώς έπραξα βέβαια μια και είχα δει που πάει η βαλίτσα. Περασμένα μεν ξεχασμένα όχι. Ευτυχώς υπάρχουν αξιόλογα άτομα στο φόρουμ που βάζουν κατά μέρος τους εγωισμους (δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα πλην του Λευκοδοντη που επέστρεψε πλέον με νέο nickname) και μπορεί να γίνει σωστός διάλογος. Ίσως πολλοί και βάζω και τον εαυτό μου μέσα αντιδρούν "περίεργα" αλλά προσωπικά έχω πράγματικα κουραστεί να διαβάζω "το δικό μου είναι το καλύτερο" από κουτί μέχρι αυτοκίνητο, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, η έλλειψη αντικειμενικότητας.... 2
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, IoaZ είπε Αυτά είναι το απλά timing ( 90% παίζουν σε όλους ) . Από εκεί και πέρα μπορεί το κάθε σύστημα να βελτιωθεί περισσότερο ή και λιγότερο . Πως κάνει OC στην cpu κάποια πάνε παραπάνω και κάποια λιγότερο . Σίγουρα δεν είναι όλες οι b-die ίδιες όπως και στα cpu καλά το είπες. Το αποτέλεσμα επιβραβεύει απλά δεν γνωρίζουν όλοι να το κάνουν.
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 8 λεπτά πριν, IoaZ είπε Αυτά είναι το απλά timing ( 90% παίζουν σε όλους ) . Από εκεί και πέρα μπορεί το κάθε σύστημα να βελτιωθεί περισσότερο ή και λιγότερο . Πως κάνει OC στην cpu κάποια πάνε παραπάνω και κάποια λιγότερο . Δεν πήρε τυχαία μνήμες φίλε μου. Και το Ryzen timings δεν υπήρχε ακόμη 27 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Στην intel τα XMP σου δίνουν και το 99.5% των επιδόσεων όμως, από το μέγιστο δυνατό, χωρίς tweaks, στους Ryzen δεν ισχύει το ίδιο. Εγώ, όσο το έχω ψάξει με δικές μου δοκιμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έχω εξαντλήσει το θέμα, δεν είδα διαφορές που να δικαιολογούν τον κόπο. Και πραγματικά το mem stability με έχει τρελάνει, μπορεί να βγάζουν και IBT και να φάνε σκάλωμα σε ανύποπτη στιγμή (όλα αυτά εκτός XMP και φυσικά με CPU σταθερό). Ε γιατί να τραβάω τις τρίχες απ'τα... φρύδια μου για 0.5% βελτίωση -και αυτό σε συγκεκριμένες καταστάσεις-, XMP κ τέλος. Για το degradation, είναι συνδυασμός τάσης & ρεύματος & θερμοκρασιών. Δλδ αν τον έχεις 1.4 αλλά τρέχεις μόνο παιχνίδια, πολύ πιθανό να αντέξει περισσότερο από το να τον έχεις 1.35v αλλά να κάνει rendering/folding όλη την ώρα (στην 2η περίπτωση μιλάμε σχεδόν σίγουρα για περισσότερο ρεύμα κ θερμοκρασίες, παρότι η τάση είναι χαμηλότερη). Και παίζουν ρόλο και τα VRMs, όχι μόνο οι θερμοκρασίες τους, αλλά τα χαρακτηριστικά τους... πχ πόσες φάσεις, συχνότητα κτλ που επηρεάζουν το ρεύμα που δίνουν. Α και το LLC. Όσο υψηλότερο αυτό, τόσο χειρότερα για το τσιπάκι. Έχεις δουλέψει με p67 και x58; Γιατί έτσι θα κάνουμε συγκρίσεις, όχι με μια συγκεκριμένη τεχνολογία που έχει πίσω της 9-10 χρόνια Intel optimized timings. Εάν τα έχεις δουλέψει δεν θα τα έλεγες αυτά, δεν αναφέρω καν ότι μιλάμε για OC σε επίπεδα που ακόμη και σήμερα πολλά Intel βαράνε κόφτη σε αυτές τις συχνότητες/timings. Θα μου πεις το if θέλει ρολόγια, ναι θα συμφωνήσω αλλά είναι out of spec. Εκεί η πας με το qvl η σπας τα μούτρα σου και αυτό δεν είναι προνόμιο της μίας μόνο εταιρείας. Η μπλε βέβαια είναι λίγο καλύτερα σε αυτό το κομμάτι αλλά καθαρά λόγο χρόνου, εδώ οι ίδιες οι εταιρείες έκαναν παράπονα στην AMD ότι και χρόνο δεν είχαν και αρκετές πληροφορίες δεν του δόθηκαν ή δόθηκαν τελευταία στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα