Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε Φιλαράκι άλλο ένα test, άλλο το benching κι άλλο το 24/7 Ρώτα τον Μπάμπη που είναι ειλικρινής τα 24/7 ρολόγια του και θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν έχεις άδικο έτσι είναι απλά βλέπω αυτά τα νούμερα και με εντυπωσιαζουν ευχάριστα. 1
mcrae13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε @Heybro Τα είπα στο σχετικό νήμα, εγώ τόσο λεπτό PCB δεν το βάζω σε tools τύπου μέγγενης... Ξυραφάκι κι υπομονή. Δεν παθαίνει τίποτα.Όσο είναι σταθερό μέσα στο tool δεν έχει θέμα.Πιο πολύ να φοβασαι το σφίξιμο της ψύκτρας για το pcb παρά το delid tool. Στο μεταξύ η σιλικόνη συνήθως δεν κρατάει και τόσο γερά. Έχω ανοίξει cpu με το rockit βιδώνοντας τη βίδα με το χέρι,χωρίς εργαλείο 1
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Μπράβο και με γεια σου και σε πιστεύω κιόλας. Δεν λέω ότι δεν γίνεται. Χρειάζονται ανυπερθέτως b-die μνήμες και συχνότητα κάτω από 4.5. Δεν γίνεται ποτέ και για κανένα λόγο για πάνω από 4.5 Στο forum οι περισσότερε με c6h και samsung έχουν αντιγράψει spartan timings
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Όχι βρε, αυτό είπα... σωστά τα λες. Απλά πρέπει να γίνει και η αναφορά στα ρολόγια, γιατί και για τους ΖΕΝ+ περιμέναμε κάτι καλύτερο και δεν ήρθε στα ρολόγια. Είχανε άλλα κέρδη βέβαια και σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύναμοι (κάθε άλλο). Έχω βαρεθεί να το λέω εξάλλου, ότι ο 2600Χ rock-stock-out-of-the-box είναι ότι καλύτερο σε vfm για all-around συστήματα και έχει στείλει τους i5 για τσάι στο βουνό. Τον καφέ πως τον πέτυχες βρε μπαγάσα ήθελα να 'ξερα... αν και μάλλον φαίνεται ότι δεν είναι φραπές (είχα ήδη πιει 2) @~Palpatin~ Ναι, ανακάλεσα, μπερδεύτηκα απ'τα γραφήματα του Γκουρού3Δ. @Heybro Τα είπα στο σχετικό νήμα, εγώ τόσο λεπτό PCB δεν το βάζω σε tools τύπου μέγγενης... Ξυραφάκι κι υπομονή. Με έψησες τώρα. Δηλαδή περνω ξυράφι liquid metal και τέλος? Η συγκεκριμένη thermal grizzly κάνει και για την x62 η θέλει άλλη?
mcrae13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, Heybro είπε Κοίτα αν παίξει delid θα πάω για 5.2 1.40 24/7 σε gaming emulators mining κτλ. Ήδη αυτή τη στιγμή είμαι στους 69 σε mining και 50 με 70 στα παιχνίδια ανάλογα το παιχνίδι. Στα 1.31 αυτά. Με delid πάω αμέσως μείον 20. Και +10 θα με δώσουν τα 1.4volt θα είναι πολύ καλά. Αλλά φοβάμαι το delid. Εμ δεν είναι ακριβώς έτσι. Με 1.40 και 5.2 πάλι θα ξεπερνάς τους 75-80. Και το 1.40 είναι αρκετούτσικο. Εγώ θα το έκανα για να είναι γενικά πιο κρύο.Λες και έχεις ανάγκη αυτά τα 200mhz? Κατα τα άλλα δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.Εδώ ο zak το άνοιξε με τον μπαλτά 1
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, Heybro είπε Με έψησες τώρα. Δηλαδή περνω ξυράφι liquid metal και τέλος? Η συγκεκριμένη thermal grizzly κάνει και για την x62 η θέλει άλλη? Αν δεν σου κάτσει και έχεις λεφτά να αγοράσεις δεύτερο cpu μπορείς να δοκιμάσεις .
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε Εμ δεν είναι ακριβώς έτσι. Με 1.40 και 5.2 πάλι θα ξεπερνάς τους 75-80. Και το 1.40 είναι αρκετούτσικο. Εγώ θα το έκανα για να είναι γενικά πιο κρύο.Λες και έχεις ανάγκη αυτά τα 200mhz? Κατα τα άλλα δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.Εδώ ο zak το άνοιξε με τον μπαλτά Απλά για το γαμωτο είναι να μάθω να κάνω και delid να παίζω και πιο safe σε μεγάλα Volt. Σε avx θα τα ξεπερνάω αλλά στα παραπάνω θα είμαι χαμηλότερα από ότι τώρα. Η πρώτη είναι δύσκολη ξέρεις πως είναι αυτά. Μόλις τώρα, IoaZ είπε Αν δεν σου κάτσει και έχεις λεφτά να αγοράσεις δεύτερο cpu μπορείς να δοκιμάσεις . Αν με περίσσευαν 320 θα το είχα κάνει χθες για αυτό το σκεφτομαι τόσο.
mcrae13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Απλά για το γαμωτο είναι να μάθω να κάνω και delid να παίζω και πιο safe σε μεγάλα Volt. Σε avx θα τα ξεπερνάω αλλά στα παραπάνω θα είμαι χαμηλότερα από ότι τώρα. Η πρώτη είναι δύσκολη ξέρεις πως είναι αυτά. Με τόσους οδηγούς-video στο internet και η θειά μου κάνει delid. Η απόφαση είναι αν θα το κάνεις με εργαλείο ή με ξυράφι. Για μένα το ξυράφι έχει ρίσκο-όχι οτι δεν γίνεται το ίδιο καλά αν έχεις και σταθερό χέρι-υπομονή. Με το tool έχεις τη σιγουριά για το αποτέλεσμα και οτι δεν θα αφήσεις και κανά σημάδι. Με το tool αν γίνει όπως πρέπει δεν χάνεις και την εγγύηση.Αν δεις ας πούμε τον δικό μου δεν έχει καμιά διαφορά από έναν άλλον .Αν πάει για rma πχ ποιο service θα τον ανοίξει? Κανένα. Αν φτάσει στην intel και άν.Που μέχρι τότε θα έχεις πάρει αντικατάσταση-πιστωτικό 2 1
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Με τόσους οδηγούς-video στο internet και η θειά μου κάνει delid. Η απόφαση είναι αν θα το κάνεις με εργαλείο ή με ξυράφι. Για μένα το ξυράφι έχει ρίσκο-όχι οτι δεν γίνεται το ίδιο καλά αν έχεις και σταθερό χέρι-υπομονή. Με το tool έχεις τη σιγουριά για το αποτέλεσμα και οτι δεν θα αφήσεις και κανά σημάδι. Με το tool αν γίνει όπως πρέπει δεν χάνεις και την εγγύηση.Αν δεις ας πούμε τον δικό μου δεν έχει καμιά διαφορά από έναν άλλον .Αν πάει για rma πχ ποιο service θα τον ανοίξει? Κανένα. Αν φτάσει στην intel και άν.Που μέχρι τότε θα έχεις πάρει αντικατάσταση-πιστωτικό Έτσι είναι στο θέμα που άνοιξε ο heat λέει ότι αν βάλεις ίδια πάστα γύρω γύρω ούτε φαίνεται ότι ανοίχτηκε. Αν πετύχει θα νιώσω ικανοποίηση αν χαλάσει μένουμε και χωρίς pc για λιγο καιρό. Η ερώτηση μου είναι η παρακάτω Στα 1.31 24/7 και θερμοκρασίες 70 75 τα έχει τα 5 χρόνια? Στα 1.4 24/7 και θερμοκρασίες 65 70 τα έχει τα 5 χρόνια? Ποση διάρκεια ζωής θα έχει με 1.31 και 80αρια και πόση με 1.4 70αρια? Ζορίζεται περισσότερο στα 1.4 η στους 80 βαθμούς? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από Heybro
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 19 λεπτά πριν, IoaZ είπε Στο forum οι περισσότερε με c6h και samsung έχουν αντιγράψει spartan timings Ο οποίος αντέγραψε με την σειρά του βέβαια έτσι; Εκτός αυτού πλέον σε Asus υπάρχουν έτοιμα προφίλ από όσο είδα μέσες άκρες. Για να πω την αλήθεια η κοινότητα των AMD χρηστών έβγαλε σωστά εργαλεία και έκανε τρομερή δουλειά με τις μνήμες, αυτό στην Intel είναι άστα να πάνε. Ο καθένας ψάχνει μόνος όσο μπορεί να φτάσει 1
BabisTs Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Heybro είπε Η ερώτηση μου είναι η παρακάτω Στα 1.31 24/7 και θερμοκρασίες 70 75 τα έχει τα 5 χρόνια? Στα 1.4 24/7 και θερμοκρασίες 65 70 τα έχει τα 5 χρόνια? Ποση διάρκεια ζωής θα έχει με 1.31 και 80αρια και πόση με 1.4 70αρια? Προφανώς η πρώτη περίπτωση με 1.31v θα έχει περισσότερη διάρκεια για να μην υποστεί degradation το cpu... 2
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Heybro είπε Έτσι είναι στο θέμα που άνοιξε ο heat λέει ότι αν βάλεις ίδια πάστα γύρω γύρω ούτε φαίνεται ότι ανοίχτηκε. Αν πετύχει θα νιώσω ικανοποίηση αν χαλάσει μένουμε και χωρίς pc για λιγο καιρό. Η ερώτηση μου είναι η παρακάτω Στα 1.31 24/7 και θερμοκρασίες 70 75 τα έχει τα 5 χρόνια? Στα 1.4 24/7 και θερμοκρασίες 65 70 τα έχει τα 5 χρόνια? Ποση διάρκεια ζωής θα έχει με 1.31 και 80αρια και πόση με 1.4 70αρια? O ryzen 1xxx με 1.45 volt δεν έχουν θέματα αλλά με 1,5+ υπάρχουν πολύ που δεν βγάλανε μήνα ( με χαμηλές θερμοκρασίες )
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, ~Palpatin~ είπε Ο οποίος αντέγραψε με την σειρά του βέβαια έτσι; Εκτός αυτού πλέον σε Asus υπάρχουν έτοιμα προφίλ από όσο είδα μέσες άκρες. Για να πω την αλήθεια η κοινότητα των AMD χρηστών έβγαλε σωστά εργαλεία και έκανε τρομερή δουλειά με τις μνήμες, αυτό στην Intel είναι άστα να πάνε. Ο καθένας ψάχνει μόνος όσο μπορεί να φτάσει Η κοινότητα της AMD όμως επέβαλε να βγουν τέτοια εργαλεία ώστε να έχουν σωστες επιδόσεις. Στην Intel δεν χρειάζεται μετά τα 3200 οι διαφορές είναι κάτω του 1%.
pirmen56 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, cpc464 είπε Εάν ισχύει το περισσότερα mhz=ποιο πολύ ισχυ πώς γίνεται ένας επεξεργαστής που είναι στα 4,3 να φτάνει έναν που κλοκάρει και στα 5,3 όταν είναι καλό κομμάτι?,πώς γίνεται σε mt εφαρμογές να περνάει μπροστά?, κοροιδάρες αυτοί που εργάζονται στην ιντελ, έχουν το απόλυτο cpu και κάθονται να φτιάξουν για την hedt πλατφόρμα 8-18 πυρήνες ενώ έχουν το απόλυτο cpu για 360$. Έχει να κάνει με την αγορά στόχο. Όταν απευθύνεσαι σε gamers θα τους πουλήσεις τσιπ για gaming(υψηλός χρονισμός και αρκετά cores) σε τιμή που μπορούν να την αντέξουν. Όταν απευθύνεσαι σε ανθρώπους που θα βγάλουν λεφτά από το pc, μέσα από προγράμματα rendering, προσομοιώσεις, βάσεις δεδομένων κτλ. θα τους πουλήσεις cores αλλά και τη σωστή πλατφόρμα σε ανάλογη τιμή. Το ξαναείπαμε. Ωραίες και ακριβές είναι οι νταλίκες, αλλά ο μέσος άνθρωπος θέλει απλά ένα γρήγορο και ευέλικτο αυτοκίνητο. Δεν του δίνεις κανένα value δίνοντάς του μια εντυπωσιακή νταλίκα. Ειδικά όταν η νταλίκα αυτή λόγω ελλείψεων δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάθε επαγγελματική χρήση. Όπως ακριβώς ένας 1700 δεν μπορεί, λόγω πλατφόρμας, να κάνει όσα ένας xeon με τα ίδια cores. Αν ο 1700 δεν είχε αποδεκτές gaming επιδόσεις θα πήγαινε άπατος όπως και οι FX. υ.γ.: Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στον νόμο του Amdahl όσοι πιστεύετε ότι τα cores είναι το μέλλον. Τότε ίσως καταλάβετε γιατί ένας 6 core αποδίδει στο Χ game 20% περισσότερο από έναν 4 core και ο 8 core συνεχίζει να αυξάνει το κέρδος κατά ένα πενιχρότερο 10% π.χ. σε σχέση με τον 6 core. Δηλαδή ενώ ο 6 core είναι 50% ταχύτερος θεωρητικά από τον 4 core και θα περίμενε κανείς η βελτίωση επιδόσεων του 30%(20% + 10%) να δίνεται όλη από αυτόν, τελικά χρειαζόμαστε τον 8 core για να πάρουμε το τελευταίο 10% της αύξησης. Και ίσως με 16 core να βλέπαμε άλλο ένα 5% κοκ. Τα games δεν είναι rendering και θα υπάρχει πάντα μεγάλο κομμάτι του logic τους που θα είναι single threaded και θα φρενάρει όλα τα υπόλοιπα. Και θα φτάνεις σε εκατοντάδες cores για να πάρεις ψίχουλα του 1% ενώ αν τα έριχνες(τα τρανζίστορ) σε arch θα έπαιρνες μεγαλύτερες βελτιώσεις. Έχει σερβίρει πολύ κουτόχορτο η AMD, δυστυχώς. 2 ώρες πριν, IoaZ είπε Για να το σκεφτούμε λίγο διαφορετικά . Έχουμε ένα cpu που το δουλεύω stock και μετά αποφασίζω να κάνω OC . Δηλ άλλαξα τα MHz της cpu. Άλλαξα και τον πυρήνα της cpu ??? Η αρχιτεκτονική του τσιπ επηρεάζει και το πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει σε συχνότητα. Κλασικό παράδειγμα οι FX που σε παλιό process έβγαζαν κοντά στα 5ghz. Όταν αυξάνεις τα Mhz μιας cpu με oc εκμεταλλεύεσαι τα οφέλη της λιθογραφίας για την οποία έχεις επίσης πληρώσει. Η ανώτερη λιθόγραφία γιατί να μην θεωρείται κομμάτι της όλης τεχνολογίας;
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, BabisTs είπε Προφανώς η πρώτη περίπτωση με 1.31v θα έχει περισσότερη διάρκεια για να μην υποστεί degradation το cpu... Άρα υψηλά volt>>>θερμοκρασία στην καταπόνηση του επεξεργαστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα