Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

heybro πρέπει να έχεις πέσει σε καλό κομμάτι , προσωπικά δεν το ανεβάζω πάνω από 1.25 για λόγους αρχής γιατί δουλεύει όλη μέρα και είμαι συντηρητικός. Μέχρι 4.8 πάει  (φυσικά χωρίς ξεσκαλπαρισμα) και με ψύκτρα των 35ευρώ

Δεν το λες και τοσο καλο. Ο babis παιζεις 5.1 στα 1.29 εγω θελω 1.32 για τελειως stable στα 5. Για θερμοκρασιες τωρα ενταξει σε ibtl ειδα 85 βαθμους μετα απο 10runs. 145watt ρευμα βεβαια αλλα ενταξει. Το delid το θελει αν ειναι να τον κρατησω αρκετα χρονια. Δουλευει 5 μηνες συνεχεια στα 1.3 5ghz χωρις κανενα θεμα δεν εχει κλεισει ακομα. Η ψυκτρα παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Στην gpu δεν ανεβαζω πανω απο 55 βαθμους με 25ambient και σε 65% η x62 παλι εχω καλα νουμερα κατω απο 70 σε οτι κανω. Δεν παθαινουν τιποτα και στα 85 να δουλευει συνεχεια παλι τιποτα δεν παθαινουν. Η ψυκτρα εχει 6 χρονια εγγυηση χαλαλι τα χρηματα ξερεις οτι 6 χρονια εισαι καλυμμενος οτι και να παθει.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Δεν νομίζω ότι είναι σταθερό, νομίζω ο 6700 είναι λίγο πίσω, οι 7700-8700 είναι το ίδιο (πλην # πυρήνων προφανώς).

6700-7700 δεν εχουν την παραμικρη διαφορα, ηταν ισως και η μοναδικη φορα που ειδα γνωστους youtubers να "κραζουν" την Ιντελα.

Ωχ συγνωμη ειμαι ασχετος οπως ειπωθηκε δεν πρεπει να μιλαω. χαχαχαχαχαχα

Εχει σανο παντως για βραδυνο οποιος θελει ας φαει το αγαπημενο του και ας αφησει τις εξυπναδες, προβατο και εξυπνο δεν εγινε ακομη!!!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Είσθε ειρωνικός κύριε, χωρίς λόγο, εγώ ήθελα 1 μπουκάλι ουΐσκι και 2-3 lexotanil για να μην τρέμει το χέρι με το νυστέρι... ε ξυράφι.

No really, τα σύνεργα του "χειρουργείου":

Απόκρυψη περιεχομένων

5aea0caba6c6f_.jpg.5febffa3aef8569d32060d5ef9458c7c.jpg

Για την τάση/θερμοκρασίες έχω βαρεθεί να τα λέω, ο καθένας όπως αισθάνεται καλύτερα, ο haswell έτρωγε 1.3+ στην μάπα και 85-90° σε folding (>5Κ ώρες) κι ακόμα μια χαρά είναι (γιατί να μην είναι δλδ, εφόσον και τα 2 είναι εντός προδιαγραφών). Τώρα αν θα τα φτύσει σε 5 χρόνια και όχι σε 20 πχ, ε ΟΚ, θα γίνει μπρελόκ νωρίτερα ούτως ή άλλως... :P

FREDDOCCINO ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Φίλε μου αναφέρομαι στα 3466 c14 1t σαν 24/7 ρύθμιση.

Οι περισσότεροι είτε δεν τα έχουν 24/7 είτε τα έχουν και ανέχονται κάποιο blue screen άνα κάποιες ώρες λειτουργίας.

Το 3466 c14 1t είναι πολύ πολύ πολύ πολύ πάρα πολύ δύσκολο για 24/7 με 0 zero nada bluescreens.

Mην επηρεάζεσαι από τον καθένα που τέσταρε μια συχνότητα (κι αν) ένα απόγευμα και βγαίνει να υπερηφανευτεί για την επιλογή του.

Άμα σου πω ότι το έχω 100% σταθερό πάνω από 3466 c14 1t για 24/7 ...... 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Είσθε ειρωνικός κύριε, χωρίς λόγο, εγώ ήθελα 1 μπουκάλι ουΐσκι και 2-3 lexotanil για να μην τρέμει το χέρι με το νυστέρι... ε ξυράφι.

No really, τα σύνεργα του "χειρουργείου":

Απόκρυψη περιεχομένων

5aea0caba6c6f_.jpg.5febffa3aef8569d32060d5ef9458c7c.jpg

Για την τάση/θερμοκρασίες έχω βαρεθεί να τα λέω, ο καθένας όπως αισθάνεται καλύτερα, ο haswell έτρωγε 1.3+ στην μάπα και 85-90° σε folding (>5Κ ώρες) κι ακόμα μια χαρά είναι (γιατί να μην είναι δλδ, εφόσον και τα 2 είναι εντός προδιαγραφών). Τώρα αν θα τα φτύσει σε 5 χρόνια και όχι σε 20 πχ, ε ΟΚ, θα γίνει μπρελόκ νωρίτερα ούτως ή άλλως... :P

Που ειναι το delid tool? Πως το ξεκολλησες? Με μια thermal grizzly δηλαδη γινεται το delid χωρις να θελει το μηχανημα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Δεν το λες και τοσο καλο. Ο babis παιζεις 5.1 στα 1.29 εγω θελω 1.32 για τελειως stable στα 5. Για θερμοκρασιες τωρα ενταξει σε ibtl ειδα 85 βαθμους μετα απο 10runs. 145watt ρευμα βεβαια αλλα ενταξει. Το delid το θελει αν ειναι να τον κρατησω αρκετα χρονια. Δουλευει 5 μηνες συνεχεια στα 1.3 5ghz χωρις κανενα θεμα δεν εχει κλεισει ακομα. Η ψυκτρα παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Στην gpu δεν ανεβαζω πανω απο 55 βαθμους με 25ambient και σε 65% η x62 παλι εχω καλα νουμερα κατω απο 70 σε οτι κανω. Δεν παθαινουν τιποτα και στα 85 να δουλευει συνεχεια παλι τιποτα δεν παθαινουν. Η ψυκτρα εχει 6 χρονια εγγυηση χαλαλι τα χρηματα ξερεις οτι 6 χρονια εισαι καλυμμενος οτι και να παθει.

Ο Μπαμπης μηπως παιζει delid; Δεν ξερω, το 1,25 παντως του  jgeorgiou ειναι απολυτα ασφαλες και με ενα περιθωριο για 1,3 αν χρειαστει. Απο εκει και πανω δεν υπαρχει νοημα και απλα ζοριζει τον επεξεργαστη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IoaZ είπε

Άμα σου πω ότι το έχω 100% σταθερό πάνω από 3466 c14 1t για 24/7 ...... 

Μπράβο και με γεια σου και σε πιστεύω κιόλας.

Δεν λέω ότι δεν γίνεται.

Χρειάζονται ανυπερθέτως b-die μνήμες και συχνότητα κάτω από 4.5.

Δεν γίνεται ποτέ και για κανένα λόγο για πάνω  από 4.5

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Ο Μπαμπης μηπως παιζει delid; Δεν ξερω, το 1,25 παντως του  jgeorgiou ειναι απολυτα ασφαλες και με ενα περιθωριο για 1,3 αν χρειαστει. Απο εκει και πανω δεν υπαρχει νοημα και απλα ζοριζει τον επεξεργαστη.

Δεν ξέρω αν το έκανε. Με 1.28 παίζω άνετα στα 5 αλλά μπορεί μια φορά στις 5 μέρες να φάω bsod. Στα 1.31 llc6 είμαι απόλυτα stable. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Ο μπάμπης δεν παίζει delid. Το σκέφτεται ακόμα,  μη χ @ σω.

Σε θυμάμαι για περισσότερο ριψοκίνδυνο από τα 1.3....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε

Μπράβο και με γεια σου και σε πιστεύω κιόλας.

Δεν λέω ότι δεν γίνεται.

Χρειάζονται ανυπερθέτως b-die μνήμες και συχνότητα κάτω από 4.5.

Δεν γίνεται ποτέ και για κανένα λόγο για πάνω  από 4.5

4200cl16 τις έχει ο BabisTs με την taichi πρώτη φορά ίδια τέτοιες ταχύτητες. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ~Palpatin~ είπε

Ο μπάμπης τώρα τον πήρε,δεν νομίζω να έχει βρεί ακριβώς stability και ρευματα.Θα μας πει ο ίδιος αλλά αυτό που λέει ο heybro είναι στο περίπου.

Πάντως το έχω πει και το ξαναγράφω άλλη μια φορά. 

Παιζει ρόλο και η συχνότητα.Για πάνω από 5ghz ,όσο καλό και να είναι το τσιπ και να θέλει λίγο ρεύμα,οι θερμοκρασίες θα ανέβουν.Δεν σε σώζει ούτε το delid για πάνω από 5ghz & 24/7.Ειδικά σε avx σενάρια. Άντε το πολύ 5.1.

Οπότε όποιος έχει τα 5 με λογικό ρεύμα/temps ας το σκεφτεί καλά για delid.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Είδες εγώ να αναφέρω κάπου πως δεν πάνε ?

Η συζήτηση από εμένα ξεκίνησε εχθές με γνώμονα την προοπτική που έχει ο σχεδιασμός των δυο κατασκευαστών και τι θα δούμε στο μέλλον. 

Είπα λοιπόν πως ο ΖΕΝ πυρήνα δεν είναι καθόλου αδύναμος, πως έχει το  efficiency , πως έχει το πλεονέκτημα στο μέγεθος = κόστος και στην αποδοτικότητα του ΣΜΤ .

Όχι βρε, αυτό είπα... σωστά τα λες. Απλά πρέπει να γίνει και η αναφορά στα ρολόγια, γιατί και για τους ΖΕΝ+ περιμέναμε κάτι καλύτερο και δεν ήρθε στα ρολόγια. Είχανε άλλα κέρδη βέβαια και σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύναμοι (κάθε άλλο). Έχω βαρεθεί να το λέω εξάλλου, ότι ο 2600Χ rock-stock-out-of-the-box είναι ότι καλύτερο σε vfm για all-around συστήματα και έχει στείλει τους i5 για τσάι στο βουνό.

Τον καφέ πως τον πέτυχες βρε μπαγάσα ήθελα να 'ξερα... αν και μάλλον φαίνεται ότι δεν είναι φραπές (είχα ήδη πιει 2) :P

@~Palpatin~ Ναι, ανακάλεσα, μπερδεύτηκα απ'τα γραφήματα του Γκουρού3Δ.

@Heybro Τα είπα στο σχετικό νήμα, εγώ τόσο λεπτό PCB δεν το βάζω σε tools τύπου μέγγενης... Ξυραφάκι κι υπομονή.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

4200cl16 τις έχει ο BabisTs με την taichi πρώτη φορά ίδια τέτοιες ταχύτητες. 

Φιλαράκι άλλο ένα test, άλλο το benching κι άλλο το 24/7

Ρώτα τον Μπάμπη που είναι ειλικρινής τα 24/7 ρολόγια του και θα καταλάβεις τι εννοώ.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mcrae13 είπε

Ο μπάμπης τώρα τον πήρε,δεν νομίζω να έχει βρεί ακριβώς stability και ρευματα.Θα μας πει ο ίδιος αλλά αυτό που λέει ο heybro είναι στο περίπου.

Πάντως το έχω πει και το ξαναγράφω άλλη μια φορά. 

Παιζει ρόλο και η συχνότητα.Για πάνω από 5ghz ,όσο καλό και να είναι το τσιπ και να θέλει λίγο ρεύμα,οι θερμοκρασίες θα ανέβουν.Δεν σε σώζει ούτε το delid για πάνω από 5ghz & 24/7.Ειδικά σε avx σενάρια. Άντε το πολύ 5.1.

Οπότε όποιος έχει τα 5 με λογικό ρεύμα/temps ας το σκεφτεί καλά για delid.

Κοίτα αν παίξει delid θα πάω για 5.2 1.40 24/7 σε gaming emulators mining κτλ. Ήδη αυτή τη στιγμή είμαι στους 69 σε mining και 50 με 70 στα παιχνίδια ανάλογα το παιχνίδι. Στα 1.31 αυτά. Με delid πάω αμέσως μείον 20. Και +10 θα με δώσουν τα 1.4volt θα είναι πολύ καλά. Αλλά φοβάμαι το delid. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...