Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

οχι γιατι σε προηγουμενες σελιδες ελεγε κατι για 5.2 και μη delid για rendering . 

Οχι δεν εγραψα για 5.2 χωρις delid ποτε. Μεχρι 5 χωρις μετα απο την αρχη εγραψα οτι παιζεις στους 90+.

3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αεροπόρος να γίνεις . :lol:

Στο 53 ειμαστε.Heybro

https://corona-renderer.com/benchmark/cpu/8700k/2

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Η ακροβασία είναι σε αυτή την υπόθεση, που στον πραγματικό κόσμο δεν ισχύει, μιας και οι πρώτοι έχουν ένα πλεονέκτημα στα ρολόγια. Οπότε δεν είσαι λάθος, σε θεωρητικό επίπεδο ισχύουν αυτά που λες, απλά στην πράξη οι πρώτοι πάνε και 700-800 MHz (~20% δλδ) παραπάνω. Οπότε τι να κάνω την θεωρία που λέει ότι είναι περίπου στα ίδια, όταν στην πράξη δεν είναι.

klap κλαπ

κι ακόμα κι αν εξαιρέσουμε τα oc clocks και μείνουμε στα μαμά boost clocks μιλάμε πάλι για +300-400Mhz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κακά τα ψέματα , τα 1.4 είναι πολλά , κατα την άποψη μου μέχρι 1.25 για 24/7 χρήση (με αυτό ως δεδομένο βλέπω τα νοπυμερα του heybro λίγο υπερβολικά , μάλλον 200ΜΗΖ λιγότερο είναι στο μέσο τσιπάκι). Πολλές υπερβολές βλέπω και για ryzen , λίγα τσιπάκια πιάνουν τα νούμερα που λέγονται εδώ.

βέβαια γούστα είναι αυτά , ο καθένας ρυθμίζει εκεί που νομίζει.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Yπομονη τελος του χρονου θα σταλθουν τα 7nm απο την amd στους κατασκευαστες ολο και καποιο Leak θα γινει και θα μαθουμε συχνοτητες . 

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ.

Αυτό που το delid είναι λες και κάνεις νευροχειρουργική στο παιδί σου....

Αν το delid είναι επανσύνδεση νευροσυνάψεων τότε οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνονται σε 2666 c16 γιατί τα 3466 c14 1t είναι μεταμόσχευση εγκεφάλου

σε live ασθενή που χορεύει καρσιλαμά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Heybro είπε

Κοιτα και μετα απο 10 ωρες ζητημα να εχει παει στο 83 84max. Και πολυ λεω. Οσο παει στα πρωτα λεπτα ειναι το peak. Μετα θα παιζει στα 75-80 συνεχεια το εχω παρατηρησει και αλλες φορες.

Ακριβώς .Και σε prime σε εμένα κάνει peak στα πρώτα λεπτά στους 75-76 και μετά παίζει στους 70 για όση ώρα τρέχω

8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Στα ίδια θα ήταν, άντε 1-2 βαθμούς πάνω. Μιλάμε για die 149mm2, πόση ώρα λες να θέλει για να πιάσει την μέγιστη θερμοκρασία ενώ περνάνε 120-130W μέσα του;

+1 

Έτρεξα και ένα μόλις 7700k στα 5.0/1,28 delidded για σύγκριση θεμοκρασιών

Capture.PNG

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

κακά τα ψέματα , τα 1.4 είναι πολλά

κανένα πρόβλημα. Αν το m/b είναι κομπλέ κι όχι κάνα ξέφτι msi της π @ υτσας αντέχει χρόνια.

Ήδη κλείνω από 1++ μέχρι 3++ χρόνια που ξεπερνάνε το 1.4

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

κακά τα ψέματα , τα 1.4 είναι πολλά , κατα την άποψη μου μέχρι 1.25 για 24/7 χρήση (με αυτό ως δεδομένο βλέπω τα νοπυμερα του heybro λίγο υπερβολικά , μάλλον 200ΜΗΖ λιγότερο είναι στο μέσο τσιπάκι). Πολλές υπερβολές βλέπω και για ryzen , λίγα τσιπάκια πιάνουν τα νούμερα που λέγονται εδώ.

βέβαια γούστα είναι αυτά , ο καθένας ρυθμίζει εκεί που νομίζει.

Μεχρι 1.32 παιζω normal στα 5 στο 65% η ψυκτρα συνεχεια δεν ενοχλει καθολου. Μεχρι 5.2 bootara 1.39 αλλα εκει ναι θελει delid. Με delid 1.4 5.2 οι θερμοκρασιες δεν θα ξεπερνανε τους 70. Μειον 20 ειναι συνηθως.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Αν το delid είναι επανσύνδεση νευροσυνάψεων τότε οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνονται σε 2666 c16 γιατί τα 3466 c14 1t είναι μεταμόσχευση εγκεφάλου

Οι περισσότερη με c6h και B samsung ram έχουν 3466 c14 1t και πάνω ( παίζει και 3600 cl11 για cbR15 )

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Ακριβώς .Και σε prime σε εμένα κάνει peak στα πρώτα λεπτά στους 75-76 και μετά παίζει στους 70 για όση ώρα τρέχω

+1 

Έτρεξα και ένα μόλις 7700k στα 5.0/1,28 delidded για σύγκριση θεμοκρασιών

Capture.PNG

Παντα το κανει αυτο. Τι σου κανει το delid ε. Τραβει λιγοτερα watt ο 7700k αλλα και παλι οι θερμοκρασιες εχει πολυ μεγαλη διαφορα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

heybro πρέπει να έχεις πέσει σε καλό κομμάτι , προσωπικά δεν το ανεβάζω πάνω από 1.25 για λόγους αρχής γιατί δουλεύει όλη μέρα και είμαι συντηρητικός. Μέχρι 4.8 πάει  (φυσικά χωρίς ξεσκαλπαρισμα) και με ψύκτρα των 35ευρώ

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Η ακροβασία είναι σε αυτή την υπόθεση, που στον πραγματικό κόσμο δεν ισχύει, μιας και οι πρώτοι έχουν ένα πλεονέκτημα στα ρολόγια. Οπότε δεν είσαι λάθος, σε θεωρητικό επίπεδο ισχύουν αυτά που λες, απλά στην πράξη οι πρώτοι πάνε και 700-800 MHz (~20% δλδ) παραπάνω. Οπότε τι να κάνω την θεωρία που λέει ότι είναι περίπου στα ίδια, όταν στην πράξη δεν είναι.

Στα ίδια θα ήταν, άντε 1-2 βαθμούς πάνω. Μιλάμε για die 149mm2, πόση ώρα λες να θέλει για να πιάσει την μέγιστη θερμοκρασία ενώ περνάνε 120-130W μέσα του;

Είδες εγώ να αναφέρω κάπου πως δεν πάνε ?

Η συζήτηση από εμένα ξεκίνησε εχθές με γνώμονα την προοπτική που έχει ο σχεδιασμός των δυο κατασκευαστών και τι θα δούμε στο μέλλον. 

Είπα λοιπόν πως ο ΖΕΝ πυρήνας δεν είναι καθόλου αδύναμος, πως έχει το  efficiency , πως έχει το πλεονέκτημα στο μέγεθος = κόστος και στην αποδοτικότητα του ΣΜΤ .

Πηγαίνοντας μετά στις σημερινές τιμές , βλέπεις από την ΑΜΔ μια πλειάδα ποιοτικών και ΩΦΜ λύσεων.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε

Είσθε ειρωνικός κύριε, χωρίς λόγο, εγώ ήθελα 1 μπουκάλι ουΐσκι και 2-3 lexotanil για να μην τρέμει το χέρι με το νυστέρι... ε ξυράφι.

No really, τα σύνεργα του "χειρουργείου":

Spoiler

5aea0caba6c6f_.jpg.5febffa3aef8569d32060d5ef9458c7c.jpg

Για την τάση/θερμοκρασίες έχω βαρεθεί να τα λέω, ο καθένας όπως αισθάνεται καλύτερα, ο haswell έτρωγε 1.3+ στην μάπα και 85-90° σε folding (>5Κ ώρες) κι ακόμα μια χαρά είναι (γιατί να μην είναι δλδ, εφόσον και τα 2 είναι εντός προδιαγραφών). Τώρα αν θα τα φτύσει σε 5 χρόνια και όχι σε 20 πχ, ε ΟΚ, θα γίνει μπρελόκ νωρίτερα ούτως ή άλλως... :P

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

heybro πρέπει να έχεις πέσει σε καλό κομμάτι , προσωπικά δεν το ανεβάζω πάνω από 1.25 για λόγους αρχής γιατί δουλεύει όλη μέρα και είμαι συντηρητικός. Μέχρι 4.8 πάει  (φυσικά χωρίς ξεσκαλπαρισμα) και με ψύκτρα των 35ευρώ

Το τσιπάκι του "ανήκει" στο 1/3 που έχουν τα 5ghz με μέχρι 1.35v ;) Γενικώς καλό είναι.

1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Είσθε ειρωνικός κύριε, χωρίς λόγο, εγώ ήθελα 1 μπουκάλι ουΐσκι και 2-3 lexotanil για να μην τρέμει το χέρι με το νυστέρι... ε ξυράφι.

No really, τα σύνεργα του "χειρουργείου":

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

5aea0caba6c6f_.jpg.5febffa3aef8569d32060d5ef9458c7c.jpg

Για την τάση/θερμοκρασίες έχω βαρεθεί να τα λέω, ο καθένας όπως αισθάνεται καλύτερα, ο haswell έτρωγε 1.3+ στην μάπα και 85-90° σε folding (>5Κ ώρες) κι ακόμα μια χαρά είναι (γιατί να μην είναι δλδ, εφόσον και τα 2 είναι εντός προδιαγραφών). Τώρα αν θα τα φτύσει σε 5 χρόνια και όχι σε 20 πχ, ε ΟΚ, θα γίνει μπρελόκ νωρίτερα ούτως ή άλλως... :P

download.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Οι περισσότερη με c6h και B samsung ram έχουν 3466 c14 1t και πάνω ( παίζει και 3600 cl11 για cbR15 )

Φίλε μου αναφέρομαι στα 3466 c14 1t σαν 24/7 ρύθμιση.

Οι περισσότεροι είτε δεν τα έχουν 24/7 είτε τα έχουν και ανέχονται κάποιο blue screen ανά κάποιες ώρες λειτουργίας.

Τα 3466 c14 1t είναι πολύ πολύ πολύ πολύ πάρα πολύ δύσκολο για 24/7 με 0 zero nada bluescreens.

Mην επηρεάζεσαι από τον καθένα που τέσταρε μια συχνότητα (κι αν) ένα απόγευμα και βγαίνει να υπερηφανευτεί για την επιλογή του.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...