Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Πες το και εσύ μπας και το καταλάβουν γιατί πράγμα μιλάω.

Έχουμε καταλάβει, μπορεί να είμαστε λίγο χαζούληδες αλλά τα κουτσοκαταφέρνουμε.

Όλα όσα γράφεις είναι σωστά, στο έγραψα και πρωτύτερα.

Σε 1 πράμα στάθηκα όπου έγραφες για ψ@λιες σε ταχύτητα πυρήνα.

Δεν το μάζεψες, δεν πειράζει. Εγώ ας πούμε βλέπω τον Καρίμ Μπενζεμά Ανσαριφάρντ. Αλήθεια.

6 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Το θέμα είναι ότι ο πυρήνας που υπάρχει σε όλοι την γενναία intel 8χχχχ είναι ακριβώς ο ίδιος απλά λόγο μάρκετινγκ  ανταγωνισμού πλέον αλλάζουν την συχνότατα και τον αριθμό των πυρήνων  και πουλάνε όπως τους βολεύει . Όλοι τους έχουν τον ίδιο ακριβώς πυρήνα .

Συμφωνώ, μόνο μια επισήμανση.

Πριν βγουν οι ryzen ήταν σκέτο marketing. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για upgrade.

Η intel έβλεπε το χάλι των fx και μας σέρβιρε το ίδιο παραμύθι με διαφορετική διαφήμιση.

Από τους ryzen και μετά έδωσε πράμα από +50% έως +100% στο core count. Αυτό το χρωστάμε στους ryzen.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 4
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Έχουμε καταλάβει, μπορεί να είμαστε λίγο χαζούληδες αλλά τα κουτσοκαταφέρνουμε.

Όλα όσα γράφεις είναι σωστά, στο έγραψα και πρωτύτερα.

Σε 1 πράμα στάθηκα όπου έγραφες για ψ@λιες σε ταχύτητα πυρήνα.

Δεν το μάζεψες, δεν πειράζει. Εγώ ας πούμε βλέπω τον Καρίμ Μπενζεμά Ανσαριφάρντ. Αλήθεια.

Ο ZEN όπως φαίνεται με τα στοιχεία που έχουν δωθεί, είναι μικρότερος σαν πυρήνας από τον coffee . Αυτό σημαίνει πως αν η AMD και INTEL τους έβγαζαν στο ίδιο εργοστάσιο, ο AMD θα ήταν φτηνότερος = οικονομικότερος. 

O ZEN  σαν μικρότερος , θα μπορούσε σε μια συστάδα πυρήνων (chip)  να έχει περισσότερα core για το ίδιο μέγεθος chip .

O ZEN , σου παρέθεσα και λινκ, στην ίδια συχνότητα IPC με SMT , δηλαδή το σύνολο του πυρήνα , δίνει κάτι της παραπάνω από τον Coffee και χάνει ελαφρά όταν δεν χρησιμοποιούνται τα 2 νήματα.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, για τον ZEN η κατάσταση μοιάζει σχεδιαστικά WIN WIN ...

Τώρα αν η GLOFO/SAMSUNG/IBM μπορέσουν να δώσουν σωστά 14/12/7nm, μένει να το δούμε.

Το pipeline των COFFEE και ZEN φαίνεται να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα,  οπότε μην περιμένετε μεγάλες διαφορές μεταξύ τους στις συχνότητες, αν υποθέσουμε πως φτιαχνόντουσαν με την ίδια μέθοδο.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Και πως θα συγκινείς AMD vs intel ? 

πχ, 2700χ vs 8700k  

Σου είπα. Εξαρτάται τι θες να συγκριθεί. Χρειάζεται νομίζω και ένας ορισμός για το "καλύτερη αρχιτεκτονική". Προσωπικά δεν τον γνωρίζω.

21 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Η μέγιστη συχνότητα δεν λέει από μόνη της τίποτα.  Ο FX 9590 έπαιζε στα 5Ghz και μείωνε τα μειονεκτήματά του, αλλά από την άλλη ήταν μια σόμπα .... των 220watt TDP και της κατανάλωσης στον θεό.

Αν πας να μετρήσεις αρχιτεκτονικές από διαφορετική μέθοδο παραγωγής βάση της ίδιας κατανάλωσης,  πάλι βάζεις μέσα την συνιστώσα του ποιος έχει καλύτερη μέθοδο .

Το ποιο λογικό, που βγάζει έξω την μέθοδο ως ένα βαθμό , είναι να μετρήσεις στην ίδια συχνότητα. 

Δε καταλαβαίνω γιατί δε λέει τίποτα. Θα κάνεις τις μετρήσεις και θα καταλήξεις σε αυτά που λες. Άρα συμπέρασμα βγαίνει.

Δε βρίσκω καμία λογική στο να μετρήσεις στην ίδια συχνότητα, εκτός και αν θες να μετρήσεις το ipc (:lol:). Με την ίδια λογική πχ ο Maxwell είναι καλύτερη αρχιτεκτονική από το Pascal (και νομίζω το ίδιο ισχύει για Fury vs Vega).

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
  • Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Μοναδική επισήμανση, νομίζω ότι ούτε από skylake σε kabylake είχαμε ipc gain.

Είχαμε τρέξει κάποια benchmarks (υπάρχουν στο αντίστοιχο section) 7700Κ με 6700Κ ίδια συχνότητα ίδιες μνήμες

με ανύπαρκτες διαφορές.

Στα 4,7 είχαν γίνει τα benches, μνήμες δε θυμάμαι νομίζω 3000 c16...

Αν θυμάται ο mcrae τις παλίες του μνήμες, σε αυτή τη συχνότητα ήταν.

Ναι με μνημες 3000c15 είχαμε τρέξει. (Τις ίδιες έχω btw απλά τις κλόκαρα τώρα με 1.4vdram ) Στα 4.5 όμως το είχαμε κάνει γιατί ο 6700k για 4.7 ήθελε 1.40 ;) 

Διαφορές δεν υπήρχαν γιατι θυμάμαι τότε γράφαμε σκοράκια στο hwbot και σε ίδιες συχνότητες-ραμ ,σε μερικές περιπτώσεις ήμουν και μπροστά-παίζανε ρόλο πιο πολύ τα backround processes & windows installation παρά τα ρολόγια .

Ο μανωλιός που έβαλε τα ρούχα αλλιώς είναι ο 7700k έναντι του 6700k.Καλύτερος ο πρώτος λόγω υψηλότερων ρολογιών.

• Like 1
Δημοσ.

adtakhs

H συλλογιστική σου είναι γεμάτη λογικές ακροβασίες ή για να στο κάνω ταληράκια του στυλ αν η κωλοπετινίτσα νικήσει τον ολυμπιακό και ο ολυμπιακός την ρεαλ τότε η κολοπετινιτσα είναι καλύτερη από την ρεαλ.

λίγη σημασία έχουν οι συγκρίσεις , σημασία έχουν πόσο στοιχίζει η πλατφόρμα και τι απόδοση έχει στο software που σε ενδιαφέρει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

adtakhs

H συλλογιστική σου είναι γεμάτη λογικές ακροβασίες ή για να στο κάνω ταληράκια του στυλ αν η κωλοπετινίτσα νικήσει τον ολυμπιακό και ο ολυμπιακός την ρεαλ τότε η κολοπετινιτσα είναι καλύτερη από την ρεαλ.

λίγη σημασία έχουν οι συγκρίσεις , σημασία έχουν πόσο στοιχίζει η πλατφόρμα και τι απόδοση έχει στο software που σε ενδιαφέρει. 

Καθόλου ακροβασίες.

Η κάθε εταιρία θέλει να βγάλει ένα ποσοστό κέρδους που θα φέρει βιωσιμότητα , αυτό εξασφαλίζεται με τα παραπάνω που λέω.

Αν θες να δεις ένα παράδειγμα στο οποίο δεν συμβάδιζαν , είναι ο μεγάλος πυρήνας των Dozer για τις επιδόσεις τους, όπου αναγκαστικά πουλιόταν φτηνά άρα η κερδοφορία ήταν στο μηδέν για τον κατασκευαστή και ο ανταγωνισμός στον πάτο.

Μπορεί για εμένα και εσένα η χαμηλή τιμή να ήταν δέλεαρ αφού οι επιδόσεις σου αρκούσαν, αλλά οι προοπτικές πάνω σε αυτό τον σχεδιασμό ήταν μηδενικές για να υπάρξει αύριο για την εταιρία και καλύτερο προιόν και ανταγωνισμός για εμάς.

Θυμήσου απλά την αντιδιαστολή που είχε κάνει τότε το anand για το IPC, το front end , το μέγεθος του πυρήνα κ.λ.π. μεταξύ DOZER και SANDY/HASS.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τσιμπηστε ενα corona στα 5. 1.59 απο διπλα θερμοκρασιες κτλ

Screenshot_1.png

Κάτσε να βγάλω μεγεθυντικό φακό ... :P:lol:

Και να φανταστείς πως ειμαι και σε 27άρα οθόνη με μικρό PPI :P

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Κάτσε να βγάλω μεγεθυντικό φακό ... :P:lol:

Και να φανταστείς πως ειμαι και σε 27άρα οθόνη με μικρό PPI

Φταιει το host που τα ανεβαζω sorry ρε συ. Που να τα ανεβασω? To insomnia εχει οριο μεχρι 2mb

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

πηγε 80 βαθμους μετα απο 2 λεπτα , σκεψου να κανεις rendering 8 ωρες :D

Αεροπόρος να γίνεις . :lol:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

Νταξ λογικό είναι στα 1.328 που βλέπω.Και πάλι καλά η kraken κάνει δουλειά. 

Μέχρι 1.3 και το πολύ 5ghz μπορεί κάποιος να παίζει με τοπ ψύξη χωρίς delid για daily.Παραπάνω δεν..

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Αεροπόρος να γίνεις . :lol:

Tωρα?

Screenshot_1.jpg

2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Κοιτα και μετα απο 10 ωρες ζητημα να εχει παει στο 83 84max. Και πολυ λεω. Οσο παει στα πρωτα λεπτα ειναι το peak. Μετα θα παιζει στα 75-80 συνεχεια το εχω παρατηρησει και αλλες φορες.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Το pipeline των COFFEE και ZEN φαίνεται να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα,  οπότε μην περιμένετε μεγάλες διαφορές μεταξύ τους στις συχνότητες, αν υποθέσουμε πως φτιαχνόντουσαν με την ίδια μέθοδο.

Η ακροβασία είναι σε αυτή την υπόθεση, που στον πραγματικό κόσμο δεν ισχύει, μιας και οι πρώτοι έχουν ένα πλεονέκτημα στα ρολόγια. Οπότε δεν είσαι λάθος, σε θεωρητικό επίπεδο ισχύουν αυτά που λες, απλά στην πράξη οι πρώτοι πάνε και 700-800 MHz (~20% δλδ) παραπάνω. Οπότε τι να κάνω την θεωρία που λέει ότι είναι περίπου στα ίδια, όταν στην πράξη δεν είναι.

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Στα ίδια θα ήταν, άντε 1-2 βαθμούς πάνω. Μιλάμε για die 149mm2, πόση ώρα λες να θέλει για να πιάσει την μέγιστη θερμοκρασία ενώ περνάνε 120-130W μέσα του;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...