ilos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, IoaZ είπε Αυτο που διαπιστώσω, μετά από τις μετρήσεις, είναι κατά πόσο έχει βελτιωθεί η αρχιτεκτονική-ταχύτητα του πυρήνα στα τελευταία χρόνια . H intel βελτίωνε το ipc κάθε γενιά μέχρι και τους KL έως και 5%. Οι CL έχουν ακριβώς το ίδιο με τους KL, αλλά έχουν λόγω περισσότερων cores πολύ καλύτερο multithreaded performance. Παράλληλα ανέβαζε και τα ρολόγια της στις stock λειτουργίες όπως και και το max overclocking που μπορείς να επιτύχεις κάθε φορά με εξαίρεση τη πατάτα που κάναν από sandy σε ivy με την οδοντόπαστα. Παρόμοιο ipc gain/βελτίωση κυρίως στο latency είχε τώρα και η amd από τους zen στους zen+. Αλλά αντίστοιχο άλμα σε επιδόσεις όπως έκανε η AMD από τους FX στους zen έχει να κάνει η intel από εποχή sandy bridge (μη πω Core2Duo). Ο αντίλογος είναι ότι η amd ήταν ανύπαρκτη τόσο καιρό και για αυτό φαίνεται εντυπωσιακό το άλμα. 3
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Είναι ο 8700κ έχει λίγα mhz παραπάνω turbo. Αν υπολογίσουμε ότι μπορεί να γίνει και oc μιλάμε για αρκετά mhz διαφορά. 1
Zaknafein Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, IoaZ είπε IPC είναι σταθερό από 6700----> 8700κ Δεν νομίζω ότι είναι σταθερό, νομίζω ο 6700 είναι λίγο πίσω, οι 7700-8700 είναι το ίδιο (πλην # πυρήνων προφανώς). 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Επειδή βλέπω να επαναλαμβάνεται: η συχνότητα του πυρήνα εξαρτάται και από την αρχιτεκτονική. Δεν είναι μόνο συνάρτηση της λιθογραφίας. 2
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ilos είπε H intel βελτίωνε το ipc κάθε γενιά μέχρι και τους KL έως και 5%. Οι CL έχουν ακριβώς το ίδιο με τους KL, αλλά έχουν λόγω περισσότερων cores πολύ καλύτερο multithreaded performance. Παράλληλα ανέβαζε και τα ρολόγια της στις stock λειτουργίες όπως και και το max overclocking που μπορείς να επιτύχεις κάθε φορά με εξαίρεση τη πατάτα που κάναν από sandy σε ivy με την οδοντόπαστα. Παρόμοιο ipc gain/βελτίωση κυρίως στο latency είχε τώρα και η amd από τους zen στους zen+. Αλλά αντίστοιχο άλμα σε επιδόσεις όπως έκανε η AMD από τους FX στους zen έχει να κάνει η intel από εποχή sandy bridge (μη πω Core2Duo). Ο αντίλογος είναι ότι η amd ήταν ανύπαρκτη τόσο καιρό και για αυτό φαίνεται εντυπωσιακό το άλμα. Μοναδική επισήμανση, νομίζω ότι ούτε από skylake σε kabylake είχαμε ipc gain. 3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Δεν νομίζω ότι είναι σταθερό, νομίζω ο 6700 είναι λίγο πίσω, οι 7700-8700 είναι το ίδιο (πλην # πυρήνων προφανώς). Είχαμε τρέξει κάποια benchmarks (υπάρχουν στο αντίστοιχο section) 7700Κ με 6700Κ ίδια συχνότητα ίδιες μνήμες με ανύπαρκτες διαφορές. Στα 4,7 είχαν γίνει τα benches, μνήμες δε θυμάμαι νομίζω 3000 c16... Αν θυμάται ο mcrae τις παλίες του μνήμες, σε αυτή τη συχνότητα ήταν. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από DiaperCh@nger 3
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Επειδή βλέπω να επαναλαμβάνεται: η συχνότητα του πυρήνα εξαρτάται και από την αρχιτεκτονική. Δεν είναι μόνο συνάρτηση της λιθογραφίας. Ναι αλλά έχουμε τον ίδιο πυρήνα ανάμεσα σε 8700 και 8700κ ( ίδια αρχιτεκτονική ) ποια συχνότητα θα πάρουμε για να μετρήσουμε την ταχύτητα του πύρινα ? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από IoaZ 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, IoaZ είπε Ναι αλλά έχουμε τον ίδιο πυρήνα ανάμεσα σε 8700 και 8700κ ( ίδια αρχιτεκτονική ) ποια συχνότητα θα πάρουμε για να μετρήσουμε την ταχύτητα του πύρινα ? Η συχνότητα δεν είναι σταθερά, είναι μεταβλητή. Το ipc (δεδομένων των μνημών) είναι σταθερά.
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, narta είπε Δηλαδη αν θελει καποιος να δει ποια αρχιτεκτονικη ειναι καλυτερη, δεν θα μετρησει 2 συστηματα με ιδια τα: ποσοτητα μνημης και χρονισμος ψυξη ιδιο αριθμο πυρηνων και συχνοτητας αυτων Θα αλλαζει μονο η αρχιτεκτονικη και το ποσο καταναλωνουν. Αρα αν πχ στο CB o A επεξεργαστης βγαζει σκορ 1700 και καταναλωνει 90w ενω ο Β βγαζει 1500 και καταναλωνει και αυτος 90w τοτε ο Α εχει καλυτερη αρχιτεκτονικη απο τον Β. Αν ο Β βγαζει μεν 1500 αλλα καταναλώνει 20w (ξερω το 'χεσα) τοτε εχει πιο αδυναμο πυρηνα αλλα καλυτερο perf/watt Κανω καπου λάθος; Πες το και εσύ μπας και το καταλάβουν γιατί πράγμα μιλάω. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από adtakhs 1
Zaknafein Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Είχαμε τρέξει κάποια benchmarks (υπάρχουν στο αντίστοιχο section) 7700Κ με 6700Κ ίδια συχνότητα ίδιες μνήμες με ανύπαρκτες διαφορές. http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_2600_review,9.html Εδώ είχα δει την μικρή διαφορά, δεν ξέρω βέβαια αυτός αν έχει και ίδιες μνήμες σε όλες τις μετρήσεις ή αν παίζει κάποια άλλη μικροδιαφορά (τύπου 100MHz χαμηλότερο uncore). 1
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Το θέμα είναι ότι ο πυρήνας που υπάρχει σε όλοι την γενναία intel 8χχχχ είναι ακριβώς ο ίδιος απλά λόγο μάρκετινγκ αλλάζουν την συχνότατα και τον αριθμό των πυρήνων και πουλάνε όπως τους βολεύει . Όλοι τους έχουν τον ίδιο ακριβώς πυρήνα . 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 10 λεπτά πριν, IoaZ είπε Ναι αλλά έχουμε τον ίδιο πυρήνα ανάμεσα σε 8700 και 8700κ ( ίδια αρχιτεκτονική ) ποια συχνότητα θα πάρουμε για να μετρήσουμε την ταχύτητα του πύρινα ? Οποιαδήποτε. Αφού ο πυρήνας είναι ο ίδιος, στις ίδιες συχνότητες θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα. Αν θες να συγκριθεί με άλλες αρχιτεκτονικές, αλλάζει. Εκεί εξαρτάται τι θες να μετρήσεις. Προσωπικά για να δω το performance της κάθε αρχιτεκτονικής, θα έβαζα τη μέγιστη συχνότητα που τρέχει το μέσο τσιπ (μάλλον, δε το έχω σκεφτεί και πολύ tbh). Μια άλλη μέτρηση πχ μπορεί να είναι, να κρατήσεις τη κατανάλωση σταθερή και να μετρήσεις τις επιδόσεις στις αντίστοιχες συχνότητες. 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_2600_review,9.html Εδώ είχα δει την μικρή διαφορά, δεν ξέρω βέβαια αυτός αν έχει και ίδιες μνήμες σε όλες τις μετρήσεις ή αν παίζει κάποια άλλη μικροδιαφορά (τύπου 100MHz χαμηλότερο uncore). Μπορεί, με μια γρήγορη ματιά οι διαφορές είναι στο 1% , εε δεν το λες και Ipc gain 1
IoaZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Οποιαδήποτε. Αφού ο πυρήνας είναι ο ίδιος, στις ίδιες συχνότητες θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα. Αν θες να συγκριθεί με άλλες αρχιτεκτονικές, αλλάζει. Εκεί εξαρτάται τι θες να μετρήσεις. Προσωπικά για να δω το performance της κάθε αρχιτεκτονικής, θα έβαζα τη μέγιστη συχνότητα που τρέχει το μέσο τσιπ (μάλλον, δε το έχω σκεφτεί και πολύ tbh). Μια άλλη μέτρηση πχ μπορεί να είναι, να κρατήσεις τη κατανάλωση σταθερή και να μετρήσεις τις επιδόσεις στις αντίστοιχες συχνότητες. Και πως θα συγκινείς AMD vs intel ? πχ, 2700χ vs 8700k
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Οποιαδήποτε. Αφού ο πυρήνας είναι ο ίδιος, στις ίδιες συχνότητες θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα. Αν θες να συγκριθεί με άλλες αρχιτεκτονικές, αλλάζει. Εκεί εξαρτάται τι θες να μετρήσεις. Προσωπικά για να δω το performance της κάθε αρχιτεκτονικής, θα έβαζα τη μέγιστη συχνότητα που τρέχει το μέσο τσιπ (μάλλον, δε το έχω σκεφτεί και πολύ tbh). Μια άλλη μέτρηση πχ μπορεί να είναι, να κρατήσεις τη κατανάλωση σταθερή και να μετρήσεις τις επιδόσεις στις αντίστοιχες συχνότητες. Η μέγιστη συχνότητα δεν λέει από μόνη της τίποτα. Ο FX 9590 έπαιζε στα 5Ghz και μείωνε τα μειονεκτήματά του, αλλά από την άλλη ήταν μια σόμπα .... των 220watt TDP και της κατανάλωσης στον θεό. Αν πας να μετρήσεις αρχιτεκτονικές από διαφορετική μέθοδο παραγωγής βάση της ίδιας τιμής κατανάλωσης, πάλι βάζεις μέσα την συνιστώσα του ποιος έχει καλύτερη μέθοδο . Το ποιο λογικό, που βγάζει έξω την μέθοδο ως ένα βαθμό , είναι να μετρήσεις στην ίδια συχνότητα. Εκεί μπορεις να καταλάβεις ποιος έχει καλύτερη αρχιτεκτονική και να δεις τι προοπτικές υπάρχουν για τις επόμενες γενιές που θα έρθουν με την Α ή Β μέθοδο. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από adtakhs 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα