Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, music_lover είπε

Οχι οχι το είδα, ευχαριστώ!

Αυτές που αναφέρατε παιζουν μνήμες στα 3200mhz? <_<

Με τον 2600Χ λογικά και πάνω από 3200 ....

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, music_lover είπε

6 sata είπαμε..οχι 4

Δεν υπάρχει λογος σε σύγχρονα συστήματα αυτής της κατηγορίας να βάλεις πλειάδα μικρών σκληρών.... Το μόνο που θα πετύχεις είναι να ανεβάζεις την κατανάλωση.

Ένας σκληρός 3TB κοστίζει 60€ σήμερα .....

και ένας σκληρός 6TB μόλις 135€

Αλλά αν πάλι ψάχνεις να βρεις ψάξε GIGABYTE AX370 GAMING 3 (R1.X) 90€ και κάτι ψιλά ....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, music_lover είπε

Και οι x470 τότε τι ρόλο ύπαρξης έχουν?

Η AMD έβαλε επάνω το feature storeMI

και λίγο  μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με την προηγούμενη σειρά από το chip.

ενω μας είπε πως με το X470 υποστηρίζει XFR 2.0 , αλλά τα περισσότερα reviews  λένε πως και η σειρά 300 κάνει το ίδιο.

Πιο πολύ marketing είναι και μια μικρή ανανέωση στο chip καθώς και στις προτάσεις των κατασκευαστών .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι έτσι πάσο, το σύστημα με 2600x είναι φθηνότερο.

Δεν θα του εβαζα ομως μητρική των 65 ευρω γιατί της λείπουν διαφορά.

Μια κοντά στο 90αρι ναι.

Σε intel θα έβαζα την killer sli στα 125 οπότε άλλα 35 ευρώ κάτω το σύστημα με ryzen.

Να του βάλουμε και ιδιες μνήμες, 3200cl16.

225+90+165=480 ευρω έναντι 275+125+165=565 ευρώ δλδ διαφορά 85 ευρώ.

Δεν είναι άσχημα για όποιον είναι με σφιχτό budget.

Αν και εχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με το κατα ποσό οι Ryzen χρειάζονται ή όχι τα samsung b-die..γιατι η διαφορά τους είναι ένα 50αρικο και γιατι η αγορά τους αλλάζει το σύνολο.

Κάποιοι reviewers πάντως γενικά προτείνουν 3200cl14 όπως στο guru3d.

Και φάνηκε και απο τα test των παιδιών εδώ μέσα πως βοηθάνε so..ίσως και να είναι αναγκαία η αγορά τους.

Επεξ/σία από music_lover
Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, music_lover είπε

Αν είναι έτσι πάσο, το σύστημα με 2600x είναι φθηνότερο.

Δεν θα του εβαζα ομως μητρική των 65 ευρω γιατί της λείπουν διαφορά.

Μια κοντά στο 90αρι ναι.

Σε intel θα έβαζα την killer sli στα 125 οπότε άλλα 35 ευρώ κάτω το σύστημα με ryzen.

Να του βάλουμε και ιδιες μνήμες, 3200cl16.

225+90+165=480 ευρω έναντι 275+125+165=565 ευρώ δλδ διαφορά 85 ευρώ.

Δεν είναι άσχημα για όποιον είναι με σφιχτό budget.

Αν και εχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με το κατα ποσό οι Ryzen χρειάζονται ή όχι τα samsung b-die..γιατι η διαφορά τους είναι ένα 50αρικο και γιατι η αγορά τους αλλάζει το σύνολο.

Κάποιοι reviewers πάντως γενικά προτείνουν 3200cl14 όπως στο guru3d.

Και φάνηκε και απο τα test των παιδιών εδώ μέσα πως βοηθάνε so..ίσως και να είναι αναγκαία η αγορά τους.

Με τη μητρική που σου έστειλα αυτές είναι στο qvl και θα τρέξουν χωρίς πολλά πολλά

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=10985105%2C12747966

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, adtakhs είπε

Οχι φίλε μου.

Θα σου το μεταφράσω αλλιώς.

Εχει 2 μεγάφωνα.

Το ένα είναι στα 86db και 400WATT το άλλο στα 92db και 150watt με συχνότητες απόκρισης από  50 έως 2000 κύκλους..

Για την μέτρηση αυτή, της ευαισθησίας,  πρέπει να δώσεις 1 watt ( η σταθερά που λέγαμε) στο κάθε ένα από αυτά, άσχετα πόσα watt μπορούν να δεχτούν και να κάτσεις να μετρήσεις την ακουστική ένταση που παράγουν στο 1 μέτρο (μαζί με αυτή την σταθερά).

Αυτό που δίνει τα 92db , είναι πιο αποδοτικό τεχνολογικά- σχεδιαστικά από το άλλο των 86db και επειδή η κλίμακα είναι λογαριθμική έχει και διπλάσια ακουστική ένταση για τα ίδια παρεχόμενα watt.

Έτσι μπορείς να πεις πως αυτό των 92db είναι αρχιτεκτονικά καλύτερο από το άλλο.

Την σχεδίαση αυτή, μετά η κάθε εταιρία μπορεί να την μεταφέρει σε μεγαλύτερα μεγάγωνα , ή μεγαλύτερης ισχύος, κρατώντας τoν σχεδιαστικό πυρήνα σταθερό. ;)

Εσύ εδώ έρχεσαι να μου πεις πως σχεδιαστικά το μεγάφωνο των 400watt εναι καλύτερο γιατί μπορεί να αντέξει 400watt, άσχετα αν η αποδοσή του ανά watt εναι πολλαπλά χειρότερη.

Με αυτή την λογική όμως δεν συγκρίνεις την σχεδίαση- αρχιτεκτονική, απλά την συγκεκριμένη υλοποίηση..... που φυσικά η υλοποίηση που αντέχει τα 400watt θα γεμίζει ακουστικά καλύτερα τον χώρο ζητώντας όμως μεγαλύτερη ισχύ για το ίδιο ακουστικό αποτέλεσμα από ότι η άλλη (μικρότερη απόδοση , αλλά καλύτερη επιδόση του συγκεκριμένου μεγαφωνου ως προς το άλλο)

Είναι πασίγνωστο πως οι εταιρίες έχουν μέλλον όταν η σχεδίαση- αρχιτεκτονική είναι ορθή και μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η εκάστοτε υλοποίηση δημιουργείται και διαμορφώνεται με βάση τους διαθέσιμους κατασκευαστικά πόρους.

Ενας από τους λόγους που η Intel σήμερα ενδιαφέρεται να προσλάβει τον JIM KELLER , τον σχεδιαστή των Κ8 και των RYZEN , είναι μάλλον αυτή ....

Δεν τραβάει άλλο η σχεδίαση του 2011 .... για να τα βγάλει πέρα απέναντι στα ZEN  που θα έρθουν με τα 7nm & 7nm+  .

Από την άλλη η GLOFO ανακοίνωσε πως τα δικά της 7nm έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα από τα 10nm της Intel και εκεί αρχίζει το πανηγύρι .... γιατί και σε σχεδιασμό θα είναι μπροστά το ZEN και σε μέθοδο παραγωγής ...

http://digiworthy.com/2018/02/26/intel-10nm-weak-half-node-glofo/

εδω μιλαμε για επεξεργαστες και εσυ μου λες για μεγαφωνα. δε μου λες τα μεγαφωνα εκτελουν εντολες? παει μια σταθερα, αφου καθε εντολη θελει διαφορετικους κυκλους ρολογιου.

οσον αφορα αυτο που λες για τα μεγαφωνα ειναι λαθος. γιατι τα 92db σημαινει οτι θα παιξει πιο δυνατα με μικροτερο ενισχυτη οχι καλυτερα απο τα 86db. επειτα υπαρχουν ηχεια με 82db που μπορεις να τους πεταξεις πανω εναν pass labs ταξη α και να στειλουν για τσαι σε ποιοτητα και δυναμη τα 92db. οποτε παιζουν πολλα ρολο.

οι μονες μετρησεις που ξερω εγω και λαμβανω υποψην μου ειναι του spec γιατι ειναι ανεξαρτητος οργανισμος και μαντεψε, αυτοι μετρανε με κανονικες συχνοτητες - ουτε over/downclock - ουτε μνημες, ουτε αλλα παπατζιλικια. ετσι κι αλλιως εις βαρος της amd ειναι - και εννοω αρχιτεκτονικα - οτι υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες απο τις μνημες στην τελικη αποδοση.

επισης οταν βγουν τα 7/10nm τα σχολιαζουμε. τωρα μονο "δισκους" εχουμε να βλεπουμε.

4 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε

James δώσε πόνο φίλε...

στα μάτια μας ....

εγω γελαω πραγματικα με σενα που το παιζεις και ειδικος ενω στην πραγματικοτητα εισαι ασχετος. :lol:

αντε ρυθμισε καμια μνημη τωρα γιατι μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις σου. :P

Επεξ/σία από james rod
Δημοσ.
9 ώρες πριν, strawman είπε

Και τι εκανες τοσο καιρο? Παραλια για ρακετες?

B)

Το 'ριξα στα ξενόγλωσσα fora. Αλλά πολύ ξενέρωτοι αδεφάκι μου.

Με την ti σκάβεις ή ρίχνεις και καμιά πιστολιά?

8 ώρες πριν, radiohead είπε

Τωρα εξηγουνται ολα. Που εισαι ρε σκυλεεεε;

Μου λείψατε (οι περισσότεροι δλδ :P)

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

B)

Το 'ριξα στα ξενόγλωσσα fora. Αλλά πολύ ξενέρωτοι αδεφάκι μου.

Με την ti σκάβεις ή ρίχνεις και καμιά πιστολιά?

Μου λείψατε (οι περισσότεροι δλδ :P)

Μλκ νταξει πας εσυ χαθηκε και ο zelo.. Πρεπει να κανονισουμε συναντηση insomniacs οπως και δηποτε! Ποσο καιρο σε ριξανε;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, radiohead είπε

Μλκ νταξει πας εσυ χαθηκε και ο zelo.. Πρεπει να κανονισουμε συναντηση insomniacs οπως και δηποτε! Ποσο καιρο σε ριξανε;

Μου τον μπλοκάρανε για πάντα? Έχω στείλει δυό mail σε moderator, δεν έχω λάβει κάποια απάντηση.

31 λεπτά πριν, james rod είπε

σνιπ

Ο τάκαρος επιμένει ότι η ταχύτητα καθορίζεται αποκλειστικά από το ipc.

Ο περισσότερος κόσμος από ότι καταλαβαίνω, αντιλαμβάνεται την ταχύτητα/επιδόσεις  ως το γινόμενο του ipc με τη συχνότητα.

Ας πούμε ότι ο καθένας έχει την δική του ανάγνωση επί του θέματος :-)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Μου τον μπλοκάρανε για πάντα? Έχω στείλει δυό mail σε moderator, δεν έχω λάβει κάποια απάντηση.

Ο τάκαρος επιμένει ότι η ταχύτητα καθορίζεται αποκλειστικά από το ipc.

Ο περισσότερος κόσμος από ότι καταλαβαίνω, αντιλαμβάνεται την ταχύτητα/επιδόσεις  ως το γινόμενο του ipc με τη συχνότητα.

Ας πούμε ότι ο καθένας έχει την δική του ανάγνωση επί του θέματος :-)

Πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο.....

Φυσικά και η ταχύτητα έχει να κάνει και με την συχνότητα που τρέχει ένα CPU .

Αν θελήσεις όμως να συγκρίνεις αρχιτεκτονικές, θα κοιτάξεις να τις συγκρίνεις σε κοινό παρονομαστή.

Αλλιώς τι να υποθέσουμε, πως ο ZEN πυρήνας έχει την ισχύ του 2600, του 2600χ, του 2700 ή του 2700χ ? 

Και αντίστοιχα του Coffee η ισχύ ποια είναι ? Του 8100? του 8400 , του 8600 ή του 8700?

Είτε θα μετρήσεις τον πυρήνα ενεργειακά δηλαδή στα τόσα watt πιάνει Α συχνότητα και δίνει Χ επιδόσεις, είτε σε μέγεθος όπου ένα chip Α μεγέθους στην μια αρχιτεκτονική να χωράει 2 πυρήνες στην άλλη 4 πυρήνες , είτε σε IPC/SMT

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο.....

Φυσικά και η ταχύτητα έχει να κάνει και με την συχνότητα που τρέχει ένα CPU .

Βαριέμαι να αρχίσω τις παραθέσεις.

Ας πούμε ότι δεν το είπες και κατάλαβα λάθος επειδή είμαι χαζούλης.

Ποιος είναι ταχύτερος πυρήνας ο ryzen 2 ή ο (coffee)lake?

Επεξ/σία από DiaperCh@nger

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...