Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι θέλει θα κάνει ρε σεις! Αφού έχει intel και γουστάρει!!! :-) Και η intel έχει τους ταχύτερους πυρήνες για αυτό και σπέρνει στα πάντα όλα...ααααα!!! Παίρνω το χαπακι μου να ηρεμήσω! :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, adtakhs είπε

.

Δεν μπορείς λοιπόν δομικά να πεις πως οι πυρήνες έχουν διαφορετική ισχύ, γιατί είναι ίδιοι.

δυστυχως στον πραγματικο κοσμο των υπολογιστων ετσι ειναι και σιγουρα δε μπορουμε να τον αλλαξουμε εμεις. δηλαδη ποια σταθερα να κρατησω αφου δεν υπαρχει? τι να κανω, να βγαλω δικια μου σταθερα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, james rod είπε

δυστυχως στον πραγματικο κοσμο των υπολογιστων ετσι ειναι και σιγουρα δε μπορουμε να τον αλλαξουμε εμεις. δηλαδη ποια σταθερα να κρατησω αφου δεν υπαρχει? τι να κανω, να βγαλω δικια μου σταθερα?

Οχι φίλε μου.

Θα σου το μεταφράσω αλλιώς.

Εχει 2 μεγάφωνα.

Το ένα είναι στα 86db και 400WATT το άλλο στα 92db και 150watt με συχνότητες απόκρισης από  50 έως 2000 κύκλους..

Για την μέτρηση αυτή, της ευαισθησίας,  πρέπει να δώσεις 1 watt ( η σταθερά που λέγαμε) στο κάθε ένα από αυτά, άσχετα πόσα watt μπορούν να δεχτούν και να κάτσεις να μετρήσεις την ακουστική ένταση που παράγουν στο 1 μέτρο (μαζί με αυτή την σταθερά).

Αυτό που δίνει τα 92db , είναι πιο αποδοτικό τεχνολογικά- σχεδιαστικά από το άλλο των 86db και επειδή η κλίμακα είναι λογαριθμική έχει και διπλάσια ακουστική ένταση για τα ίδια παρεχόμενα watt.

Έτσι μπορείς να πεις πως αυτό των 92db είναι αρχιτεκτονικά καλύτερο από το άλλο.

Την σχεδίαση αυτή, μετά η κάθε εταιρία μπορεί να την μεταφέρει σε μεγαλύτερα μεγάγωνα , ή μεγαλύτερης ισχύος, κρατώντας τoν σχεδιαστικό πυρήνα σταθερό. ;)

Εσύ εδώ έρχεσαι να μου πεις πως σχεδιαστικά το μεγάφωνο των 400watt εναι καλύτερο γιατί μπορεί να αντέξει 400watt, άσχετα αν η αποδοσή του ανά watt εναι πολλαπλά χειρότερη.

Με αυτή την λογική όμως δεν συγκρίνεις την σχεδίαση- αρχιτεκτονική, απλά την συγκεκριμένη υλοποίηση..... που φυσικά η υλοποίηση που αντέχει τα 400watt θα γεμίζει ακουστικά καλύτερα τον χώρο ζητώντας όμως μεγαλύτερη ισχύ για το ίδιο ακουστικό αποτέλεσμα από ότι η άλλη (μικρότερη απόδοση , αλλά καλύτερη επιδόση του συγκεκριμένου μεγαφωνου ως προς το άλλο)

Είναι πασίγνωστο πως οι εταιρίες έχουν μέλλον όταν η σχεδίαση- αρχιτεκτονική είναι ορθή και μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η εκάστοτε υλοποίηση δημιουργείται και διαμορφώνεται με βάση τους διαθέσιμους κατασκευαστικά πόρους.

Ενας από τους λόγους που η Intel σήμερα ενδιαφέρεται να προσλάβει τον JIM KELLER , τον σχεδιαστή των Κ8 και των RYZEN , είναι μάλλον αυτή ....

Δεν τραβάει άλλο η σχεδίαση του 2011 .... για να τα βγάλει πέρα απέναντι στα ZEN  που θα έρθουν με τα 7nm & 7nm+  .

Από την άλλη η GLOFO ανακοίνωσε πως τα δικά της 7nm έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα από τα 10nm της Intel και εκεί αρχίζει το πανηγύρι .... γιατί και σε σχεδιασμό θα είναι μπροστά το ZEN και σε μέθοδο παραγωγής ...

http://digiworthy.com/2018/02/26/intel-10nm-weak-half-node-glofo/

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξέρεις εσύ μωρέ...

James δώσε πόνο φίλε...

στα μάτια μας ....

Συγνώμη αλλά δεν άντεξα όταν είδα το παρακάτω

Ο ίδιος που πριν μερικές σελίδες πίσω με έλεγε για ανώτερα CPU μπλα μπλα FX σόμπες μπλα μπλα.

Θα γίνει hit το συγκεκριμένο θέμα να μου το θυμηθείτε ;)

Επεξ/σία από ~Palpatin~
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εάν ισχύει το περισσότερα mhz=ποιο πολύ ισχυ πώς γίνεται ένας επεξεργαστής που είναι στα 4,3 να φτάνει έναν που κλοκάρει και στα 5,3 όταν είναι καλό κομμάτι?,πώς γίνεται σε mt εφαρμογές να περνάει μπροστά?, κοροιδάρες αυτοί που εργάζονται στην ιντελ, έχουν το απόλυτο cpu και κάθονται να φτιάξουν για την hedt πλατφόρμα 8-18 πυρήνες ενώ έχουν το απόλυτο cpu για 360$:lol::lol::lol:.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cpc464 είπε

Εάν ισχύει το περισσότερα mhz=ποιο πολύ ισχυ πώς γίνεται ένας επεξεργαστής που είναι στα 4,3 να φτάνει έναν που κλοκάρει και στα 5,3 όταν είναι καλό κομμάτι?,πώς γίνεται σε mt εφαρμογές να περνάει μπροστά?, κοροιδάρες αυτοί που εργάζονται στην ιντελ, έχουν το απόλυτο cpu και κάθονται να φτιάξουν για την hedt πλατφόρμα 8-18 πυρήνες ενώ έχουν το απόλυτο cpu για 360$:lol::lol::lol:.

Μιλας για 8 core και 6 core. 6 core στα 5.3>>>>>>6 core στα 4.3

Δημοσ.

Παντως ο Average Joe κοιταει τι καλυτερο μπορει να παρει με 300€ οχι ποσα core και τι oc κανει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Heybro είπε

Μιλας για 8 core και 6 core. 6 core στα 5.3>>>>>>6 core στα 4.3

Ακριβώς αυτό, συμφωνα με τα λεγόμενα μερικών το ευκολότερο πράγμα είναι να φτιάξεις πυρήνες,εάν είναι αλήθεια γιατί περιμέναμε τόσα χρόνια να δούμε 8 στην mainstream πλατφόρμα?.

Μόλις τώρα, narta είπε

Παντως ο Average Joe κοιταει τι καλυτερο μπορει να παρει με 300€ οχι ποσα core και τι oc κανει.

δέν διαφωνώ, αγοράζω κάτι με λιγότερα χρήματα και μου δίνει και ψύκτρα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Ακριβώς αυτό, συμφωνα με τα λεγόμενα μερικών το ευκολότερο πράγμα είναι να φτιάξεις πυρήνες,εάν είναι αλήθεια γιατί περιμέναμε τόσα χρόνια να δούμε 8 στην mainstream πλατφόρμα?.

δέν διαφωνώ, αγοράζω κάτι με λιγότερα χρήματα και μου δίνει και ψύκτρα.

Γιατι ισως δεν υπηρχε νοημα. Οι περισσοτερες εφαρμογες παιχνιδια αξιποιουν max 6 πυρηνες. Μονο κατι benchmarks βλεπεις να maxaroun και 50 πυρηνες. Τα περισσοτερα θελουν single thread και συχνοτητες και αυτο εκανε η intel τοσα χρονια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Γιατι ισως δεν υπηρχε νοημα. Οι περισσοτερες εφαρμογες παιχνιδια αξιποιουν max 6 πυρηνες. Μονο κατι benchmarks βλεπεις να maxaroun και 50 πυρηνες. Τα περισσοτερα θελουν single thread και συχνοτητες και αυτο εκανε η intel τοσα χρονια.

Αυτά τα benchmark όπως έχει πεί ο συμφορουμίτης zahos αντιστοιχούν σε εφαρμογές, ακόμα και να μήν είναι mt η εφαρμογή παίζουν και άλλα σενάρια, μπορείς εσύ πχ που ασχολείσαι με mining να "σκαβεις" και να παίζεις ταυτόχρονα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Αυτά τα benchmark όπως έχει πεί ο συμφορουμίτης zahos αντιστοιχούν σε εφαρμογές, ακόμα και να μήν είναι mt η εφαρμογή παίζουν και άλλα σενάρια, μπορείς εσύ πχ που ασχολείσαι με mining να "σκαβεις" και να παίζεις ταυτόχρονα.

Και με 10 πυρηνες ειναι δυσκολο στα πολλα fps. Μπορεις να δοκιμασεις να εχεις 1 πυρηνα σε mining και να παιξεις στα 60 70fps. Δεν θα στα κραταει παρολο που ο επεξεργαστης θα δουλευει με κατω απο 50%. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, cpc464 είπε

o6XwHph.jpg

Δημοσ.

Και με 10 πυρηνες ειναι δυσκολο στα πολλα fps. Μπορεις να δοκιμασεις να εχεις 1 πυρηνα σε mining και να παιξεις στα 60 70fps. Δεν θα στα κραταει παρολο που ο επεξεργαστης θα δουλευει με κατω απο 50%. 

Δέν έχω ασχοληθεί με mining και εάν το έκανα θα πήγαινα σε asic αρα δέν μπορώ να σου πώ τι παίζει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cpc464 είπε

Δέν έχω ασχοληθεί με mining και εάν το έκανα θα πήγαινα σε asic αρα δέν μπορώ να σου πώ τι παίζει

Περιμενα να γινεται mining μαζι με gaming στα 75 αλλα δεν με ριχνει και ας κοιματε ο cpu. Asic εχουν συγκεκριμενα νομισματα. Υπαρχουν πολλα που ειναι μονο cpu mining με πολυ μικρη καταναλωση και βγαινει κατι. 

Δημοσ.

Περιμενα να γινεται mining μαζι με gaming στα 75 αλλα δεν με ριχνει και ας κοιματε ο cpu. Asic εχουν συγκεκριμενα νομισματα. Υπαρχουν πολλα που ειναι μονο cpu mining με πολυ μικρη καταναλωση και βγαινει κατι. 

Στις αρχές του 15 ήθελα να κάνω κάτι μόνος μου, είχα φτιάξει πλάνο να αγοράσω απο την avalon asic μοναδες και να τις βάλω σε ένα υπόγειο που έχω και δέν θα ενοχλούσαν κανένα,τι με έβαλε ο διαβολος και ρώτησα την γνώμη του ξάδερφου που ήταν μηχανικός Η/Υ, τον άκουσα και δέν τα πήρα, μετά έπεσαν capital control και έμεινα να κοιτάω το bitcoin να εκτοξευεται απο τα 180€ χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα, ακόμα του το κρατάω.

Σορυ για το offtopic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...