DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Τα 7nm είναι το λιγότερο. Κάποιοι βλέπουν ταχύτερους πυρήνες λόγω ipc. Ούτε μεθυσμένος δεν τα γράφεις αυτά. Το ανώτερο ipc πραγματώνεται σε αστεράτα setup με πολύ καλά m/b και samsung b-die μνήμες και φυσικά συμμετοχή του χρήστη. Φυσικά και δεν το ακυρώνω, απλά το επισημαίνω. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από DiaperCh@nger 1
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε 1) Αρά γνωρίζεις πολύ καλά ότι μιλάμε για καλό 2019, παρόλαυτα μέχρι την επισήμανση μου αναφέρεις q4 2018. 2) Επιμένεις στην στρεβλή και οπαδικότερη ανάγνωση της πραγματικότητας. Όχι, όσο και να σε γαργαλάει ο οπαδισμός σου, ο χρονισμός είναι αναπόσταση συνισταμένη της ταχύτητας του πυρήνα. Αυτό που περιγράφεις θα ίσχυει στη μοναδική περίπτωση που τα ρολόγια θα ανέβαιναν το ίδιο για τους δύο ανταγωνιστές. Μάντεψε οπαδέ ποιανού τα ρολόγια κλοκάρουν στο +800mhz max έναντι του ανταγωνισμού. Για epyc μίλησα όχι για ryzen...... Ξαναδιάβασε. Ο χρονισμός δεν δείχνει την δύναμη του πυρήνα. Ο πυρήνας του Ι5 8400 είναι ίδιας δύναμης , ίδιος με τον πυρήνα του Ι5 8600Κ .... Άσχετα αν ο 8600Κ είναι δυνατότερος. Ο πυρήνας του 2600 είναι ίδιος και ισοδύναμος με τον πυρήνα του 2600Χ, άσχετα αν ο 2600Χ είναι ταχύτερος του 2600. Ο πυρήνας του FX που φοράει το σύστημά μου είναι πιο αργός από έναν πυρήνα Hasswell που θα βρεις σε έναν φορητό υπολογιστή . Μπορεί ο δικός μου FX να τρέχει στα 5Ghz και στον φορητό μου ο Hasswell στα 1,8Ghz και έτσι να βγάζω καλύτερα νούμερα με τον FX, αλλά δεν παύει ο πυρήνας του επεξεργαστή μου FX να είναι πιο αργός από τον πυρήνα hasswell . Οταν οι εταιρίες φτιάχνουν του πυρήνες κοιτάνε Τι επεξεργαστική ισχύ βγάζουν ανά κύκλο ρολογιού. Πόση κατανάλωση έχει ο πυρήνας . Τι μέγεθος = κόστος έχει ο πυρήνας. =============================================== Μετά παίρνουν τον πυρήνα και τον κατασκευάζουν ανάλογα με την μέθοδο λιθογραφίας που θα χρησιμοποιήσουν και θα τον χρονίσουν εκεί που τους επιτρέπει κατά βάση η μέθοδος λιθογραφίας, ώστε να έχουν τον καλύτερο συντελεστή απόδοσης/ κατανάλωση ή την απόλυτη επίδοση, χάνοντας σε κατανάλωση. Αυτό δεν είναι στα δομικά στοιχεία μέτρησης του πυρήνα. Και για να στο πω πιο απλά. Ο RYZEN 2000 δεν πέτυχε τα 4,35Ghz λόγω αλλαγής του πυρήνα, τα πέτυχε λόγω αλλαγής μεθόδου παραγωγής - λιθογραφίας . Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από adtakhs 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, adtakhs είπε Για epyc μίλησα όχι για ryzen...... Ξαναδιάβασε. Έγραψα γενικά για 7nm. Αν θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις με τα ''ξαναδιάβασε'' προσπάθησε καλύτερα. Έξραψες ξεκάθαρα για 7nm το 2018 και αφού το επεσήμανα ανασκεύασες και πας να με βγάλεις και περίεργο. Δεν περνάνε αυτά σε μένα, σταμάτα να γράφεις χοντράδες. (μην κάνεις edit θα ξεφτιλιστείς περισσότερο, τραβάω screenshot) Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από DiaperCh@nger 1
Razor333 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μαλλον το πρωτο φρουτο στα 7nm της glofo, θα ερθει καποια στιγμη στο δευτερο μισο του 18 και θα ειναι η vega 20, τιποτα σπουδαιο οπως φαινεται παντως, rebake την 64αρα σε μικροτερο fab, για να παρει την θεση της 580. Καθολου ασχημα, αν καταφερει και εχει σταθερη παραγωγη και παιξει στα 300€, δεδομενο οτι μεχρι τοτε θα υπαρχει και 2060.
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, Razor333 είπε Μαλλον το πρωτο φρουτο στα 7nm της glofo, θα ερθει καποια στιγμη στο δευτερο μισο του 18 και θα ειναι η vega 20, τιποτα σπουδαιο οπως φαινεται παντως, rebake την 64αρα σε μικροτερο fab, για να παρει την θεση της 580. Καθολου ασχημα, αν καταφερει και εχει σταθερη παραγωγη και παιξει στα 300€, δεδομενο οτι μεχρι τοτε θα υπαρχει και 2060. Μαζί με την VEGA είπαν πως θα φέρουν και τους EPYC /SERVER προς το τέλος του 2018. Ο φίλος παραπάνω δεν λεει να το καταλάβει . Αλλά αυτό ανακοινώθηκε από την amd.
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Είναι δεδομένο ότι q2 2018 θα έχουμε 2060. Δεν θέλω να πικάρω κανέναν, αλλά δεν είμαιστε και στο forum της παγιατάκη....
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Razor333 είπε Μαλλον το πρωτο φρουτο στα 7nm της glofo, θα ερθει καποια στιγμη στο δευτερο μισο του 18 και θα ειναι η vega 20, τιποτα σπουδαιο οπως φαινεται παντως, rebake την 64αρα σε μικροτερο fab, για να παρει την θεση της 580. Καθολου ασχημα, αν καταφερει και εχει σταθερη παραγωγη και παιξει στα 300€, δεδομενο οτι μεχρι τοτε θα υπαρχει και 2060. Να δούμε και κατανάλωση γιατί η Vega 64 καιει τα άντερα της.
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, adtakhs είπε Ο φίλος παραπάνω δεν λεει να το καταλάβει . Δεν είμαι φίλος όσο εννοείς να μην συμπεριλαμβάνεις την συχνότητα στις επιδόσεις του πύρηνα. Μόλις νιώσεις ότι η μια αρχιτεκτονική επιτρέπει (λόγω κατασκευής, λόγω spells του skyrim?) σαφώς υψηλότερη συχνότητα έναντι του ανταγνωνιστή και ο τάδε πυρήνας είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ταχύτερος του ανταγωνιστή τότε θα γίνουμε φίλοι και θα πάμε για ψαρούκλες στο Μικρολίμανο.
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Δεν είμαι φίλος όσο εννοείς να μην συμπεριλαμβάνεις την συχνότητα στις επιδόσεις του πύρηνα. Μόλις νιώσεις ότι η μια αρχιτεκτονική επιτρέπει (λόγω κατασκευής, λόγω spells του skyrim?) σαφώς υψηλότερη συχνότητα έναντι του ανταγνωνιστή και ο τάδε πυρήνας είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ταχύτερος του ανταγωνιστή τότε θα γίνουμε φίλοι και θα πάμε για ψαρούκλες στο Μικρολίμανο. Ο χρονισμός δεν δείχνει την δύναμη του πυρήνα. Ο πυρήνας του Ι5 8400 είναι ίδιας δύναμης , ίδιος με τον πυρήνα του Ι5 8600Κ .... Άσχετα αν ο 8600Κ είναι δυνατότερος. Ο πυρήνας του 2600 είναι ίδιος και ισοδύναμος με τον πυρήνα του 2600Χ, άσχετα αν ο 2600Χ είναι ταχύτερος του 2600. Ο πυρήνας του FX που φοράει το σύστημά μου είναι πιο αργός από έναν πυρήνα Hasswell που θα βρεις σε έναν φορητό υπολογιστή . Μπορεί ο δικός μου FX να τρέχει στα 5Ghz και στον φορητό μου ο Hasswell στα 1,8Ghz και έτσι να βγάζω καλύτερα νούμερα με τον FX, αλλά δεν παύει ο πυρήνας του επεξεργαστή μου FX να είναι πιο αργός από τον πυρήνα hasswell . Οταν οι εταιρίες φτιάχνουν του πυρήνες κοιτάνε Τι επεξεργαστική ισχύ βγάζουν ανά κύκλο ρολογιού. Πόση κατανάλωση έχει ο πυρήνας . Τι μέγεθος = κόστος έχει ο πυρήνας. =============================================== Μετά παίρνουν τον πυρήνα και τον κατασκευάζουν ανάλογα με την μέθοδο λιθογραφίας που θα χρησιμοποιήσουν και θα τον χρονίσουν εκεί που τους επιτρέπει κατά βάση η μέθοδος λιθογραφίας, ώστε να έχουν τον καλύτερο συντελεστή απόδοσης/ κατανάλωση ή την απόλυτη επίδοση, χάνοντας σε κατανάλωση. Αυτό δεν είναι στα δομικά στοιχεία μέτρησης του πυρήνα. Και για να στο πω πιο απλά. Ο RYZEN 2000 δεν πέτυχε τα 4,35Ghz λόγω αλλαγής του πυρήνα, τα πέτυχε λόγω αλλαγής μεθόδου παραγωγής - λιθογραφίας . Να στο πω και ακόμα πιο απλά. Ο καλύτερος πυρήνας ειναι ο αποδοτικότερος. Δηλαδή αυτός που καταναλώνει ΛΙΓΟΤΕΡΟ για την ίδια επεξεργαστική ισχύ και αυτός που είναι μικρότερος σε μέγεθος = κόστος συνυπολογίζοντας τα 2 παραπάνω. Το να κάνεις έναν πυρήνα να τρέξει με 10% υψηλότερη συχνότητα, αλλά να καταναλώνει 100% παραπάνω ισχύ, δεν είναι κάτι που τον κάνει καλύτερο..... Αυτό είναι η ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ και τα όριά της και όχι ο πυρήνας και η ισχύς του!!! Για αυτό και ο R7 1700 ήταν καλύτερος επεξεργαστής από τον R7 1800X ..... άσχετα αν ήταν πιο αδύναμος. Είχε καλύτερο συντελεστή απόδοσης προς κατανάλωση. Το ίδιο γίνεται και στους απέναντι (ιντελ) σε διάφορα SKU που φέρουν τον ίδιο πυρήνα. Και εκεί υπάρχει μια χρυσή τομή μεταξή απόδοσης/ κατανάλωσης. Και εδώ η λιθογραφία είναι αυτό που ρυθμίζει την χρυσή τομή και όχι ο πυρήνας και οι δυνατότητές του. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από adtakhs
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, adtakhs είπε =============================================== ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ Ο coffeleke πυρήνας είναι ταχύτερος γιατί παρόλο που υπολείπεται ελάχιστα στο ipc* και λίγο στο smt/ht* τα ξεπερνάει λόγω του χρονισμού. υγ* φυσικά ΜΟΝΟ με samsung b-die, με οτιδήποτε άλλο αντίο ζωή. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από DiaperCh@nger
adtakhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ Ο coffeleke πυρήνας είναι ταχύτερος γιατί παρόλο που υπολείπεται ελάχιστα στο ipc και λίγο στο smt/ht τα ξεπερνάει λόγω του χρονισμού. Ο COFFEE έχει καλύτερο IPC . Ο ZEN έχει καλύτερο ολικό IPC με SMT = 2 THREAD. Ξαναλέω πως ο χρονισμός δεν έχει να κάνει με τον πυρήνα αλλά με την λιθογραφία. Και επειδή επιμένεις. Αν έχεις έναν COFFEE με 2 πυρήνες θα έχεις τα 5,5Ghz με 95watt Αν έχεις έναν Coffee με 4 πυρήνες θα έχεις τα 4,0Ghz με 95watt. Αν έχεις έναν COFFEE με 6 πυρήνες θα έχεις τα 3,7Ghz με 95watt. Αν έχεις έναν Coffee με 8 πυρήνες θα έχεις τα 3,3Ghz με 95watt Αν έχεις έναν Coffe με 16 πυρήνες θα έχεις τα 1,8Ghz με 95watt. ========================================================== Όλοι τους ίδιους δυνατούς πυρήνες θα έχουν. Η λιθογραφία θα σου ρίχνει τα ρολόγια όσο προσθετεις cores για την ίδια θερμική ισχύ. Αν ο πυρήνας ήταν καλύτερος, θα έπρεπε να σου δίνει περισσότερα cores στα ίδια TDP απ` ότι τώρα .... ή υψηλότερα ρολόγια με τον ίδιο αριθμό πυρήνων για το αναγραφόμενο TDP. Μπλα μπλάς είσαι μόνο εσύ με τα 96 postaρσματα. Ενα πολύ καλό ΤΡΟΛάκι .... Δεν έχεις την παραμικρή εικόνα για το πως μετρώνται οι πυρήνες και η ισχύ τους και πως μετά μεταπιδούν και ρυθμίζονται στο εκάστοτε SKU Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από adtakhs
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Μπλα μπλάς είσαι μόνο εσύ με τα 96 postaρσματα. Ενα πολύ καλό ΤΡΟΛάκι .... Είχα αρκετές χιλιάδες πριν με ''απολύσουν'' γιατί την έπεσα σε κάποιον που προμόταρε τις αγγελίες του. Whitefanged ήταν το προηγούμενο nickname μου. 1 1
~Palpatin~ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Heybro είπε Επειδη δουλευει ολη μερα σε mining καλυτερα 40hash λιγοτερα δεν θα χαθει και ο κοσμος στα 1090 που πιανω. Στα 5 ειχα 68 σε mining τωρα εχω 59. Silence παντα μονο σκληρος ακουγεται που θα φαει δρομο. Δεν κανω εκπτωσεις 2 μερες τον εχω ετσι να τεσταρω stability θερμοκρασιες κτλ. Αυριο μπορει να τον ξανα παω στα 5 αν δω οτι χρειαζεται σε κανα παιχνιδι. Στην amd γραφω το παραπανω γιατι με κανονικες μνημες ειναι παρα πολυ πισω. Με intel 4.8 με 5 ειναι διαφορα κανα 2fps. 1090 τι; Ερώτηση σε παιχνίδια είδες 75 και σε mining 68? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από ~Palpatin~
Heybro Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 9 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε 1090 τι; Ερώτηση σε παιχνίδια είδες 75 και σε mining 68? Ειναι hashes στον αλγοριθμο που γινεται mining. Ο συγκεκριμενος χρησιμοποιει avx2 και δουλευει με 1 πυρηνα και 2 threads μονο. Aν βαλεις παραπανω πυρηνες πεφτουν τα hashes και ανεβαινει το power draw ασκοπα. Σε mining δηλαδη στα 5ghz πιανει 1090 και εχει ο ενας πυρηνας 68 βαθμους σταθερα. Οι υπολοιποι 38-40 καθονται. Στα 4.8ghz το hash ειναι 1050. Μειον 40 δηλαδη που δεν ειναι τιποτα. Σε παιχνιδια οπως wildlands εχω 45-55 ενω σε far cry 5 μπορει να κανει peak και στα 75 σπανια βεβαια. Στα 5ghz αυτα 1.31volt.
Razor333 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 40 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Είναι δεδομένο ότι q2 2018 θα έχουμε 2060. Δεν θέλω να πικάρω κανέναν, αλλά δεν είμαιστε και στο forum της παγιατάκη.... Να το κανω στατιστικα πολυ πιθανο; Θα εισαι ικανοποιημενος; Επισης ξερεις οτι το δευτερο μισο του 2018, παει μεχρι τελος Δεκεμβριου και οχι μεχρι τελος του δευτερου τετραμηνου, που ειναι το Q2. 47 λεπτά πριν, Heybro είπε Να δούμε και κατανάλωση γιατί η Vega 64 καιει τα άντερα της. Για 150w μιλανε, λογικο, μιας και απο οτι ειδα διατηρει με μικροδιαφορες τον πυρηνα της vega64, αλλα το fab κατεβαινει στα 7nm. Αυτο πρακτικα θα ειναι το νεο mainstream gpu της, στα 300€, αναλογα πως θα πηγαινει και στο mining και φυσικα απο τα specs, την βελτιωση πιθανοτατα στα ρολογια απο τα 7nm, τις μνημες κτλ, θα κατσει περιπου εκει που ειναι η vega64 lc. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα