Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Δεν έχει να κάνει με τη μάρκα αλλά για την ανάγκη όσο το δυνατόν περισσότερων και φθηνότερων cores. Στη δουλειά που κάνεις το cpu λειτουργεί σαν κάρτα γραφικών. Ακόμα και xeon 5 ετών, αλλά με περισσότερα cores κάνουν καλύτερη δουλειά.

https://www.techspot.com/review/1218-affordable-40-thread-xeon-monster-pc/

ποσα λεφτα βγαινουνε οι 2 xeon ρε συ pirmen?

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

ποσα λεφτα βγαινουνε οι 2 xeon ρε συ pirmen?

απο εμπειρια μου το παιδι που συνεργαζομαστε εστησε dual xeon με 3000 ευρω 8+8 cores (δεν θυμαμαι μοντελο) πριν βγουν οι ραιζεν και οι threadripper.  Μετα μολισ βγηκαν εκλαιγε :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Δεν έχει να κάνει με τη μάρκα αλλά για την ανάγκη όσο το δυνατόν περισσότερων και φθηνότερων cores. Στη δουλειά που κάνεις το cpu λειτουργεί σαν κάρτα γραφικών. Ακόμα και xeon 5 ετών, αλλά με περισσότερα cores κάνουν καλύτερη δουλειά.

Περισσότερα και φθηνότερα cores, και Intel, δεν πάνε μαζί πάντως.

Επεξ/σία από _Theo_
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZahosDoganos είπε

απο εμπειρια μου το παιδι που συνεργαζομαστε εστησε dual xeon με 3000 ευρω 8+8 cores (δεν θυμαμαι μοντελο) πριν βγουν οι ραιζεν και οι threadripper.  Μετα μολισ βγηκαν εκλαιγε :P

ελα ρε αφου λεει affordable εκει πανω

1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Για μεταχειρισμένα κομμάτια μιλάμε.

βρε ναι ,αλλα πες μια τιμη στο περιπου να δουμε αν αξιζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

One solution would be building our beastly 16-core/32-thread Xeon E5-2670 workstation featured back in April. For under $1,000 we picked up core components including two 8-core E5-2670 processors, a new dual-socket LGA2011 motherboard and 64GB of DDR3 memory. Throw in a case, power supply, graphics card and some storage and you have a seriously capable machine for the price of a Core i7-5960X.

Αυτό είναι το 2016

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αληθεια τωρα πιστευεις οτι με 1000 ευρω θα τα βρεις ολα αυτα που λεει? Μου φενεται απιθανο , εχουν ιδια αποδοση με εναν 1920x παντως ,δεν ξερω πια θα ηταν πιο συμφερουσα αγορα και παλι.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ελα ρε αφου λεει affordable εκει πανω

βρε ναι ,αλλα πες μια τιμη στο περιπου να δουμε αν αξιζει

ασ βαλω το συστημα του φιλου

https://www.skroutz.gr/s/9060255/Intel-Xeon-E5-2620-v4-Box.html 2 τετοιοι  420 ο ενας

https://www.skroutz.gr/s/6576258/Asus-Z10PE-D16-WS.html 420 mobo 

https://www.skroutz.gr/s/5841593/Noctua-NH-U9S.html  2 απο αυτες 55 η μια

ραμ τις προλαβε πριν την αυξηση ecc 32gb δεν θυμαμαι τιμη 

ε ειναι πολλα :P επαιρνε 1950x εχει πολυ ανωτερες επιδοσεις χωρια το 119 singe core που εχει τωρα :(

• Confused 1
Δημοσ.

@akoinonitos σε μπερδεψα ε? χαχα.. Εβαλα το συστημα του φιλου μου να τα συγκρινουμε να δουμε λεφτα αποδοση με threadripper

Με τα ιδια λεφτα που εδωσε γι αυτο το συστημα με xeon εστηνε 1950χ και εκτος απο multi που έχει πολυ καλυτερο ο 1950χ ειναι και το single που τωρα με xeon εχει 119 και σε εφαρμογες οπως photoshop εχει θεμα 

επιβεβαιωση σε αυτο που λες δηλαδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτά με της προηγούμενης γενιάς cpu που σύντομα βγαίνουν εκτός , είναι συνηθισμένο

μην ξεχνάμε ότι πριν 12 μήνες η AMD πουλούσε πανάκριβα τον 8πυρηνο που κατασκευαζόνταν σε εργοστάσιο που φτιάχνουν τσιπάκια των 50σεντς για κινητά που κάνουν 5-6ευρώ στην Κίνα. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο συγκερκιμένος 8πυρηνος πήγαινε στο 99% των παιχνιδιών ήταν ποιο αργός από διπυρηνους ιντελ.

Πάντως αναντίρρητο είναι ότι η ΙΝΤΕΛ πήγαινε σημειωτών έλλειψη ανταγωνισμού και ότι η ΑΜD με τον 2700Χ κλέβει πωλήσεις από ακριβές-επαγγελματικές πλατφόρμες. 

ΥΓ (από κάτω περι στοιχήματος)

για κάθε ένα 1 πρόγραμμα rendering που πήγαινε ποιο γρήγορα ο R1700 μπορούσα να βρω τουλάχιστον 2 ρεντεροπρογράμματα που πήγαινε ποιο αργά.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

αυτά με της προηγούμενης γενιάς cpu που σύντομα βγαίνουν εκτός είναι συνηθισμένο

μην ξεχνάμε ότι πριν 12 μήνες η AMD πουλούσε πανάκριβα τον 8πυρηνο που κατασκευαζόνταν σε εργοστάσιο που φτιάχνουν τσιπάκια των 50σεντς για κινητά που κάνουν 5-6ευρώ στην Κίνα. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο συγκερκιμένος 8πυρηνος πήγαινε στο 99% των παιχνιδιών ποιο αργά από διπυρηνους ιντελ.

λες για αυτον που ειναι πιο αργος σε rendering και πολυνηματικες εφαρμογες  απο 8700k και εβαζες και στοιχημα ?

Δημοσ.

Καλά ο 1950Χ έχει κάνει πολλούς να κλαίνε, ειδικά σε τιμή προσφοράς στο Αμέρικα (είχε παίξει στα ~$700-750 νομίζω κάποια στιγμή, κλέψιμο εκκλησίας...)

@pirmen56 Σοβαρά δλδ, αν έστηνα μηχάνημα για rendering σήμερα, θα κοίταγα για Ξέον του '12... τπτ άλλο; Κάτι πιο παλιό να παίξει και με κάτι ξεχασμένες DDR2 που έχω; Πόσο έχουν στα μτχ οι 1700 btw και πόσες φάπες ρίχνουν στον Xeon του '12;

@mcrae13 Τι να πω ρε συ για τα thermals, που δεν είναι ήδη γνωστό (και έχω ανεβάσει νούμερα πριν+μετά); 5.0 AVX χωρίς delid θα βαρέσει 90ρια αν δεν είναι golden chip και τα έχει με τπτ 1.25 ξέρω 'γω. Αλλά αυτό απέχει απ'τα χαριτωμένα "θέλει delid+υδρόψυξη", 6 μήνες που τον είχα στα 5.0 με την αερόψυκτρα που είχα πάρει για τον FX, το φαντάστηκα φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
52 minutes ago, pirmen56 said:

Μόνο που εγώ δεν πιστεύω αυτά που γράφετε για ελάχιστες διαφορές.

Σχετικά με το ACO επιμένεις να κάνεις αναφορά στο canned bench που είναι αρκετά gpu bound τελικά, ενώ είδαμε ότι το πρόβλημα είναι in game. Και in game ακόμα και ένας 7700Κ/6700Κ(το κουφάρι που λες) δεν απέχουν πολύ από τον πιο πρόσφατο ryzen.

Aλλου σου λεω αλλο απαντας. Συμφωνα με αυτο που εγραψες πριν, εφοσον ο 2700x ειναι ανωτερος του 8700k τοτε πρεπει να παμε σε 8700k. Αρα πρεπει κα ιεσυ να πας σε 8700k, αλλιως το επιχειρημα σου ειναι απο τα lidl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...