Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος νομίζει ότι η διαφορά 8700Κ με 2700Χ στο gaming είναι μικρή ενώ στο rendering και αλλού αρκετά σημαντική τότε πουλάει τον 8700Κ(ή και τον 7700Κ) που έχει και πάει σε 2700Χ. Τι πιο λογικό;

Αφού σύμφωνα με τους ειδικούς μόλις διορθώσεις τα subtimings έρχονται σχεδόν το ίδιο παρά τα 600-800Mhz διαφορά του oc. Αφού ο 8700Κ μας διαβεβαιώνουν ότι βγάζει και χειρότερα μιν στο FC5 με την Dunia engine του 1821. Με άλλα λόγια η αρχιτεκτονική των ryzen ήταν πολύ ανώτερη clock for clock και δεν το ξέραμε τόσο καιρό.

Όλοι ryzen λοιπόν, αλλιώς θα αρχίσει να νομίζει ο κόσμος που διαβάζει το θρεντ ότι ορισμένοι δεν πάνε καλά. 

υ.γ.: Είδαμε και το review του gamers nexus στο οποίο ο 8700Κ προηγείται κατά ~15% στα μιν, αλλά ίσως διέφυγε μια λεπτομέρεια. Τα average όλων των CPUs ήταν πάρα πολύ υψηλά. Πράγμα που σημαίνει ότι το GN πρέπει να 'τρεξε δοκιμή σε σχετικά cpu light κομμάτι και ενδεχομένως να ήταν και gpu bound στην περίπτωση του 8700K. Λεπτομέρειες όμως αυτά. Μη δίνετε σημασία. Συνεχίστε.

Μα το έχουμε πει και εμείς (στους οποίους αναφέρεσαι) πολλές φορές,και ειδικά ο strawman.Οτι αν παίζεις στα 1080p/144 με 1080ti ,εκεί υπερέχει ο 8700K για κάμποσο,και έχει νόημα.Γι αυτό και ο straw πήγε σε 8700k. Αλλιώς τι?Που είναι καλύτερος και πόσο? Το review που λες με τι κάρτα-ανάλυση έγινε? 

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Heybro είπε

1.51 βγάζει στα 4.4 και 1.57 ο 8700k στα 5.1. 6 δευτερόλεπτα. Δεν είναι τόσο μπροστά να ξέρεις.

1.51 βγαζω εγω στα 4ghz :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Aρα ουτε εσυ πας καλα, μιας και κρατας 6700 αντι να πας σε 8700. Η double standards οπως παντα? :P 

Μόνο που εγώ δεν πιστεύω αυτά που γράφετε για ελάχιστες διαφορές.

Σχετικά με το ACO επιμένεις να κάνεις αναφορά στο canned bench που είναι αρκετά gpu bound τελικά, ενώ είδαμε ότι το πρόβλημα είναι in game. Και in game ακόμα και ένας 7700Κ/6700Κ(το κουφάρι που λες) δεν απέχουν πολύ από τον πιο πρόσφατο ryzen.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Heybro είπε

Intel burn test τρέχω που έχει avx. Prime και ο 2700x θα πιάσει 90 με 1.3

Σιγα μην πιασει και 100 ,ρε συ heybro Μην γραφεις οτι να ναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Corona και ποιος τέτοιου είδους εφαρμογές , δεν τις τρέχεις κλοκαρισμενος . 

Σε ενδιαφέρει πανω απ όλα η σταθερότητα του συστήματος.

Αν κανεις oc το κανεις αναγκαστικά στο τέλος της ζωής του συστήματος για να μην πας κατευθείαν σε αναβάθμιση. Και τοτε, παλι το oc είναι σε μια μέση τιμή και όχι τσιτωμενος στο τερμα. 

Δεν μπορείς να τρέχεις project ωρών και να μην είσαι 100000% σίγουρος οτι δεν θα σε κρεμάσει.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 4
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Ε μα πεστα ρε συ, έχω βρεθεί σε περιπτώσεις που παραδιδω 10 το πρωί rendering και το έχω βάλει 10 το βράδυ

Άμα μου σκάσει τι θα κάνω..

Θα πάρεις τηλέφωνο τον Heybro και θα του εξηγήσεις κάποια πράγματα που πρέπει να είναι αυτονόητα.

Ε και μετά τον βρίζεις αν θέλεις :D

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Corona και ποιος τέτοιου είδους εφαρμογές , δεν τις τρέχεις κλοκαρισμενος . 

Σε ενδιαφέρει πανω απ όλα η σταθερότητα του συστήματος.

Αν κανεις oc το κανεις αναγκαστικά στο τέλος της ζωής του συστήματος για να μην πας κατευθείαν σε αναβάθμιση. Και τοτε, παλι το oc είναι σε μια μέση τιμή και όχι τσιτωμενος στο τερμα. 

Δεν μπορείς να τρέχεις project ωρών και να μην είσαι 100000% σίγουρος οτι δεν θα σε κρεμάσει.

Καλα σιγουρα ,απλα τις μετραμε τωρα  :lol:  ,δεν θα κατσουμε να τρεξουμε κανενα προτζεκτ

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Πάντως για corona κτλ. υπάρχουν και μεταχειρισμένοι xeon με ακόμη περισσότερα cores.

Δεν θελουμε xeon ρε παλικαρι μου θελουμε ryzen ρημαδι με 300 ευρα :D

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Heybro είπε

95 βαθμούς θα δεις με 1.40 Volt και 5.2 χωρίς delid σε Intel burn test very high. 

Κάποιο review να δω τα 0.1low? Γιατί 2 μήνες έχω τερματίσει αρκετά βαριά παιχνίδια και κάτω από 75 έβλεπα όταν πήγαινε η κάρτα 99%. Πάντα 75 έχω και ίσια γραμμή στο frame time. Πόσο καλύτερα 0.1 low να έχω είναι ήδη άψογα. 

4 μήνες mining 2 μήνες gaming 1 μήνα δεν κάνεις τίποτα και σπας μπάλες εδώ μέσα με την αγορά σου.

Δεν σου βγαίνουν τα νούμερα βρε 50fps

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, narta είπε

Μια χαρα εισαι

Μια με το σαπακι πριν το delid (ναι delid μετα απο 5 χρονια, γιατι θα παει στο media pc)

Απόκρυψη περιεχομένων

zbyohz5.png

Όχι και σαπάκι ο 3770k. Μια χαρά κρατάει ακόμα. Ο δικός μου όμως φτάνει 78 C με τη stock ψύκτρα!:wacko:

Αυτό το ωραίο abstract wallpaper που το βρήκες;; Επίσης ποιο πρόγραμμα τρέχει επάνω δεξιά;:huh:

Επεξ/σία από _Theo_
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Δεν θελουμε xeon ρε παλικαρι μου θελουμε ryzen ρημαδι με 300 ευρα :D

σονυ και ντε να παρουμε ιντελ ρε γαμωτο χαχααχ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZahosDoganos είπε

σονυ και ντε να παρουμε ιντελ ρε γαμωτο χαχααχ

Δεν έχει να κάνει με τη μάρκα αλλά για την ανάγκη όσο το δυνατόν περισσότερων και φθηνότερων cores. Στη δουλειά που κάνεις το cpu λειτουργεί σαν κάρτα γραφικών. Ακόμα και xeon 5 ετών, αλλά με περισσότερα cores κάνουν καλύτερη δουλειά.

https://www.techspot.com/review/1218-affordable-40-thread-xeon-monster-pc/

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Heybro είπε

Intel burn test τρέχω που έχει avx. Prime και ο 2700x θα πιάσει 90 με 1.3

Δεν ξέρεις καν αν έχει AVX από ότι έγραψες σε άλλα ποστ.

Τρέξε Prime τουλάχιστον που εκεί ξεκάθαρα αναφέρει ποια έκδοση έχει AVX και ποια όχι.

Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν οι θερμοκρασίες που αναφέρεις έχουν ξεπεράσει τους νόμους της φυσικής.

Ή όλοι όσοι έχουν Intel εδώ μέσα είναι μακακες ή είναι σαν τα 50fps. 

Τέλος δεν είμαι σίγουρος για την σταθερότητα του συστήματος σου με αυτά τα ρεύματα που αναφέρεις στα 5, αν είσαι που μακάρι να είσαι είναι πολύ καλά και είναι απλά θέμα τύχης (CPU lottery). Το ότι το παρουσιάζεις σαν κανόνα βέβαια ξεπερνά και την φαντασία!!!

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Δεν έχει να κάνει με τη μάρκα αλλά για την ανάγκη όσο το δυνατόν περισσότερων και φθηνότερων cores. Στη δουλειά που κάνεις το cpu λειτουργεί σαν κάρτα γραφικών. Ακόμα και xeon 5 ετών, αλλά με περισσότερα cores κάνουν καλύτερη δουλειά.

https://www.techspot.com/review/1218-affordable-40-thread-xeon-monster-pc/

πλακα κανω ρε μαν :P

αλλα θα σου πω προτιμω να εχω σαν main pc που θα δουλευω εκει μια νεα πλατφορμα με ραιζεν η threadripper και μετα να στησω εναν μινι σερβερ με xeon για να τα στελνω εκει για τελικο render.

Θες και single core σε καποιεσ εφαρμογεσ κιολας κυριως της adobe αυτοι δεν την παλευουν και πολυ σε κατι τετοια 

• Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...