Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Δεν κάνει κιχ γιατί το thermal throttling είναι στο θεό. Ας πάει ο 8700κ 95+ βαθμούς και θα δεις κάτι ωραίόυς χρόνους που θα έχει στο corona .

95 βαθμούς θα δεις με 1.40 Volt και 5.2 χωρίς delid σε Intel burn test very high. 

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Mα γιατι αφου τα minimum στους ryzen πεφτουν κατω πολυ χαμηλα και χαλαει η εμπειρια...:rolleyes: ασχετο που κατακανονα ο 2700x εχει καλυτερα 0.1% low απο τον 8700k

Κάποιο review να δω τα 0.1low? Γιατί 2 μήνες έχω τερματίσει αρκετά βαριά παιχνίδια και κάτω από 75 έβλεπα όταν πήγαινε η κάρτα 99%. Πάντα 75 έχω και ίσια γραμμή στο frame time. Πόσο καλύτερα 0.1 low να έχω είναι ήδη άψογα. 

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Heybro είπε

95 βαθμούς θα δεις με 1.40 Volt και 5.2 χωρίς delid σε Intel burn test very high. 

Κάποιο review να δω τα 0.1low? Γιατί 2 μήνες έχω τερματίσει αρκετά βαριά παιχνίδια και κάτω από 75 έβλεπα όταν πήγαινε η κάρτα 99%. Πάντα 75 έχω και ίσια γραμμή στο frame time. Πόσο καλύτερα 0.1 low να έχω είναι ήδη άψογα. 

ποιο 5.2 εδω εχουν throttling Και στους 4.9 

https://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-i7-8700k-cpu,5252-12.html

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9GL0IvNzE3MjM5L29yaWdpbmFsL2ltYWdlMDAyLnBuZw==.png

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9GL0MvNzE3MjQwL29yaWdpbmFsL2ltYWdlMDA0LnBuZw==.png

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Μιας και μιλάτε για Corona, επειδή δεν έχω τι να κάνω το έτρεξα. Ιδού τα αποτελέσματα και οι θερμοκρασίες. Καλά είναι;;:huh:

Corona.jpg

temps.jpg

Μια χαρά άρχοντας. Πάνε εκείνες οι εποχές που με i5 έκανες 8:40 :P

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Αν ήταν έτσι ρε συ δεν θα κανε κανένας delid.Άνετα πάει και στα 1.30 με ψηλά clocks (4.9-5.0ghz ) . 

To βλέπω και στον δικό μου,ιδια συμπεριφορά έχουν.Σήμερα μάλιστα μιλουσα με φίλο-συμφορουμίτη που μόλις έκανε delid σε 8700k. Θες να ακούσεις temps πριν και μετα?

Ας μας πει και ο zakna που έκανε προσφατα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

ποιο 5.2 εδω εχουν throttling Και στους 4.9 

https://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-i7-8700k-cpu,5252-12.html

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9GL0IvNzE3MjM5L29yaWdpbmFsL2ltYWdlMDAyLnBuZw==.png

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9GL0MvNzE3MjQwL29yaWdpbmFsL2ltYWdlMDA0LnBuZw==.png

4.9? Με 1.5 volt? Γιατί με 1.30 στα 5 ποτέ δεν είδα throttling. 

1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Αν ήταν έτσι ρε συ δεν θα κανε κανένας delid.Άνετα πάει και στα 1.30 με ψηλά clocks (4.9-5.0ghz ) . 

To βλέπω και στον δικό μου,ιδια συμπεριφορά έχουν.Σήμερα μάλιστα μιλουσα με φίλο-συμφορουμίτη που μόλις έκανε delid σε 8700k. Θες να ακούσεις temps πριν και μετα?

Ας μας πει και ο zakna που έκανε προσφατα.

Ξέρω ρε συ ότι με delid είναι μείον 20 τα Temps. Αλλά με 1.30 δεν πάει πάνω από 85 σε Intel burn test. Με 1.37 πάει 90 93 ναι. Θέλει delid για πάνω από 5 δεν λεω το αντίθετο. Αλλά στα 5.2 βγάζει ίδιο corona με 2700x στα 4.4. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Μιας και μιλάτε για Corona, επειδή δεν έχω τι να κάνω το έτρεξα. Ιδού τα αποτελέσματα και οι θερμοκρασίες. Καλά είναι;;:huh:

Corona.jpg

temps.jpg

Μια χαρα εισαι

Μια με το σαπακι πριν το delid (ναι delid μετα απο 5 χρονια, γιατι θα παει στο media pc)

Spoiler

zbyohz5.png

Επεξ/σία από narta
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

4.9? Με 1.5 volt? Γιατί με 1.30 στα 5 ποτέ δεν είδα throttling. 

που ακριβως γραφει 1.5 γιατι εγω δεν το βλεπω. Επισης τρεξε prime για μιση ωρα και πες μας μετα τις θερμοκρασιες

Δημοσ.
40 minutes ago, Zaknafein said:

Μα τα reviews δεν είναι η πραγματικότητα; Μπερδεύτηκα τώρα :P

@ZahosDoganos Αν ισχύει το 30-35% πίσω των reviews, ισχύει και το 20-25fps στα παιχνίδια, οπότε αποφασίστε... Ή θα καταλάβετε ότι οι 2 αυτοί επεξεργαστές είναι πολύ πιο κοντά μεταξύ τους απ'όσο φαντασιώνονται οι μεν ή οι δε και "δείχνουν" τα reviews, ή συνεχίστε να πιπιλάτε τις καραμέλες σας και εμείς που τους έχουμε απλά θα γελάμε όσο προσπαθείτε να μας πείσετε ότι τα νούμερα μας "δεν είναι πραγματικά". 2:30 λέει ο 8700Κ στο Corona όταν άνετα παίζει κάτω από 2:00. Ουπς πάει το 25%... βρε κοίτα να δεις που μεσοσταθμικά θα δεις τον 1 10% πάνω σε κάποια σενάρια και σε κάποια άλλα 10% πάνω τον άλλο... Που ακούστηκε να έχουν λόγο ύπαρξης και οι 2, όχι πρέπει σώνει και καλά ο ένας να είναι καλύτερος παντού. Ε δεν είναι έτσι τα πράγματα, τι να κάνουμε.

Mα εγω αυτο ακριβως λεω εδω και 60 σελιδες. Οτι ειναι εμετικα κοντα. Αλλοι ειναι που λενε για 50 και 150 fps πισω. Σου κανε και like ενω υποστηριζει τα ακριβως αντιθετα απο αυτα που γραφεις :P 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

που ακριβως γραφει 1.5 γιατι εγω δεν το βλεπω. Επισης τρεξε prime για μιση ωρα και πες μας μετα τις θερμοκρασιες

Intel burn test τρέχω που έχει avx. Prime και ο 2700x θα πιάσει 90 με 1.3

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Intel burn test τρέχω που έχει avx. Prime και ο 2700x θα πιάσει 90 με 1.3

Μάλλον δεν έχεις τρέξει κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουν στα reviews. Εγώ πάντως έχω δει delidded 8700k στα 1.3 και 5ghz σε avx σενάριο και βαράει 80ρια.Δεν θέλω να φανταστω τι κάνει στοκ.

Δημοσ.

Τι κωλοτουμπας εισαι εσυ ρε για τον 8700k μιλαμε και οτι θα τρωει throttling. Ακομα και να εφτανε τους 90c θα τα εφτανε με τον στοκ κουλερ και οχι με ψυκτρα των 150 ευρω που εχεις εσυ . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος νομίζει ότι η διαφορά 8700Κ με 2700Χ στο gaming είναι μικρή ενώ στο rendering και αλλού αρκετά σημαντική τότε πουλάει τον 8700Κ(ή και τον 7700Κ) που έχει και πάει σε 2700Χ. Τι πιο λογικό;

Αφού σύμφωνα με τους ειδικούς μόλις διορθώσεις τα subtimings έρχονται σχεδόν το ίδιο παρά τα 600-800Mhz διαφορά του oc. Αφού ο 8700Κ μας διαβεβαιώνουν ότι βγάζει και χειρότερα μιν στο FC5 με την Dunia engine του 1821. Με άλλα λόγια η αρχιτεκτονική των ryzen ήταν πολύ ανώτερη clock for clock και δεν το ξέραμε τόσο καιρό.

Όλοι ryzen λοιπόν, αλλιώς θα αρχίσει να νομίζει ο κόσμος που διαβάζει το θρεντ ότι ορισμένοι δεν πάνε καλά. 

υ.γ.: Είδαμε και το review του gamers nexus στο οποίο ο 8700Κ προηγείται κατά ~15% στα μιν, αλλά ίσως διέφυγε μια λεπτομέρεια. Τα average όλων των CPUs ήταν πάρα πολύ υψηλά. Πράγμα που σημαίνει ότι το GN πρέπει να 'τρεξε δοκιμή σε σχετικά cpu light κομμάτι και ενδεχομένως να ήταν και gpu bound στην περίπτωση του 8700K. Λεπτομέρειες όμως αυτά. Μη δίνετε σημασία. Συνεχίστε.

εδιτ: Tελικά το ACO έχει υψηλά average γιατί το GN το τρέχει στα medium. Δηλαδή ρίχνει κατακόρυφα τις cpu απαιτήσεις. Είναι το ίδιο αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

Τι κωλοτουμπας εισαι εσυ ρε για τον 8700k μιλαμε και οτι θα τρωει throttling. Ακομα και να εφτανε τους 90c θα τα εφτανε με τον στοκ κουλερ και οχι με ψυκτρα των 150 ευρω που εχεις εσυ . 

Για τον 8700k  μιλάω. Intel burn test very high στα 1.3 στα 5 βλέπω 87 88 βαθμούς με 25 βαθμούς ambient. Χωρίς delid 

1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος νομίζει ότι η διαφορά 8700Κ με 2700Χ στο gaming είναι μικρή ενώ στο rendering και αλλού αρκετά σημαντική τότε πουλάει τον 8700Κ(ή και τον 7700Κ) που έχει και πάει σε 2700Χ. Τι πιο λογικό;

Αφού σύμφωνα με τους ειδικούς μόλις διορθώσεις τα subtimings έρχονται σχεδόν το ίδιο παρά τα 600-800Mhz διαφορά του oc. Αφού ο 8700Κ μας διαβεβαιώνουν ότι βγάζει και χειρότερα μιν στο FC5 με την Dunia engine του 1821. Με άλλα λόγια η αρχιτεκτονική των ryzen ήταν πολύ ανώτερη clock for clock και δεν το ξέραμε τόσο καιρό.

Όλοι ryzen λοιπόν, αλλιώς θα αρχίσει να νομίζει ο κόσμος που διαβάζει το θρεντ ότι ορισμένοι δεν πάνε καλά. 

υ.γ.: Είδαμε και το review του gamers nexus στο οποίο ο 8700Κ προηγείται κατά ~15% στα μιν, αλλά ίσως διέφυγε μια λεπτομέρεια. Τα average όλων των CPUs ήταν πάρα πολύ υψηλά. Πράγμα που σημαίνει ότι το GN πρέπει να 'τρεξε δοκιμή σε σχετικά cpu light κομμάτι και ενδεχομένως να ήταν και gpu bound στην περίπτωση του 8700K. Λεπτομέρειες όμως αυτά. Μη δίνετε σημασία. Συνεχίστε.

Όταν είναι biased κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν. Εγώ αν βγάλει καλές κάρτες η AMD θα πάω εκεί αλλά αυτή τη στιγμή η Intel έχει τους καλύτερους gaming επεξεργαστες και η Nvidia τις gpu. 

Δημοσ.
4 minutes ago, pirmen56 said:

Aρα ουτε εσυ πας καλα, μιας και κρατας 6700 αντι να πας σε 8700. Η double standards οπως παντα? :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...