Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει καποιος με ryzen 8πυρηνο να ανοιξει 135tabs στον chrome ταυτοχρονα και να δει τι cpu usage εχει? Με 135 διαφορετικα tabs εχω 49% στον 8700k στα 4.8

Screenshot_1.png

• Confused 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Τα reviews είναι οτι κοντινότερο στην πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε οχι γιατί εχουν μια κοινή βάση hardware και software και σίγουρα είναι πολύ πιο αξιόπιστα απο τις δοκιμες κάθε home user που έχει στο σπιτι του ενα και μόνο pc.

Μάλιστα, τα παρακάτω είναι κοντά στην πραγματικότητα δηλαδή; Ή η εγκυρότητα των reviews είναι α λα καρτ, όσα μας αρέσουν είναι εντάξει, όσα δεν μας αρέσουν είναι λάθος, δεν τεστάρανε σωστά, είναι πληρωμένα κτλ;

Τα νούμερα τα δικά μου, του spartan, του mcrae κτλ τα βγάλαμε απ'την κοιλιά μας ή/και τα ανεβάζουμε γιατί έχουμε μετοχές, δεν είναι ενδεικτικά του τι μπορείς να κάνεις με unlocked επεξεργαστές, τα reviews λένε την αλήθεια, άρα πάρε κόσμε Ryzen για single core, πάρε Intel για να μην χάνεις 20-25 fps... Για να μην πιάσω τα υπόλοιπα μαργαριτάρια, είτε από reviewers είτε από κασκολάκια εδώ.

anandtech1.png.2d8dbdd9fac61b4f5e6e058ca4041ccc.png

techcrap.jpg.f2eba59fa49b88a9d06e9729d496b852.jpg

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Heybro είπε

Μπορει καποιος με ryzen 8πυρηνο να ανοιξει 135tabs στον chrome ταυτοχρονα και να δει τι cpu usage εχει? Με 135 διαφορετικα tabs εχω 49% στον 8700k στα 4.8

Screenshot_1.png

Tι ακριβως κανεις με 135 tabs ρε συ??? :wacko:

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
10 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

Τα ξέρουμε αυτά. Η αρχιτεκτονική των ryzen είναι οριακά ίδια ή έστω καλύτερη.

Τα max ρολόγια των coffee είναι στα +800mhz και αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται ούτε από το οριακά

και κάτω από συνθήκες καλύτερο Ipc ούτε από το +5% χοντρικά του smt έναντι του ht.

Μπορεί να έχει όσα καλά θες ο ryzen πυρήνας, o coffeelake είναι ταχύτερος.

υγ αναφέρομαι σε ένα πυρήνα και όχι σε ολόκληρη cpu φυσικά.

Στο σκεπτικό σου τώρα, βάλε και το μέγεθος πυρήνα !!!  = Κόστος

Βάλε και την κατανάλωση !!!

Βάλε και το γεγονός πως τα 8CORES  RYZEN έρχονται σε χαμηλότερη τιμή με τα 6 CORES COFFEE.

Ευχαριστώ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Χαρά στο κουράγιο του που έκανε 1 ώρα "κλίκ-κλίκ" για να τα εμφανίσει.:P

Αν και μπορεί να τα είχε στα "αγαπημένα"...:huh:

Επεξ/σία από _Theo_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε μια πρόχειρη ματιά στο σκρουτζ που έριξα είδα ίδιες τιμές ανάμεσα σε Ι7 8700Κ , R2700X

και το TDP του RYZEN είναι 10watt πάνω (όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο για κάποιον που θέλει δυνατό 8πυρηνο επεξεργαστή) αλλά τα σημειώνω γιατί μας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μας.

όσον αφορά κόστος ψύκτρας , θεωρώ ότι είναι ίδιο και στις 2 περιπτώσεις γιατί αν κάνεις υπερχρονισμό στον ryzen υποχρεωτικά θα πάρεις κάποια καλή σαν αυτή που θα αγοράσεις και για τον ιντελ.

Νομίζω ότι αυτές οι cpu έχουν δίκαιη τιμή γιατί ο καθένας είναι καλύτερος σε διαφορετικά πεδία και ο καταναλωτής σταθμίζει τις ανάγκες του και αγοράζει αναλόγως. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές είναι τόσο δυνατοί που "κλέβουν" πωλήσεις από πολύ ακριβότερα-επαγγελματικά συστήματα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Heybro είπε

Screenshot_1.png

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά κοιτάζοντας την χρήση μνήμης σου, πολλές από τις καρτέλες είναι ανενεργές .

Μόλις έκανα το ίδιο σε έναν ATHLON X4 640 με το CPU να είναι στο 75-80% , αλλά την μνήμη να έχει πιάσει τα 8GB και άλλα 6 GB το SWAP  σε (UBUNTU), όπου και κράσαραν τα πάντα λόγω μνήμης.

Είχα γεμίσει και swap και ram, στο τέρμα.

Στην επανεκκίνηση του Firefox, μου πέταξε μεν τις καρτέλες που είχα ανοικτές, αλλά ανενεργές .... και η χρήση μνήμης έπεσε στο μισό και κάτω.

12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

σε μια πρόχειρη ματιά στο σκρουτζ που έριξα είδα ίδιες τιμές ανάμεσα σε Ι7 8700Κ , R2700X

και το TDP του RYZEN είναι 10watt πάνω (όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο για κάποιον που θέλει δυνατό 8πυρηνο επεξεργαστή) αλλά τα σημειώνω γιατί μας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μας.

όσον αφορά κόστος ψύκτρας , θεωρώ ότι είναι ίδιο και στις 2 περιπτώσεις γιατί αν κάνεις υπερχρονισμό στον ryzen υποχρεωτικά θα πάρεις κάποια καλή σαν αυτή που θα αγοράσεις και για τον ιντελ.

Νομίζω ότι αυτές οι cpu έχουν δίκαιη τιμή γιατί ο καθένας είναι καλύτερος σε διαφορετικά πεδία και ο καταναλωτής σταθμίζει τις ανάγκες του και αγοράζει αναλόγως. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές είναι τόσο δυνατοί που "κλέβουν" πωλήσεις από πολύ ακριβότερα-επαγγελματικά συστήματα.

Γιατί σε κοροιδεύουν ?

Για να πιάσει ο 2700Χ το all core boost πάνω από 4Ghz σε πραγματικές συνθήκες, έχει ανέβει και το TDP .

ο RYZEN δεν θέλει OC. Πατάει μια χαρά στα default και σε πολλές περιπτώσεις τα boost που έχουν κάνει στα 4,35Ghz είναι ανώτερα από το OC στα 4,2Ghz πχ.

Το έδειξαν αυτό και πολλά συγκριτικά νομίζω.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Μάλιστα, τα παρακάτω είναι κοντά στην πραγματικότητα δηλαδή; Ή η εγκυρότητα των reviews είναι α λα καρτ, όσα μας αρέσουν είναι εντάξει, όσα δεν μας αρέσουν είναι λάθος, δεν τεστάρανε σωστά, είναι πληρωμένα κτλ;

Τα νούμερα τα δικά μου, του spartan, του mcrae κτλ τα βγάλαμε απ'την κοιλιά μας ή/και τα ανεβάζουμε γιατί έχουμε μετοχές, δεν είναι ενδεικτικά του τι μπορείς να κάνεις με unlocked επεξεργαστές, τα reviews λένε την αλήθεια, άρα πάρε κόσμε Ryzen για single core, πάρε Intel για να μην χάνεις 20-25 fps... Για να μην πιάσω τα υπόλοιπα μαργαριτάρια, είτε από reviewers είτε από κασκολάκια εδώ.

anandtech1.png.2d8dbdd9fac61b4f5e6e058ca4041ccc.png

techcrap.jpg.f2eba59fa49b88a9d06e9729d496b852.jpg

Το ξαναγράφω γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες:

Ο reviewer έχει στην κατοχή του πχ 5 υπολογιστές δίπλα-δίπλα οι οποίοι έχουν τις ίδιες ακριβώς μνήμες ram-την ίδια ακριβώς κάρτα γραφικών-τον ίδιο ακριβώς σκληρό δίσκο-τις ίδιες ακριβώς εκδόσεις testing software-τις ίδιες ακριβώς εκδόσεις patches για τα games και για να τεστάρουν ας πουμε cpu αλλάζουν απλά μια μητρική λόγω διαφορετικού chipset. Και τρέχουν ακριβώς τα ίδια tests σε όλα τα συστήματα έχοντας εγκαταστήσει την ίδια ακριβώς έκδοση λειτουργικού (clean install windows χωρις περιττά προγράμματα να τρέχουν στο background, default bios settings) κτλ κτλ κτλ.

Αυτό που έχουν δλδ αυτοί και όχι όλοι εμείς είναι ο ΚΟΙΝΟΣ παρονομαστής hardware και software δλδ το κοινό configuration. Ενα περιβάλλον οσο το δυνατόν παρόμοιο στο οποίο αλλάζεις μόνο το κομμάτι που θελεις να τεσταρεις και αυτό είναι το σωστό αν θέλεις να βγάλεις σωστά συμπεράσματα.

Τώρα αν εμείς ο καθένας χωριστά που έχουμε στην κατοχή μας ενα pc και δεκάδες διαφορετικά configuration πρεπει να θεωρείται οτι βγάζουμε πιο κοντά στην αλήθεια συγκρισιμα αποτελέσματα απο τον reviewer το αφήνω στην κρίση όσων διαβαζουνε.

Εκτός αν θεωρείς οτι εγω με πράσινα μήλα, εσυ με κόκκινα και κάποιος άλλος με κίτρινα μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Ναι είναι ίδια εξωτερικά, έχουν όμως άλλη γεύση.

Και προς θεού δεν κατηγορώ κανένα απο τα παιδιά οτι δεν κάνει καλά που τεσταρει ή οτι λέει ψέμματα ή ότι δεν πρέπει να το κάνει αλλά πως μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα δλδ υπολογιστές με διαφορετικό configuration?

Ενδεικτικά ναι, είναι τα home tests, πιο κοντά στην αληθεια απο τον reviewer όμως οχι λόγω οσων αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τώρα αν θέλεις να αρχίσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας για το οτι οι reviewer τα παίρνουν απο τον εναν ή τον άλλο, ο καταναλωτής οφείλει απλά να διαβασει οσα περισσότερα reviews μπορεί και να βγαλει ενα γενικό συμπέρασμα, εναν μέσο όρο δλδ. Ε δεν νομίζω όλοι να κάνουν λάθος ή όλοι να είναι στημένοι.

Η αληθεια οπως πάντα είναι κάπου στην μέση.

Επεξ/σία από music_lover
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν διαφωνίες. Τα πράγματα είναι απλά. Οι Ryzen είναι καλύτεροι σε multitasking λόγω περισσότερων πυρήνων, οι Intel όμως λόγω υψηλότερων χρονισμών, (έστω και με μικρή διαφορά όπως πιστεύουν κάποιοι) είναι καλύτεροι στα παιχνίδια. Ανάλογα τι χρήση κάνεις επιλέγεις και την ανάλογη εταιρεία.-

Επεξ/σία από _Theo_
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Γιατί θελουν να ειναι σε όλα καλύτεροι. 

Άσε τους να θέλουν. Το θέμα είναι τι ισχύει πραγματικά. ;)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

3 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Χαρά στο κουράγιο του που έκανε 1 ώρα "κλίκ-κλίκ" για να τα εμφανίσει.:P

Αν και μπορεί να τα είχε στα "αγαπημένα"...:huh:

Είναι όσα έχω στα bookmarks 2 κλικ έκανα και άνοιξαν όλα μαζί ταυτόχρονα. Καθαρά για να δω cpu usage και να συγκρίνουμε. 

2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά κοιτάζοντας την χρήση μνήμης σου, πολλές από τις καρτέλες είναι ανενεργές .

Μόλις έκανα το ίδιο σε έναν ATHLON X4 640 με το CPU να είναι στο 75-80% , αλλά την μνήμη να έχει πιάσει τα 8GB και άλλα 6 GB το SWAP  σε (UBUNTU), όπου και κράσαραν τα πάντα λόγω μνήμης.

Είχα γεμίσει και swap και ram, στο τέρμα.

Στην επανεκκίνηση του Firefox, μου πέταξε μεν τις καρτέλες που είχα ανοικτές, αλλά ανενεργές .... και η χρήση μνήμης έπεσε στο μισό και κάτω.

Γιατί σε κοροιδεύουν ?

Για να πιάσει ο 2700Χ το all core boost πάνω από 4Ghz σε πραγματικές συνθήκες, έχει ανέβει και το TDP .

ο RYZEN δεν θέλει OC. Πατάει μια χαρά στα default και σε πολλές περιπτώσεις τα boost που έχουν κάνει στα 4,35Ghz είναι ανώτερα από το OC στα 4,2Ghz πχ.

Το έδειξαν αυτό και πολλά συγκριτικά νομίζω.

Όταν λες ανενεργες? Τα άνοιξα ταυτόχρονα όλα και φόρτωσαν κανονικά. 

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, music_lover said:

Τα reviews είναι οτι κοντινότερο στην πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε οχι γιατί εχουν μια κοινή βάση hardware και software και σίγουρα είναι πολύ πιο αξιόπιστα απο τις δοκιμες κάθε home user που έχει στο σπιτι του ενα και μόνο pc.

Εγω τα πηρα ολα και τα ειχα σπιτι μου :P 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Το ξαναγράφω γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες:

Ο reviewer έχει στην κατοχή του πχ 5 υπολογιστές δίπλα-δίπλα οι οποίοι έχουν τις ίδιες ακριβώς μνήμες ram-την ίδια ακριβώς κάρτα γραφικών-τον ίδιο ακριβώς σκληρό δίσκο-τις ίδιες ακριβώς εκδόσεις testing software-τις ίδιες ακριβώς εκδόσεις patches για τα games και για να τεστάρουν ας πουμε cpu αλλάζουν απλά μια μητρική λόγω διαφορετικού chipset. Και τρέχουν ακριβώς τα ίδια tests σε όλα τα συστήματα έχοντας εγκαταστήσει την ίδια ακριβώς έκδοση λειτουργικού (clean install windows χωρις περιττά προγράμματα να τρέχουν στο background, default bios settings) κτλ κτλ κτλ.

Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα με αρκετούς reviewers; Δεν σου δείχνουν τη δοκιμή που τρέχουν παρά μόνο ένα ξερό αποτέλεσμα. Έτσι γίνονται πολλά μαγειρέματα.

Στις σωστές δοκιμές δείχνεις τη ροή των καρέ ή το σύστημα να τρέχει cinebench, encoding κλπ. σε fast forward και στο τέλος ανοίγεις cpu-z για να φανεί το hardware configuration. Είναι λάθος αυτά που λέω; Ανώνυμοι youtubers πάντως τα εφαρμόζουν όλα αυτά. Αυτούς που ειρωνεύεται ο Palpatin επειδή έχουν λίγα views. Η συντριπτική πλειοψηφία των "έγκριτων" reviewers όχι. Ούτε καν ένα msi afterburner να τρέχει.  Έτσι δεν μπορείς να ξέρεις πότε σε δουλεύουν.

Εγώ προτείνω να ψάχνει κανείς και για δοκιμές χρηστών και τα παράπονά τους. Αρκεί να έχουν καλή τεκμηρίωση. Θα καταλάβει πολλά.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, pirmen56 said:

Εγώ προτείνω να ψάχνει κανείς και για δοκιμές χρηστών και τα παράπονά τους. Αρκεί να έχουν καλή τεκμηρίωση. Θα καταλάβει πολλά.

Εγω αυτα κοιταω και οδηγηθηκα στο συμπερασμα οτι η διαφορα στο gaming μεταξυ coffee / ryzen ειναι αστεια :P 

Αλλα τι να κοιταξεις εδω στο Insomnia ρε συ, ο αλλος μου λεει δεν εχω 8700k και λεω ψεμματα, ο αλλος οτι πηρα 8700k απλα για να κραξω, οτι του φανει του καθενος. Αρκει να μην πεις κακη κουβεντα για τον επεξεργαστη του. Ο δικος του μαμαι και ολοι οι αλλοι ειναι για πεταμα. Αντικειμενικα πραματα εδω μεσα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...