Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

α) Επεξεργαστική ισχύ πυρήνα ανά κύκλο ρολογιού. (επίδοση)

Οι επιδόσεις ενός πυρήνα δεν είναι ανεξάρτητες της συχνότητας.

Όπως το γράφεις ένας ryzen πυρήνας στα 2ghz έχει τις ίδιες επιδόσεις με ένα ryzen πυρήνα στα 4ghz. Αλλοίμονο.

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Σοβαρά τώρα αυτά είναι τα επιχειρήματά σου?.

Στο πρώτο είπαμε. Εάν δώσω τόσο χρήμα για να πάρω pc του τριχίλιαρου, σίγά μην πάρω 1080 μόνιτορ έστω και στα 144mhz,στο 1440 και πάνω οι διαφορές είναι αμελητέες.

Στο δεύτερο, το productivity θέλει πυρήνες,ακόμα και προγράμματα που δέν σχεδιάστηκαν να είναι πολυνηματικά μπορείς να τα τρέξεις 2 φορές και να μοιράσεις το φόρτο εργασίας στους πυρήνες, μπορώ να σου πώ και άλλα σενάρια που βλέπω εγώ στον 1700, εγώ έχω ανοιχτά 10 παράθυρα μαζί με εργασία και πολλές φορές τρέχω και κανα gtav ταυτόχρονα, σε πληροφορώ δέν ιδρώνει το αυτί του.

Στο τρίτο, ποιό περίσσευμα δύναμης?(δέν θα κάτσω να αναλύσω κάν οτι τα 0,1 low είναι καλύτερα στον ryzen), επειδή βγαίνει παραπάνω στο single core?,παίρνεις δηλαδή συνολικά ένα 10-15% επειδή έχεις ισχυρότερους πυρήνες και χάνεις25% παραπάνω ισχύ γιατι ο ανταγωνισμός έχει 2c/4th παραπάνω, τώρα το δεύτερο σκέλος του επιχειρήματός σου είναι αυτογκόλ, ο ένας αλλάζει μόνο cpu χωρίς απώλειες και ο άλλος σκάει 300€ παραπάνω για να έχει το τελευταίο και καλύτερο, άρα ποιός ψωνίζει μόνο για να κάνει φιγούρα?, έχω και έναν xeon 5650 που είναι απο το 11, παίζει ακόμα καλά αλλά στο productivity είναι 50% κάτω δηλαδή μου λές να μείνω εκεί γιατι με βγάζει ακόμη άσχετα εάν θέλει διπλό χρονο απο τον 1700.

Μήν παίρνεις σε παρακαλώ πολύ σαν μέτρο και σταθμό τί κάνεις εσύ με το pc σου, ο καθένας ψωνίζει με βάση τις ανάγκες του, εμένα αυτή την στιγμή για τις ανάγκες μου με καλύπτει ο 2700x.

Φίλε μου 200 tabs έχω ανοιχτά και κάποιο παιχνίδι στα 75fps και επίσης δεν ιδρώνει το αυτί του 8700k. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Heybro είπε

Φίλε μου 200 tabs έχω ανοιχτά και κάποιο παιχνίδι στα 75fps και επίσης δεν ιδρώνει το αυτί του 8700k. 

Δέν μιλάω μόνο για browser,  μιλάω για πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, κάτι σαν τον κινέζο εδώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Δέν μιλάω μόνο για browser,  μιλάω για πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, κάτι σαν τον κινέζο εδώ

Τι ακριβώς τρέχει να τα τρέξω να δω πόσο % θα παει. Το χειρότερο multitasking το έχει η gpu. Ο επεξεργαστής μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Ακόμα και ένας 6πυρηνος. Απλά αυτό το σενάριο είναι μια φορά το χρόνο για μένα και αν. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις ρε συ τι πουλάκια λες δεν βγάζω άκρη 

Απλά ανέφερε ο palpatin ότι αν σου καθήσει μπανάνας imc στον cpu τσάμπα θα πάρεις τις υψηλά χρονισμένες ram......

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τι ακριβώς τρέχει να τα τρέξω να δω πόσο % θα παει. Το χειρότερο multitasking το έχει η gpu. Ο επεξεργαστής μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Ακόμα και ένας 6πυρηνος. Απλά αυτό το σενάριο είναι μια φορά το χρόνο για μένα και αν. 

μόνο το overwatch αναγνωρίζω τα άλλα παίζει να είναι και κινεζο mmo που δέν τα έχουμε εδώ, εγώ πάντως τρέχω άπειρα tab στον browser, to remote administrator της δουλειάς, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας δεδομένων αρκετά βαρύ (βιάζονται οι συνεργάτες γιατί όταν ξεμπερδέψω δέν θα ξαναανανεώσω μαζί τους), και κανα παιχνιδάκι, συνήθως pc builder, war thunder h gtav.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Απλά ανέφερε ο palpatin ότι αν σου καθήσει μπανάνας imc στον cpu τσάμπα θα πάρεις τις υψηλά χρονισμένες ram......

Για πιο λόγο αυτό? Πχ αν βάλουμε 4000cl18 rams σε μπανάνα cpu δεν θα παίξουν? 

5 λεπτά πριν, cpc464 είπε

μόνο το overwatch αναγνωρίζω τα άλλα παίζει να είναι και κινεζο mmo που δέν τα έχουμε εδώ, εγώ πάντως τρέχω άπειρα tab στον browser, to remote administrator της δουλειάς, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας δεδομένων αρκετά βαρύ (βιάζονται οι συνεργάτες γιατί όταν ξεμπερδέψω δέν θα ξαναανανεώσω μαζί τους), και κανα παιχνιδάκι, συνήθως pc builder, war thunder h gtav.

Το ένα είναι το asphalt 8 μέσω blue stack Android δηλαδή στον υπολογιστή. Εφόσον είναι η δουλειά σου αυτή καλώς έκανες και πήγε σε πιο πολλούς πυρήνες τον αξιοποιείς στο φουλ. Το έγραψα και στην αρχή αν κάποιος δουλέψει και τους 8 πυρήνες προφανώς θα πάει σε ryzen. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Heybro είπε

Για πιο λόγο αυτό? Πχ αν βάλουμε 4000cl18 rams σε μπανάνα cpu δεν θα παίξουν? 

Ακόμα και με τον cpu στοκ (αν είναι μεγάλη μπανάνα) μπορεί και να μην παίξουν, λίγο δύσκολο αλλά μπορεί να συμβεί.

Με τον cpu oc, αν έχει μπανάνα imc (integrated memory controller) είναι απίθανο να τρέξουν σε τέτοια συχνότητα.

Ακόμα και με καλό imc είναι δύσκολες τέτοιες συχνότητες ram αν η συχνότητα του cpu είναι στα 5, 5+

Με λίγα λόγια, όσο μικρότερο/ καθόλου το oc του cpu είναι ευκολότερο το oc της ram και το αντίστροφο.

Για ταυτόχρονο ψηλό oc σε cpu + ram χρειάζεται α-μπάνανος imc.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Heybro είπε

Πόσες φορές έχουμε ακούσει για ανοικτά skype και 100 tabs στον chrome που δήθεν γονατίζουν τα πισιά και θες ντε και καλά 16 threads για να είσαι άνετος.  Πολλοί δεν έχουν εμπειρία από i7, ακόμα και από τους "παλιούς" 4c/8t ή και ισχυρούς i5 για να καταλάβουν πόσο άνετα χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Δεν θα σταθώ στο βίντεο που ανέβασε ο cpc. Αυτές είναι ψυχαναγκαστικές καταστάσεις για να πείσεις τον εαυτό σου ότι τα λεφτά σου έπιασαν τόπο. Να τρέχεις π.χ. 5 games ταυτόχρονα....

Θα πάω σε κάτι πιο πρακτικό. Έναν τύπο που έκανε το λάθος να τρέχει 1700 με απλά καλές μνήμες στα 3000Mhz και έχανε frames από το shadowplay καταγράφοντας το ACO σε προχωρημένη(πατσαρισμένη) έκδοσή του(τα λέει προφορικά). Δεν είναι λίγο κουλό να χάνεις καρέ με 16thread λόγω shadowplay; Όταν έδειξα simulated 6600K να τρέχει μαζί με shadowplay το bench του ACO και να βγάζει περισσότερα από τον 1600 που είχε ο strawman. Με μόλις 4 thread.

Spoiler

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε

Ακόμα και με τον cpu στοκ (αν είναι μεγάλη μπανάνα) μπορεί και να μην παίξουν, λίγο δύσκολο αλλά μπορεί να συμβεί.

Με τον cpu oc, αν έχει μπανάνα imc (integrated memory controller) είναι απίθανο να τρέξουν σε τέτοια συχνότητα.

Ακόμα και με καλό imc είναι δύσκολες τέτοιες συχνότητες ram αν η συχνότητα του cpu είναι στα 5, 5+

Με λίγα λόγια, όσο μικρότερο/ καθόλου το oc του cpu είναι ευκολότερο το oc της ram και το αντίστροφο.

Για ταυτόχρονο ψηλό oc σε cpu + ram χρειάζεται α-μπάνανος imc.

Κατάλαβα δεν το γνωριζα αυτό. Για αυτό μάλλον δεν πάνε οι μνήμες πάνω από 3333cl16 είναι hynix και μάλλον ζορίζεται και η cpu που είναι στα 5. Μιλάμε πάντως για πολύ μικρές διαφορές σε real life σε Intel συστήματα μετά τα 3200. Σε ryzen είναι αλλιώς τα πράγματα. 

3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Πόσες φορές έχουμε ακούσει για ανοικτά skype και 100 tabs στον chrome που δήθεν γονατίζουν τα πισιά και θες ντε και καλά 16 threads για να είσαι άνετος.  Πολλοί δεν έχουν εμπειρία από i7, ακόμα και από τους "παλιούς" 4c/8t ή και ισχυρούς i5 για να καταλάβουν πόσο άνετα χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Δεν θα σταθώ στο βίντεο που ανέβασε ο cpc. Αυτές είναι ψυχαναγκαστικές καταστάσεις για να πείσεις τον εαυτό σου ότι τα λεφτά σου έπιασαν τόπο. Να τρέχεις π.χ. 5 games ταυτόχρονα....

Θα πάω σε κάτι πιο πρακτικό. Έναν τύπο που έκανε το λάθος να τρέχει 1700 με απλά καλές μνήμες στα 3000Mhz και έχανε frames από το shadowplay καταγράφοντας το ACO σε προχωρημένη(πατσαρισμένη) έκδοσή του(τα λέει προφορικά). Δεν είναι λίγο κουλό να χάνεις καρέ με 16thread λόγω shadowplay; Όταν έδειξα simulated 6600K να τρέχει μαζί με shadowplay το bench του ACO και να βγάζει περισσότερα από τον 1600 που είχε ο strawman. Με μόλις 4 thread.

Απόκρυψη περιεχομένων

Μπακαλιστικα αν το πάρουμε 8 πυρήνες>6 πυρήνες. Αλλά παίζουν ρόλο και άλλα συχνότητα πως τα πάνε με τις ram αν έχουμε hdd ssd nvme κτλ. Το βίντεο δείχνει τα πράγματα όπως είναι που έτσι είναι τα περισσότερα συστήματα. Δεν βρήκα ακόμα review με 3466cl14 rams όπως του spartan. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Να το κανω τι να παιζει καλυτερα αν οι θεατες δεν μπορουν να δουν τιποτα :rolleyes:

9_stream-pubg-ryzen2-viewer.png.98987b631f2b8daf538d30c7400c20ac.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Κατάλαβα δεν το γνωριζα αυτό. Για αυτό μάλλον δεν πάνε οι μνήμες πάνω από 3333cl16 είναι hynix και μάλλον ζορίζεται και η cpu που είναι στα 5. Μιλάμε πάντως για πολύ μικρές διαφορές σε real life σε Intel συστήματα μετά τα 3200. Σε ryzen είναι αλλιώς τα πράγματα. 

Με 8700 στα 5 και μνήμες στα 3333c16 δεν θες κάτι άλλο.

Για να μπορούσες να καταλάβεις διαφορά με το μάτι θα πρέπει οι μνήμες να ήταν στα 4+ c17 και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις μνήμες με τις περίφημες samsung b-die, πχ ένα kit στα 3600 c15, είναι πολλά τα χρήματα

για ελάχιστα fps - αν και το πιθανότερο είναι αυτά τα frames να προστεθούν στα minimum, αλλά και πάλι...-

Καλύτερα να ξοδευτείς για ηχεία/καρέκλα/γραφείο/περιφερειακά whatever... Το gaming δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει στον cpu.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Να το κανω τι να παιζει καλυτερα αν οι θεατες δεν μπορουν να δουν τιποτα :rolleyes:

9_stream-pubg-ryzen2-viewer.png.98987b631f2b8daf538d30c7400c20ac.png

Δείξε και αυτό όμως επίσης από το review του gamer nexus. Όπως και το power draw παρακάτω. 

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3287-amd-r7-2700-and-2700x-review-game-streaming-cpu-benchmarks-memory/page-3

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Heybro είπε

Εφόσον είναι η δουλειά σου αυτή καλώς έκανες και πήγε σε πιο πολλούς πυρήνες τον αξιοποιείς στο φουλ.

Δέν το συζητώ φίλε μου, ειδικά όταν δέν υπήρχε και 8700,έχω συναδέλφους που τα έσκασαν χοντρά για x99 πλατφόρμα και εγώ έκανα δουλειά με 6 κατοστάρικα.

1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Αυτές είναι ψυχαναγκαστικές καταστάσεις για να πείσεις τον εαυτό σου ότι τα λεφτά σου έπιασαν τόπο.

Το βίντεο το έβαλα σάν παράδειγμα πολλαπλών προγραμμάτων, λέω ποιο κάτω και τι τρέχω εγώ, δέν μπορώ να βάλω βίντεο όμως γιατί έχω και κάποια σύμβαση και τα προγράμματα δέν είναι περιουσία μου,

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Με 8700 στα 5 και μνήμες στα 3333c16 δεν θες κάτι άλλο.

Για να μπορούσες να καταλάβεις διαφορά με το μάτι θα πρέπει οι μνήμες να ήταν στα 4+ c17 και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις μνήμες με τις περίφημες samsung b-die, πχ ένα kit στα 3600 c15, είναι πολλά τα χρήματα

για ελάχιστα fps - αν και το πιθανότερο είναι αυτά τα frames να προστεθούν στα minimum, αλλά και πάλι...-

Καλύτερα να ξοδευτείς για ηχεία/καρέκλα/γραφείο/περιφερειακά whatever... Το gaming δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει στον cpu.

Αυτό ακριβώς έχω καταλάβει. Τις μνήμες τις ακριβοπληρωσα ήταν η περίοδος που ανέβηκαν 240 και 275 είχαν οι b die Samsung. Στα min ίσως δω διαφορές με 3600cl15 ναι αλλά για την ώρα είμαι εντάξει. Καρέκλα gaming θα τσιμπήσω και nvme έχω στο πρόγραμμα στο κοντινό μέλλον. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου ήταν πολύτιμες. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...