Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Tι δίνει στους ΧΕΟΝ?

Γιατί η ΗΕΔΤ δεν είναι επαγγελματική ?

Και τι δίνει στην ΗΕΔΤ ? ........................... Να σκεφτώ .... 4πύρηνο με 4 νήματα και 16 λανες , με διπλό κανάλι μνήμης (7640)

δίνει  4 πύρηνος με 8 νήματα με 16 λανες και διπλό κανάλι μνήμης (7740)

δίνει 6 πύρηνο με 24 λανεσ και τετραπλό κανάλι μνήμης (7800)

δίνει και 8 πύρηνο με 24 λανεσ και τετραπλό κανάλι μνήμης (7820χ)

Δηλαδή τίποτε παραπάνω, απ` ότι δίνει ένας 1500Χ, 2600Χ ή ένας 2700Χ ....

Το πως ορίζει το μαρκετινγκ της ιντελ τις πλατφόρμες ποσώς με ενδιαφέρει ... Η πραγματικότητα με ενδιαφέρει και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεις.

Ο επαγγελματίας που θέλει να τελειώσει την δουλειά του γρήγορα, μια χαρά θα τα σκάσει για να πάρει 2700Χ στα 320Ε  και να ξεφορτωθεί κάτι 6800Κ ή 5820Κ ακόμα και έναν Ρ7 1700 ....

Αυτοί οι επαγγελματίες στους οποίους αναφέρεσαι(γραφίστες, content creators, κατηγορίες μηχανικών κλπ.) είναι μια σταγόνα μέσα στον ωκεανό των δεκάδων εκατομμυρίων gaming Pcs και των servers(που είναι λιγότεροι αριθμητικά, αλλά ενσωματώνουν πολλές και ακριβές cpu).

Μέχρι και ο Palpatin για server αγορά μίλησε. Όχι γενικά και αόριστα για κάποιους επαγγελματίες. Επαγγελματίας είναι και ο δικηγόρος που φτιάχνει φόρμες για νομικά κείμενα. Μήπως "καίγεται" και αυτός για ryzen 12c/24t;

Το γεγονός ότι ο 8700K προωθήθηκε σαν gaming cpu φανερώνει πόσο μεγάλη αξία δίνει η ίντελ στην gaming αγορά. Μετά πάμε στη server αγορά όπου κινείται τελείως διαφορετικά και χρεώνει τελείως διαφορετικές τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ~Palpatin~ είπε

Τελικά εκτός του ότι δεν βλέπω συμμετοχή από κανέναν σε αυτό που είπα έγινα και τρολλ.

Το αστείο είναι ότι πήρα και συμβουλή να διαβάσω εγώ το manual σε Intel σύστημα και στα AMD των φανταστικών του φίλων δεν χρειάζεται γιατί τα πέταξαν, τόσο άχρηστα ήταν!!!

Νομίζω όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, στρουμφοπιρουετα  από το σύνολο των "γνωστών" εδώ μέσα και σιωπή των αμνών.

Τώρα διαβάζω για χ5675.... Τι άλλο θα διαβάσω εδώ θέλω να δω!!!

Μια μικρή διόρθωση.

Το χρήμα είναι στην server αγορά πάντως.

φιλε πρεπει εκτος απο μεγαλος ξερολας να εισαι και πολυ κομπλεξικος τελικα, γιατι οι ειρωνιες σου και οι μαγκιες του πληκτρολογιου τελικα ειναι πολυ ευκολες

αν διαβαζες απο τα πρωτα μνματα  που εγραψα, ελεγα για πλατφορμα amd και οχι μητρικη amd, απλα το αφησα ασχολιαστο πριν, μιας κ δεν ηξερα ποσο θα επιμενεις να γραφεις ασυναρτησιες

οι φανταστικοι μου φιλοι, ποτε δεν πεταξαν το μηχανημα τους, ουτε ειπε ποτε κατι τετοιο. ειπα οτι ταλαιπωρηθηκαν να το στησουν.

επισης ειπα, οτι και εγω σκεφτομουν  να παω σε ryzen και αυτο φαινεται απο σχολια και θεμα που ειχα ανοιξει, αρα δεν ειμαι ΟΠΑΔΟΣ οουτε το ενος ουτε του αλλου, οποτε αυτα που γραφεις για πιρουετες κρατησε τα για τον τσιπρα

το να διαβασεις manual για να βαλεις μνημες δεν απευθυνοταν σε σενα προσωπικα, ηταν γενικοτερη δηλωση, ειναι κατι που θα κανει ο μεσος χρηστης

αρα γενικοτερα, διαβασες κατι, το ερμηνευσες οπως ηθελες και ειπες να το παιξεις εξυπνος. συγχαρητηρια!!

δεν θα εμπαινα στη διαδικασια να σου απαντησω, αλλα στραβωσα με τη σιωπη των αμνων κ το υφακι σου

εγω προσωπικα θα αγοραζω και υποστηριζω οτι ειναι ποιοτικοτερο και φιλικοτεροσ το μεσο χρηστη, εσυ μπορεις να κανεις οτι θες κ να χαλας τα λεφτα σου πως θες.

αυτα και πραγματικα δεν απανταω ξανα , γιατι ηδη το ολοθεμα εχει καταντησει αηδια.

Επεξ/σία από demmian
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αυτοί οι επαγγελματίες στους οποίους αναφέρεσαι(γραφίστες, content creators, κατηγορίες μηχανικών κλπ.) είναι μια σταγόνα μέσα στον ωκεανό των δεκάδων εκατομμυρίων gaming Pcs και των servers(που είναι λιγότεροι αριθμητικά, αλλά ενσωματώνουν πολλές και ακριβές cpu).

Μέχρι και ο Palpatin για server αγορά μίλησε. Όχι γενικά και αόριστα για κάποιους επαγγελματίες. Επαγγελματίας είναι και ο δικηγόρος που φτιάχνει φόρμες για νομικά κείμενα. Μήπως "καίγεται" και αυτός για ryzen 12c/24t;

Το γεγονός ότι ο 8700K προωθήθηκε σαν gaming cpu φανερώνει πόσο μεγάλη αξία δίνει η ίντελ στην gaming αγορά. Μετά πάμε στη server αγορά όπου κινείται τελείως διαφορετικά και χρεώνει τελείως διαφορετικές τιμές.

Σου ξαναλέω, στα π@π@ρια μου τι λέει η ιντελ.

Η ιντελ έδινε και τον 6850Κ σαν επαγγελματικό και σου πάσαρε για gaming τον 7700κ.

Μετά σου πέταξε τον 8700κ τσιτωμενο στα ρολογια και τσίμπησες .... λες και πριν δεν υπήρχε.

Περιμένω την επόμενη κωλοτούμπα σου όταν έρθει ο 8-πύρηνος ΙΝΤΕΛ . χαχαχαχ

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Σου ξαναλέω, στα π@π@ρια μου τι λέει η ιντελ.

Η ιντελ έδινε και τον 6850Κ σαν επαγγελματικό και σου πάσαρε για gaming τον 7700κ.

Μετά σου πέταξε τον 8700κ τσιτωμενο στα ρολογια και τσίμπησες .... λες και πριν δεν υπήρχε.

Περιμένω την επόμενη κωλοτούμπα σου όταν έρθει ο 8-πύρηνος ΙΝΤΕΛ . χαχαχαχ

Η HEDT πλατφόρμα είναι περισσότερο για enthusiasts και αυτές τις λίγες κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν ανάγκη τα cores. Το βλέπεις και από τις ασήμαντες πωλήσεις τους.

Όταν μιλάμε για servers μιλάμε για πλήθος δυνατοτήτων σε επίπεδο πλατφόρμας που δεν υπάρχουν αλλού. Ο xeon gold 6c/12t έχει 2.000€ αυτή τη στιγμή. Βλάκες είναι αυτοί που τον αγοράζουν και δεν πάνε σε 8700Κ ή τον ακόμα πιο μαμάτο ryzen 2700X που έχει το 1/6 των χρημάτων;

edit:

https://www.custompcreview.com/wiki/hedt/

Αναφορά σε κείμενο

HEDT, or High End Desktop, is an acronym originally coined by Intel to refer to their high end consumer desktop PC platforms designed for enthusiasts, gamers, and content creators. Today, both Intel and AMD refer to their high end consumer desktop PC platforms as HEDT.

gamers ---> Προφανώς enthusiast gamers. Αυτούς που θέλουν να κάνουν φιγούρα δηλαδή. Και τους σκληροπυρηνικούς του SLI φυσικά(τώρα μας εγκαταλείπει).

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Η HEDT πλατφόρμα είναι περισσότερο για enthusiasts και αυτές τις λίγες κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν ανάγκη τα cores. Το βλέπεις και από τις ασήμαντες πωλήσεις τους.

Όταν μιλάμε για servers μιλάμε για πλήθος δυνατοτήτων σε επίπεδο πλατφόρμας που δεν υπάρχουν αλλού. Ο xeon gold 6c/12t έχει 2.000€ αυτή τη στιγμή. Βλάκες είναι αυτοί που τον αγοράζουν και δεν πάνε σε 8700Κ ή τον ακόμα πιο μαμάτο ryzen 2700X που έχει το 1/6 των χρημάτων;

edit:

https://www.custompcreview.com/wiki/hedt/

gamers ---> Προφανώς enthusiast gamers. Αυτούς που θέλουν να κάνουν φιγούρα δηλαδή. Και τους σκληροπυρηνικούς του SLI φυσικά(τώρα μας εγκαταλείπει).

1) Μια χαρά πωλήσεις εκαναν οι ΡΥΖΕΝ 1 και συνεχίζουν να κάνουν οι ΡΥΖΕΝ 2 .... Προφανώς γιατί χωρίς να είναι υπερκοστολογημένοι , δίνουν αυτό για το οποίο στην intel πλατφόρμα θα έπρεπε να σκάσεις τα διπλά.

Από εκεί καταλαβαίνεις γιατί η ΗΔΕΤ της intel δεν πουλάει....

2) Πλήθος δυνατοτήτων? Για ποιο πράγμα μιλάς ? Για τα 1ΤΒ μνήμης ...? Ας γελάσω ....  Οποιος θέλει 1ΤΒ μνήμης κοιτάζει πέραν του Desktop  ....

Εκεί είναι άλλη υπόθεση.

Το σύνολο των  gaming PC όπως το ορίζεις εσύ, είναι τόσο όσο οι πωλήσεις καρτών του τύπου 1080 /ΤΙ και VEGA.....  βγάζοντας έξω τις πωλήσεις καρτών για mining ....

Ασε λοιπόν τα κούφια λόγια . Σε ρώτησα επακριβώς τι λείπει από την mainstream και γιατί την ορίζεις έτσι και δεν μου απάντησες ....  Sorry  κιόλας αλλά εγώ βλέπω πως ακόμα και η υποτιθέμενη  HEDT της Intel αυτή την στιγμή είναι πίσω από την υποτιθέμενη mainstream της AMD ....  με το μισό κόστος.

Βάφτισε εσύ ΗΔΕΤ τον 7740 ή τον 7800 και δώσε τα διπλά λεφτά για τα μισά πράγματα σε σχέση με την και καλά  mainstream ΑΜ4 με τον 2700/2700Χ ....

Και αυτό το γεγονός, δεν μπορούμε να το διακοσμίσουμε με λογάκια του τύπου GAMING πλατφόρμα κ.λ.π. OBSOLET  πλατφόρμα πές το καλύτερα να συνεννοηθούμε ...     :P

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Εγω το εχω ξαναπει μπερδευουν τον επαγγελματια με τον επιχειρηματια ...

Και μπερδεύουν και την χρήση θα έλεγα εγώ, επαγγελματική χρήση δεν σημαίνει ότι έχει και ανάγκη από μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, I/O bandwidth κτλ. Οι εταιρίες που αγοράζουν 100αδες τμχ πχ, τι νομίζετε ότι βάζουν στα γραφεία των στελεχών/υπαλλήλών τους; Mainstream PCs που τρέχουν office/e-mail και το εκάστοτε πακέτο για CRM κτλ. Τι να τους κάνουν τους 6-8-10 πυρήνες σε αυτά τα μηχανήματα; Το λογισμικό που τρέχουν ζορίζεται να γεμίσει 1-2 σύγχρονους πυρήνες.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, adtakhs είπε

1) Μια χαρά πωλήσεις εκαναν οι ΡΥΖΕΝ 1 και συνεχίζουν να κάνουν οι ΡΥΖΕΝ 2 .... Προφανώς γιατί χωρίς να είναι υπερκοστολογημένοι , δίνουν αυτό για το οποίο στην intel πλατφόρμα θα έπρεπε να σκάσεις τα διπλά.

Ό,τι κατάφεραν οι ryzen το κατάφεραν χάρη στις αξιοπρεπείς gaming επιδόσεις τους. Με αυτές κρίθηκαν και με αυτές τιμολογήθηκαν. Αν ενδιέφερε την πλειοψηφία των αγοραστών τους το productivity, τότε ο 7700Κ θα είχε πέσει κάτω από τα 200€ αναλογικά με τις επιδόσεις του στο κομμάτι αυτό.

Το HEDT ήταν πάντα προϊόντα για ελάχιστους.

Αναφορά σε κείμενο

Ασε λοιπόν τα κούφια λόγια . Σε ρώτησα επακριβώς τι λείπει από την mainstream και γιατί την ορίζεις έτσι και δεν μου απάντησες ....

Με ρωτάς σε τι υστερούν οι mainstream ryzen από τους καθαρά επαγγελματικούς cpu σαν τους xeon. Σίγουρα σε κάτι υστερούν για να πουλιούνται οι δεύτεροι σε εξαπλάσια τιμή, με λιγότερα cores και να βρίσκουν αγοραστές. Και για να υπάρχει ειδική κατηγορία EPYC της AMD με ειδικές μητρικές.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Ό,τι κατάφεραν οι ryzen το κατάφεραν χάρη στις αξιοπρεπείς gaming επιδόσεις τους. Με αυτές κρίθηκαν και με αυτές τιμολογήθηκαν. Αν ενδιέφερε την πλειοψηφία των αγοραστών τους το productivity, τότε ο 7700Κ θα είχε πέσει κάτω από τα 200€ αναλογικά με τις επιδόσεις του στο κομμάτι αυτό.

Με ρωτάς σε τι υστερούν οι mainstream ryzen από τους καθαρά επαγγελματικούς cpu σαν τους xeon. Σίγουρα σε κάτι υστερούν για να πουλιούνται οι δεύτεροι σε εξαπλάσια τιμή, με λιγότερα cores και να βρίσκουν αγοραστές. Και για να υπάρχει ειδική κατηγορία EPYC της AMD με ειδικές μητρικές.

Ελα ρε και εσυ ποιες επιδοσεις τους στο gaming? Που ο 1700 με κανονικες ram ειναι καμια 50αρια fps πισω σε 1080p?1 στους 1000 θα κατσει να φτιαξει timings οι υπολοιποι παιζουν με 40% κατω επιδοσεις απο intel. Καθαρα για gaming μιλαω.

• Confused 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Αγόρι μου σου είπα αυτό και δεν απαντάς γιατί είσαι κοτούλα.

Αναφορά σε κείμενο

Γιατί η ΗΕΔΤ δεν είναι επαγγελματική ?

Και τι δίνει στην ΗΕΔΤ ? ........................... Να σκεφτώ .... 4πύρηνο με 4 νήματα και 16 λανες , με διπλό κανάλι μνήμης (7640)

δίνει  4 πύρηνος με 8 νήματα με 16 λανες και διπλό κανάλι μνήμης (7740)

δίνει 6 πύρηνο με 24 λανεσ και τετραπλό κανάλι μνήμης (7800)

δίνει και 8 πύρηνο με 24 λανεσ και τετραπλό κανάλι μνήμης (7820χ)

Δηλαδή τίποτε παραπάνω, απ` ότι δίνει ένας 1500Χ, 2600Χ ή ένας 2700Χ ....

Το πως ορίζει το μαρκετινγκ της ιντελ τις πλατφόρμες ποσώς με ενδιαφέρει ... Η πραγματικότητα με ενδιαφέρει και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεις.

Ο επαγγελματίας που θέλει να τελειώσει την δουλειά του γρήγορα, μια χαρά θα τα σκάσει για να πάρει 2700Χ στα 320Ε  και να ξεφορτωθεί κάτι 6800Κ ή 5820Κ ακόμα και έναν Ρ7 1700 ....

Μην μου συγκρίνεις την HDET της  AMD με το καρναβάλι που παραθέτω παραπάνω.

Σου είπα πως αυτή που ονομάζεις εσύ  HDET στην INTEL στην AMD είναι Mainstream .... Γκεγκε ?  

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Ελα ρε και εσυ ποιες επιδοσεις τους στο gaming? Που ο 1700 με κανονικες ram ειναι καμια 50αρια fps πισω σε 1080p?1 στους 1000 θα κατσει να φτιαξει timings οι υπολοιποι παιζουν με 40% κατω επιδοσεις απο intel. Καθαρα για gaming μιλαω.

Εσύ ξύπνησες ή ακόμα ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Heybro είπε

Γι'αυτό και είπα "αξιοπρεπείς" επιδόσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

καλα χαλαρωσε, σιγα μην ειναι και 100fps πισω

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Αγόρι μου σου είπα αυτό και δεν απαντάς γιατί είσαι κοτούλα.

Μην μου συγκρίνεις την HDET της  AMD με το καρναβάλι που παραθέτω παραπάνω.

Σου είπα πως αυτή που ονομάζεις εσύ  HDET στην INTEL στην AMD είναι Mainstream .... Γκεγκε ?  

Εσύ ξύπνησες ή ακόμα ?

Εγω φιλε απο την αρχη το ξερω οτι τα timings κανουν τη διαφορα αλλα ο 1 στους 1000 θα τα φτιαξει και παλι ειναι πισω 10-20% αλλα πλησιαζουν αρκετα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Και λοιπόν?, εδώ υπάρχουν άτομα που παίρνουν 1080τι για να παίξουν σε hd 60hz (ναι το έχω δεί και αυτό):lol:.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

καλα χαλαρωσε, σιγα μην ειναι και 100fps πισω

Και ομως.Οι διαφορες ειναι τεραστιες ακομα και σε full hd.

Μόλις τώρα, cpc464 είπε

Και λοιπόν?, εδώ υπάρχουν άτομα που παίρνουν 1080τι για να παίξουν σε hd 60hz (ναι το έχω δεί και αυτό):lol:.

Σε 2K 60hz δεν ειναι κακο και ακομα και η 1080ti μερικα παιχνιδια στα 2k δεν εχει παντα 60. Βεβαια μιλαμε για ελαχιστα οπως wildlands final fantasy. Εγω πηγα σε ενδιασμεση λυση. 2560x1080 με 75fps με την 1070ti και πιστευω ειναι το ιδανικο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...