Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, james rod είπε

αυτο ειναι τελειως ασχετο γιατι παιζουν και σε διαφορετικο sf. η apple ελεγχει απολυτα το τι βγαινει ενω κατι αντιστοιχο δε μπορει να το κανει ευκολα η google, ενω οι επεξεργαστες της apple πλεον ειναι custom. πληρωνει αδεια στην arm και σχεδιαζει το δικο της cpu. επισης ειναι 6πυρηνοι στα τελευταια 2 μοντελα, ασυμμετρης σχεδιασης.

αν ο σωστος δρομος ηταν οι λιγοι πυρηνες δε θα τους ακολουθουσε η ιντελ, να εισαι σιγουρος. βλεπει ομως οτι φτανει και καπου την ξεπερναει σε performance η amd και γι' αυτο θα βγαλει και αυτη οχταπυρηνο.

Το μέλλον θα είναι πολυπυρηνο κανείς δεν λέει το αντίθετο. Η intel αν βγάλει 8 πυρήνες θα είναι στα 4.8ghz σίγουρα. Σίγουρα δεν θα βγάλει κάτι με κάτω από 4.5ghz στους i7. Η amd παίζει άλλο παιχνίδι και προφανώς τα προγράμματα που δουλεύουν 8 πυρήνες είναι μπροστά δεν θα γινόταν αλλιώς. 

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Το μέλλον θα είναι πολυπυρηνο κανείς δεν λέει το αντίθετο. Η intel αν βγάλει 8 πυρήνες θα είναι στα 4.8ghz σίγουρα. Σίγουρα δεν θα βγάλει κάτι με κάτω από 4.5ghz στους i7. Η amd παίζει άλλο παιχνίδι και προφανώς τα προγράμματα που δουλεύουν 8 πυρήνες είναι μπροστά δεν θα γινόταν αλλιώς. 

βασικα δεν ειναι το μελλον ειναι το παρον, αλλα και το παρελθον. γι' αυτο η ιντελ εχει ξεσκιστει ν' ανεβαζει τους πυρηνες στους σερβερ επεξεργαστες. απο τους 4 που ηταν μαχιμουμ οι χεον το '08, πηγαμε στους 28/56 πυρηνες/νηματα. σιγα σιγα καταργησε - μεσα σε αυτα τα χρονια - και τους multicore επεξεργαστες και παιζει μονο με multithreaded. ελαχιστοι mc εχουν απομεινει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Heybro είπε

To 4,8Ghz είναι πολύ αισιόδοξο για 8Core/16thread. Εκτός και αν παίζει single core turbo και σε all core να παίζει στα 3,4-3,6Ghz.

Εχει τερματίσει το κοντέρ και φαίνεται να έχει πρόβλημα να κατέβει στα 10nm η Intel. Μάλλον δεν μπορεί να πιάσει τα ρολόγια των 14nm.

Δεν είναι το μέλλον πολυνηματικό. Το παρόν είναι....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, james rod είπε

βασικα δεν ειναι το μελλον ειναι το παρον, αλλα και το παρελθον. γι' αυτο η ιντελ εχει ξεσκιστει ν' ανεβαζει τους πυρηνες στους σερβερ επεξεργαστες. απο τους 4 που ηταν μαχιμουμ οι χεον το '08, πηγαμε στους 28/56 πυρηνες/νηματα. σιγα σιγα καταργησε - μεσα σε αυτα τα χρονια - και τους multicore επεξεργαστες και παιζει μονο με multithreaded. ελαχιστοι mc εχουν απομεινει.

Ε

42 λεπτά πριν, adtakhs είπε

To 4,8Ghz είναι πολύ αισιόδοξο για 8Core/16thread. Εκτός και αν παίζει single core turbo και σε all core να παίζει στα 3,4-3,6Ghz.

Εχει τερματίσει το κοντέρ και φαίνεται να έχει πρόβλημα να κατέβει στα 10nm η Intel. Μάλλον δεν μπορεί να πιάσει τα ρολόγια των 14nm.

Δεν είναι το μέλλον πολυνηματικό. Το παρόν είναι....

Ειναι το παρον και το μελλον στην επαγγελματικη κατηγορια. Εγω σαν mainstream χρηστης που αυτοι κανουν τους μεγαλους τζιρους τι να τον κανω τον 8πυρηνο αν αυτα που δουλευω θα τα αξιοποιησω σε 4 5 χρονια? Ενας επαγγελματιας ας παει σε threadripper xeon ενας απλος χρηστης θα δουλεψει ουτε το 50-60% απο εναν 8πυρηνο περα απο benchmarks. Τα 4.8 λεγαμε δεν θα τα επιαναν ουτε οι coffee lake αλλα κοιτα που ειμαστε. Εχουμε ενα 6πυρηνο που κλοκαρετε καλυτερα απο τον 7700k που ειναι ο κορυφαιος 4core cpu αυτη τη στιγμη.Η intel ξερει τι κανει. Μονη ενσταση το κακο tim παραπονο αλλο δεν εχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Ε

Ειναι το παρον και το μελλον στην επαγγελματικη κατηγορια. Εγω σαν mainstream χρηστης που αυτοι κανουν τους μεγαλους τζιρους τι να τον κανω τον 8πυρηνο αν αυτα που δουλευω θα τα αξιοποιησω σε 4 5 χρονια? Ενας επαγγελματιας ας παει σε threadripper xeon ενας απλος χρηστης θα δουλεψει ουτε το 50-60% απο εναν 8πυρηνο περα απο benchmarks. Τα 4.8 λεγαμε δεν θα τα επιαναν ουτε οι coffee lake αλλα κοιτα που ειμαστε. Εχουμε ενα 6πυρηνο που κλοκαρετε καλυτερα απο τον 7700k που ειναι ο κορυφαιος 4core cpu αυτη τη στιγμη.Η intel ξερει τι κανει. Μονη ενσταση το κακο tim παραπονο αλλο δεν εχω.

Είναι παρόν και μέλλον παντού. Δεν ξέρω τι κάνεις στο pc σου και αν ανοιγοκλείνεις προγράμματα για να τρέξουν στο max, αλλά και multitasking απεριόριστο σου δίνουν τα πολυπύρηνα και mutlithreading καλό.

Δεν ξέρω γιατί βλεπετε αποσπασματικά τα θέματα.....

Η intel έχει τερματίσει τα πάντα. Πλέον παίρνει προσωπικό αλλά KELLER μπας και μπορέσει να δημιουργήσει νέες προοπτικές . ;)

Να ξέρεις πως κάλλιστα μπορούν να βγάλουν υψηλά χρονισμένα πολύπύρηνα, το θέμα είναι το efficiency και εκεί είναι που πονάνε όλοι οι κατασκευαστές. Δεν μπορείς να πασάρεις προιόν που για 10% παραπάνω επεξεργαστική ισχύ, να ζητά 100% παραπάνω ενέργεια ....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Είναι παρόν και μέλλον παντού. Δεν ξέρω τι κάνεις στο pc σου και αν ανοιγοκλείνεις προγράμματα για να τρέξουν στο max, αλλά και multitasking απεριόριστο σου δίνουν τα πολυπύρηνα και mutlithreading καλό.

Δεν ξέρω γιατί βλεπετε αποσπασματικά τα θέματα.....

Η intel έχει τερματίσει τα πάντα. Πλέον παίρνει προσωπικό αλλά KELLER μπας και μπορέσει να δημιουργήσει νέες προοπτικές . ;)

Να ξέρεις πως κάλλιστα μπορούν να βγάλουν υψηλά χρονισμένα πολύπύρηνα, το θέμα είναι το efficiency και εκεί είναι που πονάνε όλοι οι κατασκευαστές. Δεν μπορείς να πασάρεις προιόν που για 10% παραπάνω επεξεργαστική ισχύ, να ζητά 100% παραπάνω ενέργεια ....

Πολυπηρυνους εχουμε παντως. 6 πυρηνες εχουμε και 8 η amd στην mainstream κατηγορια. Αν παρουμε εναν 20πυρηνο xeon σε gaming θα ειναι πολυ πισω απο τον 8700k. Πολλοι πυρηνες δεν χρειαζονται στην mainstream. Εννοω 10+ με χαμηλους χρονισμους. Αν μπορουν να βγαλουν 10 πυρηνες στα 5 καλως. Και εχεις δικιο η ενεργεια που απαιτητε για λιγη παραπανω ισχυ μπορει να ειναι και διπλασια για αυτο πρεπει να δουμε 10nm την επομενη 5ετια η και 7 αν ειναι εφικτο. Τα 4 ειναι το οριο νομιζω.

Δημοσ.

Αν και ο τίλτος είναι 8600Κ vs 2600Χ, o 8400 και ο X5675 είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων όχι πάνω από έναν 8600K.

υ.γ.: Προσωπικά βρίσκω νόημα σε έναν 8 core mainstream intel μόνο αν γίνεται χρήση EMIB ώστε να κρατηθούν ψηλά τα ρολόγια. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο εννιαίου die με τα turbo ρολόγια να πέφτουν κατακόρυφα μετά τη χρήση 6 και πλέον cores.

Με δεδομένο πάντως ότι η intel ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη gaming αγορά, εκεί που πέφτει το πολύ χρήμα από τους casual, μου φαίνεται αυτοκτονία το να βγάζεις 8c/16t προτού να έχουν αξιοποιηθεί καλά καλά τα 6c/12t. Μετά τι θα έχεις να πουλήσεις σε αυτά τα άτομα όταν φτάσουμε σε 8c/18t gaming;

Δημοσ.

Τελικά εκτός του ότι δεν βλέπω συμμετοχή από κανέναν σε αυτό που είπα έγινα και τρολλ.

Το αστείο είναι ότι πήρα και συμβουλή να διαβάσω εγώ το manual σε Intel σύστημα και στα AMD των φανταστικών του φίλων δεν χρειάζεται γιατί τα πέταξαν, τόσο άχρηστα ήταν!!!

Νομίζω όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, στρουμφοπιρουετα  από το σύνολο των "γνωστών" εδώ μέσα και σιωπή των αμνών.

Τώρα διαβάζω για χ5675.... Τι άλλο θα διαβάσω εδώ θέλω να δω!!!

12 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αν και ο τίλτος είναι 8600Κ vs 2600Χ, o 8400 και ο X5675 είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων όχι πάνω από έναν 8600K.

υ.γ.: Προσωπικά βρίσκω νόημα σε έναν 8 core mainstream intel μόνο αν γίνεται χρήση EMIB ώστε να κρατηθούν ψηλά τα ρολόγια. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο εννιαίου die με τα turbo ρολόγια να πέφτουν κατακόρυφα μετά τη χρήση 6 και πλέον cores.

Με δεδομένο πάντως ότι η intel ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη gaming αγορά, εκεί που πέφτει το πολύ χρήμα από τους casual, μου φαίνεται αυτοκτονία το να βγάζεις 8c/16t προτού να έχουν αξιοποιηθεί καλά καλά τα 6c/12t. Μετά τι θα έχεις να πουλήσεις σε αυτά τα άτομα όταν φτάσουμε σε 8c/18t gaming;

Μια μικρή διόρθωση.

Το χρήμα είναι στην server αγορά πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στη mainstream αγορά το χρήμα είναι στους gamers. Στη server αγορά πάμε σε άλλα προϊόντα με πολλά cores.

Δεν περίμενα άλλη απάντηση από εσένα, τι μας είπες τώρα;

Τα έτοιμα συστήματα που παίρνουν προφανώς και είναι gaming, αφού σε φίλο που έχω στο γραφείο του δεν κάνουν τίποτα άλλο όλη μέρα παίζουν.

Σεμνααααααα.

"Με δεδομένο πάντως ότι η intel ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη gaming αγορά, εκεί που πέφτει το πολύ χρήμα από τους casual,"

"Στη mainstream αγορά το χρήμα είναι στους gamers. Στη server αγορά πάμε σε άλλα προϊόντα με πολλά cores"

Επεξ/σία από ~Palpatin~
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στη mainstream αγορά το χρήμα είναι στους gamers. Στη server αγορά πάμε σε άλλα προϊόντα με πολλά cores.

Για πες μου ρε μεγάλε, πως ορίζεται η mainstream αγορά ?

Γιατί εγώ πολύ απλά βλέπω πως

1) Οι 8-πύρηνοι μια χαρά κάνουν για όλο το πλήθος και το είδος των εφαρμογών και ας είναι στην και καλά μαινστρεαμ αγορά.

2) Πως τα 64ΓΒ ΡΑΜ , μια χαρά βολεύουν ακόμα και τους πλεον απαιτητικούς χρήστες.

3) Πως σπάνια θα δεις ακόμα και σε μηχανήματα δουλειάς πάνω από μια κάρτα γραφικών.

4) Σπάνια θα δεις πάνω από 8 ΗΔΔ ειδικά για λόγους κατανάλωσης

5) Και πολύ πολύ σπάνια θα δεις πάνω από 1 ή 2 ΝΝΜΕ ....

Αρα τι είναι αυτό που δεν καλύπτει έναν επαγγελματία στην και καλά μαινστρεαμ αγορά, που θα πρέπει να κοιτάξει στην σερβερ ?

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, adtakhs είπε

1) Οι 8-πύρηνοι μια χαρά κάνουν για όλο το πλήθος και το είδος των εφαρμογών και ας είναι στην και καλά μαινστρεαμ αγορά.

2) Πως τα 64ΓΒ ΡΑΜ , μια χαρά βολεύουν ακόμα και τους πλεον απαιτητικούς χρήστες.

3) Πως σπάνια θα δεις ακόμα και σε μηχανήματα δουλειάς πάνω από μια κάρτα γραφικών.

4) Σπάνια θα δεις πάνω από 8 ΗΔΔ ειδικά για λόγους κατανάλωσης

5) Και πολύ πολύ σπάνια θα δεις πάνω από 1 ή 2 ΝΝΜΕ ....

Αρα τι είναι αυτό που δεν καλύπτει έναν επαγγελματία στην και καλά μαινστρεαμ αγορά, που θα πρέπει να κοιτάξει στην σερβερ ?

Εγω το εχω ξαναπει μπερδευουν τον επαγγελματια με τον επιχειρηματια ...

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Δεν περίμενα άλλη απάντηση από εσένα, τι μας είπες τώρα;

Τα έτοιμα συστήματα που παίρνουν προφανώς και είναι gaming, αφού σε φίλο που έχω στο γραφείο του δεν κάνουν τίποτα άλλο όλη μέρα παίζουν.

Σεμνααααααα.

"Με δεδομένο πάντως ότι η intel ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη gaming αγορά, εκεί που πέφτει το πολύ χρήμα από τους casual,"

"Στη mainstream αγορά το χρήμα είναι στους gamers. Στη server αγορά πάμε σε άλλα προϊόντα με πολλά cores"

Αν δεν ξέρεις ότι οι casuals(αυτό που λέμε home user) είναι mainstream αγορά τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Δες όσες πιρουέττες θες.

Αναφορά σε κείμενο

Λογιστήριο εταιρείας είναι επαγγελματική χρήση. Με client pc που πατάνε στη mainstream πλατφόρμα. Ωραία μέχρι εδώ;

Ποιός πιστεύεις ότι έχει ανάγκη για συχνότερη αναβάθμιση; Ποιός κινεί την αγορά; Ο πιτσιρικάς που παίζει games ή το σοβαρό λογιστήριο που θέλει να καταχωρεί παραστατικά και βολεύεται ακόμα και με pentium 4. Γιατί η ίντελ λάνσαρε τον 8700Κ σαν τον καλύτερό της gaming cpu και όχι σαν το καλύτερό της productivity cpu; Που είναι επίσης αληθές για αυτή την πλατφόρμα;

Σχετικά με το τί θεωρείται mainstream αγορά(και πλατφόρμα) ρώτα την intel τι παραπάνω δίνει σε επίπεδο πλατφόρμας στους xeon επεξεργαστές. Γιατί υπάρχουν και xeon με 6c/12t τους οποίους για "μυστηριώδεις" λόγους κάποιοι προτιμούν έναντι των 8700K που επίσης είναι 6c/12t.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αν δεν ξέρεις ότι οι casuals(αυτό που λέμε home user) είναι mainstream αγορά τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Δες όσες πιρουέττες θες.

Λογιστήριο εταιρείας είναι επαγγελματική χρήση. Με client pc που πατάνε στη mainstream πλατφόρμα. Ωραία μέχρι εδώ;

Ποιός πιστεύεις ότι έχει ανάγκη για συχνότερη αναβάθμιση; Ποιός κινεί την αγορά; Ο πιτσιρικάς που παίζει games ή το σοβαρό λογιστήριο που θέλει να καταχωρεί παραστατικά και βολεύεται ακόμα και με pentium 4. Γιατί η ίντελ λάνσαρε τον 8700Κ σαν τον καλύτερό της gaming cpu και όχι σαν το καλύτερό της productivity cpu; Που είναι επίσης αληθές για αυτή την πλατφόρμα;

Σχετικά με το τί θεωρείται mainstream αγορά(και πλατφόρμα) ρώτα την intel τι παραπάνω δίνει σε επίπεδο πλατφόρμας στους xeon επεξεργαστές. Γιατί υπάρχουν και xeon με 6c/12t τους οποίους για "μυστηριώδεις" λόγους κάποιοι προτιμούν έναντι των 8700K που επίσης είναι 6c/12t.

Tι δίνει στους ΧΕΟΝ?

Γιατί η ΗΕΔΤ δεν είναι επαγγελματική ?

Και τι δίνει στην ΗΕΔΤ ? ........................... Να σκεφτώ .... 4πύρηνο με 4 νήματα και 16 λανες , με διπλό κανάλι μνήμης (7640)

δίνει  4 πύρηνος με 8 νήματα με 16 λανες και διπλό κανάλι μνήμης (7740)

δίνει 6 πύρηνο με 24 λανεσ και τετραπλό κανάλι μνήμης (7800)

δίνει και 8 πύρηνο με 24 λανεσ και τετραπλό κανάλι μνήμης (7820χ)

Δηλαδή τίποτε παραπάνω, απ` ότι δίνει ένας 1500Χ, 2600Χ ή ένας 2700Χ , 8700, 8700κ....

Το πως ορίζει το μαρκετινγκ της ιντελ τις πλατφόρμες ποσώς με ενδιαφέρει ... Η πραγματικότητα με ενδιαφέρει και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεις.

Ο επαγγελματίας που θέλει να τελειώσει την δουλειά του γρήγορα, μια χαρά θα τα σκάσει για να πάρει 2700Χ στα 320Ε  και να ξεφορτωθεί κάτι 6800Κ ή 5820Κ ακόμα και έναν Ρ7 1700 ....

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Το πολύ χρήμα πέφτει ακόμα απο τις εταιρείες και όχι απο τον mainstream χρήστη, ο main θα πάρει ένα PC,η εταιρεία θα πάρει μερικές εκατοντάδες + servers+στήριξη, μήν πέρνετε σάν κριτήριο τον enthusiast που αλλάζει τα pc σάν πουκάμισα.επιπλέον με τα στατιστικά του steam βλέπουμε πως η χρήστες είναι κατα πλειοψηφία στα τετραπύρηνα με 8 giga μνήμη και κάρτα επιπέδου gtx650.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...