pirmen56 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 @_Theo_ Έτρεξα ένα συγκριτικό στα 720p 50% scale με τον 6700Κ στα 4Ghz. Πρώτα με ram στα 3200 14-16-34 και μετά στα 2666 11-13-34. Βρήκα 4,8% διαφορά σ3 3 run average. Αν και το μάτι μου πήρε κάποια απότομα drops στα 2666 στο σημείο με την αγορά. Δηλαδή κάπως πιο κοντά στο 10% πρέπει να ήταν τα drops σε σχέση με το average. Επίσης για λίγα δεύτερα ήμουν GPU bound στα ~140 καρέ. Οπότε πες 5% διαφορά για σφικτά timings και στις δύο ram. Spoiler 3200 ram 11342 11440 11407 avg 11396 2666 ram 10895 10885 10840 avg 10873 Διαφορά 4.8% Spoiler 2
akoinonitos Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Tι σφιγγουμε και timings τωρα? Απαπαπαπαπαπα Που εισαι strawman να τους δεις ! Ρε pirmen ουτε ενα αστειο δεν σηκωνεις Επεξ/σία 28 Απριλίου 2018 από akoinonitos
pirmen56 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 ΟΚ μαν. Νόμισα ότι θεωρούσες το ίδιο τα κύρια timings με τα sub. Γι' αυτό παραξενεύτηκα.
akoinonitos Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, pirmen56 είπε ΟΚ μαν. Νόμισα ότι θεωρούσες το ίδιο τα κύρια timings με τα sub. Γι' αυτό παραξενεύτηκα. Πλακιτσα ηταν ρε συ
~Palpatin~ Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Στις 22/04/2018 στις 2:53 ΜΜ, demmian είπε παιδια, με κανετε να νιωθω οτι υπερασπιζομαι με σθενος την ιντελ ενω δεν ειναι ετσι.. εφταιγε μητρικη καισ τις δυο περιπτωσεις. τεσπα, και γω σκεφτομουν να παω σε amd λογω πλατφορμας, δεν εχω παρωπιδες ουτε με πληρωνει η ιντελ. κριτικη κανουμε πανω απολα. μεχρι τωρα η ιντελ ηταν μπροστα σε αξιοπιστια και επιδοσεις. μακαρι να βγει μπροστα και η amd .. κανενα μονοπωλιο δεν βοηθα εμας τους τελικους καταναλωτες AMD μητρική ε; Για στείλε να τις δω βρε αδερφέ γιατί δεν ήξερα ότι βγάζει και μητρικές!! Μου αρέσει που είπες είχες μετά είχαν οι φίλοι σου και στο τέλος μας είπες έφταιγε η μητρική. Ρε λες προχθές που είχα καούρες να έφταιγε η AMD τελικά και έλεγα ότι με πείραξαν τα καυτερά; Στις 27/04/2018 στις 9:20 ΜΜ, strawman είπε "μετριοτατα σχετικα με το core count" τους. Σου κανω like παναθεμα σε, εισαι ενας θεος. Αν κρινω απο τα ποσα βγαζει ο 1700 παντως σε αυτο το σημειο, που ειναι +30-40 fps πανω απο σενα, οι Intel ειναι μετριτοτατοι απο οσο εχω δει αναλογικα με τα frequency τους PS1. O 980x ειναι πολυ πιο πανω παντως. Βασικα βασταει κανονικα για gaming σημερα στα παντα Σου υπογράφω πως όχι. Μέχρι πριν ένα χρόνο είχα x58 στα 4500 για 24/7 ρύθμιση, καμία επαφή με νεώτερα CPU. Άσε τον άλλον να λέει τα δικά του με videos. Οι χρήστες ξέρουν νομίζω καλύτερα . PS μιας και έχω βαρεθεί πραγματικά να διαβάζω βλακείες, από 20 Μαϊου όποιος "μαγκακος" Intelακιας θέλει Χ99 δώρο του το κάνω εγώ ΑΝ καταφέρει να παίξει τις μνήμες που φοράει με 2 κλικ. Αυτό που τόσο διαφημίζουν και βαρέθηκα να διαβάζω. Άντε να σας δω, εγώ βάζω στοίχημα μια rampage V αγορασμενη 500+ και ένα 5820 εσείς απλά έχετε να τρέξετε ότι είπα με 2 κλικ. Η πρόταση ισχύει από 20 Μαϊου και μετά για Θεσσαλονίκη, στρουμφάκια περιμένω συμμετοχή. Εάν δεν τα καταφέρετε όμως τι θα χάσετε; 1
demmian Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε AMD μητρική ε; Για στείλε να τις δω βρε αδερφέ γιατί δεν ήξερα ότι βγάζει και μητρικές!! Μου αρέσει που είπες είχες μετά είχαν οι φίλοι σου και στο τέλος μας είπες έφταιγε η μητρική. Ρε λες προχθές που είχα καούρες να έφταιγε η AMD τελικά και έλεγα ότι με πείραξαν τα καυτερά; Σου υπογράφω πως όχι. Μέχρι πριν ένα χρόνο είχα x58 στα 4500 για 24/7 ρύθμιση, καμία επαφή με νεώτερα CPU. Άσε τον άλλον να λέει τα δικά του με videos. Οι χρήστες ξέρουν νομίζω καλύτερα . PS μιας και έχω βαρεθεί πραγματικά να διαβάζω βλακείες, από 20 Μαϊου όποιος "μαγκακος" Intelακιας θέλει Χ99 δώρο του το κάνω εγώ ΑΝ καταφέρει να παίξει τις μνήμες που φοράει με 2 κλικ. Αυτό που τόσο διαφημίζουν και βαρέθηκα να διαβάζω. Άντε να σας δω, εγώ βάζω στοίχημα μια rampage V αγορασμενη 500+ και ένα 5820 εσείς απλά έχετε να τρέξετε ότι είπα με 2 κλικ. Η πρόταση ισχύει από 20 Μαϊου και μετά για Θεσσαλονίκη, στρουμφάκια περιμένω συμμετοχή. Εάν δεν τα καταφέρετε όμως τι θα χάσετε; 1. οτι ειχα amd φαινεται απο τις αγγελιες μου , γτ το πουλησα εδω μεσα. 2. διαβασε manual εσυ για να βαλεις 2 μνημες 3. get a life trollaki
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε AMD μητρική ε; Για στείλε να τις δω βρε αδερφέ γιατί δεν ήξερα ότι βγάζει και μητρικές!! Μου αρέσει που είπες είχες μετά είχαν οι φίλοι σου και στο τέλος μας είπες έφταιγε η μητρική. Ρε λες προχθές που είχα καούρες να έφταιγε η AMD τελικά και έλεγα ότι με πείραξαν τα καυτερά; Σου υπογράφω πως όχι. Μέχρι πριν ένα χρόνο είχα x58 στα 4500 για 24/7 ρύθμιση, καμία επαφή με νεώτερα CPU. Άσε τον άλλον να λέει τα δικά του με videos. Οι χρήστες ξέρουν νομίζω καλύτερα . PS μιας και έχω βαρεθεί πραγματικά να διαβάζω βλακείες, από 20 Μαϊου όποιος "μαγκακος" Intelακιας θέλει Χ99 δώρο του το κάνω εγώ ΑΝ καταφέρει να παίξει τις μνήμες που φοράει με 2 κλικ. Αυτό που τόσο διαφημίζουν και βαρέθηκα να διαβάζω. Άντε να σας δω, εγώ βάζω στοίχημα μια rampage V αγορασμενη 500+ και ένα 5820 εσείς απλά έχετε να τρέξετε ότι είπα με 2 κλικ. Η πρόταση ισχύει από 20 Μαϊου και μετά για Θεσσαλονίκη, στρουμφάκια περιμένω συμμετοχή. Εάν δεν τα καταφέρετε όμως τι θα χάσετε; Palp νομίζω ότι εννοούν κι εγώ μαζί τους, για τη mainstream πλατφόρμα που όντως ισχύει συγκριτικά με την πρώτη γενιά ryzen. Σε 1150 και 1151, δεν θα χρειαστει ένας νεοπας που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των gamers οι οποίοι μη σου πω δεν ξέρουν κάν να μπουν στο bios, να πειράξει timings. Αυτο που πρέπει να προβληματίσει τους ιντελακηδες που λες, είναι ότι παίρνουν τον 8700k και μετά τι; Τίποτα. Ξανά μανα αλλαγή σετακιου σε ένα χρόνο. Ο ts αποφάσισε τελικά τι γινεται; 1 λεπτό πριν, demmian είπε 1. οτι ειχα amd φαινεται απο τις αγγελιες μου , γτ το πουλησα εδω μεσα. 2. διαβασε manual εσυ για να βαλεις 2 μνημες 3. get a life trollaki Χαλάρωσε εσυ mr 200 μηνύματα που θα πεις και troll τον παλαιουρα.
demmian Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, radiohead είπε Palp νομίζω ότι εννοούν κι εγώ μαζί τους, για τη mainstream πλατφόρμα που όντως ισχύει συγκριτικά με την πρώτη γενιά ryzen. Σε 1150 και 1151, δεν θα χρειαστει ένας νεοπας που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των gamers οι οποίοι μη σου πω δεν ξέρουν κάν να μπουν στο bios, να πειράξει timings. Αυτο που πρέπει να προβληματίσει τους ιντελακηδες που λες, είναι ότι παίρνουν τον 8700k και μετά τι; Τίποτα. Ξανά μανα αλλαγή σετακιου σε ένα χρόνο. Ο ts αποφάσισε τελικά τι γινεται; Χαλάρωσε εσυ mr 200 μηνύματα που θα πεις και troll τον παλαιουρα. ακριβως ειμαι εδω 4 χρον ια σχεδον και δεν γραφω οτι ναναι, γιαυτο κ τα λιγα μνματα. σε αυτο το θεμα ειναι το τελευταιο που θα γραψω.. amd ειχε προβληματα, ασυμβατοτητες κλπ κλπ οποιος δεν το παραδεχεται με γειατου κ χαρα του. μακαρι να ανεβει και να υπαρξει ανταγωνισμος. καλη συνεχεια
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, demmian είπε ακριβως ειμαι εδω 4 χρον ια σχεδον και δεν γραφω οτι ναναι, γιαυτο κ τα λιγα μνματα. σε αυτο το θεμα ειναι το τελευταιο που θα γραψω.. amd ειχε προβληματα, ασυμβατοτητες κλπ κλπ οποιος δεν το παραδεχεται με γειατου κ χαρα του. μακαρι να ανεβει και να υπαρξει ανταγωνισμος. καλη συνεχεια Ποια προβλήματα βρε παλικάρι μου; Επειδή ο άσχετος έπαιρνε μνήμες τις έβαζε στο Θεό και δεν ήταν stable; Πήρες από qvl και είχες ασυμβατοτητα; Η θα μου πεις για θερμοκρασιες; Ρωτά το splanis με τον 8400 η τον heybro που έκανε delid Για πες μου ποια προβληματα;
Heybro Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 47 λεπτά πριν, radiohead είπε Ποια προβλήματα βρε παλικάρι μου; Επειδή ο άσχετος έπαιρνε μνήμες τις έβαζε στο Θεό και δεν ήταν stable; Πήρες από qvl και είχες ασυμβατοτητα; Η θα μου πεις για θερμοκρασιες; Ρωτά το splanis με τον 8400 η τον heybro που έκανε delid Για πες μου ποια προβληματα; Δεν εχω κάνει delid ρε συ. Σε stress μπορεί να ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά σε καθημερινές εργασίες gaming mining κτλ μέχρι 70 75 max πάει με 1.29volt και 1.31 llc7. Τα 70 είναι σε mining avx2 1 πυρήνας 2 thread. Για την αλλαγή του socket γιατί να γίνει αλλαγή του χρόνου? Στη 5ετια και βάλε βλέπουμε. Με την gpu είναι το θέμα που οταν δουλεύει στο 95+% μπορεί να έχεις κάνα βουναλάκι στα frametime. Εκεί πονάμε οι gamers και εκεί είναι το βαρύ κουστούμι 600 700 ευρώ. Η cpu είναι φθηνή μπροστά στις gpu ειδικά αν αναλογιστουμε ότι gpu αλλάζεις κάθε 2ετια και socket πολύ αργότερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Heybro είπε Δεν εχω κάνει delid ρε συ. Σε stress μπορεί να ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά σε καθημερινές εργασίες gaming mining κτλ μέχρι 70 75 max πάει με 1.29volt και 1.31 llc7. Τα 70 είναι σε mining avx2 1 πυρήνας 2 thread. Για την αλλαγή του socket γιατί να γίνει αλλαγή του χρόνου? Στη 5ετια και βάλε βλέπουμε. Με την gpu είναι το θέμα που οταν δουλεύει στο 95+% μπορεί να έχεις κάνα βουναλάκι στα frametime. Εκεί πονάμε οι gamers και εκεί είναι το βαρύ κουστούμι 600 700 ευρώ. Η cpu είναι φθηνή μπροστά στις gpu ειδικά αν αναλογιστουμε ότι gpu αλλάζεις κάθε 2ετια και socket πολύ αργότερα. Μιλάω για τα fanboys που ζητάνε άπτο μπαμπά κάθε χρόνο οτι τελευταίο κυκλοφορεί. Λίγοι έφυγαν από 7700k για τον δικό σου; Ξεκινά μέτρημα https://www.google.gr/search?q=7700k+to+8700k&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=el-gr&client=safari Όταν τελειώσεις ξεκινά κι αυτό https://www.google.gr/search?client=safari&hl=el-gr&ei=4IXlWu_kE8asswGf6K7ICw&q=7700k+delid&oq=7700k+delid&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3..0l2j33i160.1054.3263..3699...0....132.712.0j6......0....1.........0i71j0i67j0i22i30.wyTDnfhlpFk%3D Τελος πάντων για τον φίλο από πάνω πήγαινε ώστε να μην αναπαράγουμε την καραμέλα για την amd. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
music_lover Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 48 λεπτά πριν, radiohead είπε Για πες μου ποια προβληματα; Η amd το 2017 στην ουσία ξανα-συστήθηκε στον κόσμο των cpus μετα απο 5 έτη απουσιας με τους Zen cpus. Σε αυτά τα 5 έτη η Intel έπαιζε μπάλα μόνη της σκοραροντας σε άδειο τέρμα. Η amd, της οποίας οι Zen cpus είναι άψογες, πρέπει στην ουσία να ξανα-κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή που τα τελευταία 5 έτη πήγαινε να ψωνίσει επεξεργαστή και έβλεπε μόνο μπλε κουτάκια στα ράφια. Οι καταναλωτές λοιπόν έμαθαν αλλιώς και σε αυτό δεν φταίει η Intel αλλά η αδυναμία της amd να ακολουθήσει τις εξελίξεις μετα την κυκλοφορία των bulldozer. Κανένα πρόβλημα λοιπόν, μόνο όσα αντιμετωπίζει κάθε νεος παίκτης στην αγορά που έρχεται να αμφισβητήσει το μονοπώλιο του παλαιού προϊόντος. Το να κερδισεις όμως την εμπιστοσύνη του καταναλωτή είναι the biggest problem off all.
Heybro Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 6 λεπτά πριν, radiohead είπε Μιλάω για τα fanboys που ζητάνε άπτο μπαμπά κάθε χρόνο οτι τελευταίο κυκλοφορεί. Λίγοι έφυγαν από 7700k για τον δικό σου; Ξεκινά μέτρημα https://www.google.gr/search?q=7700k+to+8700k&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=el-gr&client=safari Όταν τελειώσεις ξεκινά κι αυτό https://www.google.gr/search?client=safari&hl=el-gr&ei=4IXlWu_kE8asswGf6K7ICw&q=7700k+delid&oq=7700k+delid&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3..0l2j33i160.1054.3263..3699...0....132.712.0j6......0....1.........0i71j0i67j0i22i30.wyTDnfhlpFk%3D Τελος πάντων για τον φίλο από πάνω πήγαινε ώστε να μην αναπαράγουμε την καραμέλα για την amd. Τα ξέρω είναι αυτοι που έβγαλαν τον 7700k άχρηστο μόλις βγήκε ο 8700k. Χαζομαρες. Αν έχουν λεφτά ας κάνουν αλλαγές κάθε χρόνο απλα μην παραπονιουνται μετά. 4 λεπτά πριν, music_lover είπε Η amd το 2017 στην ουσία ξανα-συστήθηκε στον κόσμο των cpus μετα απο 5 έτη απουσιας με τους Zen cpus. Σε αυτά τα 5 έτη η Intel έπαιζε μπάλα μόνη της σκοραροντας σε άδειο τέρμα. Η amd, της οποίας οι Zen cpus είναι άψογες, πρέπει στην ουσία να ξανα-κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή που τα τελευταία 5 έτη πήγαινε να ψωνίσει επεξεργαστή και έβλεπε μόνο μπλε κουτάκια στα ράφια. Οι καταναλωτές λοιπόν έμαθαν αλλιώς και σε αυτό δεν φταίει η Intel αλλά η αδυναμία της amd να ακολουθήσει τις εξελίξεις μετα την κυκλοφορία των bulldozer. Κανένα πρόβλημα λοιπόν, μόνο όσα αντιμετωπίζει κάθε νεος παίκτης στην αγορά που έρχεται να αμφισβητήσει το μονοπώλιο του παλαιού προϊόντος. Το να κερδισεις όμως την εμπιστοσύνη του καταναλωτή είναι the biggest problem off all. Οι zen είναι στο σωστό δρόμο αλλά καθαρά από άποψη αρχιτεκτονικής η intel ακόμα παίζει μπάλα μονη της. Είναι η μόνη που έχει cpu που πάνε 5ghz άνετα ενώ ειδικά οι πρώτοι Ryzen με τις πολλές ασυμβατότητες και τα 4ghz max ήταν πάρα πολύ πίσω. Η amd προσπαθεί να κερδίσει τον κόσμο με πυρήνες μόνο που η συχνότητα παίζει ακόμα το βασικό ρόλο. Κατι σαν τη Mediatek. Βγάζει 10πυρηνους ενώ η Apple με τους 4 πυρήνες δίνει πόνο.
BabisTs Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, demmian είπε get a life trollaki Troll τον Palpatin????.... Μάλλον δεν τον παρακολουθείς στο forum.... Troll τον παλιό..... Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα....
james rod Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, Heybro είπε Η amd προσπαθεί να κερδίσει τον κόσμο με πυρήνες μόνο που η συχνότητα παίζει ακόμα το βασικό ρόλο. Κατι σαν τη Mediatek. Βγάζει 10πυρηνους ενώ η Apple με τους 4 πυρήνες δίνει πόνο. αυτο ειναι τελειως ασχετο γιατι παιζουν και σε διαφορετικο sf. η apple ελεγχει απολυτα το τι βγαινει ενω κατι αντιστοιχο δε μπορει να το κανει ευκολα η google, ενω οι επεξεργαστες της apple πλεον ειναι custom. πληρωνει αδεια στην arm και σχεδιαζει το δικο της cpu. επισης ειναι 6πυρηνοι στα τελευταια 2 μοντελα, ασυμμετρης σχεδιασης. αν ο σωστος δρομος ηταν οι λιγοι πυρηνες δε θα τους ακολουθουσε η ιντελ, να εισαι σιγουρος. βλεπει ομως οτι φτανει και καπου την ξεπερναει σε performance η amd και γι' αυτο θα βγαλει και αυτη οχταπυρηνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα