Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/23/2018 στις 12:45 ΠΜ, strawman είπε

Yeap, ακομα τερας ειναι. Ενας επεξεργαστης που οντως αξιζε τα λεφτα του, παρα το 999$ pricetag και το κακο performance σε low resolution gaming της εποχης (τ'ακους pirmen?). 

Μιας και το 'φερε η κουβέντα για παλιά cpu με αντοχή στο χρόνο ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω. Ο τύπος φαίνεται ότι θα ανεβάσει και άλλα. Στην περιγραφή δίνει λινκ για όλα τα i7 920 benchmarks. Τα πρόσφατα είναι με 1080Ti.

Αν αυτό το cpu στέκεται με αξιοπρέπεια ακόμα και σήμερα, τότε γιατί να μην κρατήσει ο 8700Κ/8600K για 7 χρόνια τουλάχιστον.

Spoiler

Σχετικά με το VS του θέματος θα θελα να δω πόσα μπορεί να βγάλει ένας optimized ryzen στο crysis 3, απέναντι στον 8700Κ(ό,τι πιο ryzen friendly). Ειδικά στο 02:52. Εκεί βγάζω 90 καρέ με τον 6700Κ στα 4,7. Διαφορά κοντά στο 40% με τον 8700Κ. Γιατί οι περισσότεροι κάτοχοι 1700 που έχουν ανεβάσει βγάζουν μετριότατα αποτελέσματα αναλογικά με τα cores τους.

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, Acmilangr2 said:

Αυτό δεν σε βάζει σε υποψία; 

Oχι να σου πω την αληθεια. Εσυ ας πουμε δεν ανεβασες κανενα, να μπω σε υποψιες?

Δεν θα γινω _theo_ τωρα, που επειδη δεν λεω τα καλυτερα για τον 8700k μου λεει οτι δεν εχω :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Untitled.thumb.png.18989eb916f3011e2a35d4ad5f73c9a5.png9_stream-pubg-ryzen2-viewer.png.53daaf0e6c2dec841de661c776bf9a04.png

6 minutes ago, pirmen56 said:

χετικά με το VS του θέματος θα θελα να δω πόσα μπορεί να βγάλει ένας optimized ryzen στο crysis 3, απέναντι στον 8700Κ(ό,τι πιο ryzen friendly). Ειδικά στο 02:52. Εκεί βγάζω 90 καρέ με τον 700Κ στα 4,7. Διαφορά κοντά στο 40% με τον 8700Κ. Γιατί οι περισσότεροι κάτοχοι 1700 που έχουν ανεβάσει βγάζουν μετριότατα αποτελέσματα αναλογικά με τα cores τους.

"μετριοτατα σχετικα με το core count" τους. Σου κανω like παναθεμα σε, εισαι ενας θεος.

Αν κρινω απο τα ποσα βγαζει ο 1700 παντως σε αυτο το σημειο, που ειναι +30-40 fps πανω απο σενα, οι Intel ειναι μετριτοτατοι απο οσο εχω δει αναλογικα με τα frequency τους ;) 

PS1. O 980x ειναι πολυ πιο πανω παντως. Βασικα βασταει κανονικα για gaming σημερα στα παντα

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, strawman είπε

"μετριοτατα σχετικα με το core count" τους. Σου κανω like παναθεμα σε, εισαι ενας θεος.

Αν κρινω απο τα ποσα βγαζει ο 1700 παντως σε αυτο το σημειο, που ειναι +30-40 fps πανω απο σενα, οι Intel ειναι μετριτοτατοι απο οσο εχω δει αναλογικα με τα frequency τους ;) 

Στην αρχή έσπερνε ο R7 1700 του Spartan, τώρα σπέρνει ο 2700X. Κατά τα άλλα, δεν είσαι AMD biased...:D

• Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, _Theo_ said:

Στην αρχή έσπερνε ο R7 1700 του Spartan, τώρα σπέρνει ο 2700X. Κατά τα άλλα, δεν είσαι AMD biased...:D

Ιγνκορντ. Με κουρασες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, strawman είπε

Ολοι πειραγμενοι οσο δεν παει ειμαστε φιλε. Μην κοιτας εσενα που εισαι με locked CPU και 2400 μνημες.

Ναι για να ανέβω σε υπόληψη εδώ θα έπρεπε να είχα 3200 MHz μνήμες, unlocked CPU στα 5 GHz και GTX 1080ti. Για γέλια είστε μερικοί.

Επεξ/σία από _Theo_
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, strawman είπε

Τουλάχιστον τα πρώτα bench με 1700 overclocked στο σημείο που λέω, έδειχναν κάπου 80 με 90 καρέ. Ψάξε λίγο στο tube και θα τα βρεις.

Αλλά πέρα από αυτό θες να ακούς ό,τι γουστάρεις. Δεν είπα ότι είμαι καλύτερος από ryzen. Είπα ότι είναι το πιο ryzen friendly game που υπάρχει(γιατί τρέχει physics στη CPU) και ο 8700Κ έχει 40% διαφορά με μένα. Πού βρίσκονται τα ryzen ρώτησα.

Αν ισχύει αυτό που λες για 30-40 καρέ πάνω από μένα, τότε ο 8700Κ κοντράρει τα ryzen με λιγότερα cores. Ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτό που μου έχεις κάνει quote στα εισαγωγικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, pirmen56 said:

Αν ισχύει αυτό που λες για 30-40 καρέ πάνω από μένα, τότε ο 8700Κ κοντράρει τα ryzen με λιγότερα cores. Ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτό που μου έχεις κάνει quote στα εισαγωγικά.

Εμ εδω φαινεται οτι εισαι biased, ενω εγω οχι ;) 

Θα μπορουσες να γραψεις επισης οτι οι Ryzen κοντραρουν τους coffeelake με 1ghz λιγοτερο, και αρα ο 8700k τα παει μετριοτατα σε σχεση με το frequency του. Σωστα? 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα τελικά μια πολύ πρόσφατη δοκιμή με 2700Χ στο crysis 3. Overclocked στα 4,3ghz έχει τα ίδια περίπου καρέ με τον 8700K στοκ στο προηγούμενο βίντεο που πόσταρα. Άρα μια χαρά αποδίδει για τη συχνότητά του ο 8700Κ με δύο cores λιγότερα.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.

Και ένα screenshot από μένα στο ίδιο σημείο. Σε ανάλυση 1600Χ900(δεν παίζει κανένα ρόλο στο crysis 3) γραφικά τέρμα χωρίς καθόλου AA. Παρατήρησα ότι προχωρώντας έστω και ένα βήμα μπορείς να κερδίσεις σε frame rate. Εδώ ας πούμε βγάζω πάνω από 90 καρέ. Και αυτός με τον 2700Χ δεν στέκεται ακριβώς στο σημείο που σε βγάζει αυτόματα το τέλος του cut scene.

Spoiler

Crysis_3-6700_K.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει ενα πολύ ωραίο review το techpowerup για τις ram στους intel:

https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K_Coffee_Lake_Memory_Performance_Benchmark_Analysis/10.html

Το συμπέρασμα τους ήταν ότι οτιδήποτε πάνω απο 2666mhz στους intel είναι υπεραρκετο και η διαφορά απόδοσης μεταξύ 2666mhz και 3466mhz που βρέθηκε ως η πιο καλη συχνότητα ηταν της ταξης του 1.5% :huh:

Αρα και μια μητρική b360 και h370 κάνει άψογα την δουλειά της.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν πως οι intel δεν νιώθουν απο ram σε αντίθεση με τους ryzen.

Αυτο δλδ που ο strawman λεει εδω και 10.000 post :P

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Έχει ενα πολύ ωραίο review το techpowerup για τις ram στους intel:

https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K_Coffee_Lake_Memory_Performance_Benchmark_Analysis/10.html

Το συμπέρασμα τους ήταν ότι οτιδήποτε πάνω απο 2666mhz στους intel είναι υπεραρκετο και η διαφορά απόδοσης μεταξύ 2666mhz και 3466mhz που βρέθηκε ως η πιο καλη συχνότητα ηταν της ταξης του 1.5% :huh:

Αρα και μια μητρική b360 και h370 κάνει άψογα την δουλειά της.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν πως οι intel δεν νιώθουν απο ram σε αντίθεση με τους ryzen.

Αυτο δλδ που ο strawman λεει εδω και 10.000 post :P

Φίλε βλέποντας αυτά τα test, μάλλον μόλις με έσωσες απο περιττά έξοδα!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...