Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχεις 3200cl16 στα 3333cl16 γιατί να βάλεις 3600 cl18?

9 λεπτά πριν, Heybro είπε

Οντως δεν πηγαν. Αλλαξα το cl σε 18 και τα υπολοιπα τα πηγα 19 και 39. Δεν bootare. Οποτε μενουμε στα 3333cl16. Μεσα στο bios εχει και cl που ειναι 16 το εβαλα 18. Εχει απο κατω tas νομιζω απο 18 το πηγα 19 και το 38 το εκανα 39. Μια τιμη δεν μου εχει να αλλαξω ισως καπου εκει χαλασε η δουλεια. 100 αριθμους εχει.

3600cl18 βγαζουν ιδιο latency με τις δικες μου 3200cl16 για αυτο ηθελα να δω αν τρεχουν. Προφανως οι 3200cl14 ειναι οι καλυτερες αλλα εχουμε hynix.

Επεξ/σία από IoaZ
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Heybro said:

Δεν το καταλαβα. Το βιντεο που εβαλα δειχνει πολλα benchmarks και οι διαφορες ειναι τεραστιες. Στο gameplay που εβαλες εκανες ακριβως τα ιδια πραγματα και στους 2 επεξεργαστες? Τα benchmark για αυτο το λογω ειναι τεσταρουν ακριβως τα ιδια πραγματα και στους 2 επεξεργαστες.

To benchmark που εβαλες ομως ειναι εντελως biased, στο εγραψα και αλλου. Ο ενας ειναι σχεδον stock και ο αλλος 1.1 ghz πανω απο το stock. Απτη στιγμη που συνεχιζεις να επιχειρηματολογεις με benchmark που εχουν 8350 και 2500k στην ιδια συχνοτητα δεν εχω παρα να σε θεωρησω και εσενα biased. Ο πιο μπανανα 8350 που ειχα εγω πηγενε 4.8. Τα 5 τα πιανε με κατω απο 1.5 volt που ηταν και το "safe" γιαυτους τους επεξεργαστες. Εφτανες και 5.2 αμα ηθελες να παιξεις στο οριο. Οποτε το +500 σε συχνοτητα το εχει μεσα στο νερο σε σχεση με 2500k, και ετσι πρεπει να γινεται η συγκριση. 

Και το λεω σε σενα γιατι εσυ εχεις "παραπονεθει" 3 φορες οταν ανεβαζουμε bench με coffeelake στα 4.3 οτι παει και πιο πανω. Δεν σε βλεπω να παραπονιεσαι ομως με τους fx που τους εχουν σχεδον stock και τον i5 1+ghz πανω ;) 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οποτε δεν μπορεις να ανεβεις θα ξεπερασεις τα safe ρευματα για τις μνημες σου.

Ναι hynix δεν πανε μια.Δεν πειραζει ειχα δει ενας ειχε τεσταρει 3200cl14 14 14 34 και 3200cl16 18 18 38 και ειχε μισο fps διαφορα. Ψυρισμα απο τα lidl δηλαδη.

2 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Αφού έχεις 3200cl16 στα 3333cl16 γιατί να βάλεις 3600 cl18?

Ειπα μηπως δω διαφορα με την υψηλοτερη συχνοτητα αλλα μαλλον μια απο τα ιδια θα ειναι. 

2 λεπτά πριν, strawman είπε

To benchmark που εβαλες ομως ειναι εντελως biased, στο εγραψα και αλλου. Ο ενας ειναι σχεδον stock και ο αλλος 1.1 ghz πανω απο το stock. Απτη στιγμη που συνεχιζεις να επιχειρηματολογεις με benchmark που εχουν 8350 και 2500k στην ιδια συχνοτητα δεν εχω παρα να σε θεωρησω και εσενα biased. Ο πιο μπανανα 8350 που ειχα εγω πηγενε 4.8. Τα 5 τα πιανε με κατω απο 1.5 volt που ηταν και το "safe" γιαυτους τους επεξεργαστες. Εφτανες και 5.2 αμα ηθελες να παιξεις στο οριο. Οποτε το +500 σε συχνοτητα το εχει μεσα στο νερο σε σχεση με 2500k, και ετσι πρεπει να γινεται η συγκριση. 

Και το λεω σε σενα γιατι εσυ εχεις "παραπονεθει" 3 φορες οταν ανεβαζουμε bench με coffeelake στα 4.3 οτι παει και πιο πανω. Δεν σε βλεπω να παραπονιεσαι ομως με τους fx που τους εχουν σχεδον stock και τον i5 1+ghz πανω ;) 

Οχι ρε συ το ειδες το παρακατω βιντεο?

Ιδια συχνοτητα ειναι δεν ειναι το αλλο που εβαλα. Δες το λιγο.

Δημοσ.

Λοιπον τσιμπηστε και ενα benchmark far cry 5 ολα ultra 720p 1scaling και τερμα το fov

Far_Cry5_2018_04_22_19_46_23_299.png

1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Αφήνω δυο screenshots χώρίς λόγια.

Ram_4.8_3200C15.PNG

Ram_4.8_3466C16.PNG

Δεν ειναι μικρες οι διαφορες.3200cl15 και τις πηγες 3466 με cl16 και λιγο μεγαλυτερα subtimings και ανεβηκε αρκετα στο benchmark. Σε real life gaming ομως ποση ειναι η πραγματικη διαφορα?

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Heybro said:

Οχι ρε συ το ειδες το παρακατω βιντεο?

Ιδια συχνοτητα ειναι δεν ειναι το αλλο που εβαλα. Δες το λιγο.

Mα αυτο σου λεω οτ ιειναι το προβλημα, οτι ειναι ιδια συχνοτητα. Ειναι σαν να τρεχω Ryzen και coffeelake στην ιδια συχνοτητα. Ο FX ξεκιναει απτα 4.3 σε stock o i5 2500k απτα 3.3 (ή 3.5?). Δηλαδη ο ενας ειναι +1-1.1 ghz overclocked και ο αλλος 100mhz! LOL. Η αφηνεις και τους 2 stock η τους κλοκαρις και τους 2 οσο πανε. Αλλιως τι συμπερασμα να βγαλω, οτι ο κλοκαρισμενος 2500k ειναι καλυτερος απο stock fx? Ε χαιρω πολυ

Που και παλι, και με αυτα τα νουμερα, με 1060 σε 2 games ειχε οντως διαφορα. Δηλαδη 5-6 χρονια μετα, με 5 αλλαγες καρτων γραφικων παλι διαφορα δεν βλεπεις εκτος αν πας σε 1070 και πανω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Mα αυτο σου λεω οτ ιειναι το προβλημα, οτι ειναι ιδια συχνοτητα. Ειναι σαν να τρεχω Ryzen και coffeelake στην ιδια συχνοτητα. Ο FX ξεκιναει απτα 4.3 σε stock o i5 2500k απτα 3.3 (ή 3.5?). Δηλαδη ο ενας ειναι +1-1.1 ghz overclocked και ο αλλος 100mhz! LOL. Η αφηνεις και τους 2 stock η τους κλοκαρις και τους 2 οσο πανε. Αλλιως τι συμπερασμα να βγαλω, οτι ο κλοκαρισμενος 2500k ειναι καλυτερος απο stock fx? Ε χαιρω πολυ

Που και παλι, και με αυτα τα νουμερα, με 1060 σε 2 games ειχε οντως διαφορα. Δηλαδη 5-6 χρονια μετα, με 5 αλλαγες καρτων γραφικων παλι διαφορα δεν βλεπεις εκτος αν πας σε 1070 και πανω.

Αν βρω στα 4.8 και τους 2 θα σου ποσταρω. Γιατι και ο 2500k ειναι σκυλος στο κλοκαρισμα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Δεν ειναι μικρες οι διαφορες.3200cl15 και τις πηγες 3466 με cl16 και λιγο μεγαλυτερα subtimings και ανεβηκε αρκετα στο benchmark. Σε real life gaming ομως ποση ειναι η πραγματικη διαφορα?

Αυτό που έχω δει να συμβαίνει είναι όταν έχεις ψηλή συχνότητα στην ram,εκεί που είσαι cpu bound σε παιχνίδια,θα κερδίσεις min fps που είναι και το σημαντικό.Τα σφιχτά timings βοηθάνε και την gpu με αποτέλεσμα να έχεις μεγαλύτερα maximum fps.Αυτό το έχω δει και παλιότερα σε ddr3.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Αν βρω στα 4.8 και τους 2 θα σου ποσταρω. Γιατι και ο 2500k ειναι σκυλος στο κλοκαρισμα.

Στα 4.8 μετα απο 5 χρονια τον περνεις στα χερια απλα. 4.6-4.7 καπου παιζανε. Ο αλλος παιζει 5 με 5.2 Γιαυτο σου λεω οτι ειναι +500mhz μεσα στο νερο ο fx8350. Δες και στο forum απο οσους ασχολουνταν με oc στη ξεφτυλα ηταν στα 4.7 με τον 8350

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Αυτό που έχω δει να συμβαίνει είναι όταν έχεις ψηλή συχνότητα στην ram,εκεί που είσαι cpu bound σε παιχνίδια,θα κερδίσεις min fps που είναι και το σημαντικό.Τα σφιχτά timings βοηθάνε και την gpu με αποτέλεσμα να έχεις μεγαλύτερα maximum fps.Αυτό το έχω δει και παλιότερα σε ddr3.

Πολυ ενδιαφερον αυτο που εγραψες. Αρα υψηλη συχνοτητα=cpu bound και χαμηλα timings=gpu help. Αν μπορουσες να δοκιμασεις και με 3000cl14 να δουμε διαφορες θα ειχε πολυ ενδιαφερον. 3000cl14 ειναι παρομοιο με τα 3466cl16 για αυτο το γραφω.

13 λεπτά πριν, strawman είπε

Στα 4.8 μετα απο 5 χρονια τον περνεις στα χερια απλα. 4.6-4.7 καπου παιζανε. Ο αλλος παιζει 5 με 5.2 Γιαυτο σου λεω οτι ειναι +500mhz μεσα στο νερο ο fx8350. Δες και στο forum απο οσους ασχολουνταν με oc στη ξεφτυλα ηταν στα 4.7 με τον 8350

Αν ειναι ετσι ενταξει. 4.7 τον εχει ενας ξαδερφος βαραει 90αρια συνεχεια σε βαρια παιχνιδια αλλα εκει σκυλος δεν νιωθει τιποτα. Τον εχει ετσι κανα χρονο. Δυσκολα θα παρεις στα χερια επεξεργαστη πιστευω παντως.

Δικα μου νουμερα ειχα περιεργεια.

Screenshot_1.png

Και ενα απο gpu

gpgpu.png

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Πολυ ενδιαφερον αυτο που εγραψες. Αρα υψηλη συχνοτητα=cpu bound και χαμηλα timings=gpu help. Αν μπορουσες να δοκιμασεις και με 3000cl14 να δουμε διαφορες θα ειχε πολυ ενδιαφερον. 3000cl14 ειναι παρομοιο με τα 3466cl16 για αυτο το γραφω.

Προσωπικές εκτιμήσεις και εμπειρίες λέω.Δεν ξέρω αν τα γράφω σωστά ,για να μην παρεξηγηθώ. Όλα αυτά θέλουν δοκιμές για να δεις στο σύστημά σου. 

Έχω τρέξει δίάφορα τελευταία και το δίλλημά μου ήταν μεταξυ 3200c14 και 3466c16.Δεν έχω κρατήσει sc.

Έμεινα στο δεύτερο γιατί είδα καλύτερα min στο ACO ,και περισσότερο για το μικρόβιο του oc,οτι ανεβάσαμε και τις μνήμες δηλαδή:P 

Και σε αυτή την συχνότητα έχω κάνει και τα περισσότερα stress tests για stability,οπότε μένουμε εδώ και τέλος.

Οι μνήμες θέλουνε πολύ δουλειά για να ξέρεις οτι είσαι stable. Είναι το πιο "ύπουλο" part στο oc.θέλει πολύωρα και συγκεκριμένα test.

Γι αυτό αν νομίζεις οτι είσαι κοντά στα όρια,μην τις ζορίζεις άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Προσωπικές εκτιμήσεις και εμπειρίες λέω.Δεν ξέρω αν τα γράφω σωστά ,για να μην παρεξηγηθώ. Όλα αυτά θέλουν δοκιμές για να δεις στο σύστημά σου. 

Έχω τρέξει δίάφορα τελευταία και το δίλλημά μου ήταν μεταξυ 3200c14 και 3466c16.Δεν έχω κρατήσει sc.

Έμεινα στο δεύτερο γιατί είδα καλύτερα min στο ACO ,και περισσότερο για το μικρόβιο του oc,οτι ανεβάσαμε και τις μνήμες δηλαδή:P 

Και σε αυτή την συχνότητα έχω κάνει και τα περισσότερα stress tests για stability,οπότε μένουμε εδώ και τέλος.

Οι μνήμες θέλουνε πολύ δουλειά για να ξέρεις οτι είσαι stable. Είναι το πιο "ύπουλο" part στο oc.θέλει πολύωρα και συγκεκριμένα test.

Γι αυτό αν νομίζεις οτι είσαι κοντά στα όρια,μην τις ζορίζεις άλλο.

Καταλαβα αλλα σε εμπιστευομαι οποτε ετσι θα ειναι τα πραγματα. Σιγουρα 3200cl14? Γιατι στο sc πιο πανω ηταν 3200cl15. 3200cl14 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει και μονο samsung b die μπορουν να πανε τοσο απο οσο εχω δει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Heybro είπε

Καταλαβα αλλα σε εμπιστευομαι οποτε ετσι θα ειναι τα πραγματα. Σιγουρα 3200cl14? Γιατι στο sc πιο πανω ηταν 3200cl15. 3200cl14 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει και μονο samsung b die μπορουν να πανε τοσο απο οσο εχω δει. 

14-17-17-28

Έχω δώσει και αρκετά bench-άκια με τον 6700k με αυτές τιςε ρυθμίσεις και μάλιστα μέχρι τότε δεν πειραζα ρεύμα.Με 1.40 πάνε 14-16-16-28

Δες εδώ πχ http://hwbot.org/submission/3457626_

Βέβαια το θέμα είναι να είσαι και 100% stable, όπως έγραψα και πριν

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

14-17-17-28

Έχω δώσει και αρκετά bench-άκια με τον 6700k με αυτές τιςε ρυθμίσεις και μάλιστα μέχρι τότε δεν πειραζα ρεύμα.Με 1.40 πάνε 14-16-16-28

Δες εδώ πχ http://hwbot.org/submission/3457626_

Ειχες μεγαλα subtimings οποτε για αυτο προτιμησες 3466c16. 1.40 ειναι safe παντως απο οτι ξερω. Μεχρι 1.50 λενε αλλα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Ειχες μεγαλα subtimings οποτε για αυτο προτιμησες 3466c16. 1.40 ειναι safe παντως απο οτι ξερω. Μεχρι 1.50 λενε αλλα.

Σχετικά είναι και αυτά.

Εγώ το λέω "Σε δουλειά να βρισκόμαστε" :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...