Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Λογικα εχεις 3200cl16 hynix single rank σωστα? Εχω ιδιες και τις τρεχω στα 3333cl16. Μικρες διαφορες φυσικα αλλα αφου πανε.

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) 

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εδώ η διαφορά είναι αρκετά μικρότερη πάντως...

20180422150551_1.jpg

Ακριβώς, γιατί είμαστε και οι δυο CPU bound. Αν παίζεις μονο Total War ο 8400 είναι λουκούμι μιας και έχει πιο πολλά threads απ' ότι οι προηγούμενοι i5 αλλα τρέχει και σε αυτή τη μηχανή γραφικών εξαιρετικά. Τώρα το ότι εγώ αν κάνω tune τις μνήμες φτάνω ισάξιες επιδόσεις το κάνω περισσότερο για να δω τα όρια της αρχιτεκτονικής και γιατί μου αρέσει να κάνω tune το hardware. Για Total War δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός ότι Intel είναι VFM μονόδρομος. Βεβαια από χρήση σε χρήση αλλάζουν και οι απαιτήσεις που έχεις, αλλα σε αυτό το price range είναι εξαιρετικό value και ο 8400 αλλα και ο 2600 για διαφορετικούς λόγους, κανεις δεν θα μείνει δυσαρεστημένος με τον έναν ή τον άλλον, πέρα απ' όλο το trolling που ρίχνουμε εδώ μέσα :D 

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spartan117 είπε

Εμενα δεν με ενδιαφέρει το μελλοντικό performance αρκετά μιας και θα αλλάζω κάθε χρόνο στο w/e high-end που μου καπνίσει, είτε αυτό είναι Intel είτε AMD. Ο pirmen είναι που καίγεται για μελλοντικό perf και υπάρχει ένα πραγματικό argument για τους Zen, η ίδια η αρχιτεκτονική με ελάχιστες διαφορες θα υπάρχει και στις κονσόλες, που σημαίνει optimized CPU side κώδικα, που θα κάνει carry over και στο PC.

Ναι βρε,δεν αντιλέγω,και εγώ δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα γιατί ανήκω σε άλλη κατηγορία.Χομπίστας είμαι περισσότερο και παίζω και κανα game να περνάει η ώρα(λιγα games πλέον γιατί λίγα μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον).Ούτε εμένα ενδιαφέρει το μελλοντικό performance .

Γενικά μίλησα γιατί βλέπω κόσμο να "καίγεται" για το ποιο high end cpu/gpu είναι καλύτερο σε νούμερα που έτυχε να δουν ,ενώ δεν έχουν καμία επαφή.

Αυτό που λέω σαν συμβουλή στους gamers εδώ μέσα ,είναι να παίξουν με ότι έχουν και να αφήσουν τις μετρήσεις γιατί χάνουν το νόημα και τη χαρά του gaming.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Αυτό που λέω σαν συμβουλή στους gamers εδώ μέσα ,είναι να παίξουν με ότι έχουν και να αφήσουν τις μετρήσεις γιατί χάνουν το νόημα και τη χαρά του gaming.

Σωστός, πάω να παίξω God of War και αφήνω τα bench (για σήμερα) :D

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Οι 3333cl16 δινουν συντελεστη 208 ενω οι 246.50. Ειναι τεραστια διαφορα. Και σιγουρα βοηθαει παρα πολυ τους ryzen λογω infinity fabric

Αυτο με το συντελεστη που κανεις ειναι τελειως ακυρο στο εχω ξαναπει...

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) 

Tις ιδιες εχουμε απλα εγω εχω τις tridentz rgb. Hynix ειναι λογικα. Και 3333 που πανε πολυ ειναι. Με 1.37voltage.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Κονσολάκιας detected :P:P 

Τι να κάνω, δεν χορταίνω τα exclusives της Sony, τα exclusives της MS τα παίζω και στο PC πια :P

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Αυτο με το συντελεστη που κανεις ειναι τελειως ακυρο στο εχω ξαναπει...

Δεν το θυμαμαι. Δεν ισχυει ομως? Τα ξανα εχουμε πει αλλα δεν θυμαμαι τι ειχες γραψει. Αυτο κοιτουσα για να βγαλω μια ακρη ποιες ram ειναι καλυτερες. Πχ μια στα 4000cl19 που εχει 210 ειναι πολυ χειροτερες.Δεν παει ετσι?Dejavu ετσι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Spartan117 είπε

Ακριβώς, γιατί είμαστε και οι δυο CPU bound. Αν παίζεις μονο Total War ο 8400 είναι λουκούμι μιας και έχει πιο πολλά threads απ' ότι οι προηγούμενοι i5 αλλα τρέχει και σε αυτή τη μηχανή γραφικών εξαιρετικά. Τώρα το ότι εγώ αν κάνω tune τις μνήμες φτάνω ισάξιες επιδόσεις το κάνω περισσότερο για να δω τα όρια της αρχιτεκτονικής και γιατί μου αρέσει να κάνω tune το hardware. Για Total War δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός ότι Intel είναι VFM μονόδρομος. Βεβαια από χρήση σε χρήση αλλάζουν και οι απαιτήσεις που έχεις, αλλα σε αυτό το price range είναι εξαιρετικό value και ο 8400 αλλα και ο 2600 για διαφορετικούς λόγους, κανεις δεν θα μείνει δυσαρεστημένος με τον έναν ή τον άλλον, πέρα απ' όλο το trolling που ρίχνουμε εδώ μέσα :D 

Είσαι 100% σωστός !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Heybro είπε

Δεν το θυμαμαι. Δεν ισχυει ομως? Τα ξανα εχουμε πει αλλα δεν θυμαμαι τι ειχες γραψει. Αυτο κοιτουσα για να βγαλω μια ακρη ποιες ram ειναι καλυτερες. Πχ μια στα 4000cl19 που εχει 210 ειναι πολυ χειροτερες.Δεν παει ετσι?Dejavu ετσι.

Οταν θες να συγκρινεις 2 kit "απειρχτα" ισως εχει μια λογικη για το gaming μονο (ξαναλεω ισως) και με το ιδιο συστημα. Σε bandwidth ειναι καμια σχεση... Τωρα αν καποιος εχει κατεβασει subtimings εχει δωσει αρκετο performance στις μνημες αρα το cl δεν αποτελει σημειο αναφορας για την αποδοση πλεον.

Δες εδω διαφορα 3333 cl14 με 3333 cl14

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.

@Heybro διάβασε ένα άρθρο της Crucial εδώ 

http://www.crucial.com/usa/en/memory-performance-speed-latency

Σε γενικές γραμμές συνοψίζει τα εξής

Based on in-depth engineering analysis and extensive testing in the Crucial Performance Lab, the answer to this classic question is speed. In general, as speeds have increased, true latencies have remained approximately the same, meaning faster speeds enable you to achieve a higher level of performance. True latencies haven't necessarily increased, just CAS latencies. And CL ratings are an inaccurate, and often misleading, indicator of true latency (and memory) performance.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οταν θες να συγκρινεις 2 kit "απειρχτα" ισως εχει μια λογικη για το gaming μονο (ξαναλεω ισως) και με το ιδιο συστημα. Σε bandwidth ειναι καμια σχεση... Τωρα αν καποιος εχει κατεβασει subtimings εχει δωσει αρκετο performance στις μνημες αρα το cl δεν αποτελει σημειο αναφορας για την αποδοση πλεον.

Δες εδω διαφορα 3333 cl14 με 3333 cl14

Αψογα καταλαβα οποτε να μην συγκρινω απλα το cl παιζουν πολλα ρολο οπως και τα υπολοιπα timings.

2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

@Heybro διάβασε ένα άρθρο της Crucial εδώ 

http://www.crucial.com/usa/en/memory-performance-speed-latency

Σε γενικές γραμμές συνοψίζει τα εξής

Based on in-depth engineering analysis and extensive testing in the Crucial Performance Lab, the answer to this classic question is speed. In general, as speeds have increased, true latencies have remained approximately the same, meaning faster speeds enable you to achieve a higher level of performance. True latencies haven't necessarily increased, just CAS latencies. And CL ratings are an inaccurate, and often misleading, indicator of true latency (and memory) performance.

Με αυτο που γραφεις ειναι καλυτερα πιστευεις να παω για 3600 με cl18 πχ? Θα τα κρατησουν οι μνημες? Αλλου διαβαζω οτι τα χαμηλοτερα timings ειναι καλυτερα αλλου οτι η συχνοτητα ειναι καλυτερα. Λιγο μπερδεμα υπαρχει. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Heybro είπε

Αψογα καταλαβα οποτε να μην συγκρινω απλα το cl παιζουν πολλα ρολο οπως και τα υπολοιπα timings.

Ακριβως, το αρθρο που εβαλε ο mcrae 13 τα λεει πιο ωραια απο εμενα :D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τα έχω όλα έτυμα δεν χρειάζεσαι να ψάχνετε :)

Review για intel fanboy και amd fanboy  

ryzen3.JPG.7bda195c2504fba5dfd89c1b98564240.JPG

Επεξ/σία από IoaZ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...